GURU - vše kolem téhle značky

Zdravím všechny příznivce a fandy téhle značky.
Chtěl bych, aby se v téhle diskusi probíraly věci kolem produktů značky GURU, popřípadě okrajově klidně i další značky podobného zaměření, jenom jako zdravou konkurenci a porovnání kvality jednotlivých výrobků.
Takže šup - šup :) klidně sdílejte fotky různých věcí které už vlastníte, máte v plánu si je pořídit nebo jste si je zrovna pořídily a podělte se o různé postřehy a zkušenosti, které s nimi a touhle značkou máte.

Ještě bych dodal, že z mé strany se nejedná o žádnou komerční propagaci, akorát se mi líbí UK feeder fishing styl a kvalita jejich produktů, za které si samozřejmě nechají zaplatit :)
Autor diskuse: Feederman@ - Profil , 14.6.2020 feeder - náčiní, doplňky
Dále moderují: Daty Profil + Přemet:-) Profil + SAMI Profil

Kterou z těchhle značek preferujete? A když tak se dole v diskusi klidně rozepište proč?

A) Guru12%

B) Korda1%

C) Preston25%

D) Korum20%

E) Matrix6%

F) Flagman1%

G) Drennan7%

H) Maver5%

I) Cresta11%

J) Daiwa11%

Od 3.9.2020 hlasovalo 138 čtenářů.

282 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NFeederman@ - Profil | Čt 31.12.2020 14:43:14

Tak ta slíbená „recenze“ GURU N-Gauge 3,3m 60g.

Nejedná se o žádnou komerční propagaci prutu, je to jenom moje uživatelská zkušenost z používání.

Tak jsem se konečně dokopal do té recenze, kterou bych ani recenzí moc nenazýval, spíš bych řekl, že je to můj osobní pohled na prut který používám cca 6 měsíců.
Rozdělil bych to do dvou kategorií, použití na stojáku a na řece.

Základní informace o prutu:
Kratší 330cm dlouhý prut jemnějšího provedení, který má psaný odhoz 60 gramů.
Je to dvou díl, který v rozloženém stavu má 171,5cm a obě dvě části cca stejné, jen ta vrchní se špičkou je o 3cm kratší. Od cívky po první očko má 69cm. Dodáván je se třemi uhlíkovými špičkami 1oz 1,5oz 2oz.
Nad rukojetí má tenký blank necelý 1cm. Samotná očka jsou středně velká s mírným náklonem a to je za mě plus. Váha prutu je něco kolem 200 gramů, na tak krátký prut je to už docela dost, ale pořád je to ještě přijatelné. Použitý korek na rukojeti je z kategorie těch méně kvalitních, ale to je u většiny dnešních prutů a toho korku je tam jenom kousek, zbytek je duplon, na kterém je z horní části na kousku rovná plocha.
Celková délka rukojeti včetně vrchního šroubení s navijákem je 58cm a je přiměřeně dlouhá vůči samotné délce prutu a sedlo navijáku je typu horního šroubení. Spodní část rukojeti po sedlo navijáku měří 45cm.
Povrch blanku je černý, lesklý, s oranžovou velkou částí, na které je logo Guru a u prvního očka je taky malinký nápis. Je to celé takové decentní a mě osobně se to líbí.
Ještě k použitým vlascům, teď v zimě jsem chytal s 0,20mm kmenem a 0,15-0,20mm návazci. V teplejším období kmen 0,22mm a návazce 0,18-0,22mm a neměl jsem problém, že bych trhal návazce nebo kmen.
K adekvátní velikosti navijáku, tak tam bych to viděl na něco menšího, nejdřív jsem na něm měl Ryobi Zauber GT 4000 a teď tam mám N-zon LT plus 5000. Oba dva navijáky mají něco kolem 300 gramů a to je ideál.
Nemám to nějak potvrzené, ale myslím si, že je postavený na HVF blanku od Daiwa. Všechny indicie by tomu napovídaly (N-zon a N-gauge) a veřejně známá spolupráce Daiwa a Guru něco málo naznačuje.

K té první kategorii:
Tak na stojáku jsem s ním chytal docela málo, ale i tak k tomu můžu něco napsat.
Řekl bych, že je to prut primárně určený na menší stojáky, kde se s ním budou hlavně chytat kapříci (takové ty anglické kaprodromy). U téhle délky 11 stop se počítá spíše s trochu delším nahazováním.
Jak jsem už teda vzpomínal, dá se s ním na to že je to kratší prut hodit i k 50+ metrům... Na tuhle délku jsou potřeba malá distance krmítka 30 - 40 gramová nebo menší method-feederová 30 - 45 gramová, která budou mít po naplnění váhu něco kolem 50 gramů a to je ideální zátěž, při které se do toho dá fakt opřít a švihnout celou silou. To že to není klasická parabola a má tvrdší páteř, tak to umožňuje při troše snahy i docela přesné nahazování a to je vlastně jeho výhoda na stojáku...
Při použití 30g krmítek je potřeba 1oz špička aby to šlo došponovat a při 40g se už dá klidně použít 1,5oz (i při docela velkých vlnách a větru jsem tu 1,5oz udržel v požadovaném napnutí i se 40g krmítkem).
Samotná akce prutu je něco mezi parabolou a semiparabolou, prut se dokáže při trochu slušnější rybě pěkně ohnout a tlumit nečekané výpady ryb při zdolávání i při použití slabších návazců.
Ona ta akce prutu je pořád požitková záležitost a prut se postupně dokáže i hafo ohnout.

