For Fishing 2010

zítra začína tohle podujatí a sem mužete vkládat vaše fotky, náměty, poznatky, ako se vám libily přednášky, akce vystavovatelu atd atd.
Autor diskuse: buldozer - Profil , 27.1.2010 všeobecné - ostatní

Rashid 28.93 - Profil | St 3.2.2010 21:12:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FOR FISHING >> nevím jestli budu mít úplně stejný názor jako kolega Pike-Pájka a už vůbec nechci mluvit za něj, to mi nepřísluší.
Za sebe osobně: ANO, stojím osobně o každého zákazníka, byť sebevíc nepříjemného. Protože prostě a jednoduše stojím o jejich peníze. A nejen dnes, tedy i zítra, pozítří, za týden, za měsíc, za rok.......
Proč? Z těch jejich peněz, přestěhovaných do mé kasičky, se vypočítává moje výplata. Asi tak.....

Bosanac - Profil | Út 2.2.2010 23:05:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FOR FISHING >> Vazeny pane okopiruji vam Vas " empaticky" prispevek ktery se mi nelibil , a dle reakci nejen mne :
FOR FISHING - ® Út 2.2.2010 0:05:49
Majsher >> Vážený pane, na úspěchu festivalu mají zásluhu především lidé, co festivoval pro návštěvníky (tedy i pro Vás) připravovali. Píšete o nějakém podkuřování vystavovatelům. Možná kdybyste věděl o čem vůbec hovořite, změnil byste váš mylný názor. Vůbec si nedovedete představit, jaké úsilí a i finanční prostředky musí vynaložit vystavovatelé a i organizátoři, aby mohli podkuřovat Vám. Pokud máte pocit, že pro návštěvníky bylo uděláno málo (levný parking, festivalové noviny zdarma, skvělé přednášky zdarma, více jak 100 tisíc Kč v návštěvnických soutěžích atd), pak mi Vás je líto. Mám pocit, že i Vy patříte k těm, co si slovo výstava (vystavovat) pletou se slovy sleva nebo zadarmo. Pokud se Vám v Letňanech nelíbilo, přeji Vám příjemnější zážitky na jiné rybářské výstavě.

Dobry obchodnik - organizator by dle mne odpovedel jinak . Mne - nas nezajima kolik organizator vynalozil prostredku a usili , organizuje vystavu s ucelem zisku a ne jako nejaku bohulibou cinnost . Vystavytele zaplatili za zabor mista , nedostali ho zadarmo , prevazna cast navstevniku - konzumentu zaplatila vstupenku v cene 150 kc a chce nejakou uroven sluzby za te penize . Nekdo je spokojeny nekdo neni , nekdo jen tise remca a nekdo napise svuj nazor na tomto nejnavstevovanejsim rybarskem serveru v Ceske republice .
Neposila se nekam na jine vystavy , jak ho vy posilate .
Neodkazuje se na komunikaci emailovou cestou jako vy mne . Kdybych mel problem s vasi osobou primo na vystave tak bych se obratil na vase nadrizene , te ktere vas plati . Svuj nazor jsem napsal tady , verejne a vam se muze libi nebo ne , je to muj nazor a za nim si stojim .
Mimohodem pracuji v cestovnim ruchu a vim co skody napacha jen jeden nespokojeny host . Jestli se na jeho stiznost opravnenou nebo neopravnenou , je to uplne jedno , reaguje jak jste reagoval vy v tom prispevku neco opravdu neni v poradku .
A jeste jedno mimohodem , zaklad dobre vystavy je orientacni plan umisten na nekolik mist , na vhodu a na hlavnich "krizovatkach" se znacenim kde se navstevnik nachazi a kde je kdo umisten .

Mallos - Profil | Út 2.2.2010 22:29:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Neznám pana For Fishing, ale jak píše drda, dobrý obchodník má trochu jiný přístup. Navíc si myslím, že je nanejvýš zbytečné z této pozice do podobných diskuzí zasahovat...

