Debata pouze o domácím krmení a nástrahách na feeder.

Už to zde několikrát zaznělo, že by nebylo špatné udělat téma na výrobu domácího krmení. Je to tedy tu. Vhodné příspěvky jsou míchání domácích směsí na feeder, method mixů a třeba i plavanou. Vhodné suroviny pro toto a jejich obstarávání. Z komerčních věcí pište prosím maximálně nějaká ta ochucovadla, nebo třeba esence a tak. Nebudu zde v žádném případě tolerovat příspěvky nejlepší je sonubaits a nebo jiné věci z pytlíků. Takové příspěvky budou mazány a tak se jedinci, kteří jsou na tyto věci ujetí, budou zbytečně namáhat. Taktéž budou mazány příspěvky provokatérů a jim podobných. No prostě tvrdá cenzura :-) Doufám, že tato debata hodně pomůže jak mě, tak i ostatním co rádi doma a u vody experimentují a chytají na svoje krmení a třeba i nástrahy.
Autor diskuse: Petr.J - Profil , 1.4.2019 feeder - nástrahy, návnady

Jsme tady ve velké většině feederaři... Jakou nástrahu nejvíce preverujete?

A) boilie3%

B) popky2%

C) pelety17%

D) kukuřici37%

E) hrách1%

F) těstoviny1%

G) pečivo2%

H) žížaly všeho druhu2%

I) masáky34%

J) jiné2%

Od 5.5.2019 hlasovalo 187 čtenářů.

lukcen - Profil | Út 5.4.2022 10:09:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem letos naložil kukuřici s řepkou do lahví od mléka do kefíru. Ještě mám naložený jeden kýbl. Přemýšlím, že bych ještě udělal kukuřičný šrot. Jsem na to zvědavej

Petr.J - Profil | Po 29.6.2020 12:30:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kondrakar >> Ahoj, loni jsem delal futro michanim rybiny s různými sladkymi věcmi, také tygrak v tom byl. Chytalo to parádně. Letos jsem se vydal cestou ciste sladké, proste oplatky, mlety tygrak, nejaky srot, cast nakvasena a na druhou stranu zase mlete halibutky s rybi mouckou a nejaka ta smradlava aromata. Zjistil jsem, ze je to slepa ulicka. Oddelene to nefungovalo nijak zvlášť dobre. Neco se chytilo, ale preci jen, cekal jsem to lepší. Po chytani mi zbylo od kazdeho asi polovina a tak jsem to smichal dohromady a ono to fungovalo mnohem lépe. Jinak teda kdyz to bylo oddělené, fungovalo mnohem lepe to sladke nakvasene, nez ty mlete pelety.

Petr.J - Profil | Čt 14.5.2020 21:44:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jinak kdyby měl někdo zájem o pelety, teď má raven pěknou slevu na halibutky. Bral jsem 40 kg 20 mm za 1600 Kč. To je parádní cena a ty pelety jsou pěkný.

Petr.J - Profil | Čt 14.5.2020 21:34:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

marw_84 >>, Mám namlete a k tomu dávám celé. Ty celé nenamacim, pouze je přidávám k těm provlhcenym podrcenym. Velikost mám myslím 8 mm do toho krmítka a na 12 mm chytám. Používám taková ta velká trizebrova krmítka co používá Gabor. Na řece taky taková zebrova se zátěží ba boku. Do těchto krmitek se dá fakt hodně naložit. Na zeku to krmení dělám skoro jako pastu, aby to dlouho drželo a jenom pomalu se vyopavovalo. Na stojak trochu drobivejsi, ale i tak poměrně tuhé. Mám pocit, že na cíleně chytání kaprů je to tuhé krmení lepší. Když koukám na videa Maďarů, tak docela často vytahují krmítko ještě se zradlem a s rybou.

