Mušlová pole a jak na ně

- BCG

Mnohokrát nám byla položena tato otázka. Jistě že lov na mušlových polích je jeden z nejlepších, jelikož lovíme přímo v kapří jídelně . Ale existují montáže na lov v tomto velice nadějném místě ? Ano, samozřejmě ! ale ještě předtím si řekneme několik rad.

  • Boili, nebo jakoukoliv nástrahu používáme vzestupnou, nebo neutrálně vyváženou. To proto, aby se volný háček nezachytil při záběru ryby za hranu mušle, nebo přímo do mušle.

  • používejte pletený šokový návazec, nejlépe Quick Silver , min 8m dlouhý. Z vlasců mohu doporučit Shimano Technium Super White. Ale pouze na volné vodě, v překážkách nepoužívat. Super White má maximální průtažnost ! Na druhé straně je dokonale odolný proti oděru.

  • Háčky kontrolujte při každém záběru, jelikož se více tupí o lastury.

  • Multi-Strand není příliš vhodný, mohou se na něm zachytit malé lasturky. Pokud jsme nuceni jej použít, tak jen 1-2cm od háčku k návazci (viz. kombi spoje).

MONTÁŽE

Kombi spoje

Quick Silver + Multi-Strand (1-2cm)
Quick Silver + Silkworm (perfektní)
Legend + Ace (perfektní)

Vázací materiály

Legend Star Baits kříženec Merlina a Quick Silveru od Krystnu
Quick Silver absolutně nejdokonalejší šňůrka s minimálním oděrem (vlákna z kterých se vyrábí neprůstřelné vesty)
Snake Bite Quick Silver s ochranným umělohmotným obalem 100%

Quick Silver + Super Silk

Super Silk je hedvábná, velice jemná šňůrka s neutrálním hustotou, která se zbarvuje podle okolí. Může v krajní nouzi nahradit Multi-Strand, díky svojí jemnosti.

Háčky

  • Háček je jedna z nejdůležitějších součástí udice. Proto bychom neměli šetřit při jejich koupi. Výborně se nám osvědčily háčky VMC fastgrip 7106BN, SB 100, Ashima Heavy Carp, Pertrige Z 15, Z 15 Extra Long, Pertrige Richie Mc Donald. Všechny tyto typy můžeme vázat bezuzlovým sukem, In Line, nebo jako D-Rig. Pro plovoucí boili volíme háčky VMC fastgrim 7106BN, SB 300, D-Rig S.B., Z-15 Extra Long a Pertridge Richie Mc Donald.

Autor: BCG

Přečteno: 3 298x
Průměrná známka: 1.72