Michal Kučera - Profil | Út 2.2.2010 21:36:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mé hodnocení z hlediska vystavovatele - návštěvnost velmi dobrá, až nad očekávání, tady se určitě zhodnotilo úsilí vložené do propagace i nevšední nápady (různé soutěže, přednášky, bál atd), které daly tomuto festivalu či výstavě jakýsi 3D rozměr. Podmínky v hale celkem dobré, i když zde byl dost vydýchaný vzduch, takže jsem byl každý večer zralý na lázně a tucet masérek :-) Celková organizace velmi slušná. Pokud mám shledat nějaká negativa, tak byla ve většině případů daná výstavištěm v Letňanech, ne pořadateli. Mám na mysli katastrofální občerstvení, vystát frontu na hnus se nám nechtělo a tak jsme pro jídlo raději jezdili do KFC (v Brně vám donesou několikrát denně výborné teplé i studené jídlo až na stánek, navíc za velmi přijatelné ceny), také menší prostory okolo hal byly pro nakládání i vykládání zboží dost problematické. Jiné závažnější nedostatky jsem nezaznamenal. To, že tam (ne)vystavuje ta a ta firma nebo převládá ten a ten obor je dáno sílou firem, což ovlivňují zákazníci, ne pořadatelé. Vždy se najdou kritici a vždy je co zlepšovat, určitě se dá zlepšit i FF, ale osobně si myslím, že tato výstava pro většinu soudných zákazníků i vystavovatelů byla přínosem.

drda - Profil | Út 2.2.2010 21:34:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FOR FISHING >> mluvil jsem sice víceméně všeobecně, ale vás jsem měl na mysli samozřejmě taky. Takže vaše reakce byla na místě :-)
Že se musíte hodně učit, pokud chcete být úspěšný, je nasnadě. V žádném případě vás tady nehodlám školit na dobrého obchodníka, ale jeden postřeh vám řeknu - snad vám k něčemu bude.
Klient má právo i na názor, který je dle vašeho mínění nesprávný, nespravedlivý a třeba i hloupý. Dobrý obchodník ví, že i tento zákazník není pro něj zcela ztracený s jedinou výjimkou - když ho bude považovat za hlupáka a dá mu to taky najevo.
Doufám, že mi už rozumíte, co jsem tím měl na mysli.

Bosanac - Profil | Út 2.2.2010 20:31:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drda >> Co napsat , bylo o nekolik stanku mene nez v Brne . Sestava odrazi zajem zakladny , kakpr , kapr , kapr .......... plavacka solidni , neco malo vlacka a nakonci muskarina , Monfish a mali stanek Hobby g . V nedeli jsem v klidu promluvil s jeho majitelem panem Grofem , muskarina je opravdu na okraji zajmu a vystav slouzila spise jako prezentace noveho sortimentu , coz u nej byl pan z firmy Hardy .
Vystavu bych nenavstivil kdyby nebyl stanek MRKu a volnase od MM a RC . Poklabosil jsem s lidma ktere jsem dlouho nevidel . Kopil jsem jen knizku o vazani musek co byla ve sleve na stanku chytej .
Jeden z plusu prazske vystavy je parking za 50 kc . Ostatni je opravdu docela srovnatelne .

Co se mi nelibi je predposledni prispevek pan Chmelicka - FOR FISHING - ® Út 2.2.2010 0:05:49
Clovek ktery ma funkci reditele vystavy by se mel lepe ovladat . Receno jeho slovnikem , mily pane je mi Vas lito , navstivte kurz sebeovladani nebo vymente praci jestli to psychycke napeti nezvladate a nechte pracovat nekoho kdo to lepe zvlada .

fotojakes - Profil | Út 2.2.2010 11:30:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FOR FISHING >> Myslím, že akce byla velice vydařená o čemž svědčí i počet návštěvníků a nával na většině stánků především v sobotu. Únava vystavovatelů se projevila hlavně tím, že jich šla spousta místo na bál odpočívat na hotel. Bál byl vyvážený a nabídl hudbu a zábavu téměř pro všechny (techno a hip hop tam nehrál:-) ). Takovou bohatost a pestrost obložených stolů při rautu jsem ještě nezažil a myslím, že cena vstupenky odpovídala kvalitě. Velkým plusem pro klasického návštěvníka bylo občerstvení a hlavně dostupné a levné parkování, které nemá na ostatních rybářských výstavách obdoby. Nehledě na dostupnost MHD (metra). Když vezmu stánky, tak bych řekl, že novinek tam bylo vcelku dost a těch výprodejů tam bylo minimum. Než mě někdo napadne, musím přiznat, že jeden z těch výprodejů byl na našem stánku. Trošku mě mrzelo, že o přednášky nebyl moc velký zájem, protože pořadatelé a přednášející stálo jistě hodně úsilí dát dohromady tak rozsáhlý doprovodný program. Vcelku to bylo dobře zorganizované a těch pár much snad na další ročník pořadatelé vychytají. Pro mě osobně byla jediná zásadní chyba v místě kde byla kuřárna, protože tudy procházel každý a bylo to skutečně nepříjemné. Šatna bude příště jistě důkladně označena, ale myslím, že ani tak jí moc lidí nevyužije. Jsem rád, že většině lidí se to líbilo a těch rejpalů, kteří své reakce už přehánějí je minimum.