K té druhé kategorii:
Na řece, tak tam s ním mám odchytané řekl bych docela dost.
Jak jsem už psal výše, primárně na řeku není vůbec určený, ale to na věci nic nemění a řekl bych, že je na řeku svými vlastnostmi vysloveně předurčený (myslím tím menší řeku s nižším průtokem nebo i v částech v nadjezí, kde to už tolik neteče).
Začnu zase nahazováním, kde už o délku samotného hodu nejde, tam jsem s ním házel podle potřeby jenom kousek od břehu, max. 20-30m. U tohohle říčního použití vidím velké výhody v tom, že tam jde dát i trochu „těžší“ krmítko, tím myslím 50-60 gramů, ale samozřejmě košíky menšího provedení. Na řece kde jsem ho používal to někdy teklo i trochu více, ale s těmito gramážemi jsem si zatím vždy nějak vystačil. Určitě by se dalo použít i těžší krmítko, řekněme 70g, ale už by docházelo k přetížení prutu. A i při použití těch 50-60 gramových krmítek jsem házel na tu kratší vzdálenost tahem...
Jde o to, že se s tímhle proutkem dá pořád chytat jemně a aktivně i na řece, kde je potřeba udržet relativně „těžší“ krmítko na místě. Na řece používám hlavně 2oz špičku, ale při slabém průtoku jsem už používal i 1oz. Ta silnější páteř na řece mi zase dává velký smysl při zdolávání trochu slušnější ryby, kterou dokáži, když se rozjede i zastavit, otočit a i přitáhnout nazpět k sobě proti proudu. Na menších řekách, kde nejsou tak velké ryby si s ním člověk pořád dokáže vychutnat i menší rybu.
Řekl bych, že je to ideální prut na aktivnější chytačku menších říčních druhů ryb, ale zvládne i slušnější rybu.

Shrnutí předností:
1. Přesnost (to je individuální)
2. Relativně dlouhé hody
3. Nahazování i s těžšími krmítky (na krátkou vzdálenost, řeka)
4. Manipulace pod stromy a v omezených prostorech (umožňuje kratší délka)
5. Rychlá aktivní chytačka (kratší a pořád ještě lehčí prut)
6. Dobrá akce při zdolávání (i menších ryb)
7. Rezerva při zastavení a otočení i slušnější ryby

Veškeré tyto informace berte s určitou rezervou, přece jen je to jenom můj samotný pohled na věc, a někdo by to možná viděl trochu jinak.
Honza😉

NFeederman@ - Profil | So 7.8.2021 22:50:01

Tak první dojmy z prutu jsou prostě skvělé😊
Celkové zapracování je precizní a korek je moc dobrý. A prut sám o sobě je vysloveně boží😉 ta akce je neskutečná, prut se dokáže pod rybou parádně ohnout, ale zároveň má dost síly aby dokázal odhodit těžká krmítka a taky to aby ho proud vody ve vidličce moc neohnul při silnějším průtoku. Tam kde jsem byl to dnes teklo dost a používal jsem velká 120g krmítka. Potahal jsem si na něm hromadu ryb, ale vesměs všechno čudle až na jednoho kapra a pravděpodobně asi i druhého, který šel hned do jízdy, ale po pár minutovém přetahování to potom uříznul u háčku, měl jsem hafo dlouhý návazec 0,25mm (ale i tak jsem si i toho druhého potahal a řekl bych, že mohl být i o něco slušnější). Používal jsem háčky č.10 a ryby mi vůbec nepadaly... Za mě skvělý prut, ale ještě ho budu pořádně prověřovat😁

NKokto - Profil | Pá 25.3.2022 9:57:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pruty na Taliansko pripravene.

Naktimell - Profil | Pá 9.2.2024 15:46:22

Aventusy´11ft které jsou na bazaru prodávám já a jen bych vysvětlil jak se někteří kolegové niže ptali. Zájemci se našli pouze tací kteří chtěli pouze jeden, nebo že za 8k by je vzali, nebo na dobírku, nebo výměnou za jiný vercajk nebo že je určitě vezmou a už se neozvali atd... Určitě to někteří sami dobře znáte :) Jsou na bazaru takže alespoň za mě je cena vždy k jednání obvzlášť při osobním předání kdy nemám problém projeté pohonné hmoty kupujícího který přijede třeba z druhého konce republiky promítnout do výsledné cenovky. Přemek

NFeederman@ - Profil | Po 6.2.2023 20:46:22

Něco mi došlo😉…

NDaty - Profil | Ne 1.8.2021 10:06:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Trocha vzpomínek na uplynulé, slunečné dny…

Podařilo se mi splnit další letošní předsevzetí. Aneb návrat do dětství, aneb cherry waggler.
Vyrazil jsem jen na lehko, v žabkách a s věcmi po kapsách. Na místa, kde jsem nechytal více jak 35 let. Myslel jsem, že nic náročného nebudu podnikat. Ryby ale spolupracovaly a vyžádaly si aktivní pohyb. Není jich už tolik jako kdysi, zato jsem nechytil rybu pod půl metrů a ti největší atakovali hranici 60 cm. Nádherné ryby. Na žádném místě jsem nechytil více, než jednoho.

Po hodině a půl jsem před sebou narazil na labuť, která to přede mnou vytrvale plašila. Nedařilo se mi ji vyplašit, natož obejít, protože kolem mne byl vysoký břeh a 3 metrový tunel z křídlatky. Takže jen pochod řekou a smějící se pták přede mnou… Nakonec křídlatku na jednom místě vystřídaly kopřivy a ostružiny. V žabkách a kraťasech lahoda…ale bílou příšeru jsem obešel. Dokonce jsem našel další místo, kde se dalo vstoupit do řeky. Po dalších dvou zatáčkách jsem ale narazil na hejno kachen a začalo to znovu…navíc jsem šlápl na nějaký binec pod vodou a roztrhl si jednu žabku, tím jsem skončil. Obrat a pochod proti proudu na místo, kde jsem do vody vlezl. Při výstupu na břeh mi praskal druhá bota. Takže 2 km zpět boso. Nezapomenutelný zážitek…

Našel jsem další využití pro N-gauge 11ft pellet waggler. Pokud stojíte nad kolena ve vodě, je těch 11 ft v pohodě.
Ano, 4 g pellet waggler od Prestonu na toto není nejideálnější, ale chtěl jsem to zkusit a docela to fungovalo. Co mne naštvalo je oprýskaná barva na něm. Po druhém lovu mi to přijde docela brzy na splávek za stovku…

NKokto - Profil | St 13.4.2022 11:49:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Velka kopa haraburd.

