Správné použití anglické vločky.

Chtěl jsem se zeptat zda přidáváte do krmení anglickou vločku?Jestli jo tak v jakém poměru a jestli za sucha nebo namočenou jestli na stoják či řeku.Dík za rady.
Autor diskuse: Pichon - Profil , 28.1.2008 feeder - nástrahy, návnady

Miki - Profil | St 30.1.2008 19:11:07

Hiram: Samozřejmě, vždycky je to otázka přípravy před lovem, konkrétně správné přípravy krmení. Pokud dodržiš správný postup při míchání, tím myslím vlhčení a správnou dobu zrání-ustálení-krmení, nemělo by ti z něj nic vyplavat. Samozřejmě, že jak již napsal MM, část vloček ve vodě vzplývá (liftuje), ale to je onen jejich charakteristický efekt, který láká ryby. Rozhodně to není tak, že po nahození ti z krmení odplavou všechny vločky. Pokud budeš připravovat krmení na stojatou vodu, jsem schopen jej namíchat tak, že bude cca 50% u dna a zbytek ve sloupci. Pokud budu míchat krmení na řeku, bude u toho samého krmení 90% u dna--vše je otázka přípravy a zkušeností. Dnes samozřejmě koupíš krmení přímo na stojatou vodu, stejně tak jako přímo na řeku. Liší se mezi sebou granulometrií (hrubostí), složením (lehčí komponenty na stojáku a těžší na řeku), pojivostí (méně pojivé na stojáka, více na řeku) a rovněž i způsobem přípravy.
Onehdy zde proběhla debata o tom, jestli řepka plave, či nikoliv. Já tvrdím, že je to obdobné, jako s anglickou vločkou. Když řepku připravíš jedním způsobem, cca 30-40% ti skutečně odplave. Když řepku připravíš stejně dobře, ale trošku jinak-na řeku- odplave ti jen cca 10 % a zbytek zůstane. Je to o zkušenostech a vyplatí se to zkusit třeba někde na mělčině, nebo v belíku s vodou.

Martin M. - Profil | St 30.1.2008 17:36:18

Hiram: pripoustim, ze u nekterych ang. vlocek to tak muze byt, ale nekteri vyrobci jiz primo v popisu tohoto zbozi pisi, cituji "Část vloček zůstane u dna a malá část liftuje ve sloupci a tak ryby láká. Tím se liší pravé anglické vločky od různých byť levných nepodařených napodobenin." ;-)

JKL - Profil | St 30.1.2008 17:09:09

dvorak: Používám krmné vločky - směs vloček různých druhů. Lépe se s nimi manipuluje a druhy se chovají rozdílně. Ovšem a anglickou vločkou nemají nic společného.

Flander - Profil | St 30.1.2008 16:07:27

Hltám tady zkušenosti z použití anglické vločky, protože s ní zkušenosti nemám žádné. A došel jsem k závěru, že není ang. vločka jako ang. vločka. Budu to muset opravdu vysondovat její vlasnosti ve vodě.

Knapík: Zato ovesné vločky používám opravdu s oblibou jako hrubou složku krmení (partikl). A musim říct, že rybu na krmeném místě dokáží opravdu solidně udržet. A jak už psal zprávně knapík. Když míchám krmení na stoják, tak je smíchám se suchou směsí, a pak dovlhčuji. A na proud je dám chvilku do vodní lázně, aby se pekně nasály a neplavaly, a až poté je dám do krmení.

Knapík - Profil | St 30.1.2008 13:46:34

někdy je použiju do krmení coby hrubou složku nevlhčené, když chci aby se snáze rozplavovaly- např stoják, na řece většinou s předstihem namočím, přičemž lze i všelijak ovonět, určitě krmení neublíží..

dvorak - Profil | St 30.1.2008 13:30:29

A jak ovesne vlocky,pridavate je do krmeni? A jake s nimi mate zkusenosti?

Hiram - Profil | St 30.1.2008 12:10:00

No já mám naprosto opačné zkušenosti něž většina z vás. Nejdůležitější je podle mě fakt, že anglická vločka

neplave ani po nasáknutí nevzplívá.

