Vrchol rybařiny (pro vás)

Zdravim Vás kolegové,pozastavil jsem se nad pojmem "vrchol rybařiny".A zajímalo by mě,co pro každého z Vás tento výrok vlastně znamená?Pro někoho je vrchol rybařiny,technika lovu (kaprařina,muškařina...).Pro jiného zas trofejní úlovek,díky kterému může zhmotnit své těžce dobité zkušenosti a smozřejmě štěstí.Další může argumentovat jiným způsobem,je jich dost..Fotky vítány.
Zdraví DV
Autor diskuse: mannice - Profil , 11.1.2011 všeobecné - ostatní

adam.fsh - Profil | St 12.1.2011 20:51:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrchol rybárstva si myslím že je pre každého iný. Čo sa týka mňa som rád keď sa môžem dostať k vode hocikedy a som za to vďačný či už niečo chytím alebo nie. Ideálna kaprárska výprava (keďže sa venujem lovu kaprov) by bola pre mňa:
1. Prísť k vode - zistiť že vitipované miesto je voľné.
2. Všetko bezchybne nachystať a vyviezť.
3. Výpravu postaviť so termínu kde je ideálne počasie (pre mňa: polooblačno, jemný vietor, teplota vzduchu cca 23 stupňov)
4. Pekne si zachytať - uloviť osobák, uloviť viacero krajších kaprov, prísť o čo najmenej rýb
5. Čo najviac je možné sa naučiť a získať skúsenosti z lovu.
6. V zdraví a v pohode plný zážitkov a skúseností sa vrátiť domov.

Verím že sa to niekedy podarí znova možno nie úplne takto ale aspoň podobne.

Sihanuk - Profil | St 12.1.2011 20:12:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> pro mě je jeden z vrcholů lov na Amazonce. Momentálně již splněný. viz foto. Další z vrcholů je naučit se muškařit. Vybavení mám už asi rok ,ale ještě jsem nenašel odvahu.

SOPTIK 52 - Profil | St 12.1.2011 17:44:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vrchol rybařiny?,co se týče techniky,tak určitě muškaření!Co se týče úlovků,tak asi každý potěší,jen záleží při jaké příležitosti.Někdy to,co je jindy normální,potěší více,jak nějaký nej,nej.Co se týče ještě jednoho odvětví,se vším spojené,tak to je hospodaření - rybnikářství.Proto asi můj nějvětší vrchol rybaření pro mě byl a je,že mi na chovném rybníku,o který jsem se staral,žrala ryba z ruky.Jmenovitě kapři.To mám stále v sobě a už to tam zůstane.Přál bych to více lidem zažít,to je opravdu vrchol.

Kolda28 - Profil | St 12.1.2011 9:43:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

podle mně jsou vrcholy rybařiny následující:
1. mít to štěstí aby člověk spojil tento koníček s prací (na vědecké nebo obchodní úrovni)
2. zažít týden v kuse na zapomenutém revíru s bandou kámošů a skvělejma podmínkama k lovu + trofejními úlovky každý den
3. být už konečně spokojený se stavem ryb. vybavení (to je ale asi nesplnitelné :-D)
4. naučit se muškaření - podle mně je toto vrchol rybářského umění
5. mít možnost ovlivnit zlepšení podmínek pro rybaření ČR.

volfino - Profil | St 12.1.2011 9:08:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

náš vrchol je každá výprava a je jedno jestli skonči velkými kapry nebo s žádným ulovkem. jsme vděčni za každou chvíli strávenou u vody.

aleš vavřina - Profil | St 12.1.2011 6:54:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Užít si pěkný pohodový den v krásné přírodě a při tom nepotkat žádného vola (no spíš kohokoli). A ryby? Ty potěší vždycky, ale poslední rok to už jde i bez nich (těch velkých). On se ten náš patron - sv. Petříček musí královsky bavit když vidí, jak dospělý chlap běhá po louce, chytá koníky, ty pak háže nějaké rybičce v tůni a má z toho radost jak malej kluk.

Neznaboh:-D - Profil | St 12.1.2011 6:47:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> Zdar kolego. K tvé otázce. Myslím si,že ona rybařina je sama vrcholem. Vrcholem lidské(rybářovy) snahy a touhy. Snaha předchází touze. Člověk,který touží stát se rybářem musí prvně projít tím klasickým školením,aby mohl získat to výsostné právo stát se rybářem. A potom přichází ještě náročnější část,tak,kterou člověk prochází v průběhu celého svého rybářského života. Pro někoho se rybářský a lidský život nenávratně slučují v jeden u někoho jdou chvíli pouze vedle sebe a pak se rozloučí. Ten komu se stane to štěstí a tyto dva životy se spojí v jeden propadl v celoživotní snahu. Protože neznám rybáře,který by nechtěl pokořit sám sebe. Dnes jsem chytil cejnka 20cm co mám udělat,abych zítra chytil cejnka 25cm? A tak je to pozbytek života. Napříč všem těmto aspektům, je úžasné,že rybáři i v této špatné době dokáží být k sobě po většinou příjemní,což jim společnost bezesporu může jen tiše závidět. A když člověk nalezne kamaráda,společníka,partnera,který s ním jeho vášeň a lásku k přírodě,vodě,rybám chová má vyhráno snad na celý život. A život je to dlouhý a naproti "obyčejnému" člověku pln radosti,touhy a štěští. Rybařina je vrchol. A dává nám daleko více,než-li ji kdy budeme schopni dát my. Je to milenka,která nehledí na peníze,vzhled,auto. Pouze náš um,který je léty pilován skoro k dokonalosti,která je vidět vždy a u jákekoli rybolovné techniky,pokud jí člověk dělá s láskou a pokorou.

Zdenar - Profil | St 12.1.2011 6:15:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U mě vrchol rybařiny je strávyt pěkné chvýle u vody, a zdolat pěknou rybu.

Pavel Z - Profil | Út 11.1.2011 23:39:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >>Pro mě je to pobyt u vody s dobrými přáteli, na které se můžu spolehnout. Klid a pohoda v přírodě. A třešničkou na dortu je když vidím, jak se ulovená ryba vrací zpátky do vody.

ostriež - Profil | Út 11.1.2011 22:00:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> Pro mě je "Vrchol rybařiny" zatím v nedohledu možná by šlo zmínit Lipno, je to nádheré jezero ale škoda že tam tak razantně klesá populace ryb, hlavně candátů. Doufám že to tam ještě někdy bude jako dříve, ale kdyby nebyli pytláci tak by asi téměř na všech revírech bylo více ryb.

lipenak - Profil | Út 11.1.2011 21:57:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrchol rybařiny pro mne 70-80 léta na Lipně, krásná doba.To už se nikdy nebude opakovat.Ty východy a západy slunce nad jezerem jsou furt stejný ale jezero je zplundrovaný.

Zdendahat - Profil | Út 11.1.2011 21:23:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrchol rybařiny pro mě je, když jsme s bandou
http://www.fousatejhat.cz/ryby/team.html
u vody , je nádherný počasí, dobrá nálada a třeba tejden odpočíváme a debatujeme a vaříme a sem tam popíjíme. Hergot, už aby bylo zase teplo :-)))

FABi - Profil | Út 11.1.2011 21:16:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pohoda, klid s kamarády na rybách. Rybařina je pro odpočinek, relax, životní styl.
Čas strávený na rybách se do vyměřené doby života nepočítá. A ještě když ryby berou, tak je to dokonalý.

GRUPA - Profil | Út 11.1.2011 21:15:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> Můj vrchol je lépe řečeno spíš takový sen. A ten skoro pokaždé když ulehám ke spánku zdokonaluji a to ať už výbavou, počasím, nebo ulovnými rybami. Přemýšlím, přeju si...usínám. No a ráno se probouzím s tím, že to sice byl všechno jen sen, ale až budu u vody, tak mi to bude všechno bohatě vynahrazeno! Ikdyž to nebude přesně podle těch představ! Tak jako všechno ostatní v našem životě.
Ať ti to hrrčííí.......

Stepa23 - Profil | Út 11.1.2011 21:08:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mě je to v tom, že člověk má super koníček na celý život- od malého smrada až do smrti- pořád má nad čím dumat, špekulovat, vymýšlet atd... A s podobně založeným člověkem futr o čem mluvit, s kamarádama rybářema u piva se o rybách můžem bavit aj dva dny v kuse i když pravda už s tím někdy kamarádům co nechytají lezem někdy na nervy :-) Ale je to paráda, kdysi jsem měl spoustu času na spoustu zájmu, teďka jsem rád, že mi zbyly alespoň ty ryby a to si nikdy nenechám vzít!

Roh1!ck - Profil | Út 11.1.2011 21:07:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrchol rybařiny ... vidím to ze tří pohledů. Ten první je, si u vody v krásné přírodě pěkně odpočinout, vyčistit si hlavu od všech problémů a starostí. Prostě na čas vypnout a naslouchat přírodě.
Druhý vrchol: ryba přes metr ... to by se mi líbilo.
A třetí je muškařina, nádherný způsob lovu, královská disciplína.

F.T.M. - Profil | Út 11.1.2011 21:04:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrchol rybařiny je pro mě v současné době někde v nedohlednu ( nekonečnu ) , až toho vrcholu dosáhnu tak je s rybařinou pro mě asi konec :-))))) , protože nebude už žádná motivace něčeho v rybařině dosáhnout.

pepa-č - Profil | Út 11.1.2011 20:45:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chytit to, co nikdo nechytil, tak jak by to nikdo nechytal, v místech, kde by to nikdo nechytal.

Stanďour - Profil | Út 11.1.2011 20:44:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tarpon.

redy - Profil | Út 11.1.2011 20:43:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrchol rybařiny bych viděl v tolerantních rybářích, kteří by ulovené ryby pouštěli a chránili - nepoškozovali přírodu.

Jarda Š. - Profil | Út 11.1.2011 20:43:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> Já nejvíc obdivuji WaM kapraře, kteří dokáží za mizerného počasí chytat i víc jak týden non-stop bez jediného pípnutí. To bych v životě nedal.

Vodník Kebule - Profil | Út 11.1.2011 20:39:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrcholem rybařiny je pro mne možnost chytat na ne zcela přístupných místech veřejnosti - nemusí to být zrovna Aljaška či Britská Kolumbie (i když by to bylo jistě snem většiny z nás), stačí nepřístupná říčka v kopřivách a přelstěný místní tlouští král. Navíc ta možnost rybu nesežrat, je pro mne lákavá... Být skrytej v kopřivách tak, že nic netušící ledňáček sedne přímo na prut a než vytáhneš foťák překvapeně s písknutím odletí...

rover - Profil | Út 11.1.2011 20:23:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vrcholem mé rybařiny je příjemný pocit, že mohu dělat něco, co mě velmi baví, a navíc mohu svému rovnocennému partnerovi, kterého jsem náhodou přelstil, dát za skvělou chvilku vzájemného souboje s radostí svobodu !

retrívr - Profil | Út 11.1.2011 19:54:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> Jestli to nevadí , tak můj sen je trocha scifi.Jezero mezi lesy, tři kamarádi,žádná civilizace,délka pobytu tak měsíc.No a nikoho nikde jiného nepotkat.Žádné civilizační trendy - eletr. a tak. No a v potůčku by mola být sem tam basička Svijan.

anguilla - Profil | Út 11.1.2011 19:51:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mne je vrchol rybařiny totálně si vyčistit hlavu od každodenního života. Takže chytačka někde s dobrou partou, kde je krásná příroda, ticho...

: vydrák - Profil | Út 11.1.2011 19:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> Rybařina je relativní pojem.Pro někoho je to životní láska,možná styl.Pro někoho jen zpestření volných chvilek,nebo výlet s kamarády do přírody.
Mě rybařina zasáhla ve velmi útlém věku a považuju jí tedy za životní lásku.Vrcholem rybařiny je pro mne pobyt u vody s mým 9-letým synem.Jenom my,voda a ryby.Nikde žádný lidi,jen my soumrak a svítání.Petrův zdar

mico - Profil | Út 11.1.2011 19:42:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj.Za vrchol rybarcenia povazujem tak ako to tu uz od znelo a to je dobra partia na rybach,klud a ako to tu napisal Anyzovy dedek hlavne cisto.to je vrchol ked prides dakde k vode s cim sa stretnes az ti je do placu:-(

kendy.dom - Profil | Út 11.1.2011 19:27:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj , pro me je vrchol rybariny ,aby me to zustalo na cely zivot . a spoustu stravenych chvil s kamosema u vody a nachytat pekny ryby

Anýzový dědek - Profil | Út 11.1.2011 19:21:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mannice - >> O vrcholech rybařiny nepřemýšlím, ale za ůspěch bych považoval čistou přírodu, pohodičku u vody a slušné rybáře kolem vod.

soliman - Profil | Út 11.1.2011 19:16:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdolat pár pěkných ryb v pěkném prostředí a večer si sednout s kamarády na terasu, dát si něco dobrého a zapálit si.

jasommato - Profil | Út 11.1.2011 18:54:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pod vrcholom rybariny si predstavujem minimalnu partiu (1-3) nadhernu malu richlu cistu rieku s nadhernimi perejami a trochu zarastenymi brehmi bes naznaku ludskej existencie nie moc zle pocasie ale ani moc dobre naokolo rojenie nejakeho vodneho hmizu zbierajuce rybi v rukach bambusovu muskarku s parom suchich musiek zaberi na ne od akychkolvek ryb bozsky pokoj a nedotknutu prirodu.
tato predstava je us u nas pomali utopia ale aspon snivat o tom mozem

Pepé - Vsetín - Profil | Út 11.1.2011 18:46:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj,
vrcholem rybařiny je pro mě samotná rybařina. Pokud bych měl považovat za vrchol rybařiny trofejní rybu, byl by to tloušť přes 50 z malé říčky/menší řeky.

Rybatorstr - Profil | Út 11.1.2011 18:40:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj kolego, pro mě osobně je vrcholem rybařiny toto: Dobré počasí + nálada, já + kamarád nebo dva kamarádi a hurá k vodě. Třeba na Orlík nebo Hněvky nebo na řeku. Člověku je tam fajn, dobrá parta a pokud něco zabere, je nám úplně fuk jestli je to kapr trofejní nebo cejnek 20cm. Nejde mi o to chytit tu nej rybu, ale chytat. Petrův zdar.