Kritika paní Sasákové a naše odpověď na ni 2/4/00

- BCG

Kritika paní Sasákové (2/00)

Vážená redakce a především pane Koudelo!  Po přečtení Vašeho článku v časopise Sportovní Rybář - prosinec 1999 jsem se v němém úžasu rozhodla reagovat.
Musím říci, že jsem laik s o rybaření jako takovém mám velice málo informací, ale stačí to, abych si udělala obrázek o tom, jak na tom je náš slavný Carp team. za kterým stojí řada sponzorů a doslova nesmyslně utrácí své peníze.
Ale k věci. Můj přítel, syn a naši dva přátelé a samozdřejmě i já jsme se rozhodli, že strávíme dovolenou na Moravě. Jelikož naši chlapi jsou vášnivými rybáři, vybrali jame Přehradu Nové Mlýny.
Lovili jsme 2. 9. července 1999. Od "špičkových rybářů" nás dělilo asi sto metrů. Už jenom pohled na jejich vybavení mě zarážel, protože my všichni přijeli s obyčejnými prutyý a ubytovali pod obyčejným stanem. Průtrž mračen a horko, jenž dosahovalo až čtyřiceti stupňů, jsme bez obav přežili a to, co oni označují za výbuch ne Mušově, my považujeme za jednu z nejlepších výprav. Krmeni, které pan Koudela popisuje,je přehnané a nesmyslné. Stačí obyčejná kukuřice a několik kilogramů boilie - a hlavně šikovné ruce.
Ještě bych chtěla vzkázal porybnému s přezdívkou "Reno Reins" , aby tu nebyl proto, že sebere největší  počet povolenek, ale aby rybáři měli dobrý pocit z lidí, kteří tuto činnost vykonávají!
Moc bych si přála, kdyby můj článek byl uveřejněn v některém z příštích čísel časopisu Sportovní Rybář. Zasílám i několik fotografií  jako důkaz o tom, že si nevymýšlím.

ANDREA SASÁKOVÁ

Odpověď na kritiku paní Sasákové (4/00)

 

Vážená paní Sasáková,

Když jsem četl reakci na náš, nebo chcete-li na můj, článek „ Výbuch na Mušově“, nevěděl jsem a dodnes nevím co si o tom mám myslet. Z vaší reakce vyzařuje zloba a velká závist, to je můj názor a většina rybářů se s ním shoduje.Výbavu kterou máme my a spousta jiných kaprařů , které známe my ale i vy, by byli upřímně rádi, kdyby ji měli i ostatní kapraři. A kdybych měl tu moc, obdaroval bych touto výbavou všechny slušné rybáře. Bohužel ale nemůžu za to já ani ostatní členové teamu , že máme lepší výbavu než vy.Ctěná paní Sasáková, řada sponzorů za námi nestojí, i když s některými firmami spolupracujeme, které mají co dočinění s lovem kaprů, tak i s ostatním sportovním rybolovem. V našem případě se ale nejedná o peněžní sponzorství, ale spíše o spolupráci na vývoji a testování rybářského nářadí, návnad a nástrah a o objektivní informování veřejnosti. Což přináší, a v to pevně věříme, prospěch široké rybářské veřejnosti. Třeba i vy a vaši kolegové budou jednou čerpat z našich zkušeností nebo ze zkušeností ostatních teamů.  A jestliže zbytečně utrácíme peníze my nebo kdokoliv jiný, tak to rozhodně  Vaše starost není. Každý by se v první řadě měl start sám  o sebe a zametat si před vlastním prahem. Mimochodem tomu, že máme jakési materiální zabezpečení, předcházelo pět let námahy a spoustu odříkání. A pokud by někdo z vašich přátel dostal nabídku spolupracovat s nějakou firmou například na vývoji rybářského nářadí, jistě by ji neodmítl. A pokud jste takovou nabídku nikdy a od nikoho nedostali, tak za to nemůžete dávat vinu nám..

Doopravdy nevíme co Vás tak popudilo, že jste musela zůstat v němém úžasu. U vody jsme se chovali slušně, po našem odjezdu nezůstal žádný nepořádek, ani kapři si nemohou stěžovat na nějaké hrubé zacházení, ba právě naopak, bylo s nimi zacházeno jako v bavlnce. Ovšem to je snad samozdřejmostí. Každého, kdo si za námi přišel popovídat, jsme slušně a ochotně přijali a byli jsme ochotni komukoli poskytnout pomoc. Což mohou dosvědčit i ti rybáři, které jsem já osobně upozornil na blížící se nebezpečí v pozdních nočních hodinách lovu. Také ti rybáři, kterým uplavala loď díky silnému větru a hrozilo její rozbití o kameny, pro kterou Luboš plaval a Robert ji zachránil díky použití své vlastní lodi, potvrdí má slova. Pokud Vás toto rozčílilo, tak je nám to opravdu ze srdce líto. Ale my už jiní nebudeme.Slovo „výbuch“ jsem použil z několika důvodů. A to proto, že počasí  bylo šílené, to musíte uznat i Vy, naše lovné místo bylo samá vázka, Luboš přišel o svého trofejního kapra a kromě dvou kaprů které chytil Luděk, se nám nepodařilo zdolat žádného z těch co byli na prutech. Proto „výbuch“. Protože jak jinak nazvat tolik smůly najednou. Prostě my jsme vybouchli, a to je pravda a na tom trváme. Po každé není úspěch, tak už to v životě chodí. Tak proč někomu lhát. Ano, zajisté, určitě  bylo spousta rybářů, kteří si v tuto dobu výborně zachytali. Ale my jsme to nebyli. Asi je to těma rukama, trochou kukuřice a několika kilogramy boili.

Tímto Vám děkujeme za kritiku a jménem všech se ještě jednou omlouvám, že jsme Vám způsobili němý úžas a slibuji, že naši výbavu budeme příště lépe skrývat, aby nikoho nepopuzovala. Ať vám ještě dlouho slouží vaše „Šikovné ruce“.

Autor: BCG - ®

Přečteno: 3 398x
Průměrná známka: 1.62