Nechápu jak jste na to přišli !!!! Zkuste ji doma vhodit do čisté vody. Jestli vám bude plavat, tak bych měl jít asi na "lampárnu" a stěžovat si tam, že mi prodali šmejd. Tohle je totiž ta nejmarkantnější výhoda oproti jakémukoliv jinému rozdrcenému pečivu, které vždycky plave. Další odlišnou zkušeností kterou jsem vysledoval je že vločka mnohem víc chutná velkým rybám, menší daleko raději žerou přímo krmení. V krmení podle mě plní stejný ukol jako jakýkoliv jiný partikl.

Ještě jeden postřeh, možná je někdo přespříliš pohodlnej než aby ze začátku chytal malé ryby, ale podle mě není a nikdy nebude lepší vnadidlo jako hejno krmících se malých rybiček. Okolo plavající ryba rozhodně nemá tak "dobré srdce" aby jim nezáviděla nebo aspoň nebyla zvědavá čím se krmí. Až najede na krmné místo velká ryba, pak je čas na přikrmování tou zmíněnou kukuřicí atp.

kajda - Profil | Út 29.1.2008 21:16:48

MM:Mozna proto ze vzplyvavej zpusob feeder zrovna neni-ne???:o)))

Pichon:Muzu ti rict ze vlocku uz nepouzivam vubec,protoze(jak pise Miki)me vubec nepresvedcila ze bych ji mel pouzit!!!Mozna je i dobre,pridat neco hezky barevneho a oku(lidskemu) lahodne ladicimu:o)

Pichon - Profil | Út 29.1.2008 20:07:09

Ok dík všem

Miki - Profil | Út 29.1.2008 19:00:43

Pichon: Tak odpověď už znáš. Já jen doplním, že mě osobně anglická vločka rovněž nepřesvědčila o tom, že bych ji měl standartně používat. Určitě se tím ale krmení spestří a je pro ryby-díky barevným kouskům-atraktivnější. Vyzkoušej a uvidíš sám.

Martin M. - Profil | Út 29.1.2008 17:58:44

Ponty> priznam se, ze na vzplyvave nastrahy na feeder nerad chytam, nevim proc, ani to moc nezkousim, spise jak rikas, kdyz uz to jinak nebere. Pak zkousim dat na hacek kulicku polystirenu nebo ruzne burisony, ale s ucinnosti plavane se to neda srovnavat. Asi je to i o jinem pohybu nastrahy.

Ponty - Profil | Út 29.1.2008 14:12:18

Prodává se to např, jako "pečivo mix" od lorpia

Homer - Profil | Út 29.1.2008 13:10:20

Sadraj>anglické vločky jsou takové malinké, barevné kousky. Připadá mi to jako nejaké usušené těsto. S obilnýma vločkama to určitě nemá nic společného. Dávám je nenamočené až na konec do rozmíchaného a provlhčeného krmení. Používám je jenom na stojáku, hlavně na cejny.Používám žluté nebo mix barev.

Ponty - Profil | Út 29.1.2008 11:50:19

Martin M- v čem vidíš problém chytat na feeder ve sloupci? Stačí přidat k nástraze buryzon a délkou nástavce si určuješ jak chceš chytat nade dnem. Právě když ryby přestávají býti aktivní, stačí pozměnit na tuto techniku a většinou chytáš dál.

Martin M. - Profil | Út 29.1.2008 11:03:19

Pri lovu na feeder nemam anglickou vlocku nebo dalsi vzlinave kompnenty (popcorn) v kremni rad. Verim tomu, ze dokazi velmi rychle prilakat a zaujmout ryby, ale o to hur se takove ryby pak odlovuji. Vetsina druhu ryb nejdrive vysbira castice, ktere se vznaseji nade dnem, a o potravu na dne pak dlouhou dobu nebo i vubec nejevi zajem. Casto jdou ryby jeste vice nahoru k hladine nez dolu k nasi nastraze - zvlaste na hlubokych vodach.
Tohle krmeni ma podle mne vyznam pri lovu na plavanou, kde dokazete efektivne rybam nabidnout nastrahu nade dnem a nechat ji pohybovat s proudem. U feederu je chytani nade dnem problematicke.
Dalsi nevyhoda je v tom, ze stoupave krmeni vice laka mensi ryby nez ty vetsi. Samozrejme ze nekdy chceme chytnout cokoliv, ale feeder je tak ucinny, ze po vetsinu roku ma smysl zamerovat se na vetsi exemplare. Nekdy jdu tak deleko, ze vubec sypke krmeni nepouzivam a krmim treba jen kukurici.

sadraj - Profil | Út 29.1.2008 7:33:20

for ALL: co to vlastně je a z čeho to je ta vloška ví to nekdo , jsou to nejaký obilný nebo kukuřičný nebo jaký vločky nemáte nekdo tušení?

