Sraz MRKu 2001

- MRK

Vážení přátelé rybáři,

      již delší dobu na MRKu mluvíme o pořádném MRKáckém srazu rybářů někde u vody. Konečně můžeme říci, že doba dohadů skončila a tento sraz roku 2001 nabývá konkrétních rozměrů.
      Máme možnost pronajmout na víkend jeden soukromý rybníček u nás na Jižní Moravě, nedaleko novomlýnských nádrží (v obci Vlasatice, která je cca 5km od Pohořelic). Pokud jde o datum konání, tak naše představa je taková, že sraz by se měl konat v první polovině května, nejlépe o víkendu 12 - 13.5.2001 (sobota a neděle). Vstupné na tuto akci bude maximálně 200Kč a půjde do kapsy majitelů rybníčku. Občerstvení bude vlastní, ale k dispozici bude určitě bečka piva + společné grilování ryb (masa) a snad i opékání selátka

Máte-li o tuto akci zájem pište nám co nejdříve. Je možné, že počet míst bude brzy vyčerpán a již se na vás nedostane.

Naší snahou je uspořádat především sraz (navzájem se poznat, pokecat, domluvit další akce a navzájem si předat nějaké zkušenosti) a vlastní rybolov bude spíš pouze doplňkem (ale nahozeno můžete mít pořád - i přes noc!!)

Akce se koná za každého počasí - v případě deště je možné se schovat v "letní zahrádce" pod střechou chatky(viz. fotka), která je v areálu rybníku (no, víc jak 15 se nás tam ke stolu nenamačká, ale snad nebude pršet pořád).

Některé další informace o akci :

- ubytování je vlastní tzn. bivaky, stany, deštníky... vše přímo na břehu rybníčku. Je možno dojet autem až k rybníčku. Není tam (pitná) voda, takže každý si vemte s sebou vlastní zásoby.
- velikost rybníčku - je to velice malá, ale zajímavá a zarybněná voda (no spíš louže) - rozměry asi 100m x 30m - na něčem takovém si jen tak nezachytáte!(hloubka od 0,5m - 1,5m max, 1 ostruvek a 1 poloostrov)
- zarybněnost je zde velice solidní, to máme vyzkoušeno z vlastních zkušností
- lovené ryby - především kapr (cca 30 - 50cm - nečastější velikost, ale kusy kolem 70cm tam jsou také), dále tolstolobik, amur, bílá ryba, úhoř, štika, a taky velké množství línů i trofejních velikostí! (míra 35cm)
- možné rybolovné způsoby - plavaná, položená, muškařina, případně i přívlač (ale čistě chyť a pusť - pokusíme to prosadit u majitelů)
- upřednosťnujeme chyť a pusť (max. použití několika ryb pro místní gurmánskou úpravu)
- požívání alkoholu - pokud možno v rozumných mezích (všichni snad chápou)
- pokud bude zájem můžeme tam uspořádat i nějaké závody (na cca 3 hodinky). My (RC a MM) se jich nebudeme účastnit z "jasných" důvodů.
-exhibice expertů na různé rybolovné techniky je samozřejmě možná

Po domluvě (21.4.01) s majiteli rybníčku přinášíme další podrobnosti o srazu:

- potvrzujeme, že sraz se koná o víkendu 12 - 13.5.2001 na rybníčku ve Vlasaticích za každého počasí.
- vstupné 100Kč za 1 prut na den (kdo bude chtít chytat na 5 prutů, tak si zaplatí 500Kč/den)
- zřejmě bude možný lov štik (pouze přívlač) a to aspoň jeden den (C&R). Velikost těchto dravců by zde měla být slušná.
- bivakování přímo u vody bez problémů
- v areálu rybníčku el.proud (220/380V)
- lov non-stop by měl být také možný
- selátko zajištěno (díky Alešovi Baranovi a marfičovi)
- další grilování a opékání přinesených špekáčků, bůčků, kotlet samozřejmý. K dispozici bude grilovací rošt (zajistíme) a "kotlik" (půjčíme).
- pitnou vodu si dovezte každý vlastní. U rybníku žádná použitelná voda není, nejbližší je ve vesnici
- bečku piva zajistíme (nejspíš Starobrno)
- za sele + točené pivo budeme vybírat takové peníze, aby se pivo + sele zaplatili
- ostatní alkoholické i nealkoholické nápoje si každý doveze dle sveho uvážení. V blízkosti je hospoda, takže v případě nouze je možné nakoupit i tam.
-snad všichni 3 operátoři mají u rybníka signál, takže budete k zastižení :-) Notebook + mobil (s připojením k netu) vítán.

 NEW  - 30.4.: V neděli od 8 do 11hod. uspořádáme malé závody. Hodnotí se největší kapr - výhra flaška, a nevětší počet ušlechtilých ryb (+lín) - výhrou je sada splávku MM. Fleky se losujím, chytá se na jeden prut, nesmí se stěhovat, krmit se může (až během závodů). Zůčastní se i RC, MM a Aleš Baran (tito bez nároku na výhru).

Dále je po celou dobu srazu neoficiální soutěž o největší štiku a kapra o titul "pan Rybář".
Podrobná mapka, jak se dostat přímo k rybníku ve Vlasaticích

Seznam účastníků ke dni 30.4.01:

Roman Čejka, Martin Maťák, Aleš Baran, marfič, Ondra Kopřiva, Šlehy, Petr Balcarek (+1 osoba), Márty, Iceman, Ruda Kull (+1), Petr Moc, Rasto27, semain, Robin, Piškot, Medul, Pavel Čurda, Maty, Ruda P. (+3..5), Tom L, Petr Andrýsek, Medvěd (+1), Fishead, David Kadečka, Kuba

Nějaké fotky z rybníčku + nákres:
Vlasatice 1
Vlasatice 2
Vlasatice 3
nákres rybníčku

Jak se dostat do Vlasatic (doprava) : - z Brna pojedete po rychlostní komunikaci (spíš už dálnici) směr Vídeň (či Mikulov). Zhruba 3km za odbočkou na Pohořelice tato dálnice končí a hned následuje křižovatka, odbočíte doprava na Vlasatice (označeno cedulí). Ve Vlasaticích jsou 2 rybníčky, jeden obecní (videtelný ze silnice) a jeden soukromý - zde bude sraz MRKu, na cestu k němu je lépe se zeptat místních obyvatel (je umístěn kousek za bývalým JZD a kousek za fotbalovým hřištěm). Všem, kteří přislíbí na akci účast pošleme podrobný popis, jak se k rybníku dostat (v případně problémů mobilní navigace).
mapa - zde si uděláte představu, kde Vlasatice v ČR leží a tady máte detail, kde odbočit

Autor: MRK

Diskuse k článku (33 reakcí)