El Duffus - Profil | Út 2.2.2010 10:02:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové, na to, že to byl první ročník, já bych řekl, že to organizátorům dost povedlo. Jako že bylo hodně lidí, ano bylo, ale to jen ukázka toho, že to bylo marketinkově dost dobře zvládnutý. Vzpomentě na Carpshow v Jesenici, dva roky zpět, tam chyběla propagace lidi nepřišli...
Ano, šatna byla bokem a moc dobře označená nebyla, ale tak člověk má hubu a může se zeptat...
No jinak jsem pěkně nasranej, protože ty nové navijáky Tribal od Shimana se mi fakt líbily a už tedka vidim, jak to časem dopadne... :-)

FOR FISHING - Profil | Po 1.2.2010 20:53:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

karlak >> svým způsobem je pro nás významný každý vystavovatel, každého vystavovatele si vážíme. A jsou věci, které na veřejnost nepatří. Chcete-li senzaci, zakupte si Blesk. Dále do této diskuze vstupovat nehodláme, my respektujeme vaše názory, pokud chcete, Vy respektujte naše fakta.

karlak - Profil | Po 1.2.2010 20:02:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FOR FISHING >> mluvíte jak politici v náznacích kdo je podle vás VÝZNAMNÝ VYSTAVOVATEL my rybáři a široká veřejnost to chce vědět !!!!

Juraj - Profil | Ne 31.1.2010 21:56:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Navštívil jsem festival v pátek a byl jsem tam asi od 11:00 do zavíračky. Nasával jsem atmosféru, víno a slivovici. Krásně jsem si u konkurenčního stánku popovídal s ospreyem, pozdravil jsem se s MM a Romanem. Prošel jsem stánky a prohlížel si hlavně feedery a téměř všude jsem se více, či méně zakecal, takže to uteklo jako voda. Zaujal mě zejména jeden kousek od firmy Hardy, ale raději jsem si rychle nechal zajít chuť.
Nakonec jsem si koupil feeder na krmení od firmy, o které nechci ani slyšet, ale cena byla taková, že když bude zlobit, tak ho při obvyklém reklamačním postupu klidně rozšlapu. Když zlobit nebude, budu rád a když ano, tak mě třeba přesvědčí, že se polepšili a já začnu nakupovat jejich výrobky. Jednání bylo vstřícné a dojem z pánů Bednaříka a Ouředníčka byl velmi pozitivní. Takže se snad blýská na lepší časy.
Všudy přítomná kaprařina mi ani moc nevadila, naopak dodávala spousty různých vůní, které mile dokreslovaly atmosféru. Některé přípravky voněly tak opojně, že bych je nejraději smíchal s vodou, či mlékem a s chutí vypil. Na druhou stranu se mi dvakrát při itenzivním nadechnutí málem přihodila nehoda. Jen zázrakem jsem se ovládl a v balení odkud se "vůně" linula se neocitl nějaký ten materiál navíc. Po té byl již můj postup o poznání opatrnější.
Takže kapraři byli určitě spokojení. Trochu zklamáním mohl být festival pro příznivce přívlače a zejména muškaření. Tedy co se vystavovatelů týká. Doprovodný program byl lovem lososovitých a dravých ryb docela nabitý, takže si tu mohli alespoň spravit chuť.
Na své si asi přišli i plavačkáři, kde tradičně u stánku Colmicu a nově i samostatného stánku Sarfix se jistě dalo leccos zajímavého zhlédnout. Pravdou je že vystavené odkládačky jsem asi neviděl vůbec, ale to neznamená, že tam nebyly.
Byl jsem zvědavý na to jak P. Konopásek stihne za 30. min přednášku o lovu na odhoz a to včetně úvodu a zodpovězení závěrečných dotazů. Jak jsem předpokládal, na žádné finesy nedošlo, což vůbec nevadilo, neboť z následujících dotazů bylo zřejmé, že plavaná je pro většinu posluchačů pole neorané. Nicméně jsem přesvědčen, že by si pan Konopásek zasloužil více prostoru. Jistě by pak přednáška byla mnohem zajímavější.
Je jen škoda, že chybělo zastoupení některých významných firem, jako např Sportex, Sensas, nebo Daiwa. Také Semu jsem nějak postrádal.
Výstavu jsem opouštěl po 18- té hodině a celkově příznivý dojem završilo příjemné povídání o feederovém závodění s panem Ouředníčkem, při společné cestě metrem.
Domnívám se, že tato se akce velmi povedla. V průběhu výstavy se jistě objevila spousta připomínek, co by se dalo vylepšit a věřím, že nad těmi reálnými se organizátoři zamyslí. I když nejsem fanda, jsem přesvědčen, že by si zejména muškaři zasloužili více pozornosti.
Na to že se jednalo o první ročník, za sebe musím před organizátory smeknout. Zejména vybraný termín považuji za trefu do černého. Uprostřed zimy takové setkání zahřeje srdíčko nejednoho rybáře.

