Nové boilies od Blažka (10kg za 599Kč)

Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s novým boilies od Blažka? Cena 599Kč za 10kg mi přijde fajn, tak se chci zeptat, zda už to měl možnost někdo "osahat"? Koukal jsem, že k tomu dělá i pasty a boostery za velice slušný peníz. Má s tím vůbec Tomáš ještě něco společného, nebo je to nějaká výroba Parys, kterou jen polepili jménem Blažka? Podotýkám, že jsem zatím na jeho boilies nikdy nechytal a nijak ho nepropaguji. Jen mě to zajímá vzhledem k ceně...
Autor diskuse: micpetr - Profil , 12.5.2021 kaprařina - nástrahy, návnady

Roboslop - Profil | St 15.2.2023 11:35:18

Malá úvaha
Co se týká standardního rybolovu na svazovkách
Kdysi jsem začínal s koulemi na cca 400,-/kg. Ruzné druhy, různí výrobci. Samozřejmě někdy ryba, někdy bez. Pak testování všeho možného... a hlavně všude možně. Dnes krmím a chytám na koule od 60,- (ne TB) do 150,- za kg. Zcela jsem tedy vyloučil možnost koulet si sám, což jsem kdysi chtěl. Ekonomicky nesmysl. Zbytky těch drahých - i nenačaté - mám v garáži a nemají šanci se dostat ke slovu. Chytám stejně, nebo spíše více ... ale proč?
Protože jsem pochopil, co má smysl u vody dělat a co nikoli. Naprostým základem je zjistit, jak se ryba v průběhu roku chová a kde se pohybuje. Je pak téměř jedno, co se do vody hodí. Pokud to rybu vyloženě neodradí, vezme co najde. Situace může být trochu jiná při větším rybářském tlaku, rybáři na břehu vedle sebe a všichni vědí, že ryba je na lavici 100m od břehu a všichni tam hází. Pak je na místě trocha taktiky.. odlišení, zatraktivnění.. ale to není o kouli za 500,-/kg. Já se spíš takovým místům vyhýbám. Ale ty teorie tady o škodlivosti...🙄🤭
Pochopil jsem správně, že někteří majitelé (provozovatelé) soukromek zakazují lov na levné koule? Nejsou to i výrobcí drahých koulí? Z důvodu škodlivosti? Nebo kvůli množství? Pak ať regulují množství. Škodlivost? Ať doloží. Jednoduché.
Dnes přeci není žádný problém vzít několik vzorků levných koulí a odnést je do laborky. To si může zaplatit každý. A pro výrobce drahých koulí a provozovatele soukromek je to pakatel, který se přeci mnohonásobně vrátí v podobě zvýšení tržeb za drahé koule, když se zveřejní tristní výsledky levných koulí, soukromé revíry pak ochrání svoje miláčky, leckdy dotažené ze svazové vody.
A teď. Myslíte, že to výrobce koulí za tuzexovou cenu nenapadlo, nebo to snad neudělali? Samozřejmě že udělali... a co tak asi mohli zjistit, když se nikde žádná strašná zpráva neobjevila? No zjistili nezávadné levné složení. A proč tedy není zveřejněno to levné, špatné, ošklivé složení? No protože pak by se někdo mohl podívat do těch jejich koulí. A zjistilo by se, jak 'strašně nadupané' ty jejich kuličky jsou. Takže tahle sekyra zůstane zakopaná v zájmu všech zúčastněných stran.
Proč neexistuje nález z veterinární správy? Se zákazem, omezením...? Nebo existuje a je v pořádku? Protože kdybych já byl přesvědčený, že někdo ubližuje mým šupinatým miláčkům tím, co jim hází, nedej bože našel uhynulé kusy, rozhodně bych kroky tímto směrem činil.
Takže, ať si samozřejmě každý loví a krmí čím chce, čemu věří. Moje zkušenost je taková (a je to i kolikrát zdokumentováno třeba na ytb), že mnoho krmení na místě hejno ryb déle neudrží. Ryby připlavou, rejou, žerou a odplavou a žerou jinde. Jestli je tam 30 ks kuliček nebo 10kg kuliček je skoro jedno. Ty ryby odplujou a nechají tam co zůstalo. Až přijde čas, vrátí se a na chvíli se zdrží a pak zase pryč, i když je tam pořád co žrát. Je to podobný jako když pověsíte lojové koule v zimě na strom. Hejno sýkorek a vrabčáků přiletí, střídají se a odletí.. a neukáží se pak třeba celý den. Krmelec v lese... žádný živočich nehlídkuje u zdroje potravy, dokud není sežráno. Důležité pro přežití je totiž stále objevovat a ověřovat další zdroje potravy. To píšu kvůli tomu, že je zcela zbytečné krmit desetikilovými závozy a je jedno, v jaké cenové relaci. Lepší je trochu a pravidelně. Kdo je vnímavý, ten i přijde na to, kdy je to nejlepší.
Kdo chce, ať hází do vody 'svíčkovou' a kouše na břehu do rohlíku s paštikou. Já to budu dělat obráceně a s vědomím, že ničemu a nikomu neubližuji.

wlcakk - Profil | Pá 23.7.2021 14:12:09

Pánové,
za dvě noci zkouška boilie jahoda 🍓 na zakrmení a super. Svazovka (ryby tu nežerou všechno), 5x 50cm, 1x 9.5kg a 20,5kg. Teklo to z nich proudem.

Jinak mají jinačí styl rozpouštění. Neodlupují se ale nabobtnají a změknou jak syrové těsto, po zmáčknutí se rozpliznou ale nerozpadnou se ve ,,šrot,,(Decathlon se odpupoval po vrstvách)
Za mě to rybám chutná a proto palec nahoru. 👍
PS: přikládám foto ryby 20,5kg..

Dubino - Profil | Pá 8.7.2022 17:59:10

Dobrý den,
nejsem rybář a na tuto diskuzi jsem byl upozorněn svým kamarádem rybářem.
Jsem člověk, který celý život pracuje v potravinářství (mlékárna) a tak mi dovolte se k diskutované věci trochu vyjádřil.
Bylo tu zmíněno několik látek se kterými jsem měl tu čest a které se běžně používají do potravin.
1) Xanthanová guma -
na obalu potravin jí naleznete pod označením E415. Získává se fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Jde o bezbarvý prášek, který je bez chuti a zápachu.
Jeho využití je velice široké a lze se s ním setkat téměř všude. Přidává se například do běžného pečiva u kterého prodlouží použitelnost, funguje jako stabilizátor a je dobrý při přípravě bezlepkový potravin.
V řadě potravin se používá i jako zahušťovadlo. Většina potravin obsahuje přibližně 0,05–0,3% Xantalu. Průměrný člověk konzumací potravin příjme za den necelý 1g této látky.
S Xanthanem se prováděla celá řada experimentů a pokusů. Zjistilo se například, že snižuje cholesterol a cukr v krvi.
Celé to má fungovat tak, že vlákna těchto sacharidů nedokáže tělo strávit, ty v trávicím traktu na sebe navážou vodu a změní se v gelovitou hmotu, která zpomaluje trávení a brání vstřebávání živin(zjednodušeně popsáno).
Proto se i vedou experimenty, zda by s využitím Xanthalu nešla léčit obezita.
Samozřejmě má tato látka i nějaká omezení nebo nežádoucí účinky.
Někdo tu uvedl možný průjem a měkkou stolici. To je, ale jen zlomek toho o čem se v současné době ví a navíc výzkum stále probíhá. Při výzkumech nežádoucích účinku je většinou používaná denní dávka 10-20g. Tedy deseti až dvacetinásobek toho co příjme běžný dospělý člověk.
Při konzumaci většího množství Xantalu se u lidí objevil průjem, měkká stolice, zvýšená produkce stolice, plynatost, pocit na zvracení, vyrážky, došlo i ke změně bakteriálního složení střev a další.
Výzkum také ukázal, že Xanthalu by se měl vyhnout člověk alergický na pšenici, kukuřici, sóju nebo mléčné výrobky.
Značné problémy způsobil Xantal, když byl použit jako zahušťovadlo do mateřského mléka pro předčasně narozené děti. při použití takto upraveného mléka se výrazně zvýšil vývin nekrotizující enterokolitidy (smrtelné onemocnění kojenců).
Výbor pro potravinářské přídatné látky přidělil Xantalu přijatelný denní příjem jako „není specifikován“. To znamená, že má tato látka velmi nízkou toxicitu, jeho hladina v potravinách je malá a proto nepředstavuje riziko.

Co z toho tedy vyplívá? Xantal má široké možnosti využití, je bezpečný, ale jen díky tomu, že je v potravinách obsažen v uvedeném nízkém množství a nízké dané denní dávce. Při zvýšeném množství se začínají objevovat nežádoucí účinky, které jsou stále ve fázi výzkumu.


2) Akáciová(Arabská) guma-
na obalu potravin jí naleznete pod označením E414. Jde o látku vyskytující se v pryskyřici různých druhů akácií, která je rozpustná ve vodě.
Arabská guma se používá jako zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor a zvlhčující látka. Většinou působí v kombinaci s jinými gely. Využívá se především při výrobě cukrovinek, protože snižuje tvorbu cukerných krystalů a na povrchu způsobuje hladký a lesklý film. Toho se využívá i při výrobě cukrových polev na pekařské výrobky nebo u čokoládových výrobků a v sýrech. Jako zahušťovadlo se používá do želé, žvýkaček a různých polev.
V celé EU je použití arabské gumy povoleno v "nezbytném množství" do všech potravin.
Arabská guma obsahuje vlákninu a ta je prospěšná pro naše trávení. V oblasti snížení cukru v krvi tu jsou podobné vlastnosti jako u Xanthalu a také se s ní experimentuje při možné léčbě obezity. Platí i to samé, že v trávicím traktu na sebe naváže vodu a vytvoří gelovitou hmotu, která brání vstřebání živin.
Ve vysokých koncentracích může způsobovat nadýmání a projímavé účinky. Váže některé minerální látky (hořčík a vápník) a tím může dojít k horšímu vstřebávání těchto látek. U citlivých jedinců může při styku s touto látkou dojít k alergické reakci.
I zde platí, že je tato látka bezpečná, jelikož se používá v malém množství. Se zvyšující dávkou se začínají objevovat určité nežádoucí reakce.

