Kolísání vody na Labi.

Sleduji celoročně vodní stav na Labi od Ústí nad Labem. Je pro mne nepochopitelné, že hodinové rozdíly stavu bývají i 50cm bez vlivu na srážky a přítoky. Zaráží mne to hlavně v těchto měsících kdy se ryba tře! Nezabýval se někdo tímto?
Autor diskuse: no comment - Profil , 6.5.2018 všeobecné - ostatní

VL.K. - Profil | Pá 25.5.2018 8:57:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No mě spíš přijde, že než vlny pro lodě v tom mají prsty naši elektrátnící a jejich slavné MVE. Samozřejmě i vlny pro lodě dělají,ale toto kolísání se děje vícméně v pravidelných intervalech a za tím si myslím stojí právě MVE, které si nadrží v nadjezí vodu a pak proženou přes turbíny více vody, tím pádem zvýší výkon elektrárny a sype se víc korunek. Smutné je, že s touhe MVE lobby nikdo bohužel nehne :-(

Willow - Profil | Ne 6.5.2018 11:07:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pvl >> Pastviny drží vodu pro HK aby tam mohla čistírna dělat pitnou vodu.To,že se pouští lodičkářům je ještě větší blbost,než držet hladinu a nechat ryby,žáby se rozmnožit.Je to přeci jen příroda a né požitek pro pár stovek lidí a už vůbec ne pro pár jedinců kteří si na tom slušně nahrabou.Já bych to v zájmu přírody a hlavně ,,období sucha",ZAKÁZAL.!!!!

Willow - Profil | Ne 6.5.2018 10:28:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pvl >> Zdar,ono to jde,ale musíš mluvit s nějakým ,,managerem"z povodí a položit mu jasný dotaz.:-)My jsme to na té Ún Pastviny dokázali.Dříve lodičkářům pouštěli celý den 20m3/sec,no a poslední roky jim pustí na chvilku 12m3/sec a konec srandy.Stačilo říct že to dáme Zeleným a do Tv aby všichni viděli co nechají pochcípat,to byl hned obrat k domluvě.;-) Ono to jde,jen se s nima člověk nesmí srát.;-))