Jak obarvit bílé králicí chlupy?

Vsem vazacum: Panove jak obarvim bile kralici chlupy, respektive cim, aby byly stale barevne a ve vode se barva nesmyvala. Diky
Autor diskuse: Jarda - Profil , 22.2.2004 muškaření - domací dílna

Jarda - Profil | Čt 26.2.2004 13:46:29

Diky vsem.:o)

Royale with Cheese - Profil | Po 23.2.2004 13:08:01

Jarda > zonkery se barví za studena chemicky a činí patrně po nabarvení. Na to doma zapomeň. Jde- li ti pouze o barvení srstí pro dubbing, postupuj podle rad Moolise. Nezapomeň srst dobře připravit = vyprat a osmastit ( prací prášek, aviváž,na králíka stačí i obyčejný kuchyňský saponát), vymáchat a dokonale předmáčet.

Jan Galeta - Profil | Po 23.2.2004 11:28:22

Zajdi si do kožešnictví a tam ti klidně dají nějaké barevné odřezky. Pokud by jsi o žádném nevěděl, tak bych ti pár kontaktů napsal a možná by ti to poslali i poštou, jsou i všelijaké pastelové barvy, nebo různé kombinace barev, kde je kožešina nabarvena na nějakou pastelovou barvu a poté jsou horní části přitřeny zpravidla tmavou barvou. V kožešnictví ti můžou dát i odřezky jiných kožešinových zvířat. Králík má jenom 15-20-ti procentní odolnost srsti v porovnání s vydrou mořskou. Určitě by vydržely déle pesíky jiných druhů. Nerozumím muškařině ani trochu, takže požadavky na materiál a na jeho chování nedovedu posoudit. Při barvení kožešin se nic nevaří

G. Moolis - Profil | Po 23.2.2004 9:36:56

Pokud možno nevařit. Nebo vařit pouze kratší dobu. Rozhodně je blbost barvit celý kožky. chlupy ostříhat, při barvení srst trochu zplstnatí, pak se s ní dobře váže. Srst může barvit třeba v pytlíku z dámské punčochy. Duha je O.K., stačí. Konkrétní množství a poměry jsou věc poměrně složitá, musíš si na to přijít experimenty. Dále pak barvy od Venouše, Iberia, barviva z kadeřnictví, přírodní rostlinná barviva. Už to tady bylo omleto asi tisíckrát, stačí hledat v archivu.

Leos | Po 23.2.2004 9:27:27

Barvil jsem barvou na textil, myslim ze Duha. Chlupy se obarvily celkem dobre, ale musi se dat bacha, aby se pri tom nerozvarila ta kuza, na ktere to drzi. Zkus na kousku a uvidis. Nemusi se to varit ani tak dlouho, jak je v navodu na barve.

G. Moolis - Profil | Po 23.2.2004 9:08:37

Pozoruhodné.