NPřemet:-) - Profil | Út 28.12.2021 15:56:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak konečně dorazila první várka mého opožděného ježíška… 😀

NSeverák73 - Profil | Pá 10.6.2022 20:38:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman@ >> Ahoj tak nakonec místo toho Prestonu jak sem vyzvídal jsem to vyřešil jinak🙂

NFeederman@ - Profil | Čt 2.6.2022 20:55:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec
Dnes křest nového klacku😉.

NPřemet:-) - Profil | Ne 4.6.2023 10:29:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak když už to Agny postnul do Feedrařina na řece, tak se pochlubím i tady… Včera super chytání, dělali jsme s kámošem dvakrát za jedna a celkově druzí jen na cipsy asi o 500g 🙈
Ale bylo to super, celkově se docela dost chytalo…

Nlubo*93 - Profil | Po 6.3.2023 9:57:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nějakou dobu jsem hledal určitý klacek pro své chytání a ani na výstavě jsem nepochodil ale přece něco mne tam zaujalo a tak jsem zkusil vzit N gauč power. Trochu jiný než bylo očekávání ale nakonec se mi dost zalíbil, a slída šla dolů 😉😊
Diskusi davám do oblíbených… 😜

NRado - Profil | Po 6.3.2023 9:00:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Novinky z ANG

NRado - Profil | Út 1.11.2022 20:42:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V nedeľu som sa bol trocha zrelaxovať a vy ste ako trávili nedeľu kamoši

NKokto - Profil | Po 10.10.2022 10:22:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojte tak som bol v sototu otestovat novy Aventus SR 11ft a porovnaval som to s Daiwa Tournament Pro 11ft.
Popravde som cakal ze ten aventus bude len inak streknuty tournament ale nieje to tak.Aventus je o nieco maksi v hornej tretine oproti tournamentu,vaha prutov je rovnaka.Spicky su uplne rovnake len na aventuse su vsetky farbene na cerveno.Chytal som plotice od 70-200gm a do toho karasy 300-600gm.Naschval som to testoval s nadvazcami 0,08mm a hacikom velkosti 22.Oba pruty su spicka v tom co sa da momentalne kupit ale co sa tyka zaberov hlavne od mansich ryb tak ta detekcia bola lepsia na aventuse pretoze ta maksia horna tretina dovolila plynulejsi zaber a tym aj lepsie premienanie zaberov.Pouzival som trojradove 20gm krmitka a potom som testoval aj nejake dlzky nahodov .Pre mna bola maximalna vzdialenost na naozaj komfortne a presne chytanie 43m,da sa tym samozrejme hodit aj dalej ale uz to nieje ono.Za mna velmi podareny prut a pre mna osobne este o trosku podarenejsi ako tournament a ten bol doteraz pre mna najoblubenejsi prut ale v dlzke 12ft.

NKokto - Profil | St 16.3.2022 9:43:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojte mladenci.K tomu lamaniu hacikov:vacsina hacikov na method sa uz vyraba z velkou primesou uhliku aby boli co najlahsie pretoze pouzivat neutralne vyvazene waftersky na tazkych hacikoch je zbytocne.A tu nastava problem ze sa tie haciky lamu,preto je pri tychto hacikoch lepsie pouzivat model bez protihrotu preto ze o dost pevnejsi,predsa len ten protihrot je uz velky zasah do materialu a presne tam sa to lame vacsinou.Tiez tu bola tema ci je lepsi hacik s protihrotom alebo bez.Na mensie vzdialenosti kde sa pouzivaju maksie pruty ten protihrot nevadi a je to ok ale ako nahle sa chyta na velke vzdialenosti s pouzitim tvrdych prutov uz ten protihrot nieje dobry.Jedna vec ze pri tom kratkom nadvazci pri zdolavani skace krmitko a tomu sa neda zabranit asi len gumou ale na velkych sutaziach sa to nesmie pouzivat a ked sa aj mohlo tak to nikto nepouzival.Skakanie toho krmitka sposobi ze sa o malicko zvecsi dierka v tlame kapra a pri zaverecnej fazy zdolavanie sa casto ryba vypne.

NPřemet:-) - Profil | So 29.1.2022 15:27:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem si byl dnes vyzvednout zase pár Guru drobností… 😂🙈
Myslím, že tím bych měl mít snad komplet to, co jsem chtěl… 😂 Trošku mě Guru zklamalo třeba v tom, že k tomu bait brolly nedávají žádný držák k bedně. To třeba Preston to měl v ceně… Takže jsem musel za krev peníz dokoupit bait brolly arm od Prestonu. A ještě jedna věc mě docela zklamala. Ze všeho trčí dlouhé nitě. Ať už to je deštník, pouzdro na pruty a nebo vezírek. Asi se s tím moc chlapci v číně neserou. Trochu ostuda na to, že to je jedna z nejdražších značek na trhu… 🙈 Ale což, líbí se mi to a chtěl jsem to… Tak to mám… 😂👍

NFeederman@ - Profil | Ne 29.8.2021 15:16:35

Už i takového hezčího perlína je v proudu na Aventusu cítit😁

Nfheavy - Profil | Ne 15.8.2021 18:37:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

cechura09 >> No a teď přichazí zlatý hřeb večera a mych narozenin,jo když Daty na patro tak já na Štok😁😁kuk na foto blahopřání až později díky předem kamaradi😁😁

NFeederman@ - Profil | So 7.8.2021 13:39:40

Trochu té radosti je potřeba si taky občas udělat😊.

Nčongr - Profil | Pá 11.6.2021 20:05:21

Feederman@ >> Ahojky parde, 😀 dneska jsem šel na velkou vodu vzal jsem heavy feedery,abych se mohl opřít , než přijela ponorka,,ani jsem ji neotočil,cívka prázdná, nazdar!!🐳🐳🐳,jinak krásné ryby,viz foto.. Petrův zdar a ryba patří vodě 😀🎣🎣🎣 ať se daří parťáku!!!👍

NDonrybarios - Profil | Út 16.3.2021 15:21:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, můžu mezi vás?
Nejsem přímo fanda značky, nejsem fanda žádné značky, v mojí výbavě je zastoupeno hodně značek, dokonce i Mivardi :)
Ale v této době kdy nemohu na ryby, v katastru obce máme jen navesák už jsem měl takovou depku, že bylo nutno udělat si radost. Ne že bych ty věci nutně potřeboval ale potěšily mě, prostě Guru umí :)

NSAMI - Profil | Pá 23.12.2022 10:38:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A aby to bylo komplet, tak ještě fotka obyčejnýho Aventusu Distance 13ft s Tournament Feeder 25QD a rybou co se povedla hned při prvním testování

NSAMI - Profil | Po 12.9.2022 12:41:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tadaaaa, v pátek si je budu vyzvedávat...