ROMIČEK - Profil | Čt 14.5.2020 19:01:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nazdar všetci výrobcovia domácich krmív. chcel som si vyrobiť svoj vlastný method mix do ktorého by som pridával napríklad rozdrvené halibut pelety. Riešil som niekoľko variant ako ich zomlieť vzhladom ma to že sú tvrdé. na stránke bazos.sk natrafil na chalana ktorý predáva repasované mlynčeky na kávu. Sú to tie profi stroje ktoré vidíte v každej normálnej kaviarni. Kúpil som jeden z nich za 15 eur plus 6 eur poštovné, a môžem vám to len odporučiť. 8 milimetrové pelety to dokáže kráske zomrieť, nič sa neupcháva,a dokonca si viete nastaviť aj požadovanú hrubosť výsledného zomletia. Toto je iba z mojej strany ako vyriešiť tento problém. Samozrejme že to rovnako zvláda zomrieť aj pražené konope alebo repku alebo čokoľvek čo chcete pridať do krmiva. Ak bude niekto z vás chcieť môžem pridať link alebo kontakt na chalana.

Tony-123 - Profil | Čt 14.5.2020 10:56:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sytchi >> Cau při prazeni na panvi do toho pridavam trochu cukru,necham zkaramelizovat a vyvchladnout.Potom to rozmixuji a uz se to nelepi.

Petr.J - Profil | Čt 30.4.2020 9:03:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

trávím 3 dny na Labi a skoro to nebere. Až včera jeden menší supik a dnes 80 cm 10 kg. Chytám na mivardi pelety a ty samé mám i nadrcene v krmítko. Na řece to v něm dlouho vydrží. Snažím se o kapry a tak to není žádné rychlé chytání s častým prehazovanim.

simak.cz - Profil | Ne 29.3.2020 9:55:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kondrakar >> Záleží na tom, čeho chceš docílit. Když přidáš kvasnice (= houby), tak nastartuješ alkoholové kvašení (kvasinky v glykolýze přemění glukózu na pyruvát, který se pak dekarboxyluje na acetaldehyd a z něho pak dehydrogenací vznikne alkohol).

Pokud chceš mléčné kvašení (přeměna glukózy na pyruvát, hydrogenace pyruvátu na laktát), tak tam potřebuješ dostat lactobacily (= bakterie). Ty jsou obecně úplně všude, takže se ti to rozjede i když tam nic nepřidáš, ale bude to pomalé. Pokud bys to chtěl urychlit, tak tam můžeš cvrnknout trochu šťávy z kysaného zelí. Ale musí být domácí. V kupovaném nic nežije.

ROMIČEK - Profil | Čt 19.3.2020 19:41:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojte. Trošku oživím tému keďže to tu v poslednej dobe dosť zamrzlo. Cez sezónu často používam fermentovanú kukuricu a pšenicu. Tak som teraz urobil taký malý pokus. Ja robievam mliečne kvasenie, tak som vyskúšal dať vykvasiť podľa môjho bežného receptu na kukuricu aj kukuričný šrot do jednej fľaše, a do druhej som vyskúšal dať vykvasiť štandardnú kúpenú v krmítkovku. Chcel by som to používať ako základ ktorý dohustím suchou krmítkovkou. Už to má takú tú správnu, nazvime to trebárs vôňu 😁 takže uvidím čo na to rybky povedia.

zmatesh - Profil | So 14.3.2020 9:17:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,přidám něco na cejna. Díl pražené strouhanky,díl perníku,2 díly kuku šrotu,díl pšeničného šrotu,díl hlíny,půl dílu coprah melasa,čtvrt dílu cukru a soli, půl dílu pražených semínek, a dvě kávové lžičky perníkového koření. Když mám náladu a chuť pražím i šroty, přijde mě,že v zimě má směs větší účinost a atraktivitu. Samozřejmě to nechytá jen cejny ale i kapry a na řece podoustve. Na zimu vše přesívám aby byla směs jemná. Ať vám to chytá.

zmatesh - Profil | Po 17.2.2020 19:09:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,přidám svůj zimní recept. Dva díly řepky,díl konopí a půl dílu lnu. Tuto směs opražíme a pomelem. Toto je základ na kterém stavím směs. 1 díl pražených semínek,1 díl pražené strouhanky, 1díl sladké strouhanky,2 díly kuku šrot, 1 díl pšeničný šrot, 1díl hlíny,čtvrt dílu soli a cukru, lžička skořice a koriandru. Tuto směs mám na zimu a velice dobře funguje a používám ji na rybník. Na řeku prohodím poměry šrotů a přidám o jeden díl hlíny víc. Chytá mě to primárně kapra,plotici a cejna ale cejna jak kde.

