Led zastavil nenasytné ptáky

Kategorie: Všeobecné

Klatovsko - Na Klatovsku odstartovaly jarní výlovy rybníků, většina ryb určených na velikonoční trh ale půjde na export.

Dlouhá zima nahrála rybářům, neboť nenasytní kormoráni se nemohli dostat přes led k rybám, a tak jsou ztráty menší než v mírnějších zimách. Potvrzují to i jarní výlovy, které již odstartovaly.řekl Václav Voráček, ředitel společnosti Klatovské rybářství, která hospodaří na 411 rybnících a patří mezi nejvýznamnější rybí podniky v republice.


„S výlovy jsme teprve začali, ale i průběžné kontroly v zimním období ukazovaly, že ryby jsou v pořádku. Díky tomu, že rybníky byly ledem celou zimu uzavřeny, jsme nezaznamenali žádné výraznější ztráty kvůli kormoránům. Museli jsme samozřejmě prořezávat okna do ledu, ale ryby přečkaly zimu bez újmy,“ řekl Deníku Voráček.

http://www.denik.cz/regiony/led-zastavil-nenasytne-ptaky20110329.html

foxxx, 1.4.2011

Diskuse k bleskovce

lukasin - Profil | So 2.4.2011 0:02:10

Vam to teda škody neudělalo,ale aji kdyby-tak stat vam je zaplati a budete na tom pomalu ještě lepe.Jenže kdo vrati vyžrane a totalně prazde řeky do normalu???Vidim to tak,že až budou všechny naše druhy ryb v červene knize ohroženosti-tak možna vyjdou ochranaři do ulic,ale to už bude pozdě-nemyslite?????

Véna S. - Profil | Pá 1.4.2011 9:56:18

No jo, na rybnících škody nebyly, ale tekoucí vody to odnesly s plnou parádou, protože rychleji tekoucí úseky nezamrzly.