proč mají muškaři a vláčkaři nekontrolovatelnou potřebu se neustále navážet do rybářů preferujících lov kapra

Len jeden nazor od kazdeho.
Autor diskuse: Aďo - Profil , 10.9.2010 všeobecné - techniky lovu

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

David Bek - Profil | Čt 16.9.2010 19:52:13

Po přečtení níže uvedených výroků na obhajobu kaprařů nemám co dodat:-))))))))Klucí je s Vámi sranda,fandím Vám a závidím Vám.Mohli byste mi dopručit nějaké fajnové lehátko,rád se zeptám odborníků?:-)

strejka - Profil | Čt 16.9.2010 19:12:53

protože jsou to píčusové?

obrisek - Profil | Čt 16.9.2010 19:06:08

Já jsem myslel, že je to jen fenomén mrkohounochytů, ale nedávno jsem v pořadu F&H sledoval díl o lovu štik na mouchy a tam se moderátor taky opřel do kaprařů, při popisování prutu.Něco v tom smyslu že musí hůlka řádně a neúnavně pracovat a né jako kaprařova odložená v drahém nerezovém stojanu.Co já vím, čím to je?

GRUPA - Profil | Čt 16.9.2010 18:43:24

Je to prostě něco mezi nebem a zemí, oni nechápou jak můžeme sedět u prutů x dní, no a nám zase nejde moc na rozum, proč kvůli takovým prckům mávají prutem jak na prvního máje.
My nechápem moc jak je to celé složité, či snad už i umění, a oni si zase myslí, že naházet do vody jakési kuličky, a chytit pěkného kapra, je velmi snadné, až debilní.
Jenže obojí má své pro i proti, a to právě dělá tu rivalitu mezi kapraři-bobkaři a vláčkaři-muškaři.
Ať ti to hrrčí......

mirmen - Profil | So 11.9.2010 15:29:52

Když přijdu na revír, kde byli bobkaři ( netýká se výhradně kaprařů ), tak velice často nacházím odpadky ( a od muškařů a ani od vláčkařů nejsou ).
Je škoda, že se do jednoho pytle s prasaty dost často svezou i slušné, ohleduplné party, které po sobě uklízejí.
A možná je v tom i trocha nechuti k tomu, že je kapr upřednostňován ve vysazování na úkor jiných ryb ( lín, bílá ryba, dravci .. ).

kexpal - Profil | So 11.9.2010 12:45:35

Mna osobne bavi hlavne muska a vlacka, ale z casu na cas si s otcom alebo kamaratmi vyjdem aj na kapre s pipakmi. Nevadi mi nikto kvoli tomu akou technikou chyta, vzdy rad na rybach prehodim par slov s okoloiducim / poblizsediacim rybarom, ci uz muskarim, vlacim alebo kaprarim. Jedini kto mi vadia su ti, co si za prve dni preplnia mrazaky kaprami, potom od 16.6. ponahadzuju rybycky a behom dvoch tyzdnov vyberu vodu skoro do posledneho zubu. potom povazujem viachodinovu vlackarsku vychadzku za uspesnu, ak mam na palici 2 patdesiatky...

OG - Profil | So 11.9.2010 11:42:49

Muškaři a vláčkaři jsou lovci, kapraři jsou pokladači pastí :-)))

Walleye - Profil | So 11.9.2010 11:26:56

Přesně tak !! Souhlasím jak z Alešem Vavřinou tak i z Wormem.

NeBeroun alias Qwerty81 - Profil | So 11.9.2010 11:21:52

myslím, že po přízpěvku aleše vavřiny není nutno něco dodávat.. plně souhlasím..

gx1 - Profil | So 11.9.2010 11:14:53

Já myslím,že v obou skupinách se vyskytují lidi o kterých platí,že kdyby blbost kvetla,tak by mohli představovat Floru Olomouc.Jinak se u vody (na normálních revírech,nepočítám ty soukromé)prakticky nepotkávají,takže si ani nemohou překážet.No a vtom vidím celý problém.

Mike1977 - Profil | So 11.9.2010 10:50:00

No tohle má myslím, víc aspektů. Existují třeba kapraři, kteří opravdu jdou jen do přírody, za účelem nabití energie, a úletem před prací a starostmi...tam si prostě odpočinou (pro ně by muškaření a vláčení bylo již i tak stresující). Další jsou vyloženě pozéři a lenoši...hodí tuny nářadí do auta, postaví bivak, zakrmí, nahodí...a s nohama na stole jen tak čučí do vody.....další typy, ke kterým se řadím i já, je takový napůl všeho. Když chci klidek, jdu na kapry, když si chci hodinky postát muškařit, vláčet a užít si pak krásnou rybu na jednu udici či mušák. Další jsou vyloženě anti-bobkaří, a dávají to najevo. Ale s čistým muškařem-vláčkařem(bez předsudků), jsem se ještě nesetkal.

