Co na tom máte!?!

Co máte na tom rybaření?? aneb volná diskuse, proč vlastně chodíme k vodě?
Můžete popsat sílu či síly, které vás vždy znovu a znovu přitáhnou do vlhkých chladných a mnohdy i nebezpečných míst kolem vody?
Otázka mě napadla dnes, kdy jsem se vydal několik dlouhých km přes celou Prahu k vodě, abych tam v tom největším marastu strávil hodinu moknutím a pomalým prochládáním, samozřejmě s výsledkem absolut zero (neboli hovno). A stejně jsem byl spokojenej...
Autor diskuse: Majsher - Profil , 7.12.2008 všeobecné - ostatní

Davca - Profil | Ne 7.12.2008 21:28:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Skvělý téma! Dneska když jsem opět seděl nad vyšokolskou matematikou a přemýšlel, jaký hrůzy mě během zkouškovýho opět čekají, nevydržel jsem a vyrazil jen tak s vláčkou na jednu malou pískovnu, na kterou jsem se snad 5roků nepodíval. Chtěl jsem prohnat štiky, ale pak jsem si u vody jen tak sedl a přemítal, kolik krásných vzpomínek na ten brčálek mám. Jen tak jsem seděl v tom krásným prosincovým ránu a nechal si všechny ty obrazy pomalu projít hlavou a pak jsem si uvědomil, jak rybaření dokáže člověka vnitřně naplnit a uklidnit. Rybaření není koníček, je to vášeň, která když jednou někoho uchvátí, už nikdy nepustí. Miluji ho pro všechnu tu krásu, kterou při něm zažívám. Každý mlhavý úsvit, než se rozlije překrásné ráno, těžkou dřinu a nepohodu, když se člověk trefí kaprům do "kuchyně" uprostřed prudké noční bouřky, magickou úplňkovou noc, když nemůžu spát a jen tak sedím nad pruty u vody a právě v ten moment si uvědomuji, že skutečně žiji když se celý svět kolem ztiší. Pocity vítězství nad šupinatými velikány i trpká zklamání, když člověku praskne háček při záběru na který čeká týden. Setkávání s kamarády a pobyt v lůně přírody. Je toho tolik, co nám rybařina dává, těžko by někdo vzpomněl vše..a když v lednu budu mít nervy na provázku z nespravedlivých zkoušejících a celé noci prosedím nad skripty tak v té chvíli poslední si vzpomenu na fotky, kterými plním alba. Stačí sáhnout na polici, nebo si najít příslušnou složku v počítači a už u třetího obrázku se cítím jinak. Protože vím, že všecko dobře dopadne, zima i zkouškové skončí a já zase vyrazím k vodě. Zažívat nová a nová dobrodružství, poznávat neznámé kraje a nové přátele. Žít svůj rybářský sen.