LukšaNM - Profil | St 15.1.2020 7:44:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,
moc díky za tuhle super diskuzi a dovolil bych se taky připojit.
Taky mě moc baví domácí míchání, loni jsem s ním začal a nebylo to špatný. :-)
Loni jsem zkoušel takto:
3 díly kukuřičný šrot
3 díly rohlíková strouhanka
3 díly piškotová strouhanka
3 díly sítovaný perník
1 díl hlína
Chytám převážně řeku, jak moc dobré poměry to byly nevím, v krmítku to drželo a zároveň v něm nezůstávalo. :-D
Na letošek jsem se odhodlal koupit pořádné síto a hned z první zkoušky bylo nadšení veliké. :-D
Jaký základní poměr byste mi doporučili? Pro letošek mám připraveny tyto suroviny:
- kukuřičný šrot
- pšeničný šrot
- rohlíková strouhanka
- piškotová strouhanka
- sítovaný perník
- pražené mleté arašídy
- hlína
+ nějaký ten partikl :-)

Díky moc všem za rady a ať se daří. :-)

wanman - Profil | Pá 29.11.2019 16:29:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dneska jsem byl vyzkoušet moje oblíbené krmení -na dva díly kuku šrotu přidám jeden díl ječného šrotu ,stranou si dám pelety na výkrm kapra které maceruji v létě melasou a na podzim aromixem groos gardons od sensasu ,přidám ještě jeden díl sušeného mléka a a nakonec dám drcené kukuřičné lupínky, ty ale přidávám(na stojáku)až do hotového navlhčeného krmení jako finální složku (vzlínají a potom pomalu padají dolů.....a tady je výsledek na4.m bič ,kmen 16tka a háček taky 16.na 12tkovém návazci
PS prádlo už jsem si vzal čistý

Stroft - Profil | Čt 14.11.2019 8:33:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> Hlavně bych hlínu nikdy nedal do suchého futra:-)

cechura09 - Profil | Pá 8.11.2019 12:38:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr.J - 8.11.2019 11:02:07 > na sladký věci a kukunástrahy používám tyto dva.... https://www.lkbaits.cz/lk-baits-lukas-krasa-nutra-s​timul-l-record-corn-200-ml/
https://www.parys.cz/munch-baits-booster-milky-nut-​500-ml?PaggingValues=1:24:2;
Míchám je v přesném poměru od oka....:)
Milky nut je sladký, až ti vyrazí zuby, silná vůně po praženém konopí.
Myslím se na něj překecal už i Jarda.

Petr.J - Profil | Čt 7.11.2019 21:37:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

karloson >> Jsou fakt dobrý. Klasické redky tak nechytají. Koupil jsem loni ze zvědavosti kilo a letos už 2 velké pytle. Cenově jsou skoro stejný co coopens. Kámoš si je taky koupil a říká, že by je měli zakázat. Když na nic nic nechytil, tady na ty pelety vždycky. Někteří kapři.

