Způsob usmrcování ryb...

Chtěla jsem se zeptat jaké máte metody na zabíjení kaprů a menších ryb, jako cejn apod...
Jedná se mi o co nejefektivnější způsob usmrcení ryby s minimálním předpokladem trpění zvířete, nebo vlastního sebepožkození u tohoto procesu. Pokud máte i nějaké poučné příběhy, tak se neváhejte podělit... Uvítám i hůmornou historku (ale ta se sem zřejmně nehodí). Nějaké extra morbidity prosím nevkládat.
Autor diskuse: rybarkaJMK - Profil , 3.2.2012 všeobecné - ostatní

dada11 - Profil | Pá 3.2.2012 13:46:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rybarkaJMK - >> rana tupym predmetem do hlavy pak proriznu zaberni oblouky a rybu otocim ocasem nahoru aby z ni vyteklo co nejvic krve a nezustala v ni (ta krev) .

šmudla007 - Profil | Pá 3.2.2012 12:47:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

menším rybám se dá vcelku jednoduše ukroutit hlava(pevně zmáčkneš přes žábra a křup .. a je to ..Používám na tlouště, cejny plotice. Kapr je už jiná váhová kategorie ..položit na zem na placato na pevný podklad(ne na písku) a pěstí zboku přes žábra, vcelku důležité jest nožem těsně za hlavou v horní štěrbine žaber najít mezeru mezi obratli a přerušit míchu(aby se kapřík nemrskal ještě v batohu).. dá se takhle majznout i štika ..vše v případě že není po ruce těžší předmět v podobě cca 5-8cm klacku pro náhradu paličky.
hodně humální a rychlá metoda kapra položit na pařez a nožem mu přerušit páteř ..používají profesionálové ryba se neomračuje ..důležité je přesně nasadit nůž a rázně přitlačit a je to.
Co bych nedoporučoval tak mlátit cejny vidličkou(rozbije se jim makovička na kaši) pak se dá taky použít skládací metr(ale ten sem o 50cm tlouště zlomil) ... No a poslední věcička , existuje takzvaný zabíječ ryb( podobá se teleskopickému obušku ..krátká tyčinka s rukojetí a konec má vyztužený kovovým obalem- sem to kdesi viděl ale nikdy ne v praxi ..
Dobrý nůž s trošku silnější čepelí není nikdy na škodu.