Nikdy neříkej nikdy

- BCG

Je léto, vedra dosahují doslova rekordních teplot, a nebo jsou bouřky - prostě léto, jak má být. Podle zpráv od ostatních rybářů, ryby nikde zvlášť neberou, a tak htedáme útočiště na jedné z mnoha pískoven. Jeden kamarád se nám zaručil a dušoval, že zrovna na téhle pískovně se nikdy lidi nekoupou a je zde tedy relativně klid. A jak už to na každé pískovně chodí, je tam spousta hladových malých kaprů. Vzhledem k tomu také volíme množství návnad a jejich složení. Po domluvě s Jardou, který se nějak divně usmíval, slíbil, že namíchá tzv. "letní speciál" a druhý ať si vybereme sami. A tak jsem měl možnost koněčně vyzkoušet směs, se kterou koketuji již delší dobu, ale nějak se na ni nedostalo času.
Její složení je následující :
HNV GLM mix 0,5 kg
5 ml Caviar complex
8 ml Bioamino
4 kapky esenciální olej Garlic
Vzhledem k tomu, že jsme potřebovali značně velké množství boilie než obvykle, využíváme Jardovy nabídky a boilies rolujeme přímo u něj. Přijeli jsme tedy do Pelhřimova a Jarda nás vítal znovu s tím šibalským úsměvem a řekl "Tak tady máš ten letní speciál, co do něj dáš, ten Tutti frutti complex?" odpovídám, že asi jo, ale zároveň pokukuji po jiném boilie mixu. Původně jsem sice chtěl sestavit boilie jinak, ale nakonec se přece jenom rozhodujeme pro Tutti frutti complex, což je vlastně jednou z připravovaných novinek. Jedná se o komplexní tekutou přísadu do boilies, která obsahuje : tekutou potravu, esenci, chuťový stimulátor, Betamino a sladidlo. Prostě akorát dáte 3 ml complexu na jedno vejce, přidáte směs a je hotovo. Velice pohodlné a účinné. Narolovali jsme si zhruba 30 kg boilies a za týden užjsme byli u vody. Pískovna nás víc než nadchla. Její dno je znač ně členité a zavážení je zde povoleno, čehož jsme patřičně využili a rozmístili celkem sedm bojek, pokaždé na jinou hloubku a vzdálenost. Tady bych ted' mohl napsat, že záběr na sebe nenechal dlouho čekat, ale zas tak jednoduché to nebylo. Ke každé bojce jsme umístili plovoucí boilie a provnadili asi 25-30 ks boilies, několika hrstí pellet mixu s spolu s nadipovaným konopím a velice malým množstvím tygřích ořechů. Pellet mix byl namíchán tak, aby i po delším čase kapři našli rozpadajícíse pellety :
1 kg Mini Betain pellety
2 kg konopné pellety
1 kg GLM pellety
1 kg CSL pellety
0,5 kg Mega Betain
Tygří ořechy jsme dipovali 48 hodin v následujícím roztoku ( na 1 kg tygřích ořechů ):
15 ml Bioamino
4 ml Tutti frutti complex
- doplnit vodou do požadovaného množství
Potom jsme je v tomto nálevu vařili po dobu 30 minut. Také konopí jsme máčeli 24 hodin v tomto roztoku ( na 1 kg konopného semínka ):
10 ml Multimino PPC
10 ml Corn steep liquor
3 ml Tutti frutti complex
- doplnit vodou do požadovaného množství a vařili opět asi 30 minut.
První dva dny to nebylo nijak valné záběry byly ojedinělé a kapři nechtěli plovoucí boilies. Proto jsme plovoucí nástrahy vynechali a nastražíli dvě potápivé kuličky boilies, nadipované v amino dipu Tutti frutti. ( Tento dip je opět připravovanou novinkou firmy J.Těšínský. Obsahuje předtrávené proteiny, přírodní extrakty a Betain. ) Přišel nečekaný zvrat a kapři začali atakovat naše nástrahy. Naděšla středa již čtvrtý den naší výpravy a já na rozdíl od Luboše Š. nemám kapra nad 6 kg. Luboš už měl dva 9 kg úlovky a zdolával právě z lodě dalšího pěkného lysce. V hlavě se mi honila myšlenka, zavézt alespoň jednu udici na mélčinu mezi ostrov a břeh, ale stále jsem tuto variantu zavrhoval - prostě jsem chtěl kapra zdolat z normální vzdálenosti a ne z 300 metrů. Ale pohled na Lubošova kapra mně přesvědčil - takže jsem znovu vyvezl prut na svých oblíbených 300 metrů. Ráno přišla odměna v podobě 81 cm šupináče, který zabral na GLM s Caviárem. Asi je mi letos prostě souzeno, tahat větší ryby z dálky. Luboš mezitím zdolával dalšího lysce kolem 9 kg, ale to už i já jsem se dočkal záběru z bojky, která byla zhruba 80 m od břehu a na tutti fruti boilies. V pátek již bylo naše skore odhadem 100 kaprů od 2 - 10 kg. Zatelefonoval jsem Jardovi výsledky našeho rybaření a kolik kaprů jsme chytili na "letní speciál" s tutti frutti.
Je pravda, že i z ostatních kaprů, kteří zabrali na GLM s Caviárem, šlo také tutti frutti. Na to konto se mě zeptal : "A víš co ten letní speciál vůbec je ?" S překvapenímjsem zjistil, že sejednalo o nejlevnější boilisovou směs - Boilie Mix přírodní. Přesně ta směs, ze které jsem si dělal legraci, že na ni nikdy chytat nebudu ! Musím tedy přiznat, že na mě Jarda ušil pěknou boudu. On vě děl, že kdyby mi řekl předem, o jakou směs se jedná, že bych na ní nechytal. To byla odplata za celý loňský a letošní rok, kdy jsem opovrhoval levnými boilies mixy. Ale stejně doufám, že na ní nikdy chytat nebudu.
Nadešel pátek - zdolal jsem krásného 9 kg lysce na tutti frutti, toho samého, co Luboš ve středu. Bylo na čase tedy odjet domů. V neděli jsme sbalili - spokojeni, vždyť jsme nachytali kolem 120 kaprů za týden a navíc ryby, o kterých místní rybáři tvrdili, že to jsou "profesoři" a na boilies je tady nikdy a nikdo nechytil. Akorát náš kamarád má u nás vroubek, protože pískovna, na které jsme chytali, byla jediná, na kterou se chodili lidi ze široka daleka koupat.
Prostě nikdy neříkej nikdy !!

Autor: BCG - ®

Přečteno: 4 124x
Průměrná známka: 1.47