Diskuse k článku: Co mi v zimě při lovu feederem pomáhá?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 22.5.2019
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Ntym - Profil | Pá 28.6.2019 13:06:57

Dóla >>
Občas z nostalgie ano .... :)

NToM1977 - Profil | Čt 23.5.2019 10:57:59

já si (nejen) v zimě vypomáhám burizonem. Malej háček, burizon a červa nebo samotnej burizon. Přesně jak píše Tym. Myslím, že si to tam tak nějak plápolá a rybu více láká.
Co se týče výdrže burizonu na háčku, tak jsem vypozoroval, že pokud není žádný záchvěv špičky, tak tam ten burizon zůstane. Pokud je ťukanec a pak minutu nic, vytahuju a většinou tam už burizon není. Na druhou stranu, pokud tam mám i červa, tak vím, že na háčku většinou pořád zůstal alespoň on a můžu to tam nechat o chvilku dýl, protože v zimě se nechytá tak rychle.

N˘Ö˘ Krab - Profil | Čt 23.5.2019 9:30:56

tym >> Jedná se o Labe a krmítka 50g plus, z jara klidně 80g, voda bývá často plná nečistot, když navinu nové Asso Ultra které je čiré tak je po pár lovech pěkně do hněda..
Chytám Technium nebo zmíněné Asso takže v kvalitě vlasce by chyba být neměla, odpal by asi byl řešení ale nikdy jsem to nezkoušel, máms trach jak by chodil ten uzlík skrz očka.

NJirka1976 - Profil | Čt 23.5.2019 8:20:18

Dobry cteni . Me nejvic v zime u vody pomaha slivovice . Pane Krab , neplette si kaprarinu s feedrem . 0.18 je na picker na ciste vode uplne v pohode , nekdo dava i slabsi . Nemusi tam byt lano jako pri lovu obludnych kapr . Sikovny rybar i na slaby vlasec zdola velkou rybu , stejne tak zvlada i 2 pickery .

N˘Ö˘ Krab - Profil | Čt 23.5.2019 7:41:49

Trošku mě zarazilo že by někomu kdo chytá feeder vydržela cívka vlasce tři sezony.Když chytám aktivně, utvářím si jedno místo kam pravidelně nahazuji, přehazuji každých cca 10 minut, v extrému třeba i 5 tak je to třeba padesát náhozů za vycházku, vlasec mezi krmítkem a špičkou je po takovém lovu tak opotřebovaný a odřený že musí pryč, když jdu na ryby takto dvakrát, třikrát do týdne tak za dva měsíce mám na cívce polovinu a to chytám dvaadvacítku, tu osmnáctku bych už nedal ani na picker, stejně tak nechápu při aktivním feederu lov na dva pruty, u methodu nebo když se chytá s peletami tak jo ale při klasice se to nedá stíhat.