Feeder v detailu 23 - Nádoby na míchání

- Redakce

Feederový lov je neodmyslitelně spjatý s vnaděním. Je úplně jedno, jestli budete vnadit rukou, nebo krmítkem. Jisté je ale to, že budete muset vnadicí směs v něčem rozmíchat.

Vnadicí směs se dá rozmíchat v ledasčem. Často je vidět rybáře s kbelíky od různých pracích prostředků, barev a já nevím od čeho ještě. Míchat se v tom dá, ale úplně ideální to není, protože stěny kbelíku jsou kolmé ke dnu. Mnohem lépe se míchá ve kbelíku, jehož stěny jsou šikmé a jeho horní okraj je širší než dno. Vůbec nejhorší na míchání jsou nádoby vysoké a úzké.



Než mít opravdu špatnou nádobu, to už je lepší vysypat krmení na kus pevné igelitové plachty a na ní prostě krmení zamíchat na zemi. Mimochodem je to velmi dobrý způsob, když chcete vyrazit jen tak na lehko a nechcete s sebou tahat kbelíky a při tom nechcete přípravu vnadicí směsi nijak podcenit.





Alternativou k pevnému plastovému kbelíku jsou skládací vědra z pogumovaných tkanin. Vynikající věcička. A nejlepší jsou ta, která mají navíc ještě víko na zip. Jedinou jejich nevýhodou je to, že se udržují mnohem hůře než plastový kbelík. Co se ale skladnosti týká, musí dostat palec nahoru. Tyto „míchačky“ jsou vybavené pevnými uchy z popruhů, takže si v nich můžete krmení i pohodlně přinést k vodě, popřípadě ho zase odnést, aniž byste potřebovali další zavazadlo.





Snad v každé prodejně s rybářskými potřebami můžete koupit plastový kbelík na míchání krmení. Některé jsou z tvrdšího plastu, jiné z měkčího, ale to je celkem jedno. Svůj účel splní tak jako tak. Obsah kbelíků je obvykle 15 nebo 17 litrů, ale můžete si koupit i pětadvacetilitrové vědro. Pro normálního rybáře je to celkem zbytečná záležitost, ale pro závodníka naprostá nutnost. Ten musí mít kbelíků hned několik a k tomu ještě další nádoby na další návnady a nástrahy.



Aby se vám vnadicí směs snadno a dobře míchala, potřebujete nejméně dva kbelíky, ideálně jeden z nich větší. V něm pohodlně mícháte a přes síto prohazujete směs do kbelíku menšího. Na namočení TTX kukuřice postačí menší plastový lavor. Obvykle je to tak, že máme dva až pět kbelíků a k tomu ještě jeden až dva lavory. Ty slouží k namáčení komponentů, čištění nástrah nebo k odebrání menšího množství směsi, kterou potřebujete mít při lovu po ruce.



Některé firmy nabízejí sadu kbelíku s lavorem a k tomu ještě víko na kbelík. To oceníte nejen za teplého počasí, kdy krmení rychle vysychá, ale především v dešti, kdy krmení snadno a jednoduše uchráníte před pohromou. Víko kbelíku je obvykle plastové, ale můžete se setkat i s návlekem z pogumované pevné tkaniny s otvorem a chlopní na jeho zakrytí. Tato vymoženost umožňuje odebírat malé dávky vnadicí směsi, aniž byste museli neustále sundávat víko.

Autor: Redakce

Diskuse k článku (45 reakcí)

Přečteno: 12 551x
Průměrná známka: 1.92