NFeederman@ - Profil | Ne 2.1.2022 17:39:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak kdo dnes vyvětral klacky😁...a byl zahájit novou sezónu?

NFeederman@ - Profil | Pá 31.12.2021 18:20:15

Tak přeji všem kolegům všechno nejlepší v novém roce, hlavně to zdraví, štěstí a taky nějaké ty hezké úlovky😊.

NFeederman@ - Profil | Čt 4.11.2021 12:09:16

Tak jsem nakonec neodolal😁...
Udělal jsem si trochu té radosti😉.
No chod na sucho mi přijde příjemný, brzda taky, akorát neřekl bych že je nějak ultra krátká, spíš tak nějak normální ale kratší a cvrček dobře slyšitelný😁 .
A velikost normální 4000, u váhy mi těch 50g navíc nějak ani nepřišlo.
Co se týče vzhledu super, je krásný😊

NMarNus - Profil | St 13.10.2021 13:18:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už se to tu řešilo, ale fotku ještě nikdo nepřidal, takže:
Zleva doprava Preston MCM-B vel. 8, Preston MCM-B vel. 10 a Guru QM-1 vel. 10.
Prestony ve velikosti 8 a 10 jsem koupil dnes, zatím se u nás neprodávaly, tvarově jsou téměř identické, zahnutí hrotu je na stejnou stranu, jen Guru je jakoby kulatější. Velikost 8 je větší, než velikost 10 u Guru, takže za mě super, konečně mám i větší háček. A cena je příznivá.

NDaty - Profil | St 7.7.2021 21:26:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman@ >> Na tempu pracuji.
Dnes jsem se odhodlal splnit další letošní předsevzetí a zkusit ještě jeden maratón. S cílem překonat minulých 66 úlovků za 6 hodin, nebo ještě lépe 78 z předminulého roku.
Chytal jsem od 6:30 do 12:30, jsem usmažený jako kobliha.

Když už jsem kvůli kamenitému břehu musel použít stojan, nahodil jsem i druhý prut s MF krmítkem, ale ten mi spíše zavázel.
První hodinu, dvě nic nenasvědčovalo tomu, že bych předchozí úlovky mohl překonat.
Na začátku 3ti hodiny jsem zasekl rybu, a přišel nečekaný odpor (optikou návazce z 0,16 mm vlasce), ryba se držela u dna. První mne napadl úhoř, kterého občas takto chytím, ale jeho jsem záhy vyloučil. Po chvíli bylo jasné, proč mi ryby neberou…když mi je plaší takovýhle zbojník.

Celkem 132 ryb v 6ti druzích. 7 na MF, 125 klasika.
Nejproduktivnější byla 4tá hodina s 34 rybami a nejhorší 5tá s 9ti rybami (to jsem utrhl montáž, telefonoval, experimentoval s pečenými dendrobenámi.)
6 litrů krmiva stačilo na těch 6 hodin tak akorát. Zbyla maličká hrst.

N-gauge je zaprasený jak na reklamních fotech :-). A to já si po naplnění košíku vždy utřu ruce (což mne zpomaluje).

NButton - Profil | Pá 12.2.2021 8:00:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ta hrazda vypadá luxus , prut nejspíš také :-) tu máte nějaké novinky

NPetr2155 - Profil | Pá 29.1.2021 21:54:01

Feederman@ >> Ahoj, tak naviják dorazil už dneska. Včera odpo jsem ho objednal a dneska přijdu domu a balíček přede dveřma. To bylo překvápko 😃

NPetr2155 - Profil | St 27.1.2021 17:07:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj fandové Guru, tak díky Feedermanovi a jeho parádní recenzi, jsem pořídil silnějšího bráchu. Na test u vody si musím ještě počkat na navi, ten by měl dorazit příští týden. Jen základní info. Váha prutu je 247g, míra nad sedlem 11mm

NFeederman@ - Profil | Pá 25.12.2020 12:36:16

Tak nějaká ta Guru nadílka pod stromečkem přece jen byla😁.
Drtivou většinu těch oranžových věciček mi nadělila moje žena😉 a to bylo velké překvapení, to jsem vůbec netušil že tam bude...🎄🎄
Ta nová podběráková hlava působí suprovým dojmem, síťka je z takového jak kdyby nylonovo-gumového materiálu. Myslím, že žádnou vodu sát nebude a je úplně lehounká.
K těm novým rýchlovýměnným obratlíkům, tak velikost large je normální standardní velikost a to medium je docela prťavé...

NOndřej Macků-Maca - Profil | Ne 4.2.2024 21:30:48

Kdo by chtel nejaky Guru, klidne napiste sz, neni problem poslat 🙂

NRado - Profil | Čt 3.8.2023 8:35:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chalani a je doma!!! nepoviem vám ktomu zatiaľ nič 🙊🙊🙊🙊🙊dám fotky Aaaaaaleee!!!!!!!......👏👏👏👏👏👏👏

Npeterb - Profil | Čt 23.3.2023 19:00:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


Ncoatnick - Profil | St 15.3.2023 16:55:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman@ >> ještě k videu, ve snaze trefit tu správnou růžovou jsem koupil tohle. Mainline 8mm a Ringers 6, ta se mi zdá ta správná. Uvidíme co na to ryby.

NRado - Profil | Pá 10.2.2023 19:08:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už dostupný na yellowfish

NFeederman@ - Profil | So 24.12.2022 15:49:41

Přeji Vám krásné a klidné prožití Vánočních svátků a ať něco najdete i pod tím stromečkem🎄 možná i od Guru😉.

NSAMI - Profil | Pá 23.12.2022 10:31:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejaký foto, od pořízení, přes první test až po zlikvidování během závodu...

