Lov na vode s ridkym bahnem

Zajimalo by me,jake mate zkusenosti s lovem na boilies na revirech s velmi hlubokym a ridkym bahnem.Jake pouzivate montaze,boilies a celkove strategii lovu.
Autor diskuse: alda - , 24.9.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

LUKAS-S. - Profil | Po 29.9.2003 17:48:34

Pšenice,řepka a denně tam sypat a sypat co se do nich vleze průměrně tak 5kg, alespoň týden na krmné místo.
Budeš překvapen co bílá ryba dokáže s bahnem, dno krásně vyluxují až na tvrdé.
V žádné vodě není víc řídkého myslím tím opravdu řídkého bahna než půl metru, vždycky je pod ním oněco tvrdší dno a ty musíš donutit ryby, aby si sami prostřeli na tvrdém stole.
Okoukal jsem tuhle metodu od JARDY VÍTKA, který tento problém řešil v časopise KAPROMÁNIE.
Z nedůvěrou jsem to vyzkoušel a fakt byl jsem překvapen jak to funguje, po týdnu jsem vyjel na krmné místo a olovem na špagátku jsem zkoušel tvrdost dna a byl jsem překvapen, tam kde jsem valil partikl hlava nehlava bylo dno podstatně tvrdší než jinde.
Hned jsem začal krmit boilím 20mm, po šesti hodinách první kapr.
Montáž použij libovolnou akorát návazec použij o něco delší než obvykle, při náhozu zátěž vždycky trochu zapadne do dna, jakmile se tak stane vyšponuj vlasec a pak potáhni vlasec rukou tak až ucítíš jak odpor olova povolí, v tu chvíli jsi olovo vytáhl.
I kdyby jsi zabořenou zátěž nevytáhl nic se neděje stejně při záběru by si ryba tu montáž vytáhne sama, v tomto připadě by to fungovalo jako samozásek.
Hondně štěstí.

Alcazar | So 27.9.2003 11:20:33

Pokud stahuji prut a cítím,že jde montáž ztěžka odlepit ode dna,nasazuji montáž podobnou helikoptéře s tím rozdílem,že oba gumové korále a obratlík posunu od olova zhruba 7-10cm a korále přilepím vteřinovkou.Do bahna zapadne olovo a nestáhne montáž.Docela to funguje.

alda | Pá 26.9.2003 8:17:42

Marda:Mozna by byla asi nejlepsi jen kuku a psenice ta belice tak nebere,mel sem ve smesi k temto dvoum jeste konopi,len,a repku a myslim ze prave ta repka a konopi belicim moc smakuje:o),jeste tam letos vyrazim tak napisu jak jsem dopad.Posledni bilance byla dost spatna z cca 4-5 zaberu jsem uspesne vytah jednu 55ku,chytam v tesne blizkosti padlych stromu takze staci kapra nechat pri zaberu ujet cca 1.5 m a je to v.. spatny...

Marda - Profil | Čt 25.9.2003 15:46:27

Tyhle mista jsou hodne tezky. Chytam na tuni, kde je to hodne podobny. Velky ryby tam jsou, ale protoze se kvuli dedkum porat silne zarybnuje kaprem cca 50cm a navic je tam spousta bile ryby, trumanu, raku a vodnich zelv (nekecam!) tak je tam dost obtizny chytit vetsi rybu. Ty maly mrchy jsou rychlejsi :o( Ale zase mam zkusenost, ze kdyz krmim mimo tim partiklem, maly ryby se na to misto stahnou a vetsi to prilaka. Bez partiklu je to celkove horsi. Akorat neni potreba, nebo je spis zbytecne experimentovat se slozenim partiklu a drahymi prisadami. Staci obycejna kukurice, psenice, kroupy a repka. Nebo jen ta kukurice.

alda | Čt 25.9.2003 10:44:08

Marda:obcas jezdim na jeden revir,je sice soukromy,ale je v Ceskem raji takze prostredi vsechny tyto strasti vyvazi,neni na nem velky rybarsky tlak je v nem vsak nepreberne mnozstvi bile ryby,spadlych stromu a protoze je v udoly obklopen lesy je v nem i cca 30-50 bakna z tlejiciho listi a jsou tam take kapri od cca 55-80cm.Takze krmeni lehkym partiklem neprichazi v uvahu jelikoz do peti minut se nad zakrmenym mistem zacne doslova varit voda i boilie byva casto po vytazeni dost "ohlodana".A asi dvakrat se mi stalo ze prisel zaber(s povolenou brzdou) po zvednuti prutu byla montaz jiz utrzena.Ale priste musim zjistit jestli zakrmene boilies zustane lezet na dne nebo probadne,musim prodlouzit navazce z cca 35cm na aspon 55cm a pouzivat blouhou antitacle trubicku s lehcim olovem aby koinec trubicky s vychazejicim vlascem nebyl v bahne...

Marda - Profil | St 24.9.2003 16:20:18

Něco už jsem psal do pokecu, kdybys ještě něco potřeboval, klidně mi brnkni. Tel. je v kartě.

Fisch | St 24.9.2003 11:31:53

Moc velké skúsenosti nemám s hlbokým a riedkym bahnom ale určite by som ja dal montáž so závesným olovom pokial možno čo najlahšie a ploché aby sa neprepadlo hlboko , dlhý návec asi 40-50cm samozrejme záleží od hĺbky toho bahna,a skúsil by som niečo na báze vtáčieho zobu ktorí až tak neabsorbuje prípadný zápach bahna a určite by som dal aj plávajúcu gulu.Alebo by som ešte vyskúšal montáž ala Helikoptera s nadvezcom niekde vo výške takej že keď sa aj olovo prepadne aby nástraha ostala na dne.
Kŕmenie--kapitola sama o sebe.Asi by som išiel do menšieho partiklu ako kuku repka pšenica polené alebo drtené boilies aby sa udržali na dne a neprepadli.