For Fishing 2015

- Redakce

Komerční sdělení

Každá rybářská sezóna začíná většinou různými akcemi, prezentacemi či výstavami. A vzhledem k tomu, že se blíží termín konání naší největší rybářské výstavy - FOR FISHING, vyzpovídali jsme odborného poradce tohoto veletrhu, pana Ivo Slámu.

Ivo, jak probíhaly přípravy na For fishing 2015?

Letošní ročník je již šestý v pořadí a tak jsme chtěli pro návštěvníky i pro vystavovatele připravit celou řadu vylepšení. A tomu také odpovídala i práce během celého roku. Nová koncepce veletrhu, větší výstavní plocha, tři výstavní haly, pestřejší doprovodný program, zastoupení většího počtu značek a výrobců atd., atd. S manažerem veletrhu, panem Michalem Sedláčkem, jsme přípravám věnovali hodně času a i proto věříme, že se návštěvníkům veletrh bude líbit.



Zmínil jsi novinky, můžeš být konkrétní?

Tou nejzásadnější novinkou je větší výstavní plocha oproti loňskému ročníku. Ta činí 12 000 čtverečních metrů a bude rozdělena do třech hal. V hale číslo 2 a 3 budou prodejní expozice, kdežto v hale číslo 4 budou firmy, které budou své produkty, a zejména novinky, pouze prezentovat. A právě v hale číslo 4 si odbude svou výstavnickou premiéru v České republice i firma FOX International. Na jejím stánku budou přítomny rybářské persony evropského či světového věhlasu. Např. Scott Day, produktový manager pro kaprařinu, Rob Hughes, konzultant pro sekci kaprařiny, který se podílel na testováni a vývoji bižuterie a vlasců, Dietmar Isaiasch, produktový manager pro přivlačovou sekci Rage. To on je “otcem“ všech výrobků a celé produktové řady. A také je Mistr světa v přívlači.

Oproti loňskému roku bude pestřejší i program přednášek v novém přednáškovém sále. Zde si jistě přijde na své každý rybář bez ohledu na to, jaký rybolovný styl vyznává. Přednášky budou opravdu v celém spektru rybolovných technik, prezentované předními rybáři a odborníky. Připravili jsme i takovou „zanedbatelnou drobnost„ jakou je návštěvnická soutěž o rybářské zboží v hodnotě 30 000,Kč.



Mění se jméno na postu patrona FOR FISHING?

Nemění. Stejně jako v loňském roce bude i letos patronem veletrhu Jakub Vágner. Jeho expozice bude v hale číslo 4, tedy v neprodejní sekci. Jakub v loňském roce hodně cestoval a navštívil mimořádně zajímavé destinace, se kterými návštěvníky veletrhu jistě rád seznámí. Se jménem Jakub Vágner tedy budou na For fishing spojeny přednášky, dokumentární filmy Rybí legendy, soutěže, autogramiáda apod. Navíc, na jeho stánku, bude přítomen i Ross Honey, pořadatel rybářského závodu World Carp Classic, který společně s Jakubem představí závody WORLD CARP CLASSIC JUNIOR, které se budou konat poprvé v historii a to přímo v ČR na revíru Katlov.





A teď asi to nejdůležitější pro návštěvníky. Jaké firmy budou na veletrhu vystavovat?

Jak jsem již zmínil, premiérově se představí firma FOX International. Dále se návštěvníci mohou těšit například na firmy jako SENSAS, na jejímž stánku budou přítomni Ivan Fabián, Mitch Smith, Frédéric Jullian a další, Zebco Europe, mimo jiné také nováček na veletrhu, ZICO, MOSS.SK, Albastar, Dragon baits a další. Mezi tradiční vystavovatele naopak patří firma NORMARK, distributor značek Shimano, Storm, Humminbird, Rapala, Dynamite baits, Minn-kota. V souvislosti s firmou NORMARK je třeba upozornit na exklusivní přednášky o produktových novinkách sérií ARASHI, GOMOKU a SORUN, jejich konstrukci, chování a moderních účinných technikách lovu s umělými nástrahami. Přednášet bude jeden z nejlepších světových vývojových specialistů, pan Hironori „KD“ Kitade z Japonska, který patří k vůdčím osobnostem konstrukčního týmu značky STORM, a to přímo na pódiu s bazénem. Další velkou firmou bude NORDIC STAGE, která představí celou řadu přívlačových prutů a nástrah, které si budete moci nově i koupit. Značky Pelzer a Mosella představí firma SLOVIMEX. Nemohu opomenout ani firmu ADLER DOBRUŠKA, zastupující značky WFT, Ryobi, Stroft, Sundridge. Totéž platí o firmě SAENGER, zastupující značky Anaconda, UNI CAT a Aquantic. Muškaři se mohou těšit na stánek firmy MONFISH a nově FISHMEN. Nyní jen v krátkosti a namátkově představím několik dalších firem, které budou na For fishing také vystavovat: FISH PRO - MIVARDI, Kaprařská speciálka, KAREL NIKL, MIKBAITS, LUKÁŠ KRÁSA, JETFISH, CHYTIL, VIPA, a celá řada dalších firem a vystavovatelů, kterých bude letos 130. Celý kompletní seznam vystavovatelů najdete na stránkáchhttp://www.forfishing.cz/2015/cz/sevy.asp



Je připraven online přenos z veletrhu?

Ano, online přenos se již stal tradicí veletrhu For fishing. V přímém přenosu poběží rozhovory s vystavovateli, dále pak aktuality, reportáže a přednášky. Sestřih toho nejzajímavějšího z každého dne pak bude vysílán ve večerních a nočních hodinách. Vše mohou zájemci sledovat na stránkách www.forfishing.czonline.cz

Jaké budou ceny vstupenek a parkovného?

Základní cena vstupného je 190 Kč. Nicméně zájemci si mohou zlevněnou vstupenku za cenu 150 Kč stáhnout na stránkách veletrhu zde:www.forfishing.cz . Děti do 12ti let včetně, a držitelé průkazu ZTP, mají vstup zdarma. Celodenní parkovné činí 150,Kč.

Nějaká zajímavost na závěr?

Na veletrhu si poprvé v ČR odbyde svojí premiéru rybářský simulátor, který najdete na expozici firmy NORDIC STAGE a na expozici TV kanálu FISHING and HUNTING.

Skvělou podívanou bude určitě film Lov Mečouna z kajaku Hobie, podle povídky Stařec a moře nebo přednáška Mistra světa v lovu kaprů 2014 Krystofera Charmuzska.



Mimochodem, letošní ročník navštíví i celá řada známých osobností, jimž je rybaření koníčkem. Proto mohou návštěvníci potkat na výstavě například zpěvačku Helenu Vondráčkovou a jejího manžela Martina Michala, herečku Jitku Smutnou, herce Rudolfa Hrušínského, baviče Zdeňka Izera, zpěváky Richarda Tesaříka, Wabi Daňka, Petra Koláře, člena skupiny Maxim Turbulenc Dana Vali, či moderátora Aleše Hámu.

Závěrem bych rád pozval, jménem celého realizačního týmu, všechny rybáře na letošní veletrh FOR FISHING, největší rybářskou výstavu v České republice. Protože koho ryby baví, nemůže na výstavě chybět.

Autor: Redakce