Na závěr si dovolím vlastní úvahu na hypotetické úrovni.
Jak jsem již psal, nejsem rybář, nejsem ani ichtyolog nebo výrobce krmiv pro ryby. Nevím jaká konkrétní látka a v jaké množství je použita v diskutovaném krmení.
Pokud se však u průměrného člověka počítá s dávkou 1g Xanthalu denně a výzkum nežádoucích účinků se provádí s 10- 20g, při kterých prokázané nežádoucí účinky jsou, zůstává otázkou co zmíněných 10-20g udělá s rybou? Tím navazuje další otázka, co s ní udělá příjem větší dávky a v delším časovém horizontu? Jsem přesvědčen o tom, že pokud má vyšší příjem těchto látek nežádoucí vliv na člověka, musí to mít i nežádoucí vliv na ryby. Ale to je diskuze pro odborníky a případný výzkum.
Vzhledem tomu, že jsou tyto látky označeny za bezpečné, nelze chybu spatřovat na straně výrobce, ale na straně spotřebitele, který krmením ve velkém množství vystavuje rybu k vysoké konzumaci těchto látek. Přirovnal bych to situaci, kdy Cola obsahuje určité látky ve schváleném množství, ale u člověka, který jí vypije 3-4l denně se objeví zdravotní problémy. Jenomže člověk se může rozhodnout, zda to v dané zvýšeném množství bude konzumovat. Ryba tu možnost nemá.

drvoštěp - Profil | Út 21.2.2023 18:04:06

Mirda69 >> Koupit od každého pytel a smíchat to dohromady. Odpadnou starosti😂😂😂

Hellas - Profil | Pá 15.4.2022 10:29:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> Já jsem dost starý muž (81+). S vařenáči, boilies, jsem začínal dávno, cca konce sedmdesátých let když se tady o tom nepsalo, nemluvilo. Přítel mi při nesl z Londýna rybářský magazín a upoutal mne článek, ve kterém hned na začátku byl nákres řezu kapří hlavy, v ní háček s kuličkou na koňské žíni (vysvětleno v článku) mezi pažerákovými kostmi. A že ty koule míchá z proteinových sraček pro kulturisty a vajec a vaří je. Proto boilies, vařenáče. Článek byl údajně jeden z prvních na toto téma a autorem byl jeden z prvních, kteří na to přišli. Možná první. Popisoval, jak má v sídle jezírko, v něm kapry a jak bádal, ja je chytat.
Za cca 1000 kaček jsem si koupil velkou pixlu pašovaných proteinů pro kulturisty (v obchodech to nebylo), nedočkavý jsem to nevyzkoušel v malém, namíchal jsem to s vejci a červeným barvivem a arómem pro domácí pečení a ručne ušoulel koule a začal vařit. Rozpadaly se ve vodě. Tak jsem je vrazil do roury a upekl. Vonělo to krásně, chutnalo synovi i psovi. Jed to bylo díky pečení samý pór a plavalo to po hladině, krmit se s tím nedalo. Tak jsem krmil běžnými sračkami ze šrotu. Věřil jsem tomu a snad 2 týdny jsem chodil denně k vodě. Začal jsem chytat cca o 21. a do půlnoci jsem měl chycených cca 5 kaprů. Nic moc, tak 40 cm, alel fungovalo. Ke zlosti konkurence, l)které nic nebralo, jsem ryby pouštěl. Nikdy před tím ani potom jsem tak intenzívně nerybařil na položenou. Kolegové rybáři chodili očumovat, co to dělám (v kleče jsem ty svoje "pečenáče" provrtával a zajišťoval na desítce šíleně drahém vlasci Cormoran Cortest stéblem trávy. A komentovali, že ten cvok to vůbec nedává na háček. Někteří si i vyškemrali kouli a přišli reklamovat, že jim to při pokusu napíchnout na háček prasklo, jak jsem je varoval.
Potom jsem investoval dalších 1000 kaček a odzkoušel novou vlastní recepturu. Už se to dalo uvařit. Získal jsem krásné červené voňavé koule průměru cca 20 mm. A i když jsem byl už poměrně vysoko v hierarchii velké strojírenské fabriky a času bylo málo a domů jsem chodil večer, ráno jsem po páté jsem sedl do auta a šel trochu zakrmit koulemi s tím, že v sobotu ránou půjdu na velké, jak se psalo v článku. V sobotu ráno na tom mysu seděla parta rybářů a chválili se, jak jim všem dobře brali kapři.
Potom jsem hodně pracovně cestoval, doma jsem byl málo a pokud byl čas, věnoval jsem se mojí rybářské lásce, muškaření. A potom jsem měl všeho plné zuby a odešel jsem do exilu. Ve fabrice (tanková zbrojovka) že byl poprask, měl jsem přístup k PT MOB (přísně tajné mobilizační úrovně).
Až po dlouhé době se prý v rybářských obchodech objevily kuličky různých barev a vůní a prodejci netušili, co s tím a rybáři prskali, že to praská a boom nastal po převratu, někdy v 90. letech. Vrátil jsem se tehdy z exilu (D a USA) a boilies, na které jsem málem zapomněl, se rozjížděly.

Nege53 - Profil | Po 11.7.2022 11:18:57

Chlapi sakra,kdyby jste se pořádně podívali na pytel,tak by jste zjistili, že Tomáš Blažek je pouze distributor pro ČR,nikoliv výrobce,vyrobeno v EU.Kdyby na balení bylo Tomáš Hovnochyt,nebo Tomáš Krmič,tak by to asi neprodávalo.Tomáš Blažek je známé jméno,splupracoval s Maxem Nollertem další známé jméno pro toho kdo se pohybuje v kaprařině a nemyslím si,že by někdo chtěl vědomě trávit ryby v řekách a rybnících levným boilisem.Ta ryba když to nebude chtít žrát,tak to žrát nebude.Rozhodně levný boilies nadělá míň škody,než když přijede týpek na lodi a do jednoho místa vysype dva pytle suchý kukuřice na jedno místo.Doporučil bych všem ať krititikům tak obhájcům,kouknětě na Youtube na KBC INTERNATIONAL BOILIE PRODUCTION.Je to firma v Holandsku,u který si nechává šmoulat koule možná půlka Evropy,Strategy,Starbaits,HQBaits,Warmuž Baits,Tandem Baits a td.Pokud máte prachy a minimální odběr 1000kg,tak vám podle vašeho přání namíchají příchuť,složení a barvu jakou chcete a jaká koliv otrava ryb boilisem by nebyla pro tuto firmu asi dobrá vizitka.Přeju hodně úspěchů ať na levné,nebo předražené boilies,každý ať si koupí na co má a hlavně chlapi užívejte si pohody u vody,vždyť je u ní tak krásně.Petrův zdar.

Klikař - Profil | Čt 9.2.2023 17:11:47

Asi se na mně sneae kritika ale předem upozorním že je to míj názor a v žádném případě jej nikomu nepodaouvám a nevnucuji. Na ,, Dekáče” jsem nikdy nechytal an TB ano. Velice záleží na vodě. Příkladem uvedu že např.Labe či jiné velké řeky Rhona apd. Kde je mraky ryba vč. Plotic, cejnů, sumć apd je 20 kg boili za den úplné nic zase kampl který
Má 2-4 ha je to masakr. Platí to obecně ve všem VŠEHO MOC ŠKODI. Když ryba jde krmím a nemám problém tam dát 20-30 kg za den když nejde palk i 1 kilo je moc. Jinak co se týče mouček apd. Dle mého neříkám že jsou špatné ale i v tech nej boili je toho tam jak ,, šafránu” a myslim že zde někteří dělají z kapra výživového odborníka :), co se týče tráveni pak Kapři jsou průtokáč. Každému se to určitě stalo že chytil kapra a teklo to z něj. Jinak řepka, kuku, šrot je pro kapry-ryby to největší lákdlo. Proto ,, každé boili “ obsahuje něco z toho. Chlapy nedělejte z těch ryb něco co nejsou, jsou to vodní prasátka :). Hodně štěsti při lovu.

