Sraz MRKu 2002 plně obsazen!

- MM a RC

Aktuální upozornění: (20.8.02) - nepřijímáme další přihlášky(!) na sraz MRKu, neboť nám jich už došlo tolik, že další lidí prostě rybník kapacitně nezvládne. Všem, na které se nedostalo se omlouváme - snad příště!

Kdy: 6-8. září 2002 (v pátek od 17 hod.)

Kde: Říčany u Brna, staré přírodní koupaliště, "Kaprodrom", 0,75 hektarů, hloubka 0,8 až 2,5m.

Cena: 350Kč - zahrnuje povolenku na 3 dny, piva kolik snesete (ožralce hážeme do vody), 1 ks pstruha na gril (případně adekvátní porce kapra), malé občerstvení (klobása v pátek večer a polévka v sobotu v noci na "probuzení"). Nerybářící doprovod si platí vše sám (viz níže).
Strava: objednáváte si samostatně u místního personálu (8-23 hod.). Je objednáno grilování masa (zhruba 27 Kč/100 g), pečení klobás (40 Kč), uzení a grilování ryb, teplé obědy a večeře dle libosti, zkrátka taková hospoda pod otevřeným nebem. Včetně snídaní, bude-li zájem. Pivo si čepujete sami a je již v ceně (objednáme bečku Starobrna 11st. na každých 10 lidí), skleněné půllitry budou k dispozici.
Ubytování: ve stanech nebo pod širákem. Kolem vody je mnoho vhodných trávníků. Součástí jsou dvě zastřešené plochy se stoly s lavičkami. (Za lesíkem přímo nad rybníkem je i hotel Admiral ***, kde se také můžete ubytovat. Tel.: ++42/0502/427035-6. K dnešnímu dni jsou volné 4 pokoje po 700-1000Kč/noc).
Parkování: přímo u vody, na auto vidíte.
Zarybnění: ve vodě je již teď 450 kaprů (2 - 23 kg) a 70 amurů (55 - 92 cm). Budou dosazeni další kapři a speciálně pro nás i duháci ve velikosti kolem 35cm, které smíme (musíme!) všechny vychytat a sníst (předplacená součást sobotní večeře). Ostatní ryby se pouští(!) a je nutno s nimi velice obezřetně zacházet (odháčkovávat ve vodě nebo na matraci, zbytečně netrhat ryby atd.). Předpokládaný úlovek je 1-2 kapři 40-60cm za hodinu na jednoho rybáře, plus sem tam trofejní kusy. (pro lepší představu pár MM-fotek s ulovenými kapry právě z kaprodromu)

Rybolov: celý rybník je jen náš a můžeme si stanovit vlastní pravidla. Chytá se i přes noc. Pouze na jeden prut s jedním háčkem (vzhledem k velikosti revíru upřednostňujeme plavanou, feeder a muškaření, přes noc i boilie). Přívlač vzhledem k množství kaprů a minimu dravců není bohužel možná. Prosím, nepoužívejte vlasce pod 0,15mm, ať kvůli vám nemusíme všichni stahovat pruty. Mezi 01:00 a 08:00 hod. hlásiče záběrů, prosím, pouze formou příposlechu ve stanu a potichu.
Harmonogram: volná rybářská zábava - viz předešlé srazy. V neděli dopoledne tříhodinové "závody". Pokud bude hic, tak i koupání.

Závody: Oceněna budou tato dvě první místa:
- největší ryba (v cm) Štastný rybář vvyhrává vlasec Rapala Finesse 0,20mm, 3,6kg, 330m, bílá barva.
- největší celková délka ušlechtilých ryb (součet cm jednotlivých ryb) Štastný rybář vyhrává pletenku Antares Special sinking braid 0,10mm, 5,53kg, 125m.
Obě ceny do závodů poskytla firma Gammarus v.o.s.

Samolepky-MRKu: Na srazu budou ke koupi nové samolepky MRKu určené především na auto. Jedná se o kvalitní samolepku, která je určena k nalepení do exteriérů. Cena 60Kč/ks. K prodeji bude 40ks. Přednostně samolepky dostanu ti, kteří si ji zamluví již teď mailem.

