Pouzdra na bižuterii

- Radynek

     Kdysi jsem nosil bižuterii a všechny drobnosti v kufříku. Je to asi nejpřehlednější možnost, jak se vyznat v různých rybářských drobnostech. Jenže to má trošku chybu a tou je velikost. Kufřík se nedá jen tak schovat do tašky nebo batohu. Chodím chytat na revíry, kde je lovné místo daleko od auta. Těžký terén na některých revírech byl důvodem, proč jsem začal hledat nějakou vhodnou náhradu kufříku, hlavně kvůli jeho neskladnosti. Různé plastové krabice se mi moc nelíbily, některé byly velké, jako zmiňovaný kufřík.

     Pro mě se stal výhodnou náhradou nějaké přehledné krabice Rig wallet. První jsem našel v katalogu Ultimate. Bohužel se nepodařilo i přes snahu prodavačů tento výrobek sehnat. Na vlastní oči jsem první Rig wallet uviděl u firmy DOC Fishing. Poté se s nimi doslova roztrhl pytel. Podobné výrobky dělají firmy X2 (cena 350 Kč), Anaconda (550 Kč) a Carp System. Na kaprařinu používám RW od DOCa a na feeder od Carp Systemu. Prostě chmatnu jeden z nich a jdu.

     Protože jsem dostal pár dotazů, rozhodl jsem se udělat porovnání RW od DOCa a Carp Systemu. Do “futrálků“ naskládám veškerou bižuterii kromě hlásičů a olov. Olova v nich nosím do 10 kusů, hlavně na krátké vycházky. DocVSCarp

Rig wallet, firma DOC Fishing:

Cena: 755 Kč

Vnější rozměry: délka 30 cm, šířka 20 cm, výška 8 cm.

Rozčlenění: Vepředu jedna kapsa se dvěma otvory, otvírá se zipy. Zde vidím nedostatek. Zřejmě chybí dno od jednoho zipu. Jinak asi nechápu, proč má mít přední kapsička dva otvory.

     Na stejných výrobcích od Anacondy a X2 tento nedostatek není. Každý zip se rovná jedné kapsičce. Uvnitř je na každé straně jeden vyjímatelný pěnový zásobník (celkem tedy dva) na návazce přilepený na suchý zip. Jeho výhodou je pohodná manipulace mimo obsah futrálu. Je opatřený ocelovou hrazdičkou na uchycení háčků. Dále sedm slídových kapsiček rozdělených napůl, uzamykatelných zipem. Ve futrálku se tak dá listovat mezi slídovými listy jako v knize, což je velice přehledné. Na zadní straně futrálu zvenku je další užitečná kapsička asi 3 cm vysoká, je na zip ze 4/5 obvodu. Tuto kapsičku využívám na šňůrky k návazcům.

Materiál: Vyrobeno ze špičkového materiálu nylon 1680 D ve dvou barevných provedeních - zelená a camouflage.

Rig wallet zelena

Rig wallet, firma Carp System:

Cena: 280 Kč
Vnější rozměry: délka 27 cm, šířka 20 cm, výška 7cm.

Rozčlenění: Na přední části není, narozdíl od konkurence, žádná kapsička. Uvnitř se na čelní straně nachází jeden vyjímatelný pěnový zásobník na návazce přilepený na suchý zip. Šest slídových kapsiček je stejně jako u DOCa rozdělených napůl a jsou uzamykatelné zipem. Ve futrálku se dá také listovat mezi slídovými listy jako v knize. Na zadní části se uvnitř nachází dvě kapsičky. První je jako dvojité dno a zavírá se na zip. Druhá přihrádka ze 2/3 dna se nachází na velké kapsičce, která je ale neuzavíratelná. Zadní stranu autor vyřešil velice prakticky. Kapsa je po celé ploše ze síťoviny a její obsah je proto velice přehledný. Opět uzavíratelná na zip.

Materiál: Přesnou specifikaci materiálu jsem nenašel. Barva tmavě zelená. Je dost podobný materiálu od DOCa.

Top fish

     Když porovnáme oba Rig wallety, zjistíme, že každý má něco pro a něco proti. Carp System má lépe vyřešené kapsičky, ale na úkor místa. Komu stačí jeden zásobník na návazce, má vybráno. Jinak se mu nedá nic vytknout. RW od DOCa postrádá rozdělení přední kapsy na dvě samostatné kapsičky, každá s otvorem. Prvně jmenovaný vlastním rok a DOCa dva roky. Oba fungují dobře, jen u jednoho zipu od DOCa mi upadla ozdobná úchytka. Pro každého je podstatná cena a ta je dosti rozdílná.

ditkoVSwallet      Carp System stojí pouhých 280 Kč. Zato DOC Fishing prodává svůj výrobek za cenu daleko vyšší – 755 Kč.

     Doufám, že jsem někomu usnadnil výběr nezbytné kaprařské pomůcky.

     Petrův zdar a hodně záběrů. Radynek

Autor: Radynek - ®

Diskuse k článku (51 reakcí)

Přečteno: 22 269x
Průměrná známka: 1.52

NHáčky na kaprařinu

Všichni jsme si to už určitě zažili. Obrovský tah, prohnutý prut, ječící brzda, silon mizící v dáli. Snad právě pro tento pocit chodím i já k vodě. Ale co to? Jak rychle vše začalo, tak rychle i vše končí. Jsem znechucen, co se stalo? Smotávám prut a očekávám brzké zjištění důvodu nezdaru. Háček! Nejmenší, přesto jedna z nejdůležitějších součástí udice.

NVybavení moderního kapraře - krabičky

Rybáři dnešní doby s sebou obvykle nosí tolik věcí, že by to občas neuvezl ani dvoukolák.