Aiwen - Profil | St 8.2.2023 23:03:06

Danda05 >> rybí moučky a produkty z nich se nejblíže blíží kaprovi přirozene potravě. Jako např žabí pulci, škeble, rybí potěr, uhynulé drobné rybky, hmyz, larvy atd. Proč je krill z moře momentálně z jednou nejúspěšnější přísadou do boilies? Protože je nejblíže sladkovodnímu zooplanktonu. Proč játra? Játra mají téměř shodný aminokyselinovy profil jako larvy jako např patentky. Další věc proč rybí moučky je obsah kyselin jako omega tuku který je pro ryby paryby i savce žijících v moři životně důležitý pro přežití. Řepka kukuřice konopí jsou potraviny které kapr zná pouze od lidí. Sádky následně v revíru. Partikl je pro kapra známka snadného získání energie. Nezná ho z přírody ale od lidí a je na to naučený. Ono to stejně není o boiliesech jak o vodě kde chytáš. Málo úživné vody s velkým neustále dosazovaným velkým množstvím ryb aby to bralo a rybáři měli radost tak bude fungovat i vajgl. Potom jsou vody kde to tak jednoduché nebude a tam je důležité přesvědčit kapra že to co tam házím není vajgl ale narazil na zdroj pro něj přirozene potravy a tady kvalita rozhoduje. Další věc ohledně trávení plati u všech zivocichu stejně tak u lidí. Rok se budeš krmit nejlevnějším gothajem, levnyma konzervama atd. Ono to jíst budeš, hlad zazenes a je to super levný, ale narovinu si řekneme že to tělo nebude tip top oproti někomu kdo se bude živit čerstvou zeleninou ovocem rybami a hovězím. Ale tohle už je složitější a je to i na několik knížek. Já pouze podotýkám že některé lepidla které nahrazují vejce či játra na spojení směsi jsou z dlouhodobého hlediska ve větší míře pro rybu problém.

bart.bm - Profil | Út 20.7.2021 17:40:39

problém je že český kaprář je zmasírovaný reklamou už od útlého počátku jeho snahy o ulovení megakapř. Od začátku byl krmen nesmyslem jménem protein a vyváženost atd. Stačí se kouknout na první recepty koulí.Jen sojovka,kasein pojivo a sem tam odvážnější dával nějakou tu rybí moučku a nebo masokostní.A jak to chytalo😂 Pak začaly první komerční mixy a začal hon na mozeček zákazníka. Pokračoval prvním boilie a pokračuje dodnes. Zdravý rozum se vytratil ale ovce zůstaly. Je k smíchu, že kapr potřebuje vyváženou stravu plnou proteinů,uhlohydrátů atd. ale prase se dá vykrmit jen ze zbytků a uvařených brambor. Navíc komu brání dát do dvou kil tohodle půl kila něčeho lepšího?Krmné se rozpadnou a zůstanou jen ty lepší na provoněném místě.Další věc je taky ta že rozpad pelet nikdo neřeší,ale stojí stejně nebo jsou i dražší.

Radek Fox - Profil | So 11.2.2023 19:19:41

bart.bm >> Čau Marťas, teď jsi trefil hřebík na hlavičku. Problémem nejsou bobky od TB, DCT či od jiné firmy, jediný problém jsou lidé. Přesně řečeno debilové, co si myslí, že nasypou do vody půl vagónu žrádla a vytáhnou hromady ryb 🙄

aligator - Profil | Po 19.7.2021 15:02:01

Nevím, co tady všichni řeší? Kilo vyjde po slevě u paryse na nějakých 55,-.... To už vážně chcete absolutně dokonalé koule, které vydrží hod kobrou, vydrží ve vodě 24 hodin, kapři je budou žrát jak divy atd atd? Za 55 za kilo? Kolik dáváte za kilo method mixu? 150? Stejně všichni cpete ke koulim ještě kukuřici, tygrak a já nevím co, tak na dně stejně pořád něco bude.... Trochu soudnosti pánové.... 🙂😉😉

Mr.Doctor - Profil | Čt 9.2.2023 13:01:27

booster >> Na jedné podzimní výpravě 2021 si nedaleko ode mne v krásném dopoledni postavil bivak rybář zralého věku s tím, že si užije pár dní u vody a pochytá hezké ryby....dle jeho slov :-)) A pustil se do toho skutečně s vervou..... spombem vydržel sypat do vody koule snad celou hodinu. Jelikož byl do večera bez kontaktu s rybou, tak se celá jeho estráda s krmením před setměním opakovala.....to jsem si už v duchu říkal, sakra chlape, jestli ty vůbec děláš dobře... :-)) Druhý den mě vzbudil hluk pravidelně dopadajícího spombu na hladinu ( nejsem ranní ptáče ), tak jsem to již nevydržel a s ranní kávou jsem šel na výzvědy.... Ukázalo se, že vstřícný mužík nakoupil celé 3 pytle tohoto zde řešeného produktu ( výraz boilie mi odmítá počítač přijmout .... :-)) ) a s úsměvem dokola hlavy mi začal vysvětlovat, jaké je to terno za ty kačky, no nekup to, a to se potom může krmit ve velkém..... Tak jsem jen polkl, co jsem měl na jazyku a dralo se ven , popřál mu, ať se daří a odebral se zpět rychle na toto dobrodružství zapomenout .... Zkrátím to....podařilo se mi v jeho společnosti vytáhnou pár šikovných ryb, nic extra, ale jak jsem zjistil, u něho by se jednalo o životní úlovky , kdy podstatná ale byla skutečnost, že on za stejnou dobu vyházel do vody téměř celé dva pytle toho jeho produktu, vytáhl jednoho cca 45 cm kapra a strašně se divil, proč mu neberou lepší ryby ..... Neustále mě sledoval, když viděl, že předmáčím koule, nasypal půl pytle do kbelíku s vodou s tím, že teď už to půjde.....jaké bylo jeho zděšení, když ráno zjistil, že koule se o polovinu nafoukly, jak nasály vodu a když je člověk vzal do ruky, zjistil, že se z nich stalo "bláto"....absolutně nepožitelné pod háček, do rakety snad po zahuštění nějakými peletami, jinak fakt nevím..... proč k tomu došlo si každý , kdo se kaprařině aspoň trochu cíleně věnuje, dokáže vyvodit sám .....uvedená skutečnost plně vypovídá o složení a kvalitě tohoto produktu.

Tímto jsem chtěl poukázat na to, že kluci, co o tom skutečně něco ví a mají stále ještě snahu poradit , to nedělají proto, aby se těm, co tento produkt používají, vysmívali nebo se nad ně povyšovali, ale aby jim ukázali směr, kterým to skutečně funguje a že lépe, než koupit tři pytle tady této "srandy", tak raději 10 kg něčeho seriozního a jsem přesvědčen, že výsledek u vody se dostaví.....nicméně mi připadá, že i přes jejich snahu je to stále jen mlácení prázdné slámy, tak možná i proto o ze mě vypadly ty perly sviním..... :-))

Brumbar - Profil | Pá 1.7.2022 8:34:58

Zdravím, jsem si vědom toho, že to tu schytám a řada z Vás se mnou nebude souhlasit, ale dovolte abych se s vámi podělil o svou čerstvou zkušenost. Není to nijak mířeno proti TB baits nebo jiným značkám, ale chtěl bych, aby se alespoň někdo nad tím zamyslel a případně přehodnotil své priority. V poslední době se na trhu objevila celá řada levných druhů boilies a český rybář je začal ve velkém kupovat a používat. Což plně chápu. Jenomže tato mince má dvě strany. Prvním problémem je složení tohoto boilies, druhým je množství naházeného do vody a třetím je skutečnost, že rybářství prožívá určitý boom a kde kdo sedí u vody a sype to tam.
Často se setkávám s názorem "TB/Dekáč je super. Jezdí to na něj". A veškeré hodnocení tohoto krmení zde končí. Ano, ono to na to jezdí, ale zamyslel se někdo nad tím, co to dělá s rybou? Nedávno jsem měl možnost být u otevření ryb, u kterých se zjišťovala příčina úhynu. U všech se jednalo o zalepení trávicí soustavy tímto levným boiliesem. Toto boilies totiž obsahuje jako pojivo lepidla, která při vyšší dávce krmení začnou rybám způsobovat problémy. A jak se ukazuje, není to problém jen jedné vody. Prostě nízká cena, složení, množství použité při zakrmování a množství rybářů praktikujících tento způsob lovu si začíná vybírat svou daň. Nechcete se nad tím trochu zamyslet? Chápu, že obchodník chce vydělat a rybář chce ušetřit a nachytat, ale taky je potřeba myslet na důsledky našeho jednání.

bjwir - Profil | Pá 8.7.2022 16:47:33

koralovec1 >> Staré české přísloví říká "všeho moc škodí" , takže co chceš sakra dokázat ? Studie na to není že by to ve velkém škodilo ..
To co se ti tady několik lidí snaží říct , je jednoduchý. Věc , která není běžně nebezpečná může ve velkém množství provést průser, proto bychom se měli MY zamyslet zda to nejde dělat i jinak..A není to o tom dávat za pytel 500 vočí...Nemusíme přece chytat pampelišku,biosquida,extázy..Vždyt těm výrobcům šlapou i ty nižší řady..Vše je jen na nás zda to budeme kupovat nebo ne...když to nebudeme kupovat tak ta cena poletí dolů..když to budou lidi stále kupovat tak ta cena nepůjde dolů,chvilku se bude držet a pak poposkočí nahoru..A ano zároveň do té vody nemusíme házet tuny a tuny...Tvrdit mi že neuděláš záběr pokud tam toho nenasypeš metrák je totální kravina..

Pete - Profil | St 12.5.2021 21:20:17

Oskarenko >> naopak v dekaci asi neco svetoborneho bude kdyz to celkem pravidelne prechytava 6x drazsi koule🤣🤣🤣. Umeni neni udelat ucinne drahe koule, ale naopak ucinne a levne a to se dekaci fakt povedlo.🙌

Vojtechvojtech - Profil | Čt 20.7.2023 14:32:14

Amurář >> Nepíše kde, od Plzně po Prahu je to kus toku. Ani z jeho profilu nepoznáš nic konkrétního. Největší propálení všeho možnýho je MRK sám, chlubítka typu instagram a facebook. Tam bych začal. Ono kdyby to nebylo kam vkládat, tak by žádný propalování nebylo.