Další komentář: Celkovou částku, která zahrnuje především pronájem, obsluhu a násadu, musíme majiteli rybníka zaplatit za vás všechny předem, a proto jsme nuceni od vás vybrat peníze dopředu. Peníze můžete posílat buď bankovním převodem, složenkou na naši adresu, či v hotovosti při osobním setkání (naši známí brňáci). Zároveň je potřeba, abyste nám dali e-mailem vědět (mrk@mrk.cz), kdy přesně přijedete (pátek věčer, či sobota ráno) a jakým způsobem budete platit (pošleme vám adresu nebo číslo našeho konta a váš variabilní symbol). Do pondělí 2. záři je možné svou účast zrušit a celá částka vám bude vrácena (později bude stornovací poplatek 100 Kč/os). Pokud přijedete bez ohlášení až na místo, zaplatíte 400kč a riskujete, ze na vás nezbyde dost jídla (a nejlepší místa na chytání budou také obsazena). Opravdu vás ale prosíme, abyste se ohlásili předem, moc nám to pomůže.

Kdo příjede, musí zaplatit celý poplatek, i kdyby nepil, nejedl, ani nechytal (není možné se stavit jen "na otočku"). Až budete na místě, nejdříve se nahlaste u Martina Maťáka nebo Romana Čejky - nejlépe pod jménem, kterým se podepisujete na MRKu - týká se hlavně těch, které osobně neznáme. Pokud budete bloudit, ozvěte se nám na 0776 633 893 (MM) nebo 0776 310 278 (RC) a my vás navedeme.

Popis cesty: dálnice D1, Exit 178 (Říčany, Ostrovačice), odbočit na Říčany, téměř na konci vesnice před prudkým stoupáním odbočit doprava a po pár set metrech jste na místě. Odkaz na mapu

Nově přidán detailní popis cesty, včetně ilustračních fotek.

Předpokládáme účast zhruba 35-50 rybářů (plus nerybařící doprovod). Není třeba se bát toho, že nebude kam nahodit, neboť tahat kapry takovým tempem nikdo dlouho nevydrží a pruty bez dozoru zde dlouho nechat taky nelze (uběhali byste se k nim).

Potvrzení účasti nám posílejte na maila mrk@mrk.cz a domluvíme bližší podrobnosti.
Litujeme, ale v tuto chvíli je počet přihlášených účastníků na sraz MRKu, tak vysoký, že již další přihlášky nepřijímame !


Účastnící: sem budeme postupně přidávat přihlášené rybáře, ať víte s kým se na srazu potkáte:
Organizátoři: MM + RC
TomL., pike, Aleš B., Honzas, Rici, Mike, Radynek, Petr Andrýsek, Holátko, Michal Kučera (předběžně), mojas, Šlehy, Rastic, Otik, Mihal, Piškot, brach, fisherman, lada, KAJA, Tomáš Karel, Michal Konrad (SK), Mates (předběžně), Jurin (+ Lubos Kiesel), jarda, Ladas, Koťón (+ 2), Golem, Ladislav Kain (SK), Lukáš Kheil, Staff (+2), Martin Benovič (+1), U Honza, Maty (předběžně), Petr O., Sumik (+1), red.foot, medved (+ Tibor), Lukas Krowiarz (+ Gregor), Goba, Robin, Mirek Saf, TOM, Aleš Turek, Ludviano, Wandoch (+1), Petak, Jarda Novák, Atom, Vlastimil Běhan, jais a LJ , Iceman, hřibeček, Dalibor Plesník (+2), Pavel Čurda, Ludas, šídlo, Rick, boyscout, AP (předběžně).

Autor: MM a RC

Přečteno: 3 152x
Průměrná známka: 1.43

NSraz MRKu 2008

Letos padla volba opět na něco nového, kde jsme ještě nebyli.

NSraz MRKu 2005, let´s go!

Voda je velmi dobře zarybněna především kaprem a amurem a o úlovky mezi 60-70cm by něměla být nouze, stejně jako o ryby kolem 15-22kg.

NSraz MRKu 2004, čas plnění

Jedná se opět o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky: plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své.

NSraz MRKu 2003 - už máme plno!

Jedná se o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky s výborným zarybněním.

NSraz MRKu 2002 skončil

V pozdních nočních hodinách se konečně vytáhla pořádná ryba - kapr 90cm, cca 14kg, kterého chytl Jakub Zahradník na boilies.

NJak dopadl sraz MRKu?

Přijeli experti snad na všechny rybolovné techniky ...