Největší třídenní rybářská akce na jihu Čech

- Výstaviště ČB

Letos se speciálním hostem - rybářem a dobrodruhem Jakubem Vágnerem



V pátek 29. listopadu přesně v poledne začíná 3. ročník největšího rybářského prodejního veletrhu v jižních Čechách. Několik desítek vystavovatelů s nabídkou vybavení pro všechny rybolovné techniky, pódium s celodenním odborným programem, unikátní výstavu rybářských fotografií trojnásobné mistryně a dvojnásobné vicemistryně republiky v muškaření Kateřiny Švagrové, trenažery se simulací sportovního rybolovu, dvě vědecké lodě, jezírko se sladkovodními rybami a další zajímavé exponáty a ukázky najdou návštěvníci v pavilonu T1.



„Již třetím rokem se na Výstavišti České Budějovice uskuteční Jihočeský rybářský veletrh. Akce s touto tematikou do našeho regionu jednoznačně patří, a to díky historické tradici rybářství a rybníkářství na jihu Čech. Já osobně to považuji za příležitost se seznámit s novinkami z tohoto oboru. Díky termínu výstavy, který je zvolen na počátek adventu, je to skvělá příležitost spojit návštěvu veletrhu s nákupem vánočních dárků,“ říká předseda představenstva Výstaviště České Budějovice a.s. Mojmír Severin.



Navštívit JIHOČESKÝ RYBÁŘSKÝ VELETRH může ideálně celá rodina, nejen milovníci rybolovu a rybaření. Tím, že je na začátku adventu, je to skvělá příležitost tady nakoupit vánoční dárky, k dostání bude řada produktů za zvýhodněné ceny. A může to být i příjemně strávený čas, protože zde bude možné ochutnat nejrůznější teplé rybí speciality, uzené ryby, inspirovat se v jejich úpravě a také si živé ryby koupit s sebou domů. Prodávat se budou ryby sladkovodní jako jsou štiky, líni nebo okouni.



ODBORNÉ PŘEDNÁŠKY A SPECIÁLNÍ HOST JAKUB VÁGNER

V průběhu všech tří dnů se budou na pódiu střídat přednášky významných odborníků a známých osobností. Jedním z nich je David Havlíček, jeden neznámějších českých rybářů, spoluzakladatel a šéfredaktor nejvýznamnějšího rybářského serveru v ČR, který se mnoho let věnoval závodní přívlači na té nejvyšší úrovni. V neděli pak přijede speciální host Jakub Vágner, populární rybář a dobrodruh, a bude přednášet o sumcích.



ZÁVOD V CASTING SPORTU

Do Českých Budějovic se sjedou POPRVÉ nejlepší závodníci z celé ČR a účastní se sobotního závodu v rybolovné technice v pavilonu T2: CZECH INDOOR CUPu v CASTING SPORTU. Casting sport byl světové veřejnosti poprvé představen jako ukázkový sport na Olympiádě v Londýně v roce 1908. Za organizací závodu stojí česká reprezentantka ve sportovním rybolovu, několikanásobná mistryně světa v Casting sportu (jedna z nejúspěšnějších sportovkyň desetiletí) a písecká rodačka Kateřina Marková, která bude také po celou dobu veletrhu učit zájemce základy Casting sportu.



V průběhu JIHOČESKÉHO RYBÁŘSKÉHO VELETRHU bude probíhat návštěvnická tipovací soutěž. Ukončena bude až v neděli. Hlavní cenou bude dárkový poukaz do rybářského e-shopu na zboží dle vlastního výběru v hodnotě 6 000 Kč.



JIHOČESKÝ RYBÁŘSKÝ VELETRH začíná v pátek 29. listopadu, končí v neděli 1. prosince. Podrobný program veletrhu je webu www.vcb.cz, informace jsou i na Facebooku. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketstream nebo na místě. Vstup bude možný hlavní i severní bránou, parkování přímo v areálu Výstaviště ČB.

Soutěž s MRK.cz o vstupenky na Jihočeský rybářský veletrh 2019

Autor: Výstaviště ČB