xmac - Profil | So 11.9.2010 9:51:23

Právě pro takovéto mamlasoidní otázky. Nepřemýšleli jste nad tím, že si to někteří z kaprařů jen myslí? ...Mě třeba štve na kaprařích jediné - proč mají "pure kapraři" snahu neustále vydupávat, vyřezávat a předělávat si místa u vody stavbou přístřešků z kůlů apod...? Někdy si připadám jak v zahrádkářské kolonii a ne u řeky :(

Skier - Profil | So 11.9.2010 9:46:18

Řekl bych, že k tomu co napsal Worm se už ani snad nedá nic dodat :-D

díky pobavil jsi mě :-)

skwor - Profil | So 11.9.2010 9:34:11

Co si budem povídat, oni si o to vlastně říkají :-)))))

Fláj - Profil | So 11.9.2010 9:05:01

Stačí se podívat do rubriky ''MŮJ LOV''. Kapr,kapr a pořád kapr.Dále si myslím, že přelstění kapra s bivakem za zády a rozkrmeném místě o výměře fotbalového hřiště, není až zas tak složité, jako například hodinové nabízení mušek pro opatrného lipana. Dále pak chování k rybám... Velký kapr se zdolává s rozvahou nejlépe ze člunu.Poté se na podložce za neustálého polévání vodou zdrží jen okamžik, pro nezbytné zvěčnění šťastného lovce, který s rybou vleze do vody a po něžné pusince vrátí kaprovi svobodu.Ryby nežádoucí, jako například tloušt a cejn nedostatečně trofejních rozměru jsou vytaženy na břeh, setřepány z háčku a doslova dokopány do vody.Pakliže se na háček připlete candát, štika,okoun, či jiná chutná ryba, jde bez dlouhého rozmýšlení pod kudlu.Výše uvedené řádky samozřejmě neplatí pro všechny jedince rodu kaprařů.- Toť můj názor.

Worm - Profil | So 11.9.2010 8:59:52

Já bych řekl,že je spíš litují....kolik toho musí ti borci nanosit k vodě,kolik úsilí je to všechno stojí,jakou oběť přinášejí v nepohodlí lůna přírody,ty věčné zápasy s RŘ,který jim nedá spát,jelikož oni,sportovci na slovo vzatí,jsou schopni lovit i 25h denně na prutů víc než mají údů,emotivní chvíle něhy s rybou,kterou vítězně vytáhli jistě k její radosti z jejího rodného živlu,oproti nám,obyčejným "jednopruťákům",kteří k mazlení používají obvykle spíše ženy...
A přes všechna hrdinství,co podstupují,jsou to pořád jedni z nejpasívnějších lovců,ale pokud jim to přináší uspokojení,ať si to provozují,jen mě někdy štvou ta jejich hnízda,která si zřizují,odkud rozvážejí bezohledně nástrahy do všech světových stran s opovrživými pohledy na všechny lidi kolem, v úborech s nápisy jejich výrobců nástrah,nedej bože,bombasticky stylizovanými nápisy vlastních Carpteamů.
I přes to všechno,jsou mezi nima také skvělí lidé...takže to kapraři berte jako malé hecování,nikoliv výsměch.:O)

Royale with Cheese 31,95 - Profil | So 11.9.2010 7:05:22

To je prostě boží otázka, která na sebe dává zároveń rovnou odpověď !
No - přesně proto !

G.Lubin - Profil | So 11.9.2010 0:34:34

Protože "pravých" kaprařů je poměrně málo, zbytek jsou "krmítkářské masny," které zakrněly na počátku rybářova vývoje. Podle mě je nutné odlišovat "kapraře a kapraře." I když 99% lovu věnuji přívlači a mouše, kaprařina se mi líbí, samozřejmě ta opravdová sportovní:-), lovu zdar.

aleš vavřina - Profil | So 11.9.2010 0:12:25

Neni to o technice lovu, ale o lidech - blb zůstane blbem a ten kdo má trochu nadhled se pouzesměje a klepe si na čelo. V čem je vlastně jádro sporu? V druhu ryby, v technice lovu, ...? Ne je to jen a pouze v lidech!!! Co je tedy jádrem sporu?
- Absolutně odlišný způsob oblíbené techniky lovu a absonutně chybějící ohleduplnost a tolerance vůči kolegům lovícím jinou technikou lovu.
- Co vadí vláčkařům a muškařům na kaprařích : - postavení kapra na úroveň modly, - zcela bezprecedentní prosazování CHaP, - bezhlavé prosazování K70 (a jiné rybí druhy si zvýšenou ochranu nezaslouží?), - i dlouhodobé obsazování lovných míst na březích našich vod, - u nemalé části kaprařů velká míra arogance, sobeckosti a bezohlednosti související s konzumací alkoholu při několikadenním pobytu u vody, - kvanta odpadků po jejich táboření, - rušení klidu u vody příšerným kvílením pípáků, - věčná nespokojenost se zákonem danými podmínkami pro lov ryb (bezdůvodný požadavek na 3 pruty, bezdůvodný požadavek na lov 24 hod., ... - při návštěvách zahraničních revírů nastolená pravidla přitom respektují, ale v naší vlasti to pro ně je nadlidský problém), - ........ - a zcela nejabsurdnější je na celé věci to, že chudák kapr je tím nešťastníkem co stojí mezi těmito tábory. Myslím, že mohu mluvit za všechny vláčkaře a muškaře když prohlásím : "Vůbec nám nevadí kapr jako rybí druh, nevadí nám rybáři respektující zákonné podmínky pro výkon rybolovu a především respektující i ostatní rybáře a uznávající základní podmínky slušného společenského chování a tolerance. Naštěstí velká většina kaprařů slušná je, ale na neštěstí se za tuto většinu schovává menšina těch co dělají problémy a hlavně prudí, dělají problémy a rozdmýchávají nenávit."
- a co vadí kaprařům na vláčkařích a muškařích? - to fakt nevím, kaprař nejsu

