V proudu pod vodou

Náhled pod vodu při lovu na feeder na řece. Bohužel voda nebyla tak čistá, jak jsme doufali.

Použité vybavení:
prut Maver Diamond 90 g 360 cm
naviják WFT Penzill Spin II 4000

Martin M. - Profil, 26.7.2016

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

elefant58 - Profil | Čt 1.9.2016 9:05:24

Ďakujem,za videá,čo ste mi poslali.Postupne ich budem pozerať.Váš stáli ctiteľ a rybár zo slovenska,z Komárna.

alžběta - Profil | Pá 12.8.2016 17:31:07

xLonghandx