Málo a často - 1

Diskuse k rybářskému videu Málo a často - 1

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 30.4.2015
16 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NMartin M. - Profil | So 9.5.2015 19:05:16

dandour >> ahoj, no ... ja si uplne nejsem jisty, proc by se mela na feeder davat hlina do krmeni. Schazi mi k tomu logicke argumenty. Uvazoval bych o hline na opravdu velmi rychle proudici vode, kde bych hlinu co nejvice propojil s vnadici smesi, aby se zrnicka strouhanek dokonale propojila s hlinou a tato zrnicka byla i po rozpadnuti ve vode tezsi, nez kdyby tam ta hlina nebyla - o trochu to zpomali "odfoukavani" navnady po proudu. Ale opakuji slova "po rozpadnuti navnady", tedy nikoliv kvuli tomu, ze to rychleji klesa ke dnu nebo ze je krmitko s hlinou tezsi. A druhym duvodem by mohla byt situace, kdy na zavodech rybam vadi vonava navada a chteji jen vyzobavat cerviky. Pak smicham cervy a patentky s hlinou, ktera je neutralni. Pokud chci krmeni jen omezit, tak proste zmensim krmitko, misto abych do velkeho krmitka daval trochu krmeni a zbytek hlinu.
Hlinou muzes menit i barvu, ale je to takove ... takove humpolacke. Radeji si koupim rovnou tmave krmeni. Pouzivame docela mala krmitka a proc si tuhle trochu krmeni zmensovat hlinou?
Zakaleni vody hlinou podle mne nefunguje tak, jak si predstavujeme - voda se zakali az kdyz do toho ryby vjedou a promichaji navnadu s vodou. Dokud tam neni ten pohyb, tak navnada lezi na dne a nic nezakaluje. A jakmile tam pohyb je, tak se voda zakali kvuli usazeninam na dne, kterych tam jsou tuny a ta trocha pridaneho bahna v krmitku neni nicim rozhodujici. Vyjimkou muze byt dno bez usazenin, ale to neni skoro nikde (pstruhove potoky).
Mozna bych o hline uvazoval v kontextu jakehosi prirozeneho atraktoru, ktery voni humusem a vytvari jakesi "urodne mistecko", v kterem bude prirozena potrava. Mozna ryby nedokazou najit potravu podle jeji vlasni vune, ale dokazou vycmuchat podlozi, v kterem se potrava nachazi. Ale to uz se pohybuji na moc tenkem lede a jsou to jen uvahy bez jakehokoliv overeni.

NxDanielS - Profil | Po 26.9.2016 9:37:03

Jozef K. >> Moje zkušenost je, že pokud máš krmelec od prutu dál, hážeš přesněji a dál, začátečník také lépe pozná, kdy uvolnit vlasec.

Nfheavy - Profil | Ne 25.9.2016 21:27:15

Jozef K. >> nejlepsi je to primerene:-) jak pise martin,podle toho co mas za zadama.:-)

NMartin M. - Profil | Ne 25.9.2016 21:17:54

Jozef K. >> nekdy ti nezbyva, nez vytahnout krmitko hodne k prutu, abys nechytal ze sebou o breh. Ale podle mne to je pak za letu vice motave, nez kdyz si tam nechas delsi vlasec.

NMartin M. - Profil | Út 12.5.2015 20:08:54

ježeček >> tento dotaz mi byl polozen tak 432x. Najdi si clanek Chytani na presnost.

NMartin M. - Profil | Ne 10.5.2015 18:36:36

MB >> ahoj, tohle ti nekdo poslal a ty jsi to sem umistil?
Vsechny hodnoty promennych z videa ber jako orientacni - 5 ryb, metr rozestupy .. .to jsou jen dokreslujici udaje, aby to slo lepe pochopit. Stejne tak presnost - nejde o to, jestli to mas na dne 50x50 cm, ale ze to je ta nejvetsi presnost, jako dokazes. Pokud nekdo dnes nahazuje 5x5m tak bude treba po tomto filmu citit, ze na tom muze zapracovat.