Bosanac - Profil | Ne 31.1.2010 21:15:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Uz bylo dost domacich zvirat v podobe pomalovanych koz a hus . Prvni je fotka casti stanku naseho draheho a predevsim draheho svazu - CRS . Jen by mne zajimalo na co takovy stanek a kolik nas stala tato sranda .

slimi - Profil | Ne 31.1.2010 21:00:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak se přidávám k dalším hodnotitelům výstavy..... Jsem rád že v tomto čase se v Praze něco takového koná, protože čím víc rybářských akcí, tím jedině líp.Každý druhý má absťák a po návratu domů již začně střádat plány na aktuální sezónu, do které dnes mohl osvěžit svou výbavy, získat nové dojmy, informace a udělat si nějakou představu o svých dalších rybářských krocích.....Moje dojmy byly pozitivní....nálada veselá...slečna sličná... ryby krásný..... samozřejmě mouchy to mělo,ale kdo chtěl a nehledal jen chyby výstavu si užil....Je pravda že převažovali kaprařské specializované obchody, což je ovšem pochopitelné z hlediska marketingu.....Mně osobně chybělo někde nějaké vyloženě feederové zastoupení co se jen prutů netýká, jinak až na to že jsem doma nenašel slevový kupon na vstup, z časopisu Rybářství...jsem odešel spokojen, s několika igelitkami jak z alberta......a můžu se těšit na příští ročník...

Maxwell - Profil | Ne 31.1.2010 20:46:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kosvi >> hele, múžeš mi vysvětlit, proč zde udáváš moji fotku za svou? myslíš, že když ji vořízneš a sundáš z ní můj nick, že to nikdo nepozná? Byl si vůbec na tý výstavě a jsou ostatní fotky tvoje?

Řízek.1 - Profil | Ne 31.1.2010 19:34:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeste nejake fotky z For Fishing

kosvi - Profil | Ne 31.1.2010 18:54:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ještě nějaké fotky ze soboty

Řízek.1 - Profil | Ne 31.1.2010 17:56:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vase zprava

Řízek.1 - Profil | Ne 31.1.2010 17:45:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi dali hlas. Petrův zdar, Zuza z Berouna

Řízek.1 - Profil | Ne 31.1.2010 17:40:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,vcera jsem byl na For Fishing s pritelkyni a uzili jsme si 1.rybarsky bal.Pritelkyne byla na vyhlaseni Miss sympatie For Fishing :)

Ládes - Profil | Ne 31.1.2010 15:28:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

buldozer >> Tak můj hlas byl na místě :-))) MISS SYMPATIE FOR_FISHING gratuluji :-))

milous - Profil | Ne 31.1.2010 1:09:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak s odstupem ještě jedno zhodnocení výstavy: To, že kaprařina měla většinové zastoupení, mě vůbec nepřekvapuje, protože ta vlastně nejvíc zaplňuje trh, hýbe svazem a je nejvíc slyšet. Na druhou stranu, tam kde byly kaprařské věci (nemluvím o stáncích s návnadami a nástrahami), byla i plavaná i přívlač i feeder (jak pruty, tak navijáky a vlasce), stánků, kde měli vláčecí nástrahy bylo taky celkem dost, stánek s muškařinou jsem viděl jeden + u jednoho dalšího měli kolovrátky a asi u třech jsem viděl pruty, sumcařina a mořský rybolov byl zastoupen taky na několika stáncích plus jeden(minimálně) byl pouze o tomto druhu lovu.

Pro chachara upřesňuji, že naprosto přesně vím, čeho se načuchala ta pomalovaná dívčina na Maxwelově fotce - biogel od firmy, která měla stánek kousek za Ravenem (jméno si nepamatuju) s vůní "mrtvola". Toby zabilo i orla v letu!