Petr.J - Profil | Čt 7.11.2019 19:48:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přidávám úpravu halibutek mivardi. Teď naposledy mi to na ně fakt surově bralo. Halibutky mivardi rapid červené. 10 kg pytel stojí 600 Kč. Na chytání je dám do skleničky a naliju k nim trochu lososaku, smichaneho s nutraminem. Toho nutramina jenom malinko, aby se b něm pelety nerozmocily, k tomu ještě trošku sladidla, já dal stevii. . Chytal jsem na to teď na Berounce a moc se to na studené vodě osvědčilo. Dipuji také lososakem s několika kapkami eo česnek a NBA, to jsem teď ani nevyzkousel, ale loni taky dost dobrý. Mimo jednoho prcka jsem nechytil kapra pod 60 cm. Největší měl asi 13 kg, další 12.... Takové velké kapry jsem tam nikdy nechytil. Jinak tyhle pelety jsou vynikající i samotné. Spoustu lidí značka mivardi odrazuje, ale pelety mají surové, nakonec Tonda je klasika, která nezklame.

Petr.J - Profil | Pá 11.10.2019 10:22:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

20+ kg kapr že začátky výpravy, fotky
foťákem

Petr.J - Profil | St 9.10.2019 20:43:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zase ve stejnou dobu. 89 cm 12,5 kg

Petr.J - Profil | Út 8.10.2019 20:42:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden slusnejsi v dešti na hrnkovku.

Petr.J - Profil | Út 8.10.2019 18:00:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden z dnešního rána na hrnkovku. Už jsem se naučil i naklánět hlavu 😂

Petr.J - Profil | So 5.10.2019 23:18:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> Můžu. 2 hrnky rybí moučky, 2 hrnky obyčejných srotovanych granulí pro psy, takove ty ta 200 Kč 10 kg. 2 hrnky mleté řepky, hrnek šrotu, hrnek pšeničných klíčků, hrnek telasanu a hrnek konopných výlisků. To je ze suchého vše. Toho sucheho si dělám hodně, tak že davkuji spíše větší nádoby, ale poměry zůstávají. Tekutá složka je půl litru vajec, půl litru rozmixovanych hovězích jater, půl litru vody. Do toho 40 g sušeného česneku, to samé papriky, lžíce soli, lžička glutamatu a 40 ml lososoveho oleje. Tekute naleji do míchadla a prisypavam suché, až je těsto akorát. Potom vyvalim kuličky a vařím v páře. To je všechno. Krmitkovka je ta suchá směs. Jo ještě je možné ty kuličky dodipivat po několika dnech sušení rozmixovanymi teescimi játry ve vodě, nebo sardinkami.

Petr.J - Profil | So 5.10.2019 22:50:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak už trávím 3 dny na Labi. Do teď to moc nešlo, až dnešní den. Ráno kapr 75 cm a asi ve 20 h kapr 20,5 kg a po půl hodině 17,5 kg. Nebylo to na čistokrevný feeder, ale feeder prut a kaprova montáž. Píši sem pro to, že to bylo na kuličky vlastní výroby, takzvaná hrnkovka prostá. Když jsem napsal kaprarum složení, byl jsem jim za blbce, že to za ty prachy nemůže chytat. Chytá to už asi 20 let. Navíc tyhle kuličky jsou staré 3 roky a jsou ve kbelíku se solí. Cena těch kuliček se pohybuje někde +- 60 Kč. Ze stejné směsi dělám i krmitkovku.

karloson - Profil | Pá 20.9.2019 8:55:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, tak jsem tuhle diskuzi celou přečetl, díky PEtrJ jsem si koupil stejnej cajk od haldorada jak má on, protože času na kaprařinu není a ted se nemusím bát , že když mám jen pár hodin čas tak že bych byl bez záběru jak s kaprovkama. Asi jak všichni tady zkoušejí všechno možný, tak já po svých asi 30ti docházkách letos mám tak nějak vychytaný to svoje. Základní směs tvoří 40% černých a červených halibutek projetých šroťákem, 30% kukřično pšeničný šrot, 10% bisquit 5% rybiny na vůni a zbývajících 15% tvrdý chleba který je jen rozšlapaný v hadře na malé částečky, ne uplně strouhanka.. U vody dále přidávám bud sul nebo cukr, zkouším co jim daný den bude chutnat lépe a jako tekutou rozvařená kukuřice, která si žije svým vlastním životem v kýblu. To je celé, hkledal jsem v tom vědu jako kdysi když jsem začal vařit boilies, ale myslím že na ten feeder je v té jednoduchosti síla. Taky jsem zkoušel přidávat chili nebo sladkou papriku ale nebyly to jednoznačné závěry.

