Casting Weekend 08 - Nivnice

- Pike

      Ve dnech 1. až 4. května se uskutečnil v Nivnici 9. ročník tradičního Casting Weekendu.

      Prvním účastníkem se stal již ve středu Mudr. Herbert Hnátek, který byl odpovědný za výběr nového místa konání. A musím říct, že se mu to tentokrát povedlo. Volba padla na fotografy prověřený Hotel Savary, který se nachází v moravské Nivnici. Kladné reference byly potvrzeny i Kubou, takže jsme se všichni mohli těšit na ochotný a dobře naladěný personál a chutné jídlo v dostatečném množství.
      Další změnou proti předchozím ročníkům byla přítomnost serveru MRK.cz jako hlavního partnera, který kromě medializace celé akce na svých stránkách poskytl i hodnotné dary do tradiční soutěže v hodu do dálky s předem jasným vítězem Baronem 007.
      Jak už jsem zmínil v úvodu, někteří kolegové muškaři byli na místě již od středy či čtvrtka, hlavní masa účastníků však přijela až v pátek. Bonobus poskytnutý a řízený Bonem vyrazil v pátek již kolem deváté hodiny z Prahy, na místo se dostal ale až v 17:00. Ono opoždění nebylo způsobeno výjimečně zácpami (jednu malou jsme absolvovali za plynulé Mildasovy konverzace s řidiči kamionů), ale nezvykle mnoha zastávkami u čerpacích a občerstvovacích stanic. Bonobus totiž neobvykle dává, a tak byly zastávky nutné. Tentokrát dával griotku a plechovkové pivo.
      Po příjezdu do Nivnice nás čekala příjemně zaplněná terasa, první snaživci již na castingové loučce testovali pruty, lajny, reely a hlavně své castovací umění. Ihned jsme nafasovali i klíče od pokojů, jejichž kvalita byla velmi slušná a plně dostačující. Cena 1000 Kč za 2 noci včetně 3 večeří, oběda a 2 snídaní je opravdu velmi kulantní. Kolem 19:00 začal personál na stůl nosit prejt, tlačenky, rolády, škvarky, škvarkovou pomazánku, přílohy, okurky a hodování mohlo začít. Všeho bylo neobvykle mnoho, každý se bez problémů najedl dosyta. A to i později večer. Oblíbeným nápojem se stala griotka (za hojného sekundování mojita). Personál nepřestával býti milým a příjemným - a to i přes hlučnost účastníků. Jejich přání plnilńs rozumem a tak místo 87 panáků griotky donesl panáků pouze 20, což plně odpovídalo realitě. V průběhu večera se probralo neskutečně mnoho věcí, každý se mohl zeptat na cokoliv, odpovězeno mu bylo určitě. Když jsem odcházel ve čtvrt na tři spát, bar stále fungoval a vše záleželo na hostech. Well done.
      Sobota začala klasickou snídaní, první nedočkavci se vydali trénovat a připravit se sesadit Barona z trůnu. Zde bych opravdu rád vyzdvihl tu skutečnost, že právě v takovou chvíli je možné vyzkoušet v akci poměrně dost prutů a šňůr, respektive kombinací prutů a šňůr. Zkušení cásteři navíc rádi poradí a případně se pokusí opravit nedostatky v hodech. Hrál se rovněž nohejbal, k dispozici byly 3 kurty. Po chutném obědě začala také tradiční soutěž v hodu do dálky, tentokráte za účasti 28 cásterů. Úroveň soutěže byla velmi slušná, hnedle 25 účastníků se dostalo přes 20 metrů a 13 cásterů přes 25 metrů. V tuto chvíli mezi námi pobýval i zástupce hlavního partnera CW Roman Čejka z MRK.cz, který se soutěže též účastnil. Na ryby sice moc nechodí, přesto hodil slušných 21,5 metru. Na pokec přijeli ze sousedního Slovenska i pánové Výr a Vilot, a tak měl jarní CW punc mezinárodní akce. Ukázali se i známí znalci kvalitního alkoholu a dobrého jídla Medvěd se ZNem. Po sečtení výsledků soutěže následovalo předávání cen. Sponzoři se tentokráte vytáhli, cen bylo opravdu dost - a to ve velmi vysoké kvalitě. Jako vždy zvítězil Baron 007, i když po prvním hodu jsem navrhl bouchnout šampíčko a spustit ohňostroj. Následným hodem ovšem Baron všem ukázal, že slovácký rodák J. A. Komenský byl moudrý muž, když velmi rád říkal: „Učit se, učit se, učit se.“ Výkon 34,21 m zasluhuje opravdu slova uznání. Na druhém místě se umístnil Miloš_Dia a třetí skončil skoromístní Dalibor. Kompletní výsledky budou uveřejněny také na www.czechfly.cz. Po předání cen následovala skvělá večeře v podobě grilovaných vepřových a kuřecích steaků, zdravě konzumujícímu Mildasovi neváhal šéfkuchař a majitel připravit přinesené siveny. Porce byly velmi slušné, kdo se cítil hladov, ten si mohl dokonce přidat. Proti Karlovým Varům nebetyčný rozdíl za nižší cenu. Když už jsme byli najedeni, přistály na stole talíře s řízky, tlačenkami, škvarky a prejtem. Takový přístup jsem ještě nezažil a myslím, že o místě konání podzimního CW je předem rozhodnuto. Teprve večer se dostalo na fanoušky karetních her, známá čtverka Chachča, Václav, Šlehy a Vláďa S. si zahrála dosyta.
      Neděle je tradičně ve znamení balení a odjezdu, každý chce být doma včas a zároveň se vyhnout zácpám. Mnoho lidí bylo překvapeno u placení zkonzumovaného pití, ceny byly opět velmi příznivé. Celou akci musím zhodnotit jednoznačně kladně, bez nějakých rušivých elementů. Pro mne to byl, co se týče jídla, zázemí a přístupu personálu, casting nejlepší. Herbert zaslouží za výběr místa pochvalu, stejně jako majitel hotelu a celý personál. Takhle by to mělo vypadat.
      Jak už jsem zmínil výše, sponzoři soutěže v hodu do dálky se tentokrát vytáhli a dodali kupu kvalitních cen. Czechfly.cz by jim touto cestou rád poděkoval a zde přinášíme jejich seznam. Hoši, Jano, Olčo, Pavlo, děkujeme.

