Vlasec Shimano Speed Master Specialist Spinning



Kategorie: Drobnosti

Tento vlasec je vytvořen speciálně pro přívlač. Má sníženou roztažnost a velkou povrchovou odolnost. Jeho barva je bílo-kouřová s fialovým nádechem. Prodává se v průměrech od 0.14 do 0.40 mm v návinu po 300 m za cenu od 190 do 290 Kč.

K vyzkoušení jsem měl dva průměry - 0,16 a 0,20 mm. Jelikož toho sám moc nenavláčím, dal jsem je dvěma svým přátelům z MRKu (0,20 Boyscout, 0,16 Osprey) s prosbou, aby mi později řekli, co si o nich myslí. Boyscout mi jej vrátil snad po týdnu s tím, že je málo pevný. Osprey později toto také potvrdil. Sám jsem průměr 0,20 potom několik týdnů zkoušel používat na feeder, kde by se měla také projevit jeho přednost v nízké roztažnosti a odolnosti - a to se také potvrdilo. Pevnost posuzovat nebudu, jelikož takto silný vlasec je i na mé hrubé chytání předimenzovaný, ani jednou jsem jej při rybaření neutrhl. Mohu po konzultaci s kolegy potvrdit, že vlasec si i po používání zachovává původní vlastnosti.

Celkově bych řekl, že u značky Shimano, obzvláště v luxusnější výrobkové řadě SpeedMaster, bych očekával větší kvalitu, srovnatelnou třeba se staršími vlasci Technium nebo Super Yellow od této firmy.

 

Klady a zápory

odolnost povrchu

snížená průtažnost

pevnost v uzlu

jen 300m balení

 

Martin M. - Profil, 13.7.2006