NSAMI - Profil | Pá 16.9.2022 20:51:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak nachystáno a zítra bude test před závodem.
Speedmastery nahradí Aventusy Distance feeder 13ft a Aventusy Steve Ringer 12ft nahrazují Acolyte plus 12ft...

NFeederman@ - Profil | Pá 12.8.2022 17:07:49

Hrazdička je teda docela prťavoučká…
Něco takového jsem chtěl😉.

NKokto - Profil | Po 27.6.2022 9:18:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja som uz mal taku istu bednu len v modrej farbe a vobec mi nepasovala k taskam ktore mam vsetky od guru tak som ju predal a kupil su tuto rive guru.Pouzivam bedne od rive uz asi 15 rokov ale tato rsw seria je najtazsia zo vsetkych lebo tie bocne ramy su cele hlinikove a ta vaha celkova je dost vysoka.ten spodny suplik nenosim nikdy v bedni,je to neprakticke to vytahovat od tade a hlavne mi to vadi v tom ze si zvyknem zastrcit nohy pri chytani presne do ho priestoju a ked je tam suplik tak mi prekaza a este je aj stale zadrbany od blata a kade coho.Inak stabilita bedne je top ako kazde rive.

NKokto - Profil | Pá 24.6.2022 15:15:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojte tak uz prisla aj guru bedna,velmi sa mi paci.Uz som komplet .

Nčongr - Profil | Čt 12.5.2022 9:02:53

Feederman@ >> Ahojky 🎣 parde,tak jsem se vydal na ryby,10 kapříků ,od 40 do 48 cm všichni byli takhle nízký!!🎣🎣🎣 Petrův zdar a ryba patří vodě 😀 Ať se daří, hlavně zdraví!!👍

NJozef K. - Profil | St 13.4.2022 13:54:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Snad bude dlho sluzit.

NReznik76 - Profil | Ne 20.3.2022 11:32:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takové malé zátiší

NFeederman@ - Profil | Ne 12.12.2021 14:00:14

Dnes to u vody nešlo, tak alespoň za mě hezká fotka prutů😉

NHns - Profil | Pá 1.10.2021 10:02:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar hoši . Tak jsem si musel taky udělat trochu té malé radosti . Za mne zatím asi nejlepší krmítka na stojatou vodu . Jaká jsem doposud použil . Perfektně a přesně litaj . A nemota se mi celá sestava s kroucenkou . 😁😉👍

NFeederman@ - Profil | Čt 19.8.2021 23:11:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes jsem prověřoval Aventus jestli je doopravdy distance😁.
Lítá to z něho parádně a i pod kapry se umí suprově ohnout.

Nčongr - Profil | St 9.6.2021 20:27:27

Ahojky v Brně a okolí, dnes jsem šel zkoušet nový feeder🎣🎣🎣od Browningu,no šlapal ,6 kaprů nejmenší 50 cm a perlín ,30 cm,posílám foto.. Petrův zdar s ryba patří vodě 🐳🐳🐳

NDaty - Profil | Čt 3.6.2021 18:37:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MarNus >> Já myslím, že to nevadí...měl jsem v plánu Guru PW včera pokřtít velkým kaprem, ale nedošlo na něj. Jednak jsem byl líny v tom vedru, jednak jsem neměl odvahu...poté, co mi torpédo urvalo 0,26 mm vlasec (vydalo se rovnou do potopeného stromu, takže jsem ho musel zastavit). Tak jsem vyměnil cívku a nasadil vlasec 0,28 mm a pak už to šlo ...
Jen ty fotky mi nejdou a ryby vůbec nevypadají na velké :-(

PW stále čeká na svého prvního kapra...
Ale už mám splávky, a zase od konkurence..ale mám i 4g Preston

NMarNus - Profil | Ne 2.5.2021 14:53:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V pátek jsem vyrazil vyzkoušet nový Pellet Waggler prut a byl jsem mile překvapen. Pracuje moc hezky, je to plná parabola s tužším spodkem a člověk si na něm užije i ty menší ryby. Opět jsem prakem střílel kuku z plechovky, 4mm peletky se mi zdály malé a 6mm jsem zapomněl. Pod háčkem jsem tentokrát zkusil i waftersku kvůli pomalejšímu propadu. Nejvíce se mi ale osvědčila měkká expanders peletka s příchutí F1 v kombinaci se zrnkem kukuřice.
Jako naviják jsem použil Stradic ci4+, bohužel velikost 2500 je dobrá tak na lehkou přívlač, ale rozhodně ne na chytání s PW prutem. Chce to alespoň vel 3000 s větší cívkou nebo velikost 4000 a nejlépe s delší kličkou, aby se do toho člověk mohl trochu opřít. Takže mám v úmyslu pořídit nový Daiwa Legalis vel 4000, barevně se bude asi nejvíc k tomu prutu hodit ( měl jsem ještě v merku Freams nebo Fuego).
Vlasec nemusí být potápivý, zato je opravdu potřeba splávek před dopadem poctivě přibrzdit, aby se vlas hezky vyšponoval. Zřejmě vezmu cívku Pulse line 0,20 nebo 0,21 to by mohlo být tak akorát.
Forpas délka 38 cm 0.16 a háček Preston KKH vel 12, ale mám v plánu vyzkoušet i QM1 nebo MCM-B, údajně jsou na tento typ chytání velmi dobré a ryby z nich nepadají i když nemají protihrot.
Většinou mi šla malá bílá ryba, ale chytit se nechal i pěkný jesen a dva kapříci ( ten jeden měl ošklivou ránu na boku).
Za mě fakt parádní doplněk k lehkému feederu a nebo super odreagování v horkém dnu.

NFeederman@ - Profil | Ne 28.2.2021 20:53:57

Tak jsem dnes poprvé zkoušel ten vykrajovák a mile mě to jako celek překvapilo, dobře se s tím pracuje i to otevírání a zavírání je suprové, vychází mi to rozměrově přesně na moje plato, myslím to vysouvání a zasouvání. K samotnému vykrajování tak to je taky super, gumový napařený rohlík skvěle vykrajovalo😉.
Původně jsem si myslel, že jsem si zase pořídil nějakou tu blbost, ale na konec po dnešku můžu s klidným srdcem říct, že je to skvělá věcička a určitě ji budu používat.