Radek Fox - Profil | Út 12.7.2022 21:04:19

koralovec1 >> Člověče, co blbneš? Před pár dny tu psalo pár lidí svoje názory a chtěli nějak diskutovat, což není nic špatného. Ty jsi začal doslova šílet jako, když chtějí sebrat děcku hračky. Přitom to tak nebylo a stačilo se nějak slušně a v klidu vyjadřovat, argumentovat, oponovat, nepřenášet diskusi do osobní roviny, nebo se na to vyprdnout a vše ignorovat. Nezlob se, ale chováš se jako sprosťák a vzhledem k tomu kolik Ti je let, to není běžné a normální.

PS: Nejednou jsem rád sledoval Tvoje příspěvky a fotky třeba z Hamru, ale tímhle jsi mne tedy nepříjemně zaskočil. Nečekal bych to od Tebe :-(

Rytíř - Profil | Čt 23.2.2023 11:20:53

Moc ty prasce řešíte.Sežere to všechno na co to přijde.
No a tedy k tématu.TB loni vyzkoušeno,žerou to jako cokoli jiné a teče to z nich po chycení.

drvoštěp - Profil | Po 20.2.2023 16:07:57

Silstar >> Podle posledních výzkumů z Mrku se karp nejdříve zaměří na cenu, potom na složení a nakonec na cenu... 😂🤫😂

Roboslop - Profil | St 15.2.2023 20:15:56

Ježíš... děkuji
Je to tak. 1 + 1 jsou vždycky 2.
Nežijeme v žádným Disneylandu, kde se mají všichni rádi (copyright kpt. Říp). Žijeme v drsným kapitalismu. A kdyby to bylo možné, dávno by dřívější výrobci kuliček zatloukli ty levné zpět do země jako krtka právě zprávami z laborek a veterin. Což je, asi se shodneme, velmi rychlé, levné a efektivní řešení. Jenomže neexistuje.
A tak vznikly u původních výrobců nové 'ekonomické' řady, které, světe div se: ,, jsou kvalitní a plnohodnotné, vhodné ke krmení i nastražení pod háček, na dlouhé i krátké výpravy, k celoročnímu použití a zejména k masivnímu krmení."
Jako cože, masivně krmit levnejma koulema?? Neškodilo to před chvílí?
Rozum do hrsti je mi po srsti

bart.bm - Profil | Út 10.10.2023 20:16:49

cuchak >> rozhodně při použití velikosti 2 a 4 mám menší procento ztráty ryb,menusím si s nimi hrát až do vysílení ryby a co koukám tak i menší poranění vnitřku tlamky oproti tomu když jsem používal háčky 6 a 8 .Měním jen sílu drátu podle toho jestli chytám v bordelu nebo ne. A co jsem úplně zavrhl tak háčky bez protihrotu.

Boh - Profil | St 15.2.2023 19:20:47

Roboslop >> Pane kolego,napsal jste to pěkně a pravdivě.Mám podobné zkušenosti.Rovněž jsem zkoušel ruzné boilies od ruzných vyrobcu včetně těch drahejch.Mužu říct že na každé boilies se dá dříve či později nachytat.Podle mne je zbytečné kupovat drahé boilies.Nachytat se dá i na obyčejné nejlevnější.Je jasné že nikdo z našich výrobcu drahých boilies nebude tady chválit takzvané šrotové koule,Proč asi? to je přeci jasné,protože by přišli o své ovečky které neustále masíruji svejma reklamama jak jen jejich boilies je nejlepší a nejvýživnejší.Ale já ryby nechci živit ale chytat.Navíc žádný z nich neuvede složení jejich boilies.Protože s tou kvalitou to možná nebude až tak jak říkají. Bohužel ani TB neuvádí složení což je škoda.Navíc přátelé už někdo někdy viděl nějakou reklamní masáž na boilies z Decathlonu?Určitě ne.Nemají to zapotřebí.Decathlon si na nic nehraje chtěl od začátku vyrobit obyčejné a levné boilies které bude fungovat a to se mu povedlo dokonale a funguje po celém světě. Navíc jako jediný se nebojí a uvádí přesné složení.Za což si zaslouží palec nahoru.

Beerotzutz - Profil | Út 7.2.2023 19:26:20

ebselektro >> Vydání povolenky by mělo být podmíněno zkouškou z kapří dietologie 😜

bart.bm - Profil | Ne 5.2.2023 21:03:45

Pánové nic ve zlém, řešíte zde kolik toho kdo naháže do vody. Ale přitom šrotu, kukuřice, řepky atd. jste tam schopni naházet i 50kg najednou. Co je přitom boilie? Jen šrot v určitém tvaru. Všichni nahlíží na koule jako na něco speciálního až božského,což ale není. Neberu koule co se nerozpadnou ani po týdnu, to je samo k zblití.

dada11 - Profil | Út 12.7.2022 6:47:31

A z krásné diskuse, se to tu postupně mění v klasický MRK. Hádky, urážky......... A stejně se vyřeší prd.

bart.bm - Profil | Čt 7.7.2022 18:41:06

koralovec1 >> strkání prstu do análu taky není zakázané a neděláš to...nebo že by?? 😁 a jak se vše testuje? Třeba Benzoan je klasický konzervant. Dává se všude( pečivo,saláty,jogurty atd.) i do koulí a přitom je dokázané že poškozuje DNA. A tak by se dalo pokračovat. Ono člověk nesmí hltat vše co kde kdo napíše.

deko - Profil | So 2.7.2022 15:06:40

Caute,to co tu citam su podla mna dobre p....y.
Ako vies ze ryby skapali id dekacu??? Co ked to boli gule od Nikla alebo Mikbaits??? Ved oni tiez zacali vyrabat vo velkom ,,krmne" gule lebo dosli na to ze ludia nebudu kupovat kilo za 20€ ked mozu mat 10 kilo za tu istu cenu a naviac chytaju perfektne.
Tiez som bol taky sprosty a kupoval vo velkom ale uspech v porovnani z dekacom je famozny.
Kedy si videl jest kapra kril z mora??? A oni ho drbu do guli vo velkom ale to je zrejme fajn ved ludia za to platia tak ich blaznime dalej.
Dekac a Blazek su za mna super.

kareldj - Profil | Út 20.7.2021 12:01:12

Nejen Blažek ale i jakékoliv koule od kohokoliv v této ceně je zakrmovací luxus pokud se chytá na odhoz a ne na vyvážku, i kdyby to byly jen ochucené a zpracované šroty tak to jsou hotové koule bez námahy a ztráty času a hlavně výborné na krátkodobou rybařinu.

F. - Profil | Po 19.7.2021 17:47:46

Je super, že naši přední výrobci by se chtěli přiživit na prodeji levných kouli a tak konečně po letech zlevňují, nicméně už jen protože je k tomuto kroku přinutil Decathlon bych od nich nic nekupoval. Nejdřív si z nás dělali srandu, jak musí být koule proteinově vyvážená z kvalitních surovin a proto stojí 500/ kg a pak tohle?! Hodně rychle jste zapomněli, kdo vás celá ta léta oškubával jak slepice? Ještě Lukin by mohl přijít s nějakou jobovkou :)))

Amurář - Profil | Út 18.7.2023 14:02:40

Carpdann >> Jo, koule mám v pohodě.🤣🍻

Pindˇa - Profil | Po 13.2.2023 14:23:55

15 tun bude maximální kapacita výrobní linky za den, těžko dělaji maximum co by mohli. Jarda má kapacitu 5 tun a dělá 1,5 denně a ten má nějaký odbyt

RST - Profil | Po 6.2.2023 8:02:27

bart.bm >> Bylo to asi tak, partikl jsme zakázali z důvodu redukce obrovského množství trávy a vodních rostlin. Teorie říkala, že ryba půjde více do dna, když nebude mít lehce dostupný zdroj potravy a druhá část je že se sníží obsah organických látek podporujících růst rostlin. Stalo se, voda byla mírně přikalená a po prvním roce tráva úplně zmizela. Ve druhém roce jsme partikl pouze omezili ale tráva se neobjevila. Důležité je, jaká je přirozená úživnost vody. U nás je to sám štěrk takže tento zásah pomohl. Jak by to bylo na úživném revíru je otázka.....

Danda05 - Profil | So 2.7.2022 10:05:20

Brumbar >> a jsme zase u toho, ze levné boilies rovná se sračka, drahé je kvalita, přitom jediný kdo ukazuje složení kouli je decathlon, uz si uvědom ze to ze někdo dela koule za petikilo neznamená ze maji kvalitní suroviny.
To ze někdo nasype 40 kg koulí a den, je zralé na Chocholouška bez ohledu na značku koulí.
A jeste se podívej jak na některých revirech ty kapři maji nárůst hmotnosti, takže jim to asi prospívá podle mě.

wlcakk - Profil | Po 8.11.2021 8:18:43

koralovec1 >>
Ahoj,
testoval jsem obě verze (příchuť jahoda). Zásadní rozdíl jsem viděl v rozpadu ve vodě.
Decathlon se rozpadá jako cibule - pomalu se odlupují jednotlivé části a po jakémkoliv kontaktu se boilie rozpadne ještě více a kolem koulí vzniká jakoby podsyp z rozrdrcenýck boilie (super jako lákadlo).

TB má úplně jiný styl rozpadu. Boilie naboptná a změkne jak houba, po zmáčknutí se rozpadne (jakoby rozmázne jak nedovařený bramborový knedlík). Jeho výdrž ve vodě je daleko delší

Decathlon má dle mě méně výraznou vůní ale paradoxně zase TB voní daleko více ale spíše uměle (záleží kdo co preferuje).

