Sraz MRKu 2003 - finíto!

- Roman Čejka

      Třetí ročník srazu MRKu je za námi a snad se i povedl. Konal se tentokrát na soukromé přehradě v Jestřábicích u Koryčan. Bylo vidět, že pro návštěvníky MRKu je to „událost sezóny“, protože rychlost s jakou bylo obsazeno všech 70 volných míst zatím neměla obdoby. Sraz byl zaplněn snad za 4 dny, možná do týdne. Na sraz samotný se ale nakonec sjelo 53 rybářů ze všech koutů ČR. Konečnou nižší účast způsobilo především ochlazení a deštivá předpověď na celý víkend. Kdo však přijel patřičně vybaven na déšť, tak snad nelitoval. Minulé dva srazy byly ve znamení sluníčka, takže bylo jasné, že někdy musí přijít i déšť. Přehrada v Jestřábicích zabírá zhruba 7ha, takže se tam padesát lidí hravě vešlo i s auty a bivaky. Dominantní lovenou rybou byl především kapr ve velikostech 45 – 70cm, dále se lovila bílá ryba a duhák. Přehrada byla velmi dobře zarybněna, spíš by se dalo říci, že i přerybněna, zvláště duháci o sobě dávali vědět častým vyskakováním nad hladinu.

Jednotlivé dny a jejich průběh:

Pátek 12.9.2003
      První účastníci se do Jestřábic začali sjíždět už v pátek ráno. Kolem 11-té hodiny byl postaveno několik bivaků, narazila se bečka (dík tady patří Koťonovi a Šošonovi, kteří naražení zvládli přímo bravurně:-)) a zábava se pomalu začala rozbíhat. Po obědě a odpoledne přijíždí velká většina účastníků a vybírají si místa, kde budou po celý víkend chytat. Nakonec se plní pouze levý břeh přehrady, který je přístupný autem protože se nikomu nechce tahat s rybářskou výbavou příliš daleko, což je pochopitelné. Také vzdálenost od pivka zde hraje určitou roli. Chytají se první ryby, hlavně kapříci kolem 40-50cm, ale objevují se i kousky mezi 60-70cm. K večeři je servírovaná zelňačka, která slaví veliký úspěch, byla opravdu výborná. Nikomu nevadí, že prší a posezení před chatkou na hrázi je kompletně zaplněno. Staví se 2 párty stany, které nám přiváží paní (majitelka) Šlezingerová, která se spolu se svým manželem o nás celý víkend perfektně stará. Po setmění se na hrázi začíná rozbíhat zábava, Gambrinus teče proudem ochutnávají se dovezené pálenky, hraje se na kytaru a zpívá se, jak už tomu na podobných akcích bývá. Kdo chce, tak se baví s kolegy rybáři, se kterými se až tak často nevidí a tak je pořád o čem vykládat. Kdo nebyl až tak družný, anebo měl na svém místě zrovna najeté „ponorky“, tak si v klidu chytal ryby. Páteční „uvítací“ večer skončil pro většinu rybářů až někdy nad ránem. V sobotu kolem 4-té hodiny ranní byl také uloven největší kapr celého srazu: 88cm a 13kg, kterého ulovil Radynek na boilies domácí výroby. Celkově byla noc z pátku na sobotu celkem bohatá na kapří záběry a o slušné jízdy a kvílející pípáky nebyla rozhodně nouze. Bohužel začalo trošku pršet a pršelo i většinu soboty.

Sobota 13.9.2003
      Sobota byla ve znamení deště a rozcházení pátečního bujarého večera. Až do oběda se spíš pospávalo a nabíraly se síly na zbývající 2 dny. V sobotu také přijíždějí poslední opozdilci na sraz, kteří z různých důvodů nemohli dojet už v pátek. Hlad je celkem veliký, takže guláš s chlebem k obědu přichází maximálně vhod. Po celý den s přestávkami mírně prší a situace se zlepšuje až na večer, kdy se mraky protrhávají a objevuje se dokonce i sluníčko. Ryby moc neberou, ale i tak se v sobotu ulovil jeden kapr přes 80cm a několik kousků mezi 60-70cm. Muškaři a vláčkaři zkoušejí duháky, ale těm se moc nechce. Příjemným spestřením byl G.Moolis na svém bely-boatu, se kterým brázdil vody přehrady. I když měl od kaprařů za své provokační řeči (šlechta ve vestičkách atd. :-)) slíbené sestřelení olovy či krmítky, nic takového se naštěstí nekonalo a tak se mohl v klidu věnovat svým duhákům. Večer se opékaly klobásky, které byly k večeři. Ryby byly celou sobotu apatické, zřejmě hlavně kvůli počasí a ani v noci se situace moc nezlepšila.