NFeederman@ - Profil | Pá 26.2.2021 9:04:16

Tak tohle budou první navijáky od GURU👌👍👌.
Asi je budu muset mít😉😊😁

NPetr2155 - Profil | Po 1.2.2021 9:38:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman@ >> Ahoj, tak na prutu velikostně sedí úplně parádně. Na test u vody, budu muset počkat. Zameznuto 🤣. Fotka je pro srovnání velikostí. Od Zauber 4000, Centris 420 a Castizm Feeder. Ten dorazil dneska a vypadá taky skvěle

NPřemet:-) - Profil | Čt 14.1.2021 18:48:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes přišla menší objednávka... 😀

NDaty - Profil | Čt 10.9.2020 13:32:40

fheavy >> Vrrr :-). Je to divné, ale vypadá to, že je vše OK. Tak navijáky jsem sladil...

NRado - Profil | Út 19.12.2023 16:19:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ježiško došiel skôr

NRado - Profil | So 12.8.2023 20:32:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak chalani dnes som skúšal tu podberákovu tyč v dĺžke 300mm je brutálne pevná lahucka a perfektne sa s ňou manipuluje. tohto krásavca som dal von a držala parádne ani sa nezapotila mal 5.6kg jedna vec co ma zaradilo bola podberáková hlava videjko bude onedlho

NFeederman@ - Profil | Út 1.8.2023 10:56:41

Za tu cenu to není špatný prut.

Npeterb - Profil | Po 6.3.2023 12:50:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rucka extremne tenka a pevna. Bude stacit aj na 12ft pruty. Skor ju vyuzijem na lightovy feeder.

NRado - Profil | Pá 7.10.2022 17:23:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak a už sú doma zajtra pôjdem k vode ak má niekto nejaké otázky píšte ich sem a ten silon používam na nadvazce je fajn môžem odporučiť

NRado - Profil | Pá 30.9.2022 19:45:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mala ukážka

Nčongr - Profil | Po 15.8.2022 17:58:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojky 😀 v Brně a okolí, dnes byl mazec hopnul mě na feeder kapr 71 cm,20 kmen, forpasu 12 a 14 háček Guru,, celkově 13 ale tenhle byl největší!!! Petrův zdar a ryba patří vodě 😀🎣🎣🎣

Nčongr - Profil | Po 18.7.2022 17:33:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman@ >> Ahojky parťáku 🎣 dnes cílová bílá ryba,pak bum ,60 amur ,0,16 kmen ,na forpasu 0.8 , háček 16 Guru ,masakr, Petrův zdar a ryba patří vodě 😀

NDaty - Profil | Pá 29.4.2022 22:37:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Prvních letoších 45 min s pellet wagglerem, resp. zkouška nového kolovrátku.
Sice jej prověřili jen 4 kapříci, ale funguje dobře.

NRado - Profil | Čt 24.3.2022 18:49:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!




bolo ich požehnane no ani jeden kaprík ale v sobotu to skúsim zas haciky QM1 12 nastraha mainline ceel 6/8mm a tuna 6/8mm pellety solbaits krmivo mainline green supreme a mainline method mix

NPřemet:-) - Profil | Út 8.2.2022 19:09:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jozef K. >> tak trik s elektrikářskou páskou zrealizován a musím říct, že funguje. Uvidíme, jaká bude životnost… 😀👍 Ani to nebudí žádné pohoršení… 😂

NRado - Profil | Ne 30.1.2022 11:13:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zopar drobnosti mam aj ja od tejto znacky a som spokojny teraz sa chystam objednat dalsie veci takze tato diskusia mi pomohla

NPřemet:-) - Profil | St 29.12.2021 16:06:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dorazila druhá várka od Guru… 😂
Ten coolbag se mi hodně líbí, zato ta fusion base taška přišla slozěná v krabici a teď prostě nedrží tvar. Pořád se deformuje. Snad to časem zmizí…

NDaty - Profil | Ne 26.12.2021 12:10:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Uklízím v mobilu a našel jsem foto z letošní předposlední docházky ze začátku října. Jelikož tu dlouho nebyla žádná ryba, tak přidávám vzpomínku.

Poprvé jsem vzal N-Gauge Powery 12 ft na řeku. A jelikož to jsou řádné pruty, vyrazil jsem na řeku, kterou neznám a na které jsem chytal 1 x v životě. Dost času mi proto zabralo nalezení místa a chytačka se smrskla asi na 3,5 hodiny, z toho ryby mi braly pořádně jen asi hodinu – jen cejni. Za to velikostně nádherní, většinou kusy kolem půl metru. Chytal jsem na jeden prut, trochu se trápil, jelikož jsem měl jen 60 g krmítka což bylo na hraně a občas mi je proud strhával. Špičku jsem měl prostřední, protože jsem byl líny si ji přehodit, lepší by zde ale byla ta nejtvrdší. Celkově s pruty spokojenost i při aktivním chytáni na řece.

Měl jsem v úmyslu se sem ještě později na podzim vrátit, najít jiné místo a zkusit jiný druh ryb, které tu snad jsou. Už na to bohužel nedošlo. Aspoň mám důvod se tam příští rok znovu vydat.