Nbabáč - Profil | Po 4.5.2015 12:55:31

Špičkové instruktážní video,díky za tohohle úžasného rybáře.

Nschrek - Profil | Ne 3.5.2015 22:26:43

luk32 >> nazdar, mam na doporuceni od Martina taky kreslo Korum je super , volil jsem verzi Deluxe jelikoz byla pred vanoci za super akcni cenu, vpodstate za stejnou jak klasika zakladni kreslo co ma Martin. Jinak loni probehla zmena podper prutu a to co ma Martin uz nejde sehnat , ale samozrejme delaji novejsi verzi, ale dle meho nazoru neni tak dobra jak ta stara, ja jeste sehnal na bazaru tu starou, vsak uvidis. Jinak plato je super vec. Ja to nakupuju vsechno zde www.sarfix.cz , maji vetsinu veci co korum/preston dela co nemaji dokazou zaridit.

NMartin M. - Profil | Ne 3.5.2015 22:09:12

luk32 >> ahoj, diky, je to Korum accessory chair.

Npeter741 - Profil | So 2.5.2015 21:26:34

len tak medzi nami niekto madarske krmne zmesi alebo method mixi haldorádó

NPlejby - Profil | So 2.5.2015 13:06:20

To je Dyje 7?

Nvoda12 - Profil | Pá 1.5.2015 11:30:52

I když by mě tohle chytání nebavilo dávám za 1. Pro feedraře to je hodně poučný video a vše je dobře vysvětleno :D

NMartin M. - Profil | Pá 1.5.2015 9:49:13

venybit >> treba na takovem reviru, kde se netacel tento film, bys s povolenym vlascem chytat nemohl - proud ti jej nasponuje jak sam potrebuje a je mu jedno, jestli na brehu mas spicku nebo cihatko. Ze je cihatko citlivejsi, to se s tebou nebudu prit, to tak muze byt, ale ja jsem presvedcen, ze to neni jen o citlivosti. Citlive musis chytat, kdyz je neco spatne. To, co jsem chtel timto filmem sdelit, je, ze je mozne prinutit ryby chovat se tak, aby montaze, navazce, nastrahy a detekce zaberu byly temer nepodstatne. (samozrejme vhodnou volnou opet muzes vse jeste vylepsit, ale i bez toho jsi nadprumerne uspesny)

Cejn neni jedina ryba, ktere tento styl chytani vyhovuje, zapominas treba na ricni ryby, kde tohle "rychlostni vnadeni" ma diky silnemu proudu, ktery ti pokazde rychle navnadu "odfoukne", jeste vetsi vyznam. Ze to funuguje i na kapry, uvidis v pristim dile, ale souhlasim, ze kapr nad 50cm se cilene chyta jinak, coz take zminim.

Ohledne lepsiho zakrmeni s prakem si myslim, ze by to lidi podle videa nebyli schopni napodobit (kdybych to sam umel, coz neumim; krmitkem jsem presnejsi), a take to je krok zpatky k velkemu mnozstvi krmeni.

Nzdevac - Profil | Pá 1.5.2015 9:33:29

venybit >> Konečně normální názor :-)

NFánax - Profil | Čt 30.4.2015 22:30:09

Paráda přiznám se že díky feedrovým videům na MRKu jsem utekl od kaprařiny, toto je jedním z nich v podaní Segedínského zlaťáka.
Řekl bych že i kameraman zaslouží velikou pochvalu vždy slízne smetanu za hlavní roli Martin, ale myslím že vychytat některé záběry kamery musí byt taky docela lov a práce ve střižně to taky nesmí váznout.
Celkově z toho mam pocit, že vše graduje směrem k dokonalosti.

NJenda 1982 - Profil | Čt 30.4.2015 21:43:12

Skvělé video, jak už u Tebe Martine, bývá zvykem. Po létech rybařiny jsem zjistil díky tvým videím, že dělám 85% věcí špatně. Tvrdá rána... :-), ale lepší než se stále jen litovat, že prostě "neberou".