Petr.J - Profil | Pá 23.8.2019 16:54:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

marw_84 >> kvaseny šrot s řepkou, část mletá, část celá. Ve šrotu jsou klicky, aby to lepidlo a je to docela hodně osazené cukrem, patla se to na ruce, jak to je sladké. Ty kuličky, to je mefisto od krmiva Hulín, měl jsem toho doma zapomenutého asi 10 kg a tak jsem to použil. Je ale jedno, jaké kuličky použijes, hlavně to chce pár dní stejné. Kdybych použil moji hrnkovku, myslím, že by to bylo ještě lepší, ale tu si nechávám na podzim na Labe. Když koupíš ty levné z decathlonu, scopex, nebo jiné ovocné v menší velikosti a do krmítka je budeš dávat na kousky, bude to fungovat taky. Nebo i jiné, o těch koulich to fakt není.

Petr.J - Profil | Pá 23.8.2019 14:46:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> To já taky, proto mám krmítko a v něm několik kuliček. To že je to je nakrmeno trochu s rozptylem vůbec nevadí, spíše naopak. Je nejsem příznivcem moc přesného krmení. Jo když je potřeba se dostat na nějaký zlom, nebo lavici, to jo, ale na rybníku kde je dno stejné je to fuk. Alespoň ryby hledají. Nejsem na závodech. Mám problém se i do stejného místa trefit, tak proč krmit nějak přesně. Našel jsem si místo, kam nikdo nechodí, jezdím sem na kole, nějakých 200-300 m ode mě není nikdo, kdo by mi dělal nějakou konkurenci.

PetrZ - Profil | Po 22.7.2019 21:00:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem chtěl včera vyrazit s feederem. Rozmočil jsem asi třetinu bochníku tvrdého chleba, po slití přidal dvě hrsti granulí KP2, dvě hrsti granulí KH1 a hrst řepkového šrotu. Všechno se pěkně rozmocilo a spojilo, ale já se nakonec k vodě nedostal. Až dneska jsem zašel na chvíli k řece. Přihodil jsem malou plechovku kuku, tu jsem trochu promackal. No za hodinu hromada cejnků, perlínů a pár podouství. Dvě větší ryby mi spadly... Tak za mě funkční a homemade krmení a za půl darma

splavek - Profil | Ne 14.7.2019 12:43:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!




Tak pro velký úspěch přidám ještě jedno její video. Nejen, že je na co koukat , ale dáma i umí lovit.

splavek - Profil | So 13.7.2019 22:15:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když domácí krmení, tak i pruty domácí výroby.


splavek - Profil | St 3.7.2019 7:27:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera jsem si udělal tak trochu retro nástrahu. Vzpomněl jsem si na dobu svých rybářských začátků a na krupičné těsto. Bez něj se tenkrát prostě k vodě nešlo, kdo ho neměl ten ve své podstatě neexistoval:-):-). Nevařil jsem jej jako kdysi, ale do misky jsem rozklepl vajíčko, přidal trochu mléka, anýzovou esenci(tu jsem si vyrobil dlouhodobým namočením anýzu ve slivovici) a moučkový cukr. Všeho tak přiměřeně. Tohle jsem rozkvedlal vidličkou a přidával krupici až to začalo houstnout a také trochu hladké mouky(ta to zpevnila) nechal odležet a hurá k vodě.
Když jsem dával na háček jen to těsto, tak záběry nic moc,rozšťouchaly to malé ryby a pořádný záběr nikde. Tak jsem na háček dal dvě kukuřice(z plechovky) a ty jsem obalil poměrně velkou kulou toho těsta. Na špičce feedru byl vidět zájem ryb, ale muselo se počkat na pořádnou hokejku , která přišla a zásek byl do tvrdého. Kapři nebyli žádní obři tak do necelých 50 cm. Spíš menší, ale docela to fungovalo. Musím tohle vyzkoušet vícekrát, abych mohl objektivně posoudit efekt, ale vzhledem k tomu, že i kapraři používají s úspěchem obalovačku, tak si myslím, že nastoupená cesta nebude slepá ulička. Ještě hodlám tohle vylepšit , těsto na pružině pod háčkem. A také zapracovat i na příchutích. Tak uvidím co se z toho vyklube.
Ještě se musím přiznat, že to nevařené těsto s tím vajíčkem není můj nápad, ale někdo jsem to viděl při samostudiu a uložil do hlavy pro pozdější účely.

