Jaké jsou nejlepší barvy woblerů a třpytek?

Máte někdo zkušenosti s barvami woblerů a třpytek?
Autor diskuse: KubasMan - Profil , 20.5.2009 dravci - nástrahy, návnady

Chytáte raději na :

A) Na woblera48%

B) Na třpytku17%

C) Na twistra 17%

D) Dam tam všechno co mi přijde pod ruku .19%

Od 21.5.2009 hlasovalo 84 čtenářů.

6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nkodl46 - Profil | Pá 5.6.2009 16:51:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Raději volím přírodní barvy, ale když selžou nebojím se nasadit něco echt křiklavého a neokoukaného. A když i tohle selže, tak je lepší jít na orosené pivko.

NFlying trout - Profil | Čt 21.5.2009 20:27:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Asi bych volil barvu podle čistoty vody ... v zakalené výraznou v čisté něco přírodnějšího!
Ale jde o to si spíš tu rybu vyházet ... jako kapra vyčekat!

NHoO!y - Profil | Čt 21.5.2009 18:53:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jak už tady mnozí řekli není důležitá jen barva ale i pohyb a někdy i použitá vůně( dá se koupit v rybářských potřebách). K těm barvám je důležité a štiky to mají rády když je kontrast. Tak třeba bílé tělo s červenou hlavou a černá nástraha s žlutou hlavou. Nakonec stejně získáš nějakou řadu nástrah kterou dáš do krabičky a budeš používat jen nástrahy z té krabičky. Nejdřív to chce čas a zkoušet a zkoušet,

Nkodl46 - Profil | Čt 21.5.2009 9:37:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U třpytek barvu moc neřeším, tím nechci říct, že se v mé krabičce nenecházejí různé tvarové a barevné variace, ale jde tam spíš o to být ve správný čas na správném místě, dalším dobrým vodítkem je čistota/kalnost vody. Kamarád to dělá tak, že si na začátku koupí 10 stříbrnejch třpytek různých velikostí, pak zajde do papírnictví, kde nakoupí pár barevných archů samolepícího papíru a vytváří si barevné kombinace sám. Taky možnost a docela se mu to osvědčilo. U těch woblerů jsem zastáncem přírodních barev, imitující různé druhy ryb, jak už tady zaznělo zaměřuji se spíše na způsob wedení a místa, kde se chci s nástrahou pohybovat, samozřejmě když už nic nefunguje, tak používám barvy jako RH, FT atd.., prostě takové poslední výstřely, ale i to občas nese své ovoce. Rybám neporučíš, důležitý je nebát se experimentovat a zkusit něco jiného, co nikdo nepoužívá.

Nsven - Profil | St 20.5.2009 21:33:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepa-č >> PepaČadek >> Náhodou to je docela praktická otázka. Přece si nebude kupovat woblery na které ryby nejdou. :-) Nedopadne jako my, co vlastníme tunu různých rybářských pikačovin, které leží a leží a leží. :-)))

Nkarel.datel - Profil | St 20.5.2009 20:55:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KubasMan >> Máš očíhnutou nějakou vodu? Pokud chceš prochytávat vodu kterou neznáš, stejně musíš mít zásobu třpytek a přepřahat. Někdy je rybám drahej wobler u zádele a jdou po stříbrným vrbovým listu a ještě k tomu plandavce. Barva se taky nedá uhodnout, někdy chodí za kamufláží místního potěru, někdy za takovými abstrakty, že to člověku rozum nebere. Jsou dvě možné taktiky, vybrat si místo a prohazovat ho různýma nástrahama a různými styly vedení nebo navázat jednu nástrahu a projít pořádný kus řeky. Nebo můžeš i obojí.