NFeederman@ - Profil | So 25.12.2021 20:05:44

Tak tady mám taky něco od Guru, co jsem našel pod stromečkem😊.
Všechno to moc potřebuji😁😁...ale ne, hadry jsem chtěl a podběrákové hlavy vlastně taky.
Jsem pacient😁

Nčongr - Profil | Pá 24.12.2021 17:15:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojky 😀 přátelé, něco pod stromečkem taky bylo😀🎣🎣🎣 Petrův zdar a ryba patří vodě 😀Nyní už potřebujeme jenom zdraví!!+👍👍🐳

Nčongr - Profil | Ne 24.10.2021 8:42:51

nerf >> Ahojky 🎣 parťáku,84 cm váha nebyla,Petrův zdar a ryba patří vodě 😀 kámo!!!🐳

NMartin M. - Profil | Po 27.9.2021 12:21:19

čongr >> kdo nikdy nezlomil hacek, chyta pod sve moznosti!!!! :)

Nčongr - Profil | Pá 24.9.2021 20:16:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fheavy >> Ahojky 🎣,jeden z Ohře, ať se daří 😀

NDaty - Profil | St 22.9.2021 10:30:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman@ >> No, co napsat o N-gauge Poweru... Měl jsem je teď 4 dni na D5 a na tak velkou vodu se hodí náramně. Měl jsem i 11ft ale po prvním dni už zůstaly ve futrálu.
Chytal jsem s nimi většinou klasiku. Kroucenka, košík kolem 50ti gramů, ať klasický, nebo nově window. Jelikož na nich mám kmen 0,25 mm (příště dám 0,24 mm) přizpůsobil jsme tomu zde i forpas a většinou používal 0,18 až 0,20 mm. Měl jsem 3 OZ špice, ale ty jsem po prvním dni sundal. U menších ryb hůře detekovaly záběry a hlavně jim sluší těžší krmítka. S 2 OZ už to bylo OK. Lituji, že jsem sebou neměl nejjemnější špičky. Doma je musím vyzkoušet.
Trochu jsem se bál, že to už jsou hodně tvrdé pruty, ale na větší vodě a větších cejnech mi to tak vůbec nepřišlo. Pruty považuji za zajeté, spokojenost. No a přivedly mne k sumci :-)

Terén nepřeje fotkám. Více a více info o rybách zde:
https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=753164

NDaty - Profil | Út 8.6.2021 10:21:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ráno jsem zaklapl budík s tím, že dám přednost malování garáže. Když jsem ji ale později uviděl….
Změnil jsem revír a jak jsem tušil, do ideálu mi chybí tak aspoň 3-5 metrů, takže těžší waggler, nebo jiný kolovrátek budu muset pořídit.
První hodinu jsem tam měl háček ze včera s kukuřici, a poctivě ji tam, spolu s peletami střílel. Trápil jsem se. Dva jsem chytil, dva mi spadli a 3 nezasekl.
Tak jsem změnil forpas, na přívěs dal peletu, ale ta mi neseděla, nejlepší se ukázala koule. Takže vlastně takový boilies waggler :-).

S tím to fungovalo dobře, hodně rychlé a aktivní chytání, za dalších 40 min jsem chytil 7 kaprů, a dost jsem jich nezasekl. Budu to muset vyladit...
Všechno jen z propadu, ponor cca 60 cm. Takže jakmile to tam 2 minuty stálo bez hnutí, přehazoval jsem, je to dřina. Občas se to zamotá…
Ryby jsem nefotil, včerejší největší perlín byl větší, než dnešní nejmenší kapr. Ale konečně jsem přesvědčil i ty kapry. Blýsknul jsem jen toho posledního, který to vzal poctivě ze 40 cm a úplně mimo lovné místo a jediný který to vzal po asi 4 minutách co to tam leželo a pohrál si s tím…
Ale to už foukal vítr a záběry ustály.
Prut považuji za vyzkoušený, jsem spokojený. Doufám, že na něj později ulovím i nějakou větší rybu a trochu ho potrápím.

NDaty - Profil | Po 7.6.2021 7:38:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Konecne jsem Ngauge pellet waggler pokrtil kaprem. Zdolavacka paradni. Ale jsem zvedavy,jak se bude chovat s kaprem 10+.
Dnes jsem chtel zkusit cejny takze druhy prut feeder s klasikou. Cejn ani jeden. Za prvni hodinu PW porazi klasiku 4:1

NMartin M. - Profil | Pá 21.5.2021 2:43:40

Daty >> ono to je mozne cele tim, ze na tech jejich kaprodromech ryby bojuji mene nez na nasich svazovkach. Vytahnou 5kg kapra bez odklipovani na hacek velikosti 12. Takze jim to podle mne mene pada i z tohoto duvodu.
Guma v krmitku je fajn, ale fakt by mne zajimalo, jak casto ji vymenuji, kdyz maji 3x tydne zavody. Nicmene to xsafe reseni od guru je jen takove aliby, ze ryba ma nejakou sanci se krmitka zbavit, realne to zadny zazrak neni.

NNavrc - Profil | So 8.5.2021 9:32:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To vypadá moc pěkně

Nvicx - Profil | St 21.4.2021 9:35:56

Daty >> nechcem to tu pleveliť off topic, tak iba jeden príspevok, potom keď tak poďme do drennan otázky.

Konkrétne u Drennanu mám celkom skúsenosť s top generáciami a podla mňa sa mýliš, resp. si vymasírovaný (ako skoro všetci) filozofiou Shimana (myslím, že s tým začali ako prvý) ročných updatov modelov.

Drennan ako rodinná malá firma robila top modely na zavodenie, ktoré potom boli v ponuke veľa rokov. Ten vývoj nejde tak do predu ako by niektorí verili. Áno, teraz pridali do živice niektoré firmy nano(?!) častice (nič nehovoriaci pojem). Keď robí niekto pokrok, je to výrobca materiálu, nie výrobca prútov. Preto ti viac dá sledovanie napr Torayca a Mitsubishi ako Drennanu.
Ale späť k D. Čo si pamätám z 90', ich top rada bola závodná Team England. Do dnes mám ich podberákovú rúčku. Tento rok som ju chcel meniť, ALE zistil som, že má váhu ako top triedy teraz. Sú aj lepšie a ľahšie, ale za cenu, ktorú už nie som ochotný zaplatiť. Takže čo sa zlepšilo za skoro 30 rokov? Skoro nič.
Po T. Eng. bola topka Matchpro. Asi 10 rokov. Rozdiel medzi Acolyte a MP je vo váhe aj akcii minimálny (porovnávam match light 390) jediný rozdiel je kozmetický - vonkajší scrim - povrch blanku ma inú krížovú kresbu. Ak by som ti ich dal vedľa seba, nevedel by si povedať ktorý má byť novší model.
Acolyte je vonku aj 5 rokov odhadujem? A pri tých muších váhach ho tak skoro nič neprekoná. Treba si uvedomiť, že pri prepregoch, ktoré obsahujú minimum živice už nie je kde ušetriť váhu. Uhlík ľahší už nebude, živice tiež, očká už tiež nemajú moc kam chudnúť...