Petr.J - Profil | Po 1.7.2019 14:44:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dělám pokusy se zkysanym kukuricnym šrotem, na čerstvě zkvaseny to jde fakt hodně dobře, ale připravovat to vždy několik dní dopředu je poměrně nepraktické. Udělal jsem teď pěkně připravený srot s řepkou a hezky jsem ho osladil, nechal týden kvasit a na sluníčku to ususil. Je to hrozně hrudkovate a tak to musím projet šroťákem. U vody jsem to ještě neměl a tak nemohu psát nějaké zkušenosti, ale voní to fakt zajímavě. Když to bude šlapat, hned kvasim alespoň kýbl 😂

splavek - Profil | Po 1.7.2019 12:06:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přihodím jednoduchý recept krmení na řeku. letos jsem vyzkoušel a zjistil , že zejména ostroretky mají tohle v oblibě. V mixéru rozmixovat toustový a normální chleba. Půl na půl, uvařit kroupy a v krmítku je zátkovat tou drobenkou z chleba. Na háček červy anebo což je taky účinné napařený rohlík. Pokud ty kroupy brutálně při vaření osolíte, tak se můžou ostroretky strhat a feedr špička je samá hokejka.

Fishky - Profil | St 26.6.2019 12:12:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> já to neberu jako závody, ale jako obyčejnou chytačku. Prostě jedu k vodě a chci si zachytat a tady dostanu (vylosuju místo) a na něm chci ten výsledek udělat. Je to taková malinko výzva - přijít na to "jak". MBčko je super parták, má perfektní výbavu a dokáže na mnoha závodech pomoci. Ono až tak na závodech nejde o to mít perfektní krmení, ale spíš vymyslet co s ním. Koukat kolem a vymyslet jak na to a třeba letos jsem Božice totálně podělal. 4x jsem tam byl na bedně a myslel jsem, že to bude brnkačka, no nebyla a bez MB nevím zda by ta bedna vůbec byla. Jako ona je to prkotina, ale jak na 90m zakrmit peletama, když je raketa zakázaná? No MBčko to vymyslel a mě to nenapadlo, nebo spíš říkal jsem si, že to je zbytečné, ale ve výsledku po zakrmení byla druhá noc a ráno lepší jak první - a stačilo do krmítkovky a koulí z ní dát 4 pelety 20mm a odhodit to košíkem. 15 koulí = 60 pelet, není to moc, ale i trocha byla lepší jak nic. Přijde to jako maličkost, ale vymyslet to v tu chvíli...

Fishky - Profil | Pá 21.6.2019 5:19:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jdeme na to? Za chvíli máme začátek... :))) patecek jak malovaný. 10 kg domaciho krmeni na rozjezd za stovku, no neber to :)
...a voní to nádherně, tak už jen aspoň průměrný los, tak drzte palce :)

Petr.J - Profil | Út 4.6.2019 6:17:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dnes zase testuji. Rozhodl jsem se porovnat moji vyvonenou směs z drcených boilies, oplatek ochucenou carpexem, citrusovym sirupem, melasou a csl. Je to směs, kterou používám v podstatě od začátku sezóny a včera jsem s ní ulovil 13 kaprů a o 4 přišel. Na druhý prut jsem dal hodně levnou směs z kukuřičné ho šrotu, spareneho vařenou repkou a pro lepivost přidáno trochu psenicneho šrotu. Krmítka stejná i hacky a nástrahy. Mám z toho testu trochu strach, protože 1. záběr přišel na ten šrot hned po nahozeni. Podmínky nejsou ideální, kapři se trou a je vedro.