Neděle 14.9.2003
      V neděli se od 8h. konaly závody, podle předem stanovených propozic. Pouze místa se nakonec nelosovala, protože se nikomu nechtělo opouštět zakrmená místa a přesouvat celou výbavu někam jinam. Jelikož se na tom shodlo 100% účastníků, tak se nikdo po závodech nemohl vymlouvat na špatné místo. Kdo chtěl tak šel na závody chytat jinam, navíc vláčkaři a muškaři měli naprosto volné pole působnosti a volně se pohybovali po celé přehradě. Počasí se zlepšilo, takže celé dopoledne v neděli svítilo krásně sluníčko. Co se týče úlovků během závodů, tak to nebyla žádná velká sláva, ale mohlo to být také horší. Největšího kapra ulovil Aleš Turek: 70cm, největšího duháka měl Vláďa S.: 37cm, nejvíce kaprů chytili Holátko a Jouza: každý 3ks , o nejvíce duháků se zasloužil Levit: 7ks. a největší počet ryb celkově vyhrál Martin M., který vytáhl 23 ryb. Výsledky závodů jsou v přiložené tabulce níže. Závodilo se o hodnotné ceny, které jsou rok od roku zajímavější. Touto cestou bych rád poděkoval našim sponzorům, kteří tyto ceny věnovali. Dík patří především firmám: Gammarus, Chytil, Šiman Plzeň a jednotlivcům: Tomáši Loukotovi, Mikemu, Piškotovi, Aleši Turkovi, Jardovi Polednovi. Všichni výše zmínění věnovali do závodů velice zajímavé a hodnotné ceny za což jim jménem MRKu děkuji. Po vyhlášení závodů se velká většina účastníků sbalila a odjela domů, někteří ale zůstali aby mohli chytat ryby dál.

Zhodnocení srazu:
      Rád bych poděkoval všem zůčastněným za pohodovou atmosféru, která na srazu i přes nepřízeň počasí panovala. Bylo vidět, že rybáře nějaký ten deštík jen tak nerozhází. Studenější počasí nebylo úplně na škodu, bečky s pivem aspoň vydržely dlouho vychlazené. Touto cestou bych ještě jednou rád poděkoval majitelům revíru v Jestřábicích - manželům Šlezingerovým, kteří celý víkend perfektně zajišťovali vše co se jídla, pití a ostatního zázemí týče. Pod tímto článkem je spuštěna diskuse, ve které může každý účastník sraz okomentovat.

Výsledky závodů:

  Umístění Jméno Úlovek Cena Sponzor
Největší kapr 1.místo Aleš Turek kapr 70cm whisky Grants+krmení Rameau Mike, Gammarus
  2.místo J.Jurák kapr 63cm láhev vína Sauvignon, vlasec Blue Wing0,25mm, 1000m TomL., Gammarus
Největší počet kaprů 1.místo Holátko+Jouza 3 kapři balení piva Staropramen+výrobky Chytil f.Chytil
Největší duhák 1.místo Vláďa S. duhák 37cm muškařský podběrák+láhev vína Sauvignon Šiman Plzeň, TomL.
  2.místo Levit duhák 33cm láhev vína Sauvignon TomL.
Největší počet duháků 1.místo Levit 7 ks duháků Rapala CD-RT, mušk.naviják Gammarus, Piškot
  2.místo Vláďa S. 4 duháci vlasec Super Yellow, kšilt Rapala Gammarus
Největší počet všech ryb 1.místo Martin M. 23 bílé ryb feeder mega balení f.Chytil, feederové pelety f.Chytil, krmení Rameau f.Chytil, Gammarus
  2.místo Mike 22 bílé ryb feeder mega balení f.Chytil, feederové pelety f.Chytil f.Chytil
  3.místo Tomáš K. 13 bílé ryb feederové pelety f.Chytil, slivovice Chytil f.Chytil
Nejmenší kapr   Jouza kapr 28cm hodinky, placatka AlešT., Jarda Poledna
Ceny útěchy   pro ty co nic nechytli   Aspirin, slivovice, víno, výrobky f.Chytil f.Chytil, TomL.


Fotky ze srazu MRKu 2003:
fotky od RC
fotky od Raďoška
fotky od bracha
fotky od Jouzy

Autor: Roman Čejka - ®

Diskuse k článku (11 reakcí)

Přečteno: 2 786x
Průměrná známka: 1.46

NSraz MRKu 2006 - Skalička

Tak jako každý rok i letos chystáme velký sraz MRKu. Tentokrát jsme zvolili soukromý revír Skalička u Hranic na Moravě.

NSraz MRKu 2005, let´s go!

Voda je velmi dobře zarybněna především kaprem a amurem a o úlovky mezi 60-70cm by něměla být nouze, stejně jako o ryby kolem 15-22kg.

NSraz MRKu 2004, čas plnění

Jedná se opět o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky: plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své.

NSraz MRKu 2003 - už máme plno!

Jedná se o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky s výborným zarybněním.

NSraz MRKu 2002 skončil

V pozdních nočních hodinách se konečně vytáhla pořádná ryba - kapr 90cm, cca 14kg, kterého chytl Jakub Zahradník na boilies.