Návrhy Jihočeského územního svazu ČRS

Kategorie: Všeobecné

Krátká citace z aktuality na webu JčÚS:
Dosavadní jednání a kroky Rady ČRS nás neuspokojily a tak na mimořádné konferenci JčÚS ČRS bylo rozhodnuto, že pro rok 2010 nebudou do celosvazového rybolovu poskytnuty pstruhové revíry JčÚS. Zpřísňování pravidel rybolovu a omezování úlovků, které vedou ke zlepšování stavu lososovitých ryb na všech našich revírech, jsou v přímém rozporu se způsobem, jakým se prostředky v rámci CS rybolovu rozdělují. Ti rybáři, kteří jsou vyznavači sportovního rybolovu a ryby pouštějí, zde vlastně chytají zadarmo a jejich prostředky jdou někam úplně jinam.

Celý článek zde: www.crscb.cz/main.php?menu_id=5

douša 23, 12.11.2009

Diskuse k bleskovce

rybomil - Profil | Ne 22.11.2009 9:55:31

Jarda Š. >> Cože ??? JČÚS zdražoval krajské? Cha cha Chááááá

Jovánek - Profil | So 14.11.2009 18:04:58

Jarda Š. >> Ano,to chápu.

Jarda Š. - Profil | So 14.11.2009 18:00:30

Jovánek >> Ono jde spíš o to, že Pražáci a další tam loví, ale ryby si neberou, přičemž peníze z CS povolenek se rozdělují podle ryb v sumářích, takže JČÚS za ně nic nedostával a musel to vyrovnávat tím, že zdražoval krajské povolenky pro vlastní členy.

Jovánek - Profil | So 14.11.2009 17:44:29

Pike-Pájka >> Sory,omylem jsem klepnul můj příspěvek na facita.

Jovánek - Profil | So 14.11.2009 17:39:36

facit >> Pike-Pájka: Tak díky moc za tu informaci.Jestli tam není opravdu záměr trhnout se,tak se jim ani nedivím,že nejsou spokojeniDokážu se vžít do jejich situace,když do revírů budeš cpát ryby a pak se v létě celý zbytek rybářů ze sousedních svazů vrhnou na jejich vody a splundrují to tam. Nehledě na to,že jihočeši pak nenajdou normální klidné místo u jejich vody,protože se tam naserou party pražáků,plzeňáků,pardubičáků a ostatních.I já tam jezdím,takže i včetně mně a vracím se vždy na toto místo rád a docela dokážu pochopit jejich krok. Jo,v tom bych je klidně i podpořil.Ještě jednou díky.

Pike-Pájka - Profil | So 14.11.2009 14:33:59

Jovánek >> Kopie z webu Jihočeského US.

12.11.2009
Omlouváme se návštěvníkům našich internetových stránek, že se zde po delší dobu neobjevovaly žádné aktuální informace. Probíhá totiž kompletní přestavba jejich struktury, která sice pro běžné návštěvníky není viditelná, ale umožní nám v budoucnu lépe a rychleji vkládat aktuální informace.

Jak jste již možná dozvěděli, JčÚS ČRS již druhým rokem usiluje o změnu způsobu přerozdělení finančních prostředků z celosvazového rybolovu. V zářijovém čísle časopisu Český rybář byl otisknut článek, který vysvětloval, čeho se navrhované změny týkají. Podobný článek měl vyjít i v listopadovém čísle Rybářství, nakonec ale nebyl otištěn. Můžete si jej tedy přečíst zde.

Jihočeský územní svaz je specifický tím, že má velkou plochu rybářských revírů a malý počet vlastních členů. Díky tomu patří naše územní povolenky tradičně k nejdražším v rámci ČRS a také naši členové musí odpracovat hodně brigádnických hodin nebo zaplatit odpovídající náhradu (průměrně 750 Kč). O to více na našich revírech loví rybáři z jiných územních svazů na celosvazové povolenky. Nejvíce rybářů lovících na celosvazové povolenky je tradičně z Prahy, středních a severních Čech.