meďo1 - Profil | So 1.6.2019 22:46:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr.J >> Chcem sa Ti veľmi pekne poďakovať za TIP, čo si tu dal. Dnes som zahájil sezónu na priehrade, síce som nechytal na feeder, ale veľmi sa mi darilo, čo hod, to rybka. Kŕmenie som použil mixovanu plechovkovu 🌽, do ktorej som pridal 4,5mm pstruzie peletky, nechal nasiaknut a dohustil som to strúhankou s vločkami. Na vlas som použil 8mm Red fishky peletky zaliate lososovym olejom s pridaním EO cesnak a NBA. RYBKY brali okamžite, chlapi len zirali, ako ťahám kapre a pleskace jeden za druhým, nestačil som obsluhovať 2 prúty. Ešte raz diky za TIP a nech sa darí. Petrov zdar :-).

cechura09 - Profil | Út 28.5.2019 9:52:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> Sry, že odpovídám až dnes, jej jsem přes noc Prahu s návratem domů v půl 4, takže jsem stihl i 15 ranních kapř.
Mivardi pelety jsou vůči dipům hodně tolerantní a to i pro dlouhodobý naložení. Oříšek, tekutá kuku z Haldoráda ani LK jim neublíží, efekt je maximální. Jádro pelet je stále tvrdé a to i v těch malých velikostech, Mivarďácký 8mičky si vrtám, skoro jsem měl obavy že se mi ty provrtaný rozpustí, no šel jsem do toho s tím, že to vždy může skončit v krmení.
Neuspěl jsem ale u Mivardi pelet -myslím oliheň nebo jaká to příchuť. Chtěl jsem to dotunit nějakou smradlavkou a ty se mi rozpadají.... Jeden tip nakonec........:)
Kukupelety Jetfish nebo příchuť Ořech - Javor jsem na 2-3dny namočil do CSL s melasou. Jak začaly na povrchu na stisk měknout, slil jsem z nich ten dip, nechal na topení trochu zavadnout a nakonec zasypal drtí ze sušenek Lotus. Kdyby jsi k tomu čichl, slintal bys, no hlavně je kilovej pytel za pár kaček....
Vytáhl jsem to dnes u vody, Od půl paté do 9 uloveno 15 kaprů, 1 cejn, 5 vypnutých ryb.
Chlapi napravo BEZ jediného potahu. Myslím už je seru, nebo jsem měl jenom kliku, že měli chuť na sladký....
Na fotkách je ten Jetfish před a po úpravě, ale kdyby jsi to cítil.....:)
To jen, že mi to baví vymýšlet furt něco

Petr.J - Profil | Ne 26.5.2019 15:12:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem si dneska po noční vyrazil na kapříky na svazový rybník 7 ha. Domácí krmení z rozšrotovaných zbytků boilies, přidána mletá řepka,kukuřičné lupínky, trošku anglické vločky na pojivost přidána oplatková moučka, trošku játrového prášku, oslazeno cukrem a přidán na asi kilo pytlík mleté skořice. Na háček Tonda a 10 mm boilies Nash TG active shelflife. Do krmítka s boilies jsem vždycky přidal 5 kuliček. Myslím, že se mi povedl rekord v množství chycených kaprů za půl dne. Bylo jich 58 od 40 do 62 cm. Jeden cejn asi 20 cm a 45 cm karas stříbrný. Jsem zmakanej, jako bych házel lopatou. Zajímavé je, že jiné rybáře jsem neviděl tahat ryby. Jenom sousední rybář měl za dopoledne jednoho kapra, tak +- 50 cm.

Červené karty: packa