Pichon - Profil | Po 28.1.2008 22:08:26

LRU děkuji ti za vyčerpávající odpověď.Takže laicky řečeno když je namočím společně s krmením budou převlhčené a nebudou stoupat do vodního sloupce a vynášet "účinky"krmení proto je přidám v suchém stavu do navlhčeného krmení?

LRU - Profil | Po 28.1.2008 21:10:49

Anglické vločky.
Už samotný název jasne určuje na co jsou tyto komponenty používány.Účel vloček je navázat na sebe částice a komponenty , pachové složky krmení a zvedat je z místa krmení a napomáhat tak tvořit v míste lovu stopu /mrak/.
Vločka je dobrá pro všechny spúsoby lovu.
Používá se na vodách kde je předpoklad, že ryba se múže zdržovat ve sloupci/cejn/ a vhodná pro lov ryb které potravu neberou ze dna.
Nekteré vločky pro stojaté vody po vystoupání padají na dno a opet se zvedají do sloupce.
Proto aby krmení bylo účinné je nutné připravit jej v předstihu před lovem ,aby začali pracovat/-uvolňovat se / komponenty v krmení a potom přidat
vločky aby vykonávali svoji činnost v krmení.
Předčasným a nadmerným vlhčením vločeky strácí svoji vlastnost pro kterou se do krmení přidává.

Barevnost vloček.

Vločka ve svojí podstate nesmí strácet ve vode barvu,originální je již při výrobe barvena a zpracována a to podobne jako barevné strouhanky.Proto pozor na levné náhražky které jsou barveny potravinářskou barvou až po spracování .

Přidávat je do krmení/přesne jako strouhanky/ i s ohledem v jakém prostředí se provádí lov,jaká je barva dna a jestli zvolená barva nepúsobý rušive na lovenou rybu.


naJ - Profil | Po 28.1.2008 19:59:28

Anglická vločka je vlastně udržovací složka v krmení, jako třeba kukuřice, konopí atd.Jedinou v uvozovkách výhodu má v tom, že je pěkně barevná tudíš rybářskému oku kuptichtivá. Ač na tyto věty budou asi kritické ohlasy, nemůžu si pomoct.Mnohokrát jsme s kolegy zkoušeli chytat s vločkou i bez a to jsme seděli vedle sebe třeby i čtyři a co do množství úlovků se použití nebo nepoužití vločky nikterak neprojevilo.
Pokud jsem tě tímto názorem trochu rozhodil tak se omlouvám.Zdar

Pichon - Profil | Po 28.1.2008 19:40:01

Miki-díky a jakou přesně plní ve směsi funkci?

Miki - Profil | Po 28.1.2008 19:37:01

Anglická vločka se dá použít na středně proudné řeky i stojaté vody, Přidává se do suchého krmení v poměru cca 20dkg na 1kg. Jinými slovy ji do krmení můžeš nadávkovat tolik, aby jsi vločky zřetelně identifikoval zrakem.Namáčíš ji společně při přípravě krmení.

Pichon - Profil | Po 28.1.2008 19:36:48

Nevím právě jestli ji použít v suchém stavu do již zvlhčené směsi tak aby stoupala do vodního sloupce nebo ji namočit aby tvořila hrubou složku v krmení a nebo obojí :-))

koblih@ - Profil | Po 28.1.2008 18:50:37

Zajímava otazka zrovna jsem si ji take minulí tyden koupil tak snad nam někdo poradí.:)))

coverboy - Profil | Po 28.1.2008 18:35:45

podla mna sa jedná o zrakový atraktor ,v konkurencii s iným krmením bez nej by mohla byt uspešná.Pokial chytáš sám na dlhšom useku dá sa brat ako objemová zložka...