Není žádným tajemstvím, že cílem našich návrhů je jednak omezení možnosti ovlivňování rozdělení finančních prostředků tím, že se připisují úlovky, a dále aby nám rybáři s celosvazovými povolenkami platili za rybolov na našich revírech více. Získané prostředky chceme využít na zlepšení péče o naše revíry, zejména na financování rybářské stráže a také na zkvalitnění zarybnění.

Dosavadní jednání a kroky Rady ČRS nás neuspokojily a tak na mimořádné konferenci JčÚS ČRS bylo rozhodnuto, že pro rok 2010 nebudou do celosvazového rybolovu poskytnuty pstruhové revíry JčÚS. Zpřísňování pravidel rybolovu a omezování úlovků, které vedou ke zlepšování stavu lososovitých ryb na všech našich revírech, jsou v přímém rozporu se způsobem, jakým se prostředky v rámci CS rybolovu rozdělují. Ti rybáři, kteří jsou vyznavači sportovního rybolovu a ryby pouštějí, zde vlastně chytají zadarmo a jejich prostředky jdou někam úplně jinam.

Dále byl výbor JčÚS ČRS pověřen o problematice informovat širokou rybářskou veřejnost a dále jednat se zástupci ostatních územních svazů a Rady ČRS a možnostech změny Statutu CS rybolovu a přerozdělení finančních prostředků.

Všichni členové ČRS, kteří budou mít splněny pro rok 2010 své členské povinnosti, si mohou zakoupit pstruhovou povolenku na revíry JčÚS za stejnou cenu, jako členové JčÚS ČRS. Možnosti zakoupení povolenek jsou v současné době předmětem jednání a budeme o nich včas informovat.

Věříme, že kvalita našich revírů stojí za trochu více námahy vynaložené na zajištění naší povolenky, a budete mít jistotu, kam vaše peníze jdou.

Cílem našich snah není rozbít ČRS nebo zabránit jeho členům v přístupu na naše revíry, naopak, rádi všechny rybáře dodržující pravidla rybolovu na našich revírech uvidíme. Celosvazový rybolov je určitě věcí prospěšnou pro celou řadu rybářů. Ale chceme nastartovat přeměnu celosvazového rybolovu a najít způsob přerozdělení finančních prostředků, který bude více respektovat podmínky sportovního rybolovu, které na jihu Čech máme. Věříme, že od roku 2011 budou i naše pstruhové revíry opět zařazeny do CS rybolovu.

Bosanac - Profil | So 14.11.2009 8:02:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

facit >> Promin ale kokotina je to co jsi napsal ty .

Jovánek - Profil | So 14.11.2009 6:24:53

facit >> Dle mně je zástěrka k tomu,aby se vyvolala hádka mezi JÚS a ČRS.Nakonec to skončí rozdělením,stejně jako to udělali MRS.

facit - Profil | So 14.11.2009 2:18:39

No já myslím že je to úplná kokotina. To je jako kdyby si nějaké město nebo vesnice rozhodli nepustit na svoje území někoho z jiného kraje jenom proto, že nejsou spokojený s přerozdělováním pěněz, a nebo ještě lépe, by rovnou vystoupili z republiky a založili vlastni stát. Jak jim tohle vůbec může ČRS dovolit???

Jovánek - Profil | Pá 13.11.2009 18:01:57

Pike-Pájka >> No vidíš,to jsem netušil.

p.horys - Profil | Pá 13.11.2009 17:38:54

Je to drsne,ale jinak se s CRS nehne,u nas na Vychode to stoji,take za p...!!!Radsi si koupim hostovacku na revir,ktery je v poradku nez na prazdnou pstruhovku plnou jen tloustu ,okounu a par granulaku.

Mrknato - Profil | Pá 13.11.2009 15:50:27

grizzly72 >> To také na Radě neprošlo, byl tam takový návrh....., pak by byly jaksi zbytečné ÚS a jejich zástupci tvoří Radu.....

pepa-č - Profil | Pá 13.11.2009 7:45:33

kam!kaze >> vůbec ne. Tak by měl samostatné ÚS, no a co?