Osobně jsem dal přednost TB koulím - mám raději koule co ve vodě vydrží déle a v případě že chci chytat ,,menší,, ryby, přidám partikl.
Roman

-bedna- - Profil | So 15.5.2021 14:21:20

mzxy >> A já nechápal proč lidi to po těch psech pořád sbíraj a ono do boilies. :-) Takže kdo nesbírá není kaprař?!:-):-)

Slavíček - Profil | Po 27.2.2023 18:19:42

V.P.S. >> Když má hlad a nemá na výběr tak ano. Pokud vedle budeš krmit něčím chuťově lepším tak ten rozdíl poznáš .Hlavně na vodách pod velkým rybářským tlakem

Boh - Profil | Ne 26.2.2023 15:03:36

Roboslop >> Vážený pane kolego,děkuji za vaše reference na to Kaprpro.Potvrdily se mi moje zkušenosti o kterých jsem psal níže že dříve či později se na každé boilies at drahé či levné nějaká ryba chytí.Proto máme na našem trhu stále spousty výrobcu kteří si vždy najdou své zákazníky.Nedalo mi to a na to Kaprpro jsem se podíval trochu podrobně.Firma se netají tím že není zastáncem přidávání vajec do boilies nebot to neuměrně zvyšuje náklady a navíc vejce v boilies jen prodlužují u ryb dobu trávení.Což je určitě zajímavý poznatek.Co mě ale zaujalo je to že pro spojení směsi při výrobě boilies používá a přidává firma Bob bělokvětý.Nebot tato plodina v extrudované podobě má vyjímečné pojivé vlastnosti a navíc dodává boilies dostatek rostlinné bílkoviny.Takže žádné lepidla,gumy apod.Je vidět že to jde i jinak,záleží na tom co jaká firma použije.Myslím že to je opět zajímavý poznatek.Jinak boilies a jeho výroba bude stále velikým a vděčným tematem na další dizkuze.

bart.bm - Profil | So 11.2.2023 20:23:15

Radek Ráliš >> Radek Fox - 11.2.2023 19:19:41 >> Ahoj Rado. Sám víš jak to je. Když to tak vemeš,všichni novodobí kaprobijci jsou rychlokvašky. To čím jsme si prošli,oni nemusí. Vše pod nosem a rad na rozdávání. Jenže to z nich udělali naši výrobci z vidiny jejich chechtáků. Ač Rafana nemusím v něčem měl pravdu. Jim je jedno co nasypou do sáčků. Hlavní je že to lidi koupí.

Danda05 - Profil | St 8.2.2023 10:08:59

Aiwen >> tak já myslím, ze kdyz tam někdo nahaze na jeden zakrm dvacet kg, tak nějaký utazený koule, byť dražší a vehlasnejsi značky, udělají možná větší škodu na trávení ryby..
Ono se totiž u nas stále operuje s tím ze když je koule drahá tak je kvalitní. A proto spoustě lidi leží koule jako Dekac v žaludku, protože jsou levný. Proč za ty roky nikdo z těch výrobců super kvalitních kouli nedokázal ze tam je nějaký svinstvo?

Amurář - Profil | Čt 7.7.2022 13:58:24

koralovec1 >> hele, ty jseš moc chytrej , on se snažil jenom se zamyslet nad masivním krmením kde může být něco špatného a hned ho kamenujete, jestli jste kapraři tak spíše by jste měli véct rozumnou diskuzi a ne se urážet a napadat kolegy, zdar a ať to jezdí.

booster - Profil | So 2.7.2022 22:26:17

Zdravím a cituji: "A pro to myslim ze nasi virobci delaji sve pro to aby ryby se meli co nejlepe".
No to je prdel. To snad ani nemůžeš myslet vážně nebo jsi tak naivní? Našim výrobcům jde v první řadě o něco úplně jiného, o co snad nemusím psát. Je to prostě obrovský rybářský byznys. Pokud jsem Tě urazil, tak se upřímně omlouvám. Ať se daří.

tomvec - Profil | So 2.7.2022 16:10:02

Brumbar >> pokud bych měl velký úhyn na soukromé vodě, řešil bych to na veterině, tedy pitva, rozbor obsahu střev, stanovení příčiny úhynu. Příčinou úhynu totiž ve skutečnosti může být nějaké bakteriální nebo virové onemocnění, které rybáři mohou zavléct do jiných soukromých nebo svazových vod.

Při rozboru bude nejspíš nemožné určit značku koulí, ale může se prokázat, že je opravdu příčinou nevhodné pojivo ve velkém množství. Pokud to tak bude, stejně nebudu moct zakázat krmit konkrétní značkou (nebo skupinou značek) kouli, to bych musel udělat rozbory i těch koulí a provést větší studii a to už není v silách jednotlivce.

A jako majitel vody bych to všechno zaplatil, protože ta voda mě generuje zisk a musím mít vytvořené rezervy pro takové případy.

Brumbar - Profil | So 2.7.2022 9:09:41

Aiwen >> Přesně tak! Děkuji.
Drvoštěp to celkem vystihl. Přišel Dekáč, někdo proti tomu začal brblat a pak se roztrhl pytel s krmným boilie. A je to logické. Trh (výrobci) musel nějak zareagovat. Jenomže co nastalo dále? Kdekdo to začal kupovat a sypat do vody jak smyslu zbavený. Ano, můžeme polemizovat nad lepivostí použitého lepidla, ale podívejme se na tuto situaci i trochu jinak. Uvědomte si maloobchodní cenu tohoto boilie a položte si otázku jaká je jeho výrobní cena. Vedle psaní mám i firmu na výrobu specializovaných uměleckých barev a přípravků. Pokud jako výrobce nedám prodejci minimálně 50% rabat tak se se mnou ani nebude bavit. Jeden německý obchod po mně požadoval i 80%. Takže, když se podívám na cenu tohoto levného bolies, je mi jasný, že výrobní cena bude hodně nízká. A od toho se bude odvíjet i kvalita. Já bych to označil za něco, co sice ryba sežere, ale nic jí to nedá. A nezlobte se na mě, ale jak se to na těch rybách projeví, když budou dlouhodobě a ve velkém množství krmeny tímto "odpadem"? Navíc, a teď se vrátím, to obsahuje lepidlo, které ať lepí nebo nelepí není pro tu rybu přirozené a při dlouhodobém a nadměrném požití se nějak projevit musí. Stará kriminalistická poučka praví " jedem je každá látka, podaná určitým způsobem v určitém množství"(info pro Drvoštěpa: původním vzděláním jsem právník a tak se nemusíš obávat o mé ledviny). V souvislosti s tím mne napadá i další věc. Pokud nafutruju rybu tímto krmením, bude ryba ještě vyhledávat a přijímat pro sebe přirozenou potravu, která jí dá potřebné látky pro její tělo? Pokud ano, určitě to už nebude v takové míře a opět se to na ní projeví. A jak to bude s aktivitou ryb z pohledu rybářů a záběrů, když bude ryba nafutrovaná hromadou, kterou do vody nasypal jiný jedinec? A na závěr si dovolím ještě ekonomický pohled. Zmínil jsem tu případ, kdy rybář nasypal na lovné místo 40kg tohoto boilie. Což se rovná ceně 2400,-Kč. Má to smysl? Ušetřil ten rybář něco? Nebylo by pro vodu, ryby, ostatní rybáře, ale i třeba jeho peněženku lepší, kdyby toho do té vody nasypal méně a v lepší kvalitě?

Danda05 - Profil | Pá 1.7.2022 21:53:54

Brumbar >> no ale přece vzhledem k tomu jak se tim hodně krmí, tak by ten úhyn musel byt poměrně rozsáhlý a na více vodách.

pytlák - Profil | Pá 1.7.2022 9:59:27

Brumbar >> a to si myslíš že ta ryba žere celý koule a pak je ma ve střevech? Normálně to rozdrti pozerakama na sracku, to jsou hrozný nesmysly co píšeš.

Mkk - Profil | Pá 1.7.2022 9:37:53

Brumbar >> všude píšou že se ten tb/dekač za pár hodin rozpustí tak jak může zalepit trávící soustavu?

pEkies - Profil | Út 19.4.2022 7:37:35

Petruv zdar vsem slusnym rybarum. .... Pridam lehky postreh na kulicky monster crab. Nechal jsem je vysusit 5 dni pred zaplym ventilatorem v prepravce a kulicky pravidelne promichaval... Jsou paradne vytvrzene jentak se nedaji rozmacknout musi clovek celkem fest zabrat :-) a nebo mam na houvno silu :-) kazdopadne jsem je zalil 300ml halibuta od trapera je to celkem zahustenej booster skoro jak dip. Kulicky to do sebe cele natahly asi az po 6 dnech první dva dny skoro vubec stale lesklé a mokre na povrchu. Pote nasledoval test ve vode ve sklenici takze staticky test bez omilani za obcasneho pokusu kulicku napichnout na jehlu primo ze sklenice a kulicka se po 24hodinach nerozpadla zato 250 ml sklenka byla takrka nepruhledna.... jako krmna koule to bude rozhodne slapat a po vysuseni a zaliti nejakym dipem a to rozhodne nejakou tu hodinku vydrzi i atak bile rybky ne-li pul dne.

Brumbar - Profil | Út 12.4.2022 11:19:28

Možná by někoho mohlo zajímat jak je to v TB Baits podílově:
https://rejstrik-firem.kurzy.cz/24800546/tb-baits-sro/

bart.bm - Profil | Po 11.4.2022 20:30:17

Malda512 >> Meleš nesmysly. Blažek už na tom má jen své jméno. Vlastní ho tuším Parys a ten přišel s tímto boilie. Prvně si něco zjisti než napíšeš blábol.

