Tomáš Flajzar je zpět - hlásiče Flacarp

- Redakce

Tomáš Flajzar, bývalý majitel a zakladatel značky FLAJZAR, který tuto firmu před šesti lety opustil, se rozhodl pro návrat do oboru.


Tomáš Flajzar v pracovně

V letošním roce vstupuje na trh se svojí novou značkou FLACARP, která si klade za cíl nabízet špičkovou elektroniku pro rybáře, zejména signalizátory záběru.

Jak již název FLACARP napovídá, vznikl spojením příjmení zakladatele ( Flajzar ) a Carp označuje zaměření - především na kapraře.



O svých produktech nám řekl:




„Nejde mi o to vyrábět signalizátory, jaké tady již byly a jsou, ale mým cílem bylo vyvinout skutečně špičkové výrobky, které budou patřit k tomu nejlepšímu, co lze v tomto segmentu sehnat. Veškerá výroba i vývoj je v České republice, protože tím lze zaručit nejen vysokou kvalitu výrobků, pružnou reakci na požadavky zákazníků, ale zejména poskytnout kvalitní služby ve formě osobního přístupu a rychlého servisu.“

Nosnými produkty, určenými pro letošní sezonu, jsou signalizátory FLACARP F1, F2 a F3.

F1 je nejvyšší verze signalizátoru i s dálkovým příposlechem. Změna barev RGB diod, regulace jasu, hlasitosti, citlivosti již od 1mm až do 14cm, výšky tónu, s noční poziční diodou …

F2 je tentýž model, ale bez dálkového příposlechu.

F3 je základní signalizátor s regulací hlasitosti, výšky tónu a citlivosti ve dvou stupních.

Signalizátory vyvinul přímo Tomáš Flajzar, a to od výběru materiálů, špičkových součástek, až po vývoj software, na kterém celý signalizátor “běží”.






Zde je výčet jen těch nejvýznamnějších vylepšení:
1) Unikátní, velmi jemné snímání s reakcí na posun vlasce již od 1mm.
2) Kladka, na které je uložen vlasec, je opatřena kovovou oskou, aby při rychlých otáčkách nedocházelo k zadírání a provoz byl stále lehký a plynulý.
3) Tělo je vyrobeno ze speciálního vysoce odolného materiálu (na stránkách www.flacarp.com si můžete prohlédnou zajímavé video testu odolnosti), celá konstrukce je velmi pevná, aby nedocházelo k mechanickým poškozením.
4) Signalizátor obsahuje obvodové těsnění pro zajištění odolnosti proti dešti.
5) Samozřejmostí je optická signalizace s možností nastavení barvy a jasu LED diod a výkonná zvuková signalizace. Optické i zvukové rozlišení směru záběru (tzv. padák).
6) Dálkový příposlech s velkým dosahem.
7) Výrobek je napájen zcela běžnými mikrotužkami (AAA). Rybář už tedy nemusí složitě shánět nestandardní baterie. Výdrž baterií je zde až několik let.


Osazené desky F1

S výrobky značky FLACARP se můžete seznámit již v únoru na prestižním veletrhu FOR FISHING 2020 v Praze (20.- 23.února) na stánku firmy MIKBAITS nebo přímo v Bzenci u výrobce TFE elektronika s.r.o. www.flacarp.com.


Signalizátor na obrazovce

Signalizátory bude možné zakoupit v prodejnách rybářských potřeb a přes eshopy.

Kontakt: Tomáš Flajzar, email: tomas@tfe.cz, tel. +420 731 11 51 51.

Autor: Redakce

Diskuse k článku (107 reakcí)