Fanatik – absolutní novinka

- www.OKfish.cz

Známý ukrajinský sportovní rybář Jurij Petraš, mistr světa v přívlači z člunu, na základě svých dlouholetých zkušeností založil v roce 2015 značku FANATIK, pod kterou vyvíjí rybářské potřeby. V začátcích se specializoval na vývoj gumových nástrah pro přívlač, ale v posledních letech rozšířil sortiment a nyní nabízí zboží pro všechny rybolovné techniky. V nabídce jsou kromě gumových nástrah také šňůry, čeburašky, jigové hlavičky, závaží a jiné produkty. Jurij vyvíjí všechny své produkty s jediným cílem – uspět. Proto i vy proměňte svůj pobyt u vody na úspěšný a používejte produkty FANATIK.

Chytejte ryby stejně jako mistr světa, chytejte na FANATIK. K jeho nejznámějším výrobkům patří gumové nástrahy. Díky realistickému provedení a jedinečnému, dráždivému pohybu na ně útočí candáti, okouni, pstruzi i jiní dravci. Obsahují přírodní extrakt z přirozené potravy, který zaručuje, že jakmile se do ní ryba zakousne, nástrahu již nepustí. Zde je přehled nejznámějších nástrah od značky Fanatik.

Fanatik Goby je doslova věrná kopie hlaváče neboli býčka. Je vysoce atraktivní a aktivní. Nástraha napodobuje a simuluje pohyby živého hlaváče. Díky velké hlavě, vodorovným ploutvím na hrudi, dlouhému tenkému ocasu a přidáním naší přírodní složky se nástrahy Fanatik Goby stávají pro predátory neodolatelnými. Tajemstvím úspěchu této nástrahy se však ukrývá v tom, že využívá přirozenou agresivitu, kterou mají dravci v sobě zakódovanou vůči hlaváčům a býčkům, protože ti jim vyžírají hnízda s jikrami. A proto na ně útočí i pasivní dravci s úmyslem je zabít.


Fanatik Larva je legendou a skutečnou senzací v rybářském světě. Jedná se o napodobeninu larvy vážky. Tento hmyz žije ve všech druzích vod, pohybuje se poblíž dna a vodních rostlin poměrně pomalu. Larva skvěle funguje po celý rok, a to i při nižší aktivitě ryb. Kdy už ryby na nic neberou, pomůže Larva FANATIK. Larva je oblíbenou pochoutkou okounů, štik a candátů.


Fanatik Larva – Lux vznikla vylepšením mimořádně účinné a téměř dokonalé nástrahy LARVA. K jejímu tělu jsme přidali velmi jemný a aktivní twistrový ocásek, který zvyšuje její atraktivitu a dráždivost. Výborně funguje na propad, ale i při klasickém jigování.

Fanatik Raider je jednou z nejlepších imitací raka. Je vyrobený z „jedlého“ silikonu s tajným atraktantem získaným z korýšů. Jak je již zvykem u značky FANATIK, Raider je propracovaný do posledního detailu podle živé předlohy raka. Při jigování se zvedá a imituje raka, bránícího se před predátorem. Působí na ryby téměř okamžitě a nástraha končí ve většině případů v tlamě ryby. Je všeobecné známo, že každý predátor si rád pochutná na korýších, proto by tato nástraha neměla chybět ve vaší výbavě.

Fanatik Gipnoz je všestranně použitelná nástraha pro každou přívlačovou techniku k lovu okounů, candátů a štik. Již název prozradí její úspěch. Gipnoz, což v překladu znamená hypnóza, zhypnotizuje nejen vás, ale především ryby. Červovité článkované tělo je ukončené objemnějším, příčně žebrovaným ocáskem ve tvaru slzy. Jurij také hovoří, že připomíná oko hypnotizéra. Takovou nástrahu ryby ještě neviděly. Je jedinečná nejen svým tvarem, ale také pohybem, a toto vše ji předurčuje k úspěchu. Je k dostání ve dvou provedeních: Gipnoz a Gipnoz Long, která má delší tělíčko pro nastražení ofsetového háčku.

