Manévry na Vltavě v Podolí: Na hladině se objevila obří mastná skvrna

Kategorie: Všeobecné

V Praze na Vltavě se u Podolského nábřeží dopoledne objevila mastná skvrna o rozměrech pět krát 200 metrů. Podle měření chemické služby bylo PH látky neutrální, nebezpečí tak s velkou pravděpodobností nehrozí, řekla mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

Obrovská mastná skvrna se na hladině Vltavy u Podolského nábřeží objevila v pondělí dopoledne, událost na tísňovou linku byla nahlášena kolem 10:30. Podle mluvčí se skvrna objevila z nějaké výpusti. „Na Podolském nábřeží zasahuje jednotka z Krče a chemická služba u mastné skvrny na Vltavě o rozměrech 5 krát 200 m. Spolupracujeme na místě s městskou policií Praha. Dle měření chemické služby je PH látky neutrální,“ uvedla Suchánská.

Na twitteru mluvčí po poledni uvedla, že šíření látky se podařilo zabránit. „Pravděpodobně se jedná o zbytky barvy vylité do kanálu. Dvě instalované norné stěny zůstaly na místě, budou zlikvidovány odborně ve spolupráci s Povodím Vltavy. Další nebezpečí nehrozí,“ sdělila kolem 12:30.

Zdroj: https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/659339/manevry-na-vltave-v-podoli-na-hladine-se-objevila-obri-mastna-skvrna.html

MAXXSKATER, 1.11.2020

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.