Barva a velikosti woblerů,kopyt na tohle roční období.

Ahoj jaký velikosti a barvičky dáváte na tohle chladný počasí?Jakým způsobem vedete kopyta?Co na tlouště?Zkouším mini woblerky a třiptky ma1 a nic nechtěj.A o kopytech a twistrech ani nemluvně.
Autor diskuse: Machyta - Profil , 25.9.2010 dravci - nástrahy, návnady
7 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSkulalukS - Profil | Čt 30.9.2010 20:29:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Machyta - >> Možná nejde tak o barvu ale o hloubku, ve které se má nástraha pohybovat.
S přibívajícím chladem ubývá hmyzu a s tím i drobných rybek, co ho loví u hladiny.

Proto bych volil spíše nástrahy, které doslova ryjí do dna...
Tady je to pěkně rozkreslené: http://www.normark.cz/Informace/hloubkovy-rozsah-na​strah-Rapala
včetně linků na konkretniho woblera

NMike1977 - Profil | Čt 30.9.2010 20:21:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, dnešní zkušenost : 0,14 vlasec, bez lanka, původně na okouny smáček 5 cm (PowerBait - SMMI2-PE ).....poslední nához (po 1 hod)...přišla štička 82 cm....malý krokodýlek zabral 0,5 m od břehu....výskoky jak na gymnastice (Když jsem to viděl, neskutečné !) ....ale neurvala to ! Veliké podivení, že to nejen nepřekousla.....po cca 5 min šla z vody...a pak zas do vody. Moc krásná a majestátní ryba. Mrkli jsme si do očí a snad někdy příště:-)

Nmega carp - Profil | St 29.9.2010 15:16:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rotačka

NLauri - Profil | St 29.9.2010 14:03:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Machyta - >> dávám tam tohoto woblera od Strike pro a letos zatím vede. Rapala , Salmo a ani nic jiného mi tuhle sezonu moc nefungovali. Na gumy jsem je zkoušel taky, ale tam kam chodím na ně tloušti nereagují. Jinde jsem je chytal průhledné mikrotwistery, ale tloušti nebyli velcí.

Noprskly - Profil | Út 28.9.2010 17:28:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na tento wobler chytám vše 53cm tloušť puštěn vodě a za 7 dní jsem ho chytnul na mepsku

Noprskly - Profil | Út 28.9.2010 9:24:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na řekách nemám moc úspěch na gumu,ale červené gumy mají u mě největší úspěch,ale tahám na ně skoro výhradně okouny.Chodím taky v podstatě na revír Odra - tůně a řeku a na některých revírech guma je bezkonkurenční a na jiných ryba o to nezavadí.Taky sice chytnu velké množství "ryb" ale skoro všechno není větší 55cm,takže nevím jestli jsem dobrý rádce.Mepsky č.2 jsou nejvíc univerzální.Třeba barva na wobleru moje nejúspěšnější byla vrch zelenočerný a ze spod zlatá metalíza s červenou barvou.Známý si sehnaly stejný wobler,ale spodek měli pouze žlutý místo metalízy a neměli úspěch jako já. Taky jsem měl největší úspěch na ryby mezi 6 hodinou a púl devátou ráno. A kámoš chodil vždy za hnusného deštivého počasí na podzim a skoro denně mi chodil ukazovat štiky kolem 80cm provokativně,protože mě se nechtělo v tom počasí ven vůbec.Gramáž olůvka jsem dával jen podle toho,jak moc daleko jsem chtěl nahazovat,ale nikdy víc než 1g. Taky používám fire line šnůru o průměru 0.12. Ohledně šnůry nemám zkušenosti z kvalitou,protože x let používám jen jednu značku.

Noprskly - Profil | Ne 26.9.2010 21:07:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chodím na přívlač skoro denně a na gumy chytám okouny a na mepsky č.2 tlouště od 10cm do 55cm a před dvěmi dny mi sežrala přibližně metrová štika wobler a to je poprvé za 10 let,protože na woblery nepoužívám nikdy lanka a na třpytky jen dvě karabinky.Barvy používám,když je kalná voda,tak výraznější barvy a na čistou vodu tmavé barvy.A vždy něco vytáhnu z vody. Ohledně gum už nepoužívám háčky s olůvkem,ale používám háček s dlouhým ramínkem a očkem.Olůvko-broček dám tak 20-30cm před háček,protože ryby hodně často poznají že to padá nepřirozeně rychle.Takhle je člověk obelstí více.