Ochutnávka novinek DC 2014

- Daiwa-Cormoran

Podzim je v rybařině krom vrcholné sezóny dravců také období představování novinek na následující rok. Společnost DAIWA-CORMORAN na tom není jinak a po říjnovém Trade Show, kdy byly veškeré novinky představeny všem autorizovaným prodejcům v Čechách a na Slovensku, je čas aby si základní informace našly svou cestu i k Vám, koncovým zákazníkům.

Novinek je nepochybně celá řada a jmenovat je tady všechny by bylo asi stejné, jako rozdávat nové katalogy. Rozhodli jsme se Vám před koncem roku udělat takový malý výčet toho nejzajímavějšího, na co se v příští sezoně můžete těšit.



Mezi navijáky si největší pozornost zaslouženě upoutal nový Certate, který oproti předchozímu modelu již tak nabitému nejnovějšími technologiemi DAIWA, má kromě nového designu navíc i technologii MAG SEALED použitou přímo v rolničce navijáku, čímž zajišťuje její hladší chod a prodlužuje životnost.



Hned v závěsu je nový model CALDIA SHA, který se od předchozího stříbrného modelu odlišuje elegantní černou matnou barvou, ale především vyplňuje poptávku po navijáku s vyšším převodovým poměrem. Hlavním rozdílem je tedy převod o poměru 6.0:1



Nová Lexa již byla představena v průběhu letoška jako speciální sezónní nabídka a pro její velký úspěch a poptávku se zařazuje do katalogu i na příští sezónu.



Pro milovníky baitcastu je tady zbrusu nová TATULA, která svými parametry a vlastnostmi ohromila v USA. Je vybavena novým TWS – systémem, který zlepšuje nahazovací vlastnosti a to díky nižšímu tření během náhozu.



Mezi Kaprovými navijáky rozhodně dominuje svým vzhledem i vlastnostmi nový Tournament Entoh QD. Elegantní černý matný design je inspirován kaprářským trendem z UK a tento špičkový nástupce proslulého TOURNAMENTU S ohromí nejen kapraře, ale i rybáře specializující se na mořský rybolov.



Po velice oblíbených kaprových prutech Black Widow, přichází na trh stejnojmenný naviják s volnoběhem Bite n´Run a tak kompletuje populární sadu Black Widow a to ve skvělém poměru cena – výkon.



Vláčecím prutům vévodí nový TOURNAMENT AGS, čímž DAIWA představuje novou sérii prémiových vláčecích prutů osazených AGS očky. Díky své extrémně rychlé akci jsou vhodné na lov se středně těžkými nástrahami. Tyto pruty přenáší perfektně každý pohyb nástrahy – jsou extrémně citlivé. Tečkou na závěr je majola lak blanku, který mění barvu dle úhlu pohledu a dodává prutu stylový vzhled. Jednoduše řečeno, jedná se o mladšího bratra Morethanu za nižší cenu.



Za povšimnutí rozhodně stojí nejprodávanější pruty ve Francii! Moderní rybaření s krátkými a tvrdými pruty je čím dál tím populárnější a právě proto je tady nová série prutů Powermesh Lure. Špičková řada velmi lehkých prutů upravená na jednotlivé typy rybaření.



Již zmiňovaná série navijáků LEXA má k sobě od příští sezony do páru i prut! Velmi široká řada prutů Lexa přichází na trh od nového roku s neuvěřitelným poměrem cena - výkon! Extrémě lehká konstrukce blanku, lehký design, titanoxidová očka na jednoduché noze, modely s korkovou i EVA rukojetí, celkem 16 různých modelů – to jsou slova, která nejlépe vystihnou novou série prutů LEXA ze které si vybere každý vláčkař.



Obdobně na tom je nová řada prutů Sweepfire spinning. Široké spektrum vrhacích hmotností, délek a velmi tenký blank s korkovou rukojetí za příjemnou cenu.

Kapraře určitě osloví nový WINDCAST TRADITIONAL CARP, který byl na základě poptávky, oproti klasickému WINDCAST CARP osazen korkovou rukojetí.



Příznivcům ultra lehké až středně téžké přívlače určitě neunikne zbrusu nová série přívlačových prutů Cormoran TX4/6/8 – nástupcům legendární řady ULX/F/S



A v zastoupení DAIWY je to zbrusu nová řada prutů LAGUNA, QUIVER pro fanoušky feederu a SPIN pro příznivce přívlače.



Z nástrah a drobné bižuterie je toho opravdu mnoho, ale určitě stojí za zmínku to, že od roku 2014 zastupuje na českém a slovenském trhu společnost DAIWA-CORMORAN jedny z nejlepších woblerů na světě – Japonskou firmu Megabass!



Rozšířila se i nabídka měkkých gumových nástrah DAIWA TOURNAMENT – spousta nástrah přichází v nových barvách a velikostech, tak aby uspokojily každou poptávku.

K zbrusu novým a žhavým novinkám patří smáček TOURNAMENT DS-35 – silná zbraň na prochytané vody hlavně na okouny, štiky a candáty.



Grubin shad, velký twister se specifickými rysy, hlavně na lov šťik a candátů.



Zbrusu nová povrchová nástraha D-FROG, která nenechá v letních měsícíh žádného dravce klidného.



A pro lov na lehkou přívlač okounů a pstruhů nový Duckfin bug.



Z doplňků stojí rozhodně za zmínku nové Bassers Jigheady, které díky nové fluoridové povrchové úpravě, jež vyhladí i ty nejmenší povrchové nerovnosti na ostří háčku a proto zvyšuje penetraci o neuvěřitelných 40%!

S novinkou v oblasti pletených šňůr, přichází na trh nová potápivá pletenka TOURNAMENT BRAID SUPER SINKING, vhodná zejména na lov kaprů nebo feeder.



Největší pozornost si na TRADE SHOW upoutal nový Japonský pomocník pro navazování spojovacího uzlu mezi pletenou šnůrou a vlascem – SOKKOU.

Sokkou je japonský výraz pro snadno a rychle a tento malý pomocník svému výrazu rozhodně dostává. S trochou cviku jste schopni udělat spojovací uzel za jakéhokoliv počasí během několika vteřin i poslepu.



Absolutním hitem, je nová kolekce rybářského oblečení DAIWA z 4 vrstvého Goratexu, která na mezinárodní výstavě EFFTEX 2013 ve Vídni, získala ocenění za nejlepší rybářský oděv. Na výběr je ze tří typů: GT Winter Suit, GT Combi-Up Hi-Loft Winter Suit a RM Hyper Combi-Up Hi-Loft Winter Suit, každý dostupný ve 3 různých barvách. Tomu, kdo má rád na rybách pohodlí i v těch nejchladnějších měsících v roce, by neměl ve výbavě jeden z těchto kompletů rozhodně chybět!

Tohle je pouze výčet veškerých novinek z programu společnosti DAIWA-CORMORAN pro rok 2014. Veškeré novinky budete moci osobně shlédnout a „osahat“ na rybářském veletrhu v Brně, nebo u autorizovaných prodejců DAIWA-CORMORAN koncem roku 2013. Seznam autorizovaných prodejců naleznete zde.

Autor: Daiwa-Cormoran

Přečteno: 12 145x
Průměrná známka: 1.64