davkovaní játrový prášek

davkovaní játrový prášek(ne kupovany je moc drahy)chce se ho udelat sam jatra us mam (5kg) ale nevim davkovaní, poradi mne nekdo.
Autor diskuse: ANDREAS - Profil , 27.11.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Jarda Kučera - Profil | So 29.11.2008 8:16:24

ANDREAS - Profil | So 29.11.2008 8:03:59

Martin:Ve zverimexu chtej unas 250kc-1kg tak to skusim sušičku an ovoce nemam radsi te jatra pouziu na knedlicky.

Martin... - Profil | Pá 28.11.2008 13:33:37

ANDREAS >> za kolik se prodávají ve zverimexu???jestli máš sušičku an ovoce tak staří játra mražený nakrájet na 3-5 mm silné plátky a rozložit je na ty plata a pak zapnout....po vysušení jen polet a vyjde tě to hodně levno

ANDREAS - Profil | Pá 28.11.2008 13:07:33

dik vsem ja jsem se poradil s jednym se je dobry prijdat Liquid Liver se je to jeste lepsi tak to tam prijdam a jeste koupim suseny jatra ve zverimexu tak 100g na 10kg a je to.

Doktor - Profil | Pá 28.11.2008 12:41:46

ANDREAS - játrovej prášek si dělám doma tak, že syrový játra nařežu na proužky, položím na plech, na kterým je položen nějakej sáček a nechám usušit na slunku za občasnýho otáčení nebo koupím už sušený a jenom namelu. Ale z těch syrovejch to má lepší vůni. Podobně lze připravit kasein z tvarohu.

ANDREAS - Profil | Pá 28.11.2008 9:47:20

Martin:super dekuj te moc us jsem sehnal i ten jatrovy prasek stoj 448kc u pustila jeste se poradim s otce jestle ten jatrovy prasek neudelame doma stech jater,pujde to smrad.

Martin... - Profil | Pá 28.11.2008 9:41:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ANDREAS >> jj...já už to musím dělat akorát na zahadě na plynovým vařiči....no ale občas když je mamka v práci tak toho rychle využiju :o))....dobrý taky je přidat jen prášek do nějaké tekuté potravy až je z něj taková hustá hmota a pak do něj jednotlivý chytací koule namáčet

ANDREAS - Profil | Pá 28.11.2008 9:38:02

Martin:tak to tak udela moc te dekuj pouziu 50g na 1kg aby mne stim doma nevihodile.

Martin... - Profil | Pá 28.11.2008 9:16:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ANDREAS >> já používám celkem malé množství asi tak 50-100 g na kilo ale pak osobně ty koule po uvažení nechám v tom obalit a pak usušit....doporučuji sušit daleko od lidských sídel :o))

ANDREAS - Profil | Pá 28.11.2008 8:35:10

to mne nekto neporadi chtel jsem pouzit jatrovy prasek od Nikla ale nema na sklade tak jsem mislel že se ho udelam ale nevim jstle to nema jnaci chut než kupovani abych to nepredavkoval mnel jsem pouzit 30g na 1kg od nikladomaci vyroba jatrovyho prasku ............na 1kg nevim jestle tam mam take pritat tech 30g nebo 100g abych neskurvil amino komplex Kolínský losos.

ANDREAS - Profil | Pá 28.11.2008 8:14:14

pomelu na jemno pousivam veprovy jatra

Salmon - Profil | Čt 27.11.2008 14:22:35

Andreas: možná už to tady bylo, ale jak jej děláš??? A z jaké játry, z hovězí?

marva2005 - Profil | Čt 27.11.2008 13:41:00

Jestli máš na mysli sušená ,jemně mletá játra,tak se vůbec nemusíš bát nějakého předávkování.Ono jde spíš o to,aby byla ta směs dobře zpracovatelná,pojivá .Já tuto surovinu používal dost dlouho a optimální mi připadalo dávkování mezi 10-25%.záleží na použití ostat.komponentů.