Jak moc velký pomocník je echolot

Chtěl bych se zeptat jak moc velkým pomocníkem je echolot při přívlači z lodě,chtělbych slyšet vaše zkušenosti jak vám moc ponohl nebo nepomohl echolot k lovu .A ještě by mě zajímalo za jak dlouho se člověk naučí s echolotem pracovat tak aby mu byl dobrým pomocníkem při lovu.
Autor diskuse: Doktor R - Profil , 5.6.2008 dravci - náčiní, doplňky

Doktor R - Profil | Čt 5.6.2008 21:20:39

Děkuji za vaše poznatky. a Petrův Zdar

indy - Profil | Čt 5.6.2008 8:20:17

Od té doby, co mám na lodi echolot, neutrhl jsem ve vázce žádný wobler. Podle hloubky na echu vídím jak hlubokopotápivý wobler mám v daném místě zvolit. Co se týče vykreslování obrázků ryb, tak na mým echu to jde vypnout a zapnout a ostatní modely jsou na tom řekl bych stejně. Osobně FishID (obrázky ryb) zapnutý mám a nijak matoucí mi to nepřipadá, ale samozřejmě to 100% přesný není.

tatra - Profil | Čt 5.6.2008 8:08:38

Zdravím . Echolot je super na průzkum dna snad pro všechny způsoby lovu. Já používám echo jak na kaprařinu tak na hlubinnou přívlač a dnes si to bez něj už ani neumím představit. Důležité jsou hlavně údaje o profilu dna,pařezech, potopených stromech, hloubce a teplotě vody . Ryby na obrazovce jsou pro mně skoro nedůležité, protože nikdy nevíš co to je a kam to zrovna plave.
Zkušenosti se nashromáždí velmi rychle a echolot je potom velmi dobrý pomocník.
Petrův zdar

m.b. - Profil | Čt 5.6.2008 6:49:12

echolot pomůže, najdeš si ve dně překážky a vůbec zajímavé útvary, kde máš pravděpodobnost ryb mnohem větší než na volné planině - např. ideální jsou stará koryta, potopené stromy, zaplavené budovy nebo mosty apod. Já osobně echolot nemám, ale chytali jsme s kamarádem na jeho nový a trvalo tak 10 minut než jsme se zorientovali, co vlastně hledat a jak se na to koukat. Pokud si nějaký budeš kupovat, tak si nekupuj ten, co ti vykresluje obrázky ryb, je to matoucí a nepřesné nejen kvůli rybám, ale i dnu..