  • MRk.cz - hlavní partner dodal naviják BFR modula, krabičku od 3M, vlasce, půllitry, skleničky a spoustu dalších drobností
  • Czechfly.cz zastoupená Milošem a Janou Kotrbovými + Petr a Olga Drozdovi zakoupili hlavní cenu Boat Explorer
  • Baron007 poskytl Chestpack Explorer, krabičky Explorer, naviják Explorer
  • Optika u Anděla Pavly Vedralové v zastoupení Kuby dodala exkluzivní polarizáky Aquanova
  • Jindra Škeřík přivezl tubusy na pruty a tašku na navijáky
  • Strejka alias nový Nývlt nabídl kalkulačky, fixy, otvíráky na víno a další drobnosti
  • Baron 008 z KV přijel s několika Amadou
  • Šáďa na nás myslel rybářskou košilí Cabelas
  • Benda jako vždy připravil certifikáty pro každého účastníka a diplomy pro 3 nejlepší, představil i Fernet 8000 a nové zajímavé reklamní předměty
  • Karel C se vytáhl lahví Jamesona
  • Brach vyudil pořádný flák uzeného
  • Ulček tasil čabajku
  • Mates se poprvé přestavil s litrovkou Tullamore Dew
  • Rici nezklamal Modrým Portugalem
  • Dzandys byl laskav a dovezl karton vína
  • Šlehy věnoval čepici Prazdroje
  • Pike navázal mikronymfy, sestavil krabičku háčků, balíček vázacího materiálu a bobiny, uvolnil z videotéky 2 originál muškařská DVD

      Pokud jsem na někoho zapomněl, předem se omlouvám, stačí mi jen dát echo a já chybu napravím.