Dušan_hp - Profil | Pá 30.7.2021 10:56:14

mzxy >> na svazu mám "rekord" tři dny bez záběru na mém tutovém místě :) furt tam bylo líp jak v práci...

Radek Fox - Profil | Čt 29.7.2021 18:40:36

mzxy >> Omyl, můj kamarád říká, že ryby nejsou kurvy a nedají se koupit 😃

A_dam - Profil | St 21.7.2021 18:15:17

Cez víkend som skŕmil 10kg TB a chytal na Nasha scopexa. Z kaprov to tieklo na krmenie to je dobré podla mňa.

Radek Fox - Profil | St 11.10.2023 17:09:34

Slavíček >> Čau Rosťo, skoro třicet let staré vrtáky, přímo upravené na vrtání boilie a vkládání pěny pro nadnášení nástrahy a dipování, tehdy čistou esencí od fa Aroco. Pěnu jsme používali z pěnové dětské stavebnice a z bot. Já kvůli ní rozstříhal pantofle od fa O´Neil :-))

To už je strašných let zpět, když jsme na Jesenické cestě na Rozkoši takto chytali. Vzpomínám si kamarády Vláďu Kratochvíla z Jaroměře, měl firmu Linda, která dělala první boilie směsi v republice. Následně na Standu Špryngra a Petra Vávru z Náchoda. Posledně jmenovaný už mezi námi není.

Byly to krásné časy, kdy nebyly ve vodách monstra, ale byl u ní klid.

Boh - Profil | St 22.2.2023 17:22:31

Tak to vydíte sami přátelé,ani ten Blažek nechce sdělit svuj recept.Je to škoda a divné.Všem musí bejt jasné že za ty prachy v tom nebude nic zazračného stejně jako v decathlonu.Což akorát bude stále vyvolávat konspirační teorie.Né že bych chtěl hanit tb nebot se i já letos jeho chystám vyzkoušet.A doufám že mi bude fungovat stejně jako většině z vás.Ale jsme opět u toho co jsem již psal níže.Přátelé at chcete nebo ne,i přes některé nejapné poznámky. Je to stále Decathlon který jako jediný si na nic nehraje a uvádí přesné složení a tím si opravdu zaslouží palec nahoru a respekt.Tot muj názor.

Kordis - Profil | Čt 16.2.2023 7:14:43

Slavíček >> tomu věřím. Já jsem několik let krmil boiliesem a peletami. Loni jsme to postavil na pšenici ke které během úpravy přileju nějaký atraktor. K tomu přidám trochu koulí a úspěch to má.
Nejsem blázen, abych kupoval koule 300,-Kč/kg, ale zároveň se vyhýbám zde diskutovanému druhu. Sleduji internet, různé akce a není problém sehnat dobré boilies od 100,-Kč/kg. Myslím si, že v poslední době, a tím nechci dělat reklamu, vychází rybařům velice vstříc Jet Fish. Zrovna včera proběhlo představení novinek a oznámení celoroční akce na jejich výrobky. Než abych kupoval “něco” za 70,-Kč/kg, tak si raději koupím řadu Premium, která mě vyjde na 100,-Kč/kg a je u ni deklarováno, že je spojena pomoci vajec. Ale to je jeden příklad z mnoha.

aligator - Profil | St 15.2.2023 13:46:06

Roboslop >> Pod to se podepisuji.... Přesně.... Už někdo někdy zaznamenal nějaký masivnejsi uhyn ryb se zalepenyma strevama po tom, co sežrali TB nebo dekac??? Nikdo, nikdy, nic..... Je to jen,, co kdyby,, nic víc

booster - Profil | So 11.2.2023 13:53:49

...a deska přeskočí, přeskočí, přeskočí, přeskočí, přeskočí, .........

Šela123 - Profil | Čt 9.2.2023 11:28:39

jejenik >> Zdravím, boilies francouzské značky Caperlan (takzvaný Decatlon) dle mého názoru nevyrábí Sensas.
Jinak příklad z ČR kamarád pracuje leta jako inspektor u STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÉ A POTRAVINÁŘSKÉ INSPEKCI a samozřejmě prověřují i výrobce rybářského krmení, boilies, pelet atd. .. Rozhodně se do prodeje nedostane nic co obsahovalo nějaké nebezpečné látky a většina těchto domněnek je smyšlená. Samozřejmě i člověk když sní např 1kg kvedlíků tak mu asi nebude nejlépe a kapr s plným břichem nějakého špatně stravitelného boilies na tom nebude nejlépe....

Aiwen - Profil | St 8.2.2023 14:09:31

Danda05 >> tím že koule je utazena neznamená že není lehce stravitelná. Pozerakama ti kapr rozdrtí prakticky cokoliv. strevni kyseliny jsou schopné rozpustit i oloveny brok, ale jsou pak hmoty které nerozpustí 🤣🤣. V UK se řeší i množství různým aminokyselin, různých tuku, vitamínů, mineralu. Hladina cukru i tuku atd... Dekac bych neodsoudil, ten když sem viděl u vody tak ten se rozpouští, po chvilce je z toho hromádka ničeho. U jiných po chvilce ve vodě je jílová hmota, taková plastelína. Pokud si pamatuješ tak nějakou dobu zpátky frcely boilies z pomleteho uvařeného partiklu, rozmixovanxch kuřecích jater a zahuštěné krupici, klíčky a mouky z ovesných vloček. Přidalo se koření na chuť i trávení a ejhle. Kuličky za polovinu co stojí TB a šlapalo to jak blázen!!! Neodsuzují levné koule, ale jsou tam rozdíly v tom čím nahradili vejce.

Aiwen - Profil | St 8.2.2023 7:40:05

V.P.S. >> úplně škodlivé nebude, ale záleží na množství a jde spíš i rozložitelnost. Něcim tu směs slepit musí. Partikl neboli šrot rybám neškodí. O tom žádná. Jde o to co se děje s kuličkou ve střevech když je to gumové jak z plastelíny nebo hmota podobná jílu. V zahraničí na některých revirech zakazují krmit takovým boiliesem. Abych byl přesnější. V malé míře to kapra neucpe ale jak někteří pisou že ty koule používají na masivní krmné kampaně tak si představ že takových rybářů tam sedí 10-20 a ta ryba během několika měsíců toho pozře doopravdy kvanta. Dle mého názoru když potřebuju hoodne krmit a za levno kouknu po něčem co rybám spíše prospěje jak řešit jen pro některé to nejdůležitější a to je cena. Např aminopelety od Francouzů původně vyráběné pro výkrm kaprovitých ryb. Vysoký obsah proteinů a nízký obsah tuku atd. Nebo kdyz už někteří krmí takovou plastelínou tak bych přidal nějakou sparenou řepku která funguje jako spolehlive projímadlo a rybu pročistí.

ebselektro - Profil | Út 7.2.2023 19:21:22

A_dam >> Koukam,ze jsi velky odbornik.Jak fundovane nam sdelujes slozeni boilies a dokonce TB ma lepsi jak Decathlon.Kde jsi k tomuhle zaveru prisel? To ze jsi na oboje boilie chyti ryby je preci uplne v poradku vzdyt jsi sel na ryby.Tady se spis resila otazka skodlivosti pro ryby a ne jestli to chyta nebo ne.Dneska se chyta v podstate na vsechno ( umelou hmotu,polystyrene,molitan a kdovi co jeste) pisu chyta ne krmi.Musim dat zapravdu Aiwenovy ze bychom meli byt obezretni co hazime do vody 😇😇😇😇😇😇😇

Aiwen - Profil | So 9.7.2022 14:56:09

Celé toto téma sem probíral s dvěma mojima kamarády kteri na mrk nechodí. Oba nezávisle na sebe mi řekli že ty levné Krmaky používají ale časem to používají čím dál méně. Pri jednodenních vycházkách jsou tyto srotove a rozpustné koule super. Navíc když se jich pár prožene krushou a plovka nad to tak to záběry dělá. Ale oba mi řekli že ať je značka jakákoliv tak když krmily trošku větší množství a delší dobu tak ryby ne že to jenom přestali brát ale dokonce si myslí že ryby se na tom místě už nezdržovali a místu se vyhýbali. Jedná se o řeku a slepák. Z obou vypadlo že jako doplněk a navýšení objemu krmení pro jednodenní chytání nebo presnocku je to dobrá věc ale při delším krmení to po zkušenostech nepoužívají. Jeden kolega podotkl. Z okeny se taky dá ožrat, ale kdybych to pil pořád je po mě..

bart.bm - Profil | So 9.7.2022 10:01:19

Danda05 >>....Na druhou stranu odborník z potravinářství může byt i prodavač z Penny...a Danda s koralovcem jsou zas odborníci na to co škodí a neškodí rybám 😉 však ti napsal proč tak učinil a ty místo toho co napsal a okopíroval a jaký to má obsah sdělení ,řešíš takovou blbost zda to okopíroval nebo ne. Hold svět se v prdel obrací a lidstvo si za to může samo.
když se budem bavit o veterinární kontrole co se týče potravin a třeba krmiva pro kočky a psy tak věř že právě to krmivo pro ty kočky a psy má přísnější pravidla než to jídlo pro lidi.

bart.bm - Profil | So 9.7.2022 8:17:35

Dubino >> to máš marné. Tady je to plné chytrých lidí co si ani pořádně zadek neumí utřít, ale rozumějí celému světu a z fleku by mu mohly vládnout. Ale zas na pobavení nad lidskou hlouposti dávanou veřejné na obdiv jsou tito lidé super 😁

Amurář - Profil | Čt 7.7.2022 14:29:29

Aiwen >> pane kolego, palec nahoru, jeden z mála co přemýšlí a ryba mu není lhostejná.Tady je rozum.