K Toonyho příspěvku: vše je o lidech. Já okukoval feedery firmy Hardy (u stánku Hobby G), které na těch 10000,- začínaly a nejen že český zástupce velice ochotně vysvětloval a ukazoval a i katalog slíbil zdarma zaslat, ale přímo anglický zástupce firmy podal velmi zajímavý a asi i fundovaný výklad, ale přímo mě donutil, abych ten prut držel a za špičku ho ohnul do podkovy. Prostě, prezentuje-li někdo zboží, kterému věří (a nebo o něm ví víc, než jen to, kolik stojí), nemá na výstavě problém. Tam totiž s tím, že si to lidi budou chtít zkusit, musí počítat.

A poslední poznámka pro ty, co tu pláčou nad malými nebo žádnými slevami: Nemáte pravdu! Sice ne všude, ale dalo se nakoupit za velmi zajímavé peníze. Největším zlevňovatelem bylo podle mě Mivardi (ať už svoje pruty nebo Jaxon - třeba Crystalis feder 360cm 50-120g zhruba o 50%), ale i jinde a navíc, a to se mi líbilo, byl u některých prodejců i prostor pro vyjednávání.

PS Jaký byl ples?

JohnMcE - Profil | So 30.1.2010 21:46:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem dnes pobyl 9:00 - 14:00 na výstavě. Bylo docela dost lidí, takže občas strkanice, která se přes oběd trochu zlepšila. Hodnocení tady byla napsána od čtvrtka různá, kladná i záporná. Sám jsem se dnes počítal do skupiny lidí, která se koukala, kecala se známými i neznámými. A něco utratila. V každém případě jsem se nejvíc při kecání potěšil u stánků Rybáře s šéfredaktorem Pánkem, Mrku s Martinem Maťákem, Chytej s Ospreyem Mírou Horáčkem. Co se týče útraty, tak největší radost ze mě měli zez Plzně u stánku nastrahy.cz, kde jsem si vytvořil osobáček v nákupu mikrosmáčků, smáčků a jiných gumpříšer. Pak se líbilo u Colmicu, Stormu, Grauvellu, Mivardi...Tam mě taky zaujal proutek na UL přívlač Perseus od Jaxona v super ceně, který jel se mnou domů. I když roudnická vydra Muskiehunter se mě ptal, jestli to mám na kapry...
Takže celkově spokojenost

Toony - Profil | So 30.1.2010 20:59:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vystava zajimava, ale ty davy lidi byly umorny ... Jinak docela me zarazil jeden zazitek. Vedle stanku LK Baits, uplne v rohu, melo zastoupeni nejake rybarstvi a lital tam starsi pan v cervenem tricku. Prisli tam nejací chlapci a chteli jsi vzit do ruky NGcka a trosku si s nima zamavat v ruce. Pan pronesl pro me pamatnou vetu: " Chlapi, ty pruty stojej 10000,- kus, jestli na to mate, tak vam je ukazu, jestli ne, tak bezte dal" ... To me malinko zarazilo :))

kosvi - Profil | So 30.1.2010 18:58:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobrá výstava akorád lidí jak nast...............................

pavelf - Profil | So 30.1.2010 18:11:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

reklama na otevření prodejny v praze průhonicích 18.3.2010

Roman C. - Profil | So 30.1.2010 15:33:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bodypainting na stanku Ravenu...

Locarp - Profil | So 30.1.2010 15:13:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pěkná výstava ale moc lidí, že se člověk ani k některému stánku nedostal. Pořadatele musím pochválit.

Maxwell - Profil | So 30.1.2010 14:30:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě

milous - Profil | So 30.1.2010 14:25:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Před chvílí jsme se s komikem vrátili z FF a mohu s klidem prohlásit, alespoň tedy za sebe, ale myslím si že komik se k tomu staví stejně, že FF je dost povedená akce, přesto, že dneska kolem poledne už bylo dost plno. My však dorazili v devět, zašli ke stánku MRK na panáčka (viz Romanovo foto asi o 5 stránek zpátky), zastavili se u konkurence s Ospreyem, na jeho radu zašli okouknout a osahat feedery od Hardyho (opravdu LUXUSNÍ záležitost), no a pak už koukat, očuchávat a posléze i něco nakoupit.
Jinak, několik lidí se tu zmínilo o stánku Ravenu, ale foto nikde, tak aby z toho měli něco i ti, co neviděli, foto přikládám

Maxwell - Profil | So 30.1.2010 14:23:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokračování..

Maxwell - Profil | So 30.1.2010 14:17:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak já taky přidám pár fotografiíí...Myslím, že výstava vydařená, jestli pořadatel na příštím ročníku uloví více firem, bude to velká konkurence Brnu...

DEPRESS - Profil | So 30.1.2010 11:09:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

for fishing 2010 - sobota