      Akce z pohledu RC: Na CW jsem dorazil v sobotu odpoledne a odjížděl v ten samý den po vyhlášení výsledků a předání cen, zhruba kolem půl osmé. Akcička to byla povedená a na úrovni. Výběr hotelu i s okolím se Chachčovi (promiň Herbie…) fakt povedl. Příjemné prostředí, velká posečená louka a pěkné počasí vytvořily zajímavý "koktej", který "dochucovali" jednotliví účastníci svou účastí, eventuelně i projevem. Člověk rázem zapomněl na běžné starosti života (typu: zda koupit bavoráka X5, nebo Subaru Tribecu, jestli budu v pondělí vstávat v 10 hodin, nebo až v 11 atd.) a nadrzo zapadl mezi povedenou a výběrovou "skvadru azůru" muškařů. Jako muškař amatér, který s muškařinou začíná už asi 5 nebo 6 let, jsem se osmělil a vkročil mezi svištící lajny přímo do jámy lvové, abych se konečně něčemu přiučil a přehodil konečně Svratku u Nedvědice :-) (tak hrozný to samozřejmě není, ale pořádně házet fakt neumím). Okamžitě mně byl přidělen panem hlavním pořádajícím asi ten nejpovolanější z povolaných - Baron. Vysvětlil, co a jak, a začalo se trénovat a postupně hledat mouchy na mém stylu házení. A že jich bylo… Dobrou radou přispěl i Miloš a Benda, takže po obědě jsem se mohl zúčastnit hlavní disciplíny - měřený hod do dálky.
      Tradice této soutěže je velká a každý k ní přistupoval dle svého uvážení. Někdo poctivě trénoval od rána a zkoušel všechny dostupné pruty a navijáky. Jiní přišli se svým nádobíčkem, odházeli, co měli, a odešli. A poslední skupina byla ráda, že se k hodu dokymácela, vzala první, co bylo po ruce, a občas překvapili sami sebe a někdy i měřiče Bona. To, že jsem mrsknul přes 20 metrů, jsem nečekal ani já, ovšem to, že budou ještě horší než já, bylo mnohem větším překvapením. Favorit soutěže Baron pěkně čekal na závěr, až všichni odhází, a pak si stoupnul na startovní čáru. První ze tří hodů přešlápl, čímž "potěšil" snad všechny, a věřím, že mít někdo „šampíčko a ohňostroj“ po ruce, tak ho snad i bouchne :-) Poté v klidu během přípravy vymotal celou šňůru i se zásobou backingu a mrsknul se šlechtický klidem jeho komplet na rekordních 34,21 m. Fakt slušný, neuvěřitelný a klobouk dolů!
      Kapitolou samou o sobě bylo předávání cen, kterých bylo opravdu požehnaně. Výsledkovou listinu měl pod patronací Pike, vyhlašovatel a moderátor byl Chachča a já jako zástupce hlavního partnera MRK.cz předával diplomy a certifikáty. Chachča nezklamal a kdo zná jeho vyjadřovací styl zde na MRKu, tak musím říct, že v běžné mluvě je to asi ještě lepší, než jeho často pichlavé, přidrzlé, vulgární, ale trefné příspěvky v diskusích. Zkrátka originálnější vyhlášení výsledků se jen tak nevidí. Nechybělo ani brežněvovské objímání a líbání (jen nechápu, proč jsem to schytal dvakrát jen já...:-)) Po vyhlášení jsem se rozloučil a uháněl směrem k domovu.
      Organizátorům tímto děkuji za krásnou sobotu.

CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008
CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008
CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008
CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008
CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008
CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008CW nivnice 2008
CW nivnice 2008CW nivnice 2008

Autor: Pike

Diskuse k článku (12 reakcí)

Přečteno: 9 552x
Průměrná známka: 1.51

NJihočeský mini-sraz z pohledu rybáře a organizátora

Kolči a Profo přijeli s úderem osmé hodiny ranní, aby stihli uvítat všechny účastníky srazu. Na místě byl už od minulého týdne Louda s přáteli, kteří nás informovali o své největší ulovené rybě – kaprovi s pěknými 87cm.

NSraz MRKu 2007 - Štocký rybník

Po kolikáte už? Počítá to někdo? Myslím že posedmé, plus mínus nějaká ta menší akce.