Aiwen - Profil | So 2.7.2022 23:34:23

Nedá mi to a napíšu to tak trošku jinak. Dříve sem trošku právě s tzv lepidlem experimentoval. Šlo ale o něco jiného ne-li podobného. Pod názvem extrakt z rostlinného proteinu a podobne vyjebavky se skrývá kolikrát taková chemická sracka že byste hleděli. Např Xanthanová guma. Využívá se v potravinářském průmyslu. V malinkém mnozstvi vám slepí co jiný už nerozlepi. Např když si namocite prst a obalite ho v tomto prášku tak vám zaručím to že ten sliz z prstu nesundate jen tak ani suchou hadrou. Vlastni zkušenost. A takovych skvělých produktů které zakoupíte i v lékárně existuje celá řada. Nedej bože dobroty které nejsou prodejne pro fyzické osoby ale pouze pro firmy. Jako je to např u kapřích probiotik kterým se často říká kapři koks. Fyzická osoba si to nekoupi, mnozí z vás ani nevi že takové suroviny existují a některé firmy ani nezískají právo toto používat. Tím sem ale odbočil a chtěl jsem říct, když umíte v tom chodit a máte přehled existují látky které v malé míře škodlivé nejsou ale ve vyšší dávce nejsou rozhodně zdravý prospěšné. Testy a normy pro výrobky pro výkrm kaprů neprobíhají tak jak si zde mnozí z vás myslí. Vytvoří se tabulka a jede se podle ní. Nikdo z nich nebude testovat dlouhodobějsi účinky na zdravý ryb a už vůbec ne zjišťovat jaké množství a v jakém časovém rozmezí. Neřeším teď TB dekatlon apod. Ale dostává me i ofocene složení, protože na salámu je taky napsáno hovězí maso a pak když vidíte velkovýrobu tak např do toho spadá hovězí všechno, jen toho masa tam moc není 😉😉😉.. rostlinna bílkovina taky není vždy jen kus pšenice či kukuřice ale většinou chemická látka získaná z rostliny která ne vždy značí echt vegan gold 😉.. hodně lidí je naivních a myslí si a dokonce věří že to co jde na trh je určitě zdravý nezávadné... V menší míře ne, ale ve větší to může znamenat pruser. Neřeším kolegu Brumbara. Ale divím se kolik lidí nedokáže zapnout to co má mezi ušima a víc se nad tímto tématem pozastavit. Netvrdím že kapry zabilo nekvalitní krmení, ale líbí se mi že někdo na toto téma někdo upozornil neboť jsem se už párkrát sám nad tímto pozastavil. Šrot vodou neslepis a čím víc levnější tim víc se toho do vody naháže.

Aiwen - Profil | So 2.7.2022 22:40:10

koralovec1 >> nevidím problém v lepidlech jako spíš problém na který se snažím já osobně poukázat a říkal sem to několikrát. Některé koule samozřejmě lepidla obsahují i různé jiné chemické dobroty jde spíš o množství v koulích a v množství kolik se do vody naháže. Jak sem psal. Měl sem Krmaky které ve velkém vyrábí ONLY Carp a přebalují to např Bony baits Harton a podobně. Jedná se o produkt který se ale rozpadá na kousky pomleteho partiklu a v tom nevidím problém. Naopak např Tasty baits z ravenu se po pár hodinách ve vodě změnil v lepkavou hmotu která nesla z prstu dolů. Pokud takového boilies kapr sežere hodně věřím že mu to může ublížit. Jde spíš o druh a množství pojiva neboli lepidla. A taky o množství kolik ten kapr toho pozere během dne či kolik toho kapr sežere během několika sezón. Budu se opakovat ale i halibutky či arašídy v menší míře kaprům neublíží. Ale krmit tím celou sezónu v hodně vysoké míře věřím že několik kapru a ne jen kaprů to prostě odnese. Tím že je levný boilies snadno k dostání láká mnoho rybářů k velkému krmení. Znám kluky co výprasi za dva dny 30kg kouli jak nic. A nemluvím teď o určite značce ale slepit šrot vodou prostě nelze a musí se použít pomocník chemie která to slepí. I glycerol v malé míře neublíží ale vysoké dávky můžou už tělu ublížit. Jak kaprovi tak lidem. Stejně tak cigarety. Nikotin např je v menší míře dokonce prospěšný nervové soustavě u člověka. Ve vyssi míře způsobuje lehkou otravu(bolest hlavy) a při vysoké koncentraci je to jed. Snad chápeš kam tím mířím. Šrot neboli pomlety partikl rybám nijak neubližuje. Na sádkách se ve formě pelet toho vykrmí v xxxx tunách. Ryba je na trávení partiklu zvyklá. Snad sem se do toho moc nezamotal a chápeš kam tím mířím

Aiwen - Profil | So 2.7.2022 19:15:32

Brumbar >> kolega nemá problém jen s češtinou ale evidentně i sám se sebou. Je spousta lidí, které štve v osobním životě nějaká prohra a pak má tendenci se chovat arogantně a agresivně vůči druhým. Připomíná mi to jeden díl south parku kde muži s malým penisem se chovali vůči druhým podrážděně až agresivně, protože jim vadilo vlastní nádobíčko 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aiwen - Profil | So 2.7.2022 8:25:29

Nejsem úplný zastánce levných krmaku a kdyz už kupuju tak se vyvaruju koulim které jsou právě z vody a směsi. Jednou sem koupil právě tyto Krmaky a vůbec se mi to nelíbilo. V ruce se to chovalo jak čistokrevná plastelína. Spojit směs partiklu vodou nebude úplne snadné. Navíc sem u břehu vytáhl z vody pár kuliček po cca 10hodinach a bylo to jak vyzvykana žvýkačka. Lepilo se mi to na prsty a nešlo pomalu dolů. Neříkám že to je každý krmak ale tuhle značku v životě nechci vidět. Myslím že to byl Tasty baits či co. Když krmnaky tak šrot vejce esence. A rybe to rozhodně neublíží. Chápu Brumbara že tolik apeluje na to lepidlo. Navíc chápu i to zmiňované množství. Já tam hodím 15kg, kolega 15kg a naproti sedí parta už týden a pytlů už vypotřebovali 10. A ne není to hloupost. Díky hodně nízkým cenám to tam každý tlačí pod tlakem .

tomvec - Profil | Pá 1.7.2022 11:04:32

Myslím že s těmi lepidly je to blbost. Všechny ingredience určitě procházejí kontrolou na nezávadnost, viz třeba změna barev koulí kvůli vynucené změně barviv, které nesplňovaly nějaké nařízení EU ohledně bezpečnosti. Výrobci koulí nebudou vymýšlet nové materiály, vezmou to, co se masově vyrábí pro potřebu výroby potravin a komerčních krmiv.

Martin M. - Profil | Pá 15.4.2022 4:53:32

Malda512 >> Ja si teda myslim, ze relativne levne boilie rekneme pod 100kc/kg byvalo uz mnohem drive, nez se objevilo treba v Decatlonu. Akorat si vyrobci nechteli delat konkurenci svemu drahemu boilie, tak jej oznacovali jako krmne = rozumnej "osizene", a s tim si zadny "influencer" (tester) nechtel spinit povest a nejspise ani samotne firmy nechtely, aby se rikalo, ze to staci. Takze krmene boilie zustalo jen na zalepeni mensi diry na trhu pro zacatecniky a svatecni rybare a nebyl zadny tah na branku nejak vice se tomu venovat, kdyz se daly prodat drazsi koule.
Podle mne ale trhem nepohnul Decathlon, teda ano ale vyznamnejsi zmena, proc nekupovat drahe boilie, prisla uz pred nim - halibut pelety v 25kg baleni.

V.P.S. - Profil | Čt 23.2.2023 18:44:49

Pitris >> Velká pravda s tou důvěrou. To je asi nejdůležitější faktor úspěšnosti koulí. Když něčemu věříš, dáš tomu mnohem větší čas s tím šanci na to nachytat.Vidim to u sebe.Občas mě přepadne pokušení vyzkoušet něco úplně jinýho,než běžné chytám. Většinou to dopadne tak,že mám takový pocit,že to je vlastně ztracený čas na úkor něčeho vyzkoušeného a vrátim se do zaběhnutých kolejí. Možná ke škodě věci,ale mám to tak...🙄

Pitris - Profil | Čt 23.2.2023 9:36:05

Donrybarios >> Jo, chutnám, vždy. Ochutnám, vyplivnu a doporučuju to taky dělat. Nevěřil bys, jak jsou některé věci odporné, štiplavé, nebo neuvěřitelně hořké. Na druhou stranu musím říct, že i akové věci někdy chytají...

Roboslop - Profil | Út 21.2.2023 12:19:13

Cejnek 2 >> jako devítka na mandlích s ním nehla? To je dobrej...

bart.bm - Profil | Po 13.2.2023 12:01:57

V.P.S. >> pro představu

bart.bm - Profil | Pá 10.2.2023 12:47:13

Seriózní odpověď nedostanete nikdy. Vždy se totiž najdou pochybovači kteří to napadnou. Ale jedna otázka: proč neteře dřívější superpotraviny jsou dnes považované za škodlivé? Protože až čas ukázal jak to s nimi opravdu je. Kdyby se vše dělalo stejně jako u potravin určených pro lidi asi by jsme koukali.

Pitris - Profil | Út 7.2.2023 19:35:29

Ono to s tou dietologii neni úplně jednoduché. Na velké části vod v UK se nesmí krmit halibutkama, jen pstruzima peletama, protože vysoký obsah tuku v nich zapricinoval problémy kaprů s ledvinami, tak velké množství tuku neuměli kapri řádně strávit. Jednu dobu byly zakázané arašídy, jinde so omezuje krmení tygrakem. Ono v zásadě vše když se přehání není dobré.

