Stick mix - nová dimenze v krmení s PVA!

- Nikl Team

Komerční sdělení

Všichni si zcela jistě pamatuje na dobu, kdy jste PVA materiály použili poprvé. Jako první přišly PVA stringery - celé nebo půlené kuličky, případně pelety na PVA šňůrce či pásce způsobily skoro revoluci v lovu kaprů.

Spousta z nás využívá faktu, že přesné zakrmení v bezprostřední blízkosti nástrahy jednoznačně zvyšuje šanci na úlovek. Důvod je prostý: ryby, které hledají na dně potravu, vždy snáz a rychleji naleznou místo s větší koncentrací návnad. A najdou ho o to rychleji, je-li návnada navíc i silně atraktivní.


X1Stick mixy můžete plnit PVA punčochy libovolných průměrů, od těch tlustých...


..tak i střední a extra úzké PVA punčochy.

Následně přišly na trh také PVA sáčky a poté i punčochy. Možností, čím PVA naplnit, výrazně přibylo, ale nabízí se otázka - jaká náplň je skutečně nejlepší a nejefektivnější?

Mezi jednoznačně nejpoužívanější náplně pro PVA patří nejrůznější pelety nebo drcené boilie, případně jejich kombinace. Základní myšlenkou při sestavování našich stick mixů bylo připravit co nejjemnější směs s ideální konzistencí, a navíc takovou, jaká dokáže přijmout vysokou dávku atraktorů.


Proti zamotání a pro přesné zakrmení je vhodné natáhnout PVA přes návazec.


Snadno PVA prutáhnete i větší součásti návazce jako obratlíky a bročky. Nebojte se je protáhnout skrz...



...až k háčku.


A i ten pečlivě ukrýt v měkkém mixu.


Rozdílů v použití stick mixu oproti peletám nebo drobné drti z boilií je několik. Jedním z nejdůležitějších je to, že díky specifickému postupu výroby jsou stick mixy doslova nasáklé čerstvými oleji, tekutými potravami a jinými atraktory. To vše navíc v prvotřídní směsi rybích mouček a tepelně upravených výběrových surovin, které tekutou složku skvěle drží a zajišťují ideální pachovou i chuťovou stupu poté, co se PVA rozpustí. Ve srovnání s tradičními náplněmi se tedy jedná o diametrálně atraktivnější sousto, které se navíc rozpustí na dně během okamžiku. Také díky vysokému obsahu olejů lákají stick mixy ryby z celého vodního sloupce. Nezřídka si budete moct všimnout drobné olejové skvrny v místě, kde se stick mix začně rozpouštět.


Obzvláště při prezentaci samotné atraktivní nástrahy bez dalšího krmení je velký PVA sáček se Stick mixem extra úspěšný...


Pro oživení stick mixů používejte vždy olej.



Ideální prezentace nenápadné korkové plovoucí kuličky nad krillovým Stick mixem...


Přehazujte po pár hodinách a zkuste najít krmící se ryby...


Díky tomu je navíc možné použít jen opravdu drobné množství stick mixu s vysokou efektivitou, což oceníte například v případech, kdy chcete nahodit co nejdál. PVA punčocha v nejužším provedení o délce 1,5 cm vaši sestavu takřka nezbrzdí, perfektně ji ochrání proti zamotání a navíc skvěle a bleskově láká ryby k vaší nástraze!


Jeden z prvních kaprů, kterého jsem chytil s novým stick mixem Spice


Přes všechny tyto zakončení návazců lze snadno přetáhnout PVA s mixem drobného krmení...

V opačných případech doporučujeme strategii, při které budete jen s větší punčochou či PVA sáčkem a samostatnou atraktivní nástrahou prochytávat nadějná místa. Skutečně se jedná o velmi efektivní strategii, při které i během několika hodin dokážete nachytat spousty ryb včetně těch největších. Pokud kapry správně lokalizujete, atraktivní nástraha v hromádce směsi našlapané přírodními atraktory je rozhodně zaujme.


Skvělou volbou je plnit Stick mixy i větší PVA pytlíky


Tři příchutě hotových Stick mixů pro použití s jakýmkoliv tipem nástrahy!

Samozřejmě i tyto hotové stick mixy je možné dále upravovat. Pokud je chcete ještě více vylepšit, nabízí se několik ideálních přísad. Nejrůznější sardinky, tuňák, ančovičky, losos a další konzervované ryby nebo i jiní mořští živočichové jsou perfektní levnou složkou stick mixů. Kapři milují jejich chuť a vůni a je nutno přiznat, že je to v našich končinách stále téměř neokoukaná přísada. Další skvělou věcí je mražené krmivo pro akvarijní rybky. V každé akvaristice nebo i v obchodních řetězcích se zahradními potřebami naleznete plata s patentkami, dafniemi, krillem, dendrobenou a dalšími vodními živočichy, kteří jsou buď přímo přirozenou potravou kaprů, a nebo, jako například v případě krillu, skvělou alternativou jak ryby zaujmout nepříliš okoukanou přírodní lahůdkou.


Skvělá přísada do všech Stick mixů. Mražené patentky, dafnie, krill a mnoho dalších mražených živočichů jsou skvělá přírodní a levná přísada, kterou mix nastartujete přírodní atraktivitou!



Možností, jak připevnit PVA k vaší sestavě je mnoho. Jako jeden z nejlepších způsobů se ukázalo natažení PVA přímo na návazec. Díky tomu dokonale eliminujete nebezpečí zamotání sestavy a navíc i vlasu s nástrahou během náhozu. Stejně tak je háček precizně chráněný při dopadu na dno. Ať už dopadne do bahna, nebo do rostlin, vždy bude vaše nástraha odprezentována ideálně.


Stick mixy jsou univerzální past s okamžitým použitím.

Pokud používáte rychlovýměnné klipy, existuje několik osvědčených způsobů, jak ukončit návazec tak, aby práce s ním a s PVA byla snadná a rychlá. V praxi je pak možné na návazce velmi rychle navlékat PVA punčochy, přičemž máte vždy jistotu, že návazec není zamotaný a háček je skrytý pod hromádkou atraktivní návnady.


Zimní šupináč pro Miloše

Ve srovnání s jinými náplněmi do PVA nabízejí stick mixy celou řadu výhod. Dejte jim příležitost alespoň na jednom prutu a přesvědčte se o jejich síle „na vlastní pruty“.

Autor: Nikl Team