Hlavně lidi neblbněte a nepruďte, vždyť rybařina je zábava a ne válečná zóna. A pokud si někdo léčí vlastní komplexy navážením se do jiných, tak je to katastrofální blb co si nezaslouží nic jiného než pověsit za koule do průvanu.

Scout - Profil | Pá 10.9.2010 23:41:55

Neznám osobně jediného muškaře, jenž by pohrdavě zmiňoval kolegy u prutů ve vidličkách. Není k tomu snad ani důvod, vždyť se téměř u vody nepotkávají.

Rozdíly ale určitě jsou. Zatímco převaha současných muškařských lovných způsobů dává větší šanci rybě stále víc zjemňujícím náčiním, silony i nimiaturizací nástrah, ty kaprařské jsou postaveny na pletenkách a nezlomitelných dalekonosných prutech.

Přesto však není důvodu ani reality k "navážení se" a pokládám proto tuto otázku za virtuální, v praxi u vody neexistující. Leda tak na MRKu, ale s tím se dělat dá sotva co.

Miksik - virtuálně napaden.... - Profil | Pá 10.9.2010 23:21:04

jelikož kouli dokáže napíchnout každý a vyvalit si bachor u příposlechu od pípáku jakbysmet...
navíc kapr, jsa ryba nadmíru blbá sežere všechno, tudíž není nijak obtížné chytit na soukromáku větší potvoru jen podle návodu z netu
a pak si kapraři dělají velká ramena z toho, jaká že to prasata tahají z vody
a navíc u toho všichni vypadají jako ťulpasi na jednu stranu naklonění

HULKO - Profil | Pá 10.9.2010 23:18:38

1.Hážou všechny do jednoho pytle.
2.Chybí jim schopnost být nad věcí.
3.Nesnáší KAPRA.
4.Nedokáží rozlišit politiku svazů pro vysazování KAPRA od lidí,kteří ho loví.
5.Neschopnost rozlišit démonizovaného KAPRAŘE od člověka co si za cílovou rybu vybral KAPRA i když je dobrý rybář dodržující RŘ..
6.Protože je KAPRŮ všude víc než moc a protože tuto rybařinu může provozovat každý.
7.Leze jim krkem komerční stránka kaprařiny a nejsou schopní být nad věcí.
8.Super lehátka a pípáky.
9. A jako perlička :

Cerebro - ® [Poslat soukromou zprávu.] Pá 10.9.2010 21:09:31
Kvůli svazu, který upřednostňuje kapra před ostatními druhy ryb. A cpou ho i tam, kde nemá co dělat.....
A není to cílová ryba na kterou se jejich styl zaměřuje!

Tak proč jim teda ty Cerebro chytráku asi říkáte KAPRAŘI,když to není cílová ryba na kterou se jejich styl zaměřuje???

I když ve většině případů je to osobní věc proti pár lidem co nedodržují RŘ,tak je velmi jednoduché se navážet do celé skupiny bez rozdílu.Jako by RŘ neporušoval ani nikdo z mouchařů,vláčkařů,plavačkářů,feedrařů atd.Takže pokud je tak nesnášíte,tak jim to řekněte u vody z očí do očí a nebrečte tady anonymně.Ale na to asi nemáte odvahu.

Je to prostě moderní se navážet do lidí co loví KAPRA!!!!!!!!!!


Mrknato - Profil | Pá 10.9.2010 23:03:11

Aďo, a co kaprař, který se naváží do kapraře? To jsi nezaznamenal? Nebo muškař do muškaře? To bych řekl, že je častější a až kolínkářům kvůli CaR co prosazujou K70 omezí násady, tak to bude teprv sranda.

XAXAP - Profil | Pá 10.9.2010 22:43:44

Vždyť na to je velmi snadná odpověď (tedy, bavíme-li se o tzv. moderní kaprařině)! Protože je to válení se u lešení s pípajícími blbinami velmi srandovní!