Kdo nam nici vic pstruhovky - volavka, masari, a nebo CRS+MO?

Tato otazka mne napadla,po letosnim zahajeni,bylo nejhorsi za poslednich 18 let.Pritom ve vychodnchi Cechach byvaly vyhlasene pstruhove reviry.Pritomnost je smutna. Knezna ,Orlice,Trebuvka ,Upa Metuje,atd.:o(Dekuji za nazory a odpovedi.
Autor diskuse: p.horys - Profil , 19.4.2009 všeobecné - ostatní

Kdo dle vás kolegové nejvíc škodí našim revírům?

A) Můžou za to převážně funkcionáři MO ČRS,když porušují rybářský a rybníkářský zákon,tím ,že nasazují dravé a škodlivé druhy ryb do pstruhových vod.7%

B) Je to chyba převážně ve vedení krajské základny ČRS,že špatně hospodaří na svěřeném majetku.52%

C) Je hlavně vina specialistů ze životního prostředí a povodí.13%

D) Může za to každý z nás,že si to necháme líbit.18%

E) Norek,volavka,vydra,kormorán a jiná zvěř.10%

Od 3.3.2014 hlasovalo 92 čtenářů.

fajanek - Profil | Čt 15.5.2014 14:52:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

p.horys >> Když se omezim na revír co mám nejlíp prochozený, tak příčin je hned několik. Je to P svazovka o délce 13 km. Jde o potok široký někde 1,5m, jinde i 5m s hloubkou od 20cm po klidně i 1,5m jámy. Průtok je kolem 1/4 kubíku za vteřinu.
První problém je v tom že horní tok je psaný jako MP a spodní taky i když se tam kromě lososvitých ryb skoro nic jinýho nevyskytuje (klidně by to mohla celé být pstruhovka). Takže to co splave po proudu nebo vyplave proti po proudu může být vesele kdykoliv loveno na žížalu...
Druhý problém je vysazování. Když jsem prošel 5km toku, tak jsem zjistil že ryby jsou jen v cca 2km. Proč? Protože dál už nikdo nešel a nevysazuje se tam. Jediné co tam je jsou malí potočáci. Nebo náhodní duháci co se vydají po vodě nebo proti vodě. Vyhrknout na potoku kvantum ryb do malého úseku mi přijde jako blbost a lenost. Daný úsek se proto co do záběrů podobá rybařině na sádkách.
A do třetice tok dost ovlivňuje vydra a velká voda. Ještě 3 roky nazpět jsem skoro v každé tůni chytal krásný potočáky. A dneska? Projdu 2 km a jsem rád když chytim jednoho nebo dva. Podíl na tom má velká voda z loňského léta (7mi násobné zvýšení hladiny vody - dle ČHMÚ) a vydra která postupně proniká od spodního toku nahoru a vyžírá větší ryby.
A závěr? Chyba (alespoň jak to u nás vidím já) je v špatném hospodaření, rozhozeném vodním režimu toku a o zbytek se stará rybožravý predátor.
přikládám pár fotek pro představu o jaké vodě je řeč...