Takže ak kúpiš topku od hocijakej značky, môžeš byť kľudný, že za 15 rokov bude stále výborná. Presne toto minule potvrdili aj v plavanej ľudia čo používajú talianske značky, že 10 ročné a viac prúty sú stále v ponuke, lebo nič lepšie nie je.

Takže ak naskočíš na vlak faceliftov (shimano ax, bx, cx....) bude to drahé a podľa mňa to nestojí za to.
[iná kapitola je GAS - gear acquisition syndrome, čo je veľmi viditeľný u guru, napr.]

NFeederman@ - Profil | So 3.4.2021 18:56:06

Pěkná parádička😉.
Už aby to bylo k mání...

NNavrc - Profil | Po 22.2.2021 11:19:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cosi nakoupeno 😀

NFeederman@ - Profil | So 14.11.2020 11:01:17

Zdarec Guru fanoušci :D:D
Tak mi došly i nějaké ty novinky od té naší oblíbené značky.
Z novinek jsou to hlavně teda nové ochranné koncovky na pruty a nové háčky Specimen Super XS EYED, které by měly být i docela pevné...
Taky návazcový vlasec na zimní chytání a i nějaká ta mikča :)

Plus hromada Flagman krmítek všemožných velikostí a gramáží. No a i nová fajnová miska na krmčo :)

NFeederman@ - Profil | So 1.8.2020 22:42:07

V páru jim to sluší více :)

Nplavan - Profil | St 15.7.2020 21:46:32

běží vám pořad na ČT1

https://tv.seznam.cz/program/12943796

NDaty - Profil | Pá 29.12.2023 13:27:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím a přeji zde všem vše nej do nového roku!

V minulosti jsem se zde ptal na zkušenosti s tímto vlascem a žádné nedostal, takže přidávám své.

Tento vlasec, který mi zde už rok ležel jsem použil poprvé v létě na hrubou plavanou v těžkém terénu. Jen několikrát u vody a pár ryb - nej kapr 75 cm. Nezklamal.
Křtem prošel na podzim, kdy jsem na něj týden aktivně chytal na D5. Vlastně jsem si ho namotal na záložní cívky, ale nasadil je od počátku a vydržel s nimi celý týden. Samozřejmě o kameny se odírá podobně jako každý jiný, ale nezklamal a neměl jsem důvod ho měnit.
Nejsem příznivec velkokapacitních cívek ale za tu cenu, zejména pak do vody, kde po pár dnech chytání hrozí prodření, nebo utržení je to levná a použitelná alternativa. Za mne obstál dobře a i příští rok budu používat.

NRado - Profil | Čt 21.12.2023 17:29:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takto viazem ja viazem to na slučku aspoň to tak volám ja a to preto pretože na uzliku je vtáčik aj nekonečná zrážka na pevno takto ak to nahodím wafterka pracuje ako ma a nieje obmedzovana tvrdostou silonu takže nemusím používať šnúru slučku si viem skrátiť aj predĺžiť dúfam ze to niekomu pomohlo ak sa vám niečo nezdá kľudne napíšte môžme začať debatu

NHns - Profil | St 8.11.2023 9:54:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco málo krmelců . Těch nejlepších 😄😄😄

NRado - Profil | Út 12.9.2023 14:21:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


NMartin M. - Profil | Pá 30.6.2023 22:10:46

peterb >> tahle tycka se neohne ani s 2kg rybou drzenou nad vodou na plne delce.
oprava - ted nevim jestli to nebyl pokus se zkracenou delkou

NPřemet:-) - Profil | So 3.6.2023 9:01:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dlouho jsem nic nepřispěl, tak alespoň jedno foto z dnešních závodů… Chytáme Duo feeder cup na Vltavě přímo pod zámkem v Hluboké nad Vltavou… Dnes to bude dlouhé, konec druhého kola je ve 22:00 🙈😂

NSAMI - Profil | Po 8.5.2023 10:43:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jinak tady je foto z víkendových zavodů. Celé jsem je odchytal na 11ft Aventus SR a 11ft N-Gauge. Na 12ft Aventus SR tentokrát nedošlo, protože jsem chytal na krátko

NSAMI - Profil | Čt 4.5.2023 8:01:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman@ >> Guru Aventus 4m+1m landing net handle vlastním od loňského září. Pevností je naprosto super(porovnatelná s Preston Response XS 4m kterou jsem měl 3 roky). Když jsem obě ručky porovnával vedle sebe, tak Guru ve 4m působila lehčím dojmem při stejné pevnosti(nevážil jsem ani jednu z nich). Ještě nikdy jsem nevyužil ten nejtenčí díl, nejdelší jsem ji chytal ve 4m s použitím toho metrového nástavce. V porovnáním s ostatními ručkami se mě líbí to, že je třetí díl(kvůli možnosti napojení čtvrtého dílu) zakončený gumovou zátkou a ne kovovým závitem jak je to běžné a taky to, že když ručku rozdělávám, tak z ní nemusím dolovat nejtenčí díl jako z té Responsky(když náhodou uklidím ručku do futrálu vzhůru nohama)

Nčongr - Profil | So 22.4.2023 16:05:52

Feederman@ >> Ahojky parde, dneska jsem měl špičky ohnuté 15 krát, to byla jízda, největší 46 cm, ale👍👍👍🎣🎣🎣zdravím

Npeterb - Profil | St 5.4.2023 9:06:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nove hracky. Rozhodol som sa urobit si poriadok v krmitkach. Myslel som ze ten box bude maly ale je to ok. Kupim este jeden na klasicke krmitka. Este si chcem nejako urobit poriadok v spickach. Ale puzdro na spicky od Guru sa mi znova zda male ☹️

NRado - Profil | Po 21.11.2022 19:10:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bol som trocha potrápiť pleskace a vyskúšať nepremokavý komplet

NLukyn13 - Profil | St 21.9.2022 21:00:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Prvni dojmy jsou hodne pozitivni 🙂