Fanatik Dagger je na první pohled pasivní červ. Ale zdání klame a Dagger doslova klame tělem. Má relativně krátké vroubkované tělo, které se přibližně v polovině kónicky zužuje a druhá polovina má rozšířený kuželovitý tvar ukončený tenkým ocáskem. Tento design způsobuje, že i při nejjemnějším pohybu prutu nebo navijáku má Dagger svůdný kmitavý pohyb. Po nahození se na vroubkovaném těle zachycují vzduchové bublinky, které ho nadlehčují a postupně se uvolňují, což zvyšuje jeho atraktivitu. Velmi důležitá je prezentace této nástrahy. Zapamatujte si, že Dagger se musí vodit velmi pomalu a hlavně s dlouhými pauzami, protože i když zůstane na dně, tak bublinky vzduchu zachycené ve vroubkování Dagger zvednou a pod vlivem prodění vody se hýbe. A to je jeho tajemství úspěchu, protože vyprovokuje k závěru i pasivní ryby. Nezřídka se stane, že ryba jen sleduje vaši nástrahu a nezabere. Proto je připravte, že i když Dagger bude ryba pronásledovat a nezabere, tak ho vezme právě přímo ze dna, když mu dáte delší pauzu. Dagger je také ve dvou provedeních: Dagger a Dagger aktiv s twistrovým ocáskem pro aktivnější lov.

Fanatik Viper patší sice do rodiny již časem ověřených a úspěšných twistrů, ale přesto má několik vylepšení. Na začátku ocásku má vroubkování na ukrytí hrotu offsetového háčku, což Vám umožní bezproblémový lov v překážkách. Extra dlouhý ocásek ve tvaru písmene G je pokrytý šestiúhelníkovým vzorem pro ještě jemnější a ladnější pohyb. Takže není twister jako twister.

Fanatik Lobster – na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o další napodobeninu raka. Ano, i takto ho můžete rybám prezentovat, pomalým taháním po dně s občasným, krátkým trhnutím prutu. Určitě to bude fungovat, ale pokud ho zkusíte tahat rychleji a současně přisekávat prut, dosáhnete vlnitého pohybu a nástraha doslova ožije. Jeho „klepeta“ už nebudou klepeta, ale ocásky, které budou pracovat na principu dvojitého twisteru. Velmi aktivní a rytmicky se pohybující nástraha vydává silné vibrace. Takže pokud nebude fungovat jeden styl prezentace, zafunguje určitě ten druhý.

Fanatik Classic je vyznačuje mohutným tělem, které dravcům slibuje tučnou kořist a vydává signál, že se vyplatí vydat energii k jejímu ulovení. Jeho speciálně navrhnutý ocásek dokonale napodobuje pohyb při nejmenším potahování i při jakékoliv rychlosti. Tělo nástrahy je žebrované, což má několik důvodů. Dodává nástraze dodatečné, jemné vibrace, můžete na něj nanést gelový atraktant a při záběru dává dravci pocit, že se zakousnul do skutečné kořisti a Vám dává delší čas pro zásek. Tato nástraha svými vibracemi působí tak dráždivě i na postranní čáru dravců, zcela je poblázní.

Čeburašky přináší proti klasickým jigovým hlavičkám velkou flexibilitu a rychle se přizpůsobí každé situaci při lovu. Tento nápad vznikl mezi ruskými rybáři. Nástraha je umístěna na jedno nebo dvojháčku, případně na offsetovém háčku, který se do čeburašky přichytí pomocí drátěné spony, háček je tak spojený se zátěží kloubně, což umožnuje nástraze vláčnější a přirozenější pohyb. Po dosednutí olůvka na dno, dopadá háček s nástrahou velmi pomalu a láká tím rybu k útoku.


Všechny tyto nástrahy a mnoho jiných produktů najdete na www.OKfish.cz

Autor: www.OKfish.cz