Pomoc handicapovaným rybářům

Kategorie: Všeobecné

Vzhledem k omezené mobilitě handicapovaných rybářů a zájmu Svazu na řešení jejich potřeb, schválila Rada ČRS na svém březnovém zasedání záměr, jehož cílem je podpořit informovanost těchto rybářů o vhodných místech na revírech ČRS pro jejich výkon rybářského práva, případně úpravu takových míst a jejich řádné označení.To vše ve spolupráci s uživateli revírů a iniciativou Rybaření bez bariér.

I když na rybářských revírech prozatím většinou nenajdeme speciálně upravená místa pro parkování a rybolov osob se zdravotním postižením, řada neupravených míst na revírech splňuje základní požadavky kladené na taková místa (rovina pro parkování, dobrý příjezd k vodě). Rada ČRS proto vypracovala systém na vytvoření seznamu míst, která jsou pro postižené osoby snadno dostupná, kde se dá dobře zaparkovat vozíček, nahodit a zdolat ryba. A pomoci v hledání takových míst můžeme každý z vás.

Na serveru Rady ČRS www.rybsvaz.cz byl právě zpřístupněn systém označování míst vhodných pro handicapované rybáře na rybářských revírech. Pokud víte o vhodném místě, můžete vložit takové místo do seznamu, který najdete pod přehledem revírů (mimopstruhové, pstruhové) na internetových stránkách ČRS.

Odkaz: http://www.rybsvaz.cz/?page=reportaze%2Freportaze&lang=cz&reportaze_id=16

foxxx, 28.5.2011

Diskuse k bleskovce

sadraj - Profil | So 28.5.2011 20:29:11

už jsme jednou takový místa mapoval je to v týhle otázce alke nechce se mi to tam zadávat a krome tohho jsme to uýž poslal i na svaz a dokonce jsou tka zkopirovaný jejich odpovedi co a jak s tim bude a moje naávrhy jak a kam by se to melo do BP začlenit aby to bylo k nečemu dobrý a nemuselo se to heldat u každýho revíéru udělat to jako samostatnej seznam mist podle šásel recviru na konec do seznamu aa BP protože třeba u celosvazovky a velorapublikovky by to znamenalo pro handycapopvane prohedavat seznam všech revirtru a pročitat si je po jednom v textu kdby to bylo jako smaostatnej seznam podle nazvu a šisla rteviru tka by se tro hledalo líp a rychlejc , nám je jedno kam pjedeme hkladam miosta kde se dostaneme nejak k vodě a je celkem vesmes jedno kde to je ale jak to tam vypadá a poobne optazka je tady


Rybáři invalidé - možnosti přístupu k vodě apod.
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=621590

a je vni celek docela obsahlej sezna m mist , kdo bude mit zajem mám to přepsaný v TCT podobě i se souřadnicema do navigace hen necvim jak to tady vystavit do souvioru ke stagovaní a nebo se dogodnu s e svazem aby to vystavili u nioch jako odkaz nevo souvor ke staženi

tuzemak - Profil | So 28.5.2011 19:50:36

nofish >> kdyby ten funkcionář byl postižený věřím tomu,že by jednal jinak a hlavně rychle...

nofish - Profil | So 28.5.2011 19:48:27

Jsem pro pomoci postiženým se dostat k vodě a zachytat si, pokud jsou rybáři jako my ostatní. Jednou z možností by myslím si bylo, v době internetu, to aby se postižení měli kde s kým domluvit a vyrazit na ryby. Ono Bezbariérový přístup k vodě je určitě důležitý, ale neviděl jsem zatím vozíčkáře co by takhle vyrazil sám. POkud jde o tu debatu tady ohledně MO, ono je to složité, hlavní problém vidím ve funkcionářích a jejich odborností. Třeba pokud jde o bezbariérový přístup, asi by to chtělo spolupracovat s postiženými, ne že 5 funkcionářů u stolu rozhodne.

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 19:03:06

vydra Lucky >> MO ti jako hendikepovanému může odpustit brigády a jejich proplacení, může pro tebe dojet a přivést na schůzi, může ti dát vyznamenání, zájezd, zvollit tě do nějaké funkce a to je tak asi vše, co MO může (mimo Stč.)
Pokud se bavíme o VRP, tak ten je téměř všude organizován uživateli revírů a to jsou z 90% ÚS a ne MO. Právě proto, že MO strkaji rypáky i do hospodaření na revírech, tak rybařina tomu odpovídá. Místo této parazitující činnosti by za peníze, které probendí MO, se mohly po nějaké změně legislativy, budovat třeba ta místa pro postižené. Pokud to budou dělat MO, je to stejné, jako když MO uzavře územní revír pro pořádání svých závodů, nebo bude interně hájit "své" vysazené kapry do územních revírů......

Edit : já si myslím, že zákon 99/2004 platí nejen pro rybáře (zdravé i postižené), ale též i pro svaz. MO není vyjímkou, MO není bůh, jen zbytečný článek v současném pojetí rybařiny.

vydra Lucky - Profil | So 28.5.2011 18:50:24

Je dobré, když se tím někdo zabývá. Ale kdo jiný, než MO ve svém revíru by měl vytipovat, upravit, označit a zpřístupnit nějaké místo pro postižené kamarády ? Snad ne nějaký ouřada od stolu teplé kanceláře na svazu ? Že to nebude K70 parta nebo kuličky do každé rodiny chápu, ale proč ne MO ? A kdo tedy když ne MO ?
Také bych klidně šel dělat brigádu/nebrigádu na flek, kam by si mohl takovýto rybář přijet zarybařit ...

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 18:32:38

Podporu hendikepovaným rybářům lze jen vítat. Co ale je naprosto nevhodné, je, když se toho úkolu "ujmou" MO, nátlakové skupiny K70, bolelíz do každé rodiny a vody. Tímto je celá aktivita zcela zabitá.
Jediný kdo může toto řešit a to jen doporučením, je uživatel. To, že mistr JKL nevytáhl paty ze své MO a trousí tu bolševikoretardní názory, též hednikepovaným pomáhá...... Možná je MO Mělník SHMO.... Pokrok nezastavíme.

JKL - Profil | So 28.5.2011 18:17:02

Podle mne by pomoc handicapovaným kolegům měla bý hlavně úkolem jejich MO. Tím myslím vyhrazení, případně vytipování a úprava míst na domovských vodách. A nebylo by špatné kdyby MO dokázaly spolupracovat. Nejen mezi sebou ale třeba i přes Radu. Bojím se totiž toho že jakmile se objeví veřejně dostupný soupis místkam lze bez potíží zajet autem nebudou si mít ti kterým by měla být tahle služba určena kam sednout. Někteří kolegové nejsou zrovna vybíraví - a jejich vlastní pohodlí považují za věc prvořadého významu. Ale třeba se mýlím.

Malda512 - Profil | So 28.5.2011 17:53:53

makass >> tak tak

Unkas - Profil | So 28.5.2011 12:41:13

Určitě je moc dobře, že se v tomto směru začíná blýskat na lepší časy. Když mohou handicapovaní lidé hrát hokej, tenis nebo dělat atletiku, proč by nemohli rybařit.

makass - Profil | So 28.5.2011 12:32:21

Malda512 >> já mám právě taky takového kamaráda. Roky jsme spolu rybařily pak se mu stal úraz a už asi 7let nemůžeme.

Malda512 - Profil | So 28.5.2011 12:26:13

makass >> >> Přesně tak. Znám víc borců co mají nálepku jen proto aby mohli parkovat kde chcou. Jednou jsem na rybách byl svědkem toho jak rybář kolem 40let málem dostal nakládačku od rybáře kterému zasedl místo blízko u silnice. Ten rváč v žádném případě nebral zřetel že jeho kolega je postižený .Jeho postižení bylo velice jasně i viditelné. Nakonec jsme ho museli umravnit a došlo i na potyčku. Naštestí rybář po malé nakládačce ustoupil od záměru zlikvidovat postiženého rybáře a vyklidil prostor. Proto bych já osobně byl pro tento záměr. Vytvořit vhodná místa by nebyl až takovej problém, protože by se mohli na tom podílet rybáři bud v rámci brigád a nebo i v rámci slidariti. Já osobně bych šel makat i bez nároku na hodiny. Už z toho důvodu že mám kamárada který měl před 3 roky uráz a je na vozíčku. A to mu je pouhích 20let. Nemyslím si že by tito lidé měli být nějak odsunutí na druhou kolej , ale měli by být středem pozornosti nás zdravích rybářů.

makass - Profil | So 28.5.2011 12:13:30

takovým a jim podobným projektům je třeba dát zelenou.Jsem určitě pro,pokud to tedy bude opravdu invalida a jen někdo, kdo má invalidu za oknem pouze ze známosti.