Lajny v jednom kuse už nejsou in

- Miloš_Dia

     Je to jako s pruty. Dvojdíly už jsou víceméně historií a frčí vícedílný hardware. Stejně tak i ještě nedávno klasická sestava šnůra + backing se stává v jistých aplikacích brzdou.

     Nedávno jsem zaznamenal jistou poptávku po sestavách, kde hlavní roli hraje tzv. „střelná hlava“ – shooting head, a s tím ruku v ruce nakráčel u některých muškařů problém jak nahradit rychlospojky a uzly něčím, co by očky u prutu neprocházelo s elegancí kloubového autobusu Ikarus.

Tady máte návod pro šňůry se splétaným jádrem – braided core.
  1. Z konce, na kterém chcete udělat smyčku, odstraňte obal. Já používám pravítko, protože nehrozí poškození jádra. Kdo má dobrého zubaře, může použít i zuby.

Foto1 Foto2

  1. Konec obnaženého jádra narvěte do jehly (kdo nemá trpělivost a prsty klavíristy, má smůlu, protože jehla by neměla být zrovna velká)

Foto3 Foto4 Foto5

  1. Podle obrázku prošijte jádro, lépe vícekrát.
  2. Hrůzu, která vznikne, zafixujte vázací nití (kevlar nebo Dynema), pro estéty pak doporučuji pár ovinů nějakou drahou tělíčkovou nití.

Foto6

  1. Zafixujte Aquasealem, případně low-cost Chemoprenem. Pokud to brutálně naředíte toluenem a několikrát opatrně aplikujete na vytvořený spoj, dostanete perfektně hladký, tenký a zároveň pružný výsledek.

     Good luck, jestli vám na takto upravenou šňůru vlítne nějaká vágnerofish.

     Miloš

Autor: Miloš_Dia

Diskuse k článku (78 reakcí)

Přečteno: 11 925x
Průměrná známka: 1.47

NHmotnostní kategorie muškařských šňůr

Na malé vodě pravděpodobně budeme využívat optimální délku, zatímco na jezeře budeme prut stejné kategorie jako šňůra běžně přetěžovat.