Hliníkové loďě , pramice ...

Podělte se o zkušenosti s hliníkovými plavidly .. údržba , výdrž , opravy průrazů atd ...
Autor diskuse: Roberto2 - Profil , 25.12.2010 všeobecné - ostatní
9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nbeluga - Profil | Po 27.12.2010 9:24:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

měl jsem také hlinikovou lod´Marinne S, velmi dobrá žádná udržba, i na moři se osvědčila, měl jsem jí tam zakotvenou volně na moři a bez problémů,ALE u nás v ČR to není možné, nechal jsem jí u vody a měl jsem jí zabezpečenou, přesto se někdo pokusil jí odcizit, jen tak tak se nám společně s kolegou podařilo jí zachránit, jak to tady již někdo psal existují organizované skupiny a ty se vám o lod´postaraj, opravdu jen blázen může nechat takouvou lod´bez dozoru, proto jsem jí prodal a koupil gumák, pravda není to ono, ale s přepravou nejsou problémy a na místo mě také doveze a v podstatě mě poslouží jako ta hliniková..............tot´má zkušenost , od té doby ani stojan nenechám u vody, prostě nic..............

Npoool-PavelSečka - Profil | Po 27.12.2010 8:57:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hliníkovku jsem si taky pořídil a můžu jen doporučit. ...jediná nevýhoda je snad jen o něco vyšší pořizovací cena, ale vzhhledem k životnosti se naopak stává levnější.

NDulf - Profil | Ne 26.12.2010 11:32:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roberto2 >> Jestli ji tam chceš nechávat,tak bych šel do nějaké plechovky(cca 150kg),aby se s ní nikdo nechtěl tahat.Neber to tak,že bych tě chtěl strašit,akorát tě upozornit na vysoký stupeň nebezpečí,rovnající se pomalu jistotě.Nic méně máš slušnou loď,možná za dobrý peníze,tak se bych neukvapoval a snažil se najít řešení.Pouze jsem toho názoru,že jiné než to vozit není.Jinak Ti přeji šťastnou ruku ve výběru řešení problému.Petrův zdar.

NDulf - Profil | Ne 26.12.2010 8:43:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana >> Ahoj.Nechci se Tě nijak dotknout,ale nechat hliníkovku na vodě bez dozoru,může v dnešní době akorát blázen.Jinak s tím co jsi napsala plně souhlasím.Na řece mám plechovku,otlučenou,a nikdo si jí za ty léta ani nevšiml.

Nyvana - Profil | Ne 26.12.2010 8:28:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roberto2 - >> No podle mého když dáš takovou loď na vodu,nemusíš už dělat žádnou údržbu.Čím bude loď v lepším stavu,tím rychleji ti ji ukradnou.Vlastní zkušenost.Když byla loď odřená,hnusná,tak si ji nikdo nevšimnul,ale natřela jsem ji,dala do ní z jasanu podlážky.Ty zmizly první a potom loď.

NDulf - Profil | Ne 26.12.2010 8:25:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roberto2 >> Ahoj.Podlaha se jen tak neprošlápne,pokud máš loď na vodě.Osobně mám trochu prošláplý předek,který bývá z vody venku,když vylézáš na břeh.Já sám mám přes metrák a podlahu OK.Jinak loď jsem vozil na vozíku a sloužila mi jako dekl,takže do něj nechcalo.Když táhnu karavan,tak ji vozím na střeše auta.Jinak ji moc neopatruji a řekl bych,že vcelku vydrží dost.Na tu podlahu bych kašlal.Jinak si myslím,že když se prorazí,tak nebude problém ji zavařit.

NF.T.M. - Profil | Ne 26.12.2010 8:15:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hliníková pramice je investice na věky. Osobně jsem musel jít do laminátu, protože u nás jsou kovy v kurzu a magneti šmejdí okolo vody, prostě musel bych ten můj hlinikáč mít pořád na očích
:-))) Toto je snad jediná nevýhoda hlinikových lodí.

NTom - Tuk - Profil | Ne 26.12.2010 8:11:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roberto2 >> Jj, na hliníkáče se podlahy nedodávají, protože "to je úplně zbytečné"

Jak píšeš - nesmysl. Je určitě dobře nejaký hustší dřevoroštík spáchat, je to vždy odhlučnění, věci se neválí pa vlhkoblatnoslizkém dně a héeeezky to vypadá, mňau.

A ty dva motory..... Jak jen pláču, když vidím a čtu, jaké máte vesměs všichni prima vybavení...GRRRRR....

NDulf - Profil | So 25.12.2010 19:35:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj.Používám pár let Jon 1232 od Marine a naprostá spokojenost.Na vodě dobré ovládání i rychlost.
S opravou zatím zkušenost žádná,nebyla potřeba.Stabilita rovněž dobrá.Jako negativum beru hlučnost.Váha okolo 40 kg,takže naložíš i sám.Osobně bych dnes volil kratší 3m verzi,která by mi bohatě stačila.Mám 3,5m.Hliníkovku bych koupil zas.Žádná údržba,akorát mažu silikonem gumu na vypouštěcím špuntu.