Booster a Dip

- BCG

Na jedné z výstav jsme měli rozhovor se začínajícími kapraři. Ptali se nás na vše možné, však to znáte. Ovšem jedna z našich odpovědí, nabostruješ boili , je zarazila. Časem přibylo lidí, kteří buď nevěděli co to Booster je a nebo si jej pletli s ostatními boili doplňky.

Co to je Booster

Booster je značkovač návnad. Nabostrované boili upozorňuje svým pachem, že právě ta kulička je ta nejlákavější a nejlepší. Na rozdíl od Dipu uvolňuje Booster pouze pach. Nám se osvědčil nejen na boili, ale i na kukuřici, cizrnu atd.. Obecně vzato, Booster označkuje nástrahu aby byla kaprem snáze nalezena. Booster nám může posloužit i ve chvíli, kdy zjistíme , že kapři naši vůni nechtějí a nebo ji přijímají zcela sporadicky. Booster totiž přerazí jakoukoliv původní vůni boili. A tak nám umožňuje okamžitě a nenáročně, měnit vůni boili přímo na místě u vody. Například Scopex na rybu o obráceně. Osobně používáme Boostry Star Baits,. Pozor na předávkování, stačí 1-3 kapky na nástrahu. Tyto Boostry působí až 12 hodin. Málem bychom zapomněli na to nejdůležitější. Booster neuvolňuje takovou pachovou stopu do okolí jako Dip. Pochopitelně voní, ale není úplně rozpustný ve vodě, čímž vlastně umožní rybě lepší lokalizaci nástrahy. Booster je vlastně taková pevná pachová značka pro kapra.

Co je to Dip

Na rozdíl od Boosteru si jej můžeme vyrobit i sami. Nástrahu namočíme do Dipu a uvaříme ji. Může tam být namočená třeba měsíc, to vůbec nevadí. Boili má vlastnost přijímat pach a to velmi intenzivně. Nadipovaná boili působí ve vodě asi takto. Po náhozu začne ve vodě ihned šířit pachovou stopu a upozorňuje na sebe kapra díky emulgátoru v Dipu obsaženém, je rozpustný ve vodě, takže nutí kapra více hledat zdroj této vůně. Jakmile kapr najde zdroj této vůně , přichází na řadu po Dipu Booster, který nám již nástrahu označkoval. Tyto přípravky pro větší atraktivitu nástrah můžeme použít i jednotlivě. Každá lokalita je jiná a na každého kapra platí něco jiného.

Na závěr si vše můžeme shrnout na malém příkladu. Asi takto: představte si, že jdete po ulici a náhle ucítíte něco sladkého (to je Dip). Ona to cukrárna a v ní usměvavá cukrářka (95-65-95), která vám ze široké nabídky sladkých zákusků doporučí jen jeden (to je Booster), který si koupíte a sníte. Tak nějak to funguje i u kapra.

Autor: BCG - ®

Přečteno: 11 927x
Průměrná známka: 1.69