A_dam - Profil | Út 7.2.2023 18:20:38

Aiwen >>A vieš, že toho jeho slanečka my dal kamoš (asi sa nechal zlákať reklamou) ani to nebolo slané ani pikantné a trochu to v pozadí voňalo rybinou velká slabota za mňa! Nic na to nechytil ja som to ani na kŕmenie nechcel dať... Monstrák od blažeka to prevalcoval doslova.

To že si ty nenachytal neznamená že to je zlé...
Chytám jak lacné tak ccmora,mainline,nash atď dávam podla situácie pri vode.
A mimochodom už málo ktorá čr firma si drží tu pôvodnú kvality boilí prvú verziu a druhá sa už na tu pôvodnú ani nepodobá...

A_dam - Profil | Út 7.2.2023 16:15:58

Aiwen >> Tomu to hlavne kazí kšeft, tak sa ani nedivím, že to zhanil.
O boiliesi kŕmitkari tvrdili že kaprom škodí a tiež že je to droga😀

Dulf - Profil | Ne 5.2.2023 17:48:52

Boh >> se spis.divim,ze to zdrazovani jeste nekdo resi a divi se.To nemyslim nijak zle,ale osobne to beru jako soucastnou beznou vec.Bud na to mam nebo ne.Kdyz bude nejhur,tak klidne budu chytat na brambory.Jsou dulezitejsi veci v zivote.Asi tak.

tomvec - Profil | Út 12.7.2022 20:26:59

Pindˇa >> vulgární ani ne, to je nějaká komplexní porucha osobnosti.

Pindˇa - Profil | Út 12.7.2022 19:29:51

koralovec1 >> Nemáš zač. Tvl nezdá se ti že v téhle diskuzi jsi zatím vulgární jenom ty?

bart.bm - Profil | Út 12.7.2022 5:59:05

koralovec1 >> Dle tvé reakce: Že ty máš jeho plakát na zdi a každý večer před spaním ho pohladíš po tváří ☺ navíc řeč tvého kmene je poněkud chaotická 😁 A to na co chytám? Jednu firmu asi neznáš, a na druhou si se ptal jak píše Pinďa. Ale když jinak nedáš a tak žadoníš: CCM, BSS, Mainline, StarBaits a na krmení tam mám nějaké řady od Mikbaits, tuším g3 a broskev/pepř.
Co se týče Blaženy tak si vše můžeš dohledat na netu. V tom jsi přece dobrý jak si již předvedl.

Pindˇa - Profil | Po 11.7.2022 15:31:04

bart.bm >> Jj Blažena maká a Parys se směje😁

Amurář - Profil | Čt 7.7.2022 14:08:14

Aiwen >> přesně, cituji vypráví za 2 dny 30 kg koulí, otázka? chytí něco? co to de stačí malý zájem na správným místě a nachytala. Jsem právě na Slapech a taky krmíme TB oliheň scopex, ale jen na pvacko a pár kuliček kolem, jsem tu na 9 dní a ten 10 kg pytel ani neskrmim a mám 20týho kapra, nej 84, naproti mě krmý 8 kýblu kuku a neviděl jsem u nich rybu, takže kvantita nemusí být dobrá volba když není to správné místo.

Aiwen - Profil | So 2.7.2022 22:44:23

nofish >> já bych taky nevěřil jakýma srackama nás lidi krmí i vyhlášení výrobci a když pak jdeš na "omrknuti" do fabriky co se jak a z čeho dělá tak se ti chce blít a detem na ulici i blbou zmrzlinu chceš vyrazit z ruk aby to nejedly. Svět není růžový. Někteří frajeři i pro pár špinavých zlaťáků jsou schopni schválit prodej čistého jedu v dětské výživě 😉😉😉

Slavíček - Profil | So 2.7.2022 19:37:04

Brumbar >> Všechno může škodit hodně oleje soli což je běžná přísada do boili

bart.bm - Profil | So 2.7.2022 10:12:55

Brumbar >> a co že je to za lepidlo které používají? Název by byl? Furt jen čtu lepidlo sem, lepidlo tam...

E.T. - Profil | Pá 1.7.2022 14:11:29

Brumbar >> Není fotí nejí důkaz. Zase jedna fake news.
Také jsem nedávno byl u otevření chyceného 110cm sumce. Je to asi tak 50 let zpět. Měl v sobě vodáka s kajekam a dlouho pohřešovaného místního pošťáka i s babetou.

drvoštěp - Profil | Pá 1.7.2022 13:29:56

Brumbar >> Kolega nedávno kuchal kapra. Byl plnej decathlonu. Normálně to z kapra teklo, žádný lepidlo. Myslím si že kdyby tě odchytil právník Decathlonu, tak budeš muset prodat ledviny z celého příbuzenstva😆😆😆

tomvec - Profil | Pá 1.7.2022 11:27:04

sidneyv >> a na toho jsem zapomněl, bílý plášť, zadumaný výraz...

A_dam - Profil | Čt 12.5.2022 19:20:48

Akcia na rieke niekoľko kusov okolo 10kg a 15kg šupi na zvaze a v dobe ked to moc nebere spokojnosť. Monstrák jede😀

bart.bm - Profil | Pá 15.4.2022 18:58:32

Denny >> hele to tvrdnutí kouli v boosteru může dělat Glycerin. Přidává se do koulí pro zachování určité měkkosti. V boosteru ale ty koule ztvrdnou. Stává se mi to zejména u koulí od Mikbaits. Proto jsem si to zjišťoval a bylo mi řečeno tohle. Boilies nic není jen musíš použít vrtáček. Jehlu nedoporučuji jelikož to dost bolí když koule praskne 😁

E-FOX - Profil | Pá 15.4.2022 13:10:33

Nevim kdo je spravcem diskuze, asi micpetr, ale mohl by pany kteri se tu vzajemne napadaji a vyrizuji si osobni spory vykartovat? Pak by se asi mohlo resit tema, ktere stoji v nazvu. ...

Malda512 - Profil | Čt 14.4.2022 22:15:08

bart.bm >>.. Barte ty jsi vážně borec 😂😂😂😂
Já nikde nepíšu, že to vyrábí Blažek. Já jsem psal, že se natom chce napakovat i Blažek. Až dokážeš pochopit co obsahuje několik řádku psaného projevu pak někoho moralizuj. Já se zviditelňovat nepotřebuji. Já nemám čas tady zevlovat a psát tady moudra jako ty. Chápu, že ti to zvyšuje auru.
PS : Debata s tebou je ztráta času. Jelikož ty máš vždy pravdu a tvé názory musí každý uznávat.
Přeji ti co nejvíce úspěchu u vody.

Calex - Profil | Čt 29.7.2021 19:19:13

Cejnek 2 >> 9 hodin bez záběru, to je strašný....

Cejnek 2 - Profil | Čt 29.7.2021 15:16:49

Takže, jsem si teď pročetl diskusi a řeknu vám k tomu svoje. Včera jsem se vrátil ze soukromáku byl jsem tam 27 hodin. Krmil jsem partiklem a zhruba na 3kg partiklu 2 hrsti turbo pelet od mivardi ( jediná věc od mivardi, která aspoň trochu funguje) chytal jsem na dekáč a po 9 hodinách ani záběr. Vedle soused taky krmil partikl a hrst blažka craba a scopexu a tahal rybu za rybou, když viděl, že nemám záběr tak mi dal hrst obou ať to dám do pva a dal jsem i kuli měl 24 pod háček od tý doby do 10 do rána 17 kaprú kolem 10kg největší měl 13. Může to být náhoda, ale mně se ty koule líbí, pravda nevydrží dlouho na háčku, ale i po 2 hodinách tam koule byla tak ve velikosti 14-16mm. Přidávám foto velikosti ryb

Brumbar - Profil | Út 20.7.2021 18:16:49

Slavíček >> a není tedy lepší koupit něco kvalinejsiho a drazsiho, než tam každé 2-3hodiny házet tyto? Zcela jednoduchou matematikou je zcela zrejme, ze tyto koule sice stojí cca 60,-Kč/kg, ale spotřebují jich podstatně více a tak mne to ve finále vyjde cenově nastejno nebo dokonce i dráž než něco kvalitnejsiho.
A pak si dovolim jeste jednu poznámku k tvrzení, že tyto levné koule co ve vodě moc nevydrží lze lehce doplnit něčím dalším co v te vodě vydrží. Dobre. Pak, ale nechapu proč tyto levné koule kupovat a vůbec je tam hazet. To mi stačí nahazet do vody jen to, čím jsem to mel nebo chtěl doplnit a výsledek ve vodě bude stejny a ještě ušetřím.
Smysl tohoto boilies vidím jen při krátkodobé rybrine.

Slavíček - Profil | Út 29.6.2021 13:36:17

jarda85 >> No jasný moje zkušenost je jiná kapr je slepice nasypes nachytas nekrmis a čumíš na vodu.

V.P.S. - Profil | Út 10.10.2023 22:56:59

deko >> Taky používám vel 6 a 8.. Jak věky vliv na ztrátu ryb má velikost háčku ,nedokážu ani po letech stoprocentně říct.Je den,že mi nespadne jediná ryba a je druhý den, že mi při stejný montáži ryby padají.Podle mne je to tím,jak aktivně ryby sbírají potravu. Potom rozhoduje i délka vlasu.To je možná důležitější faktor ,než velikost háčku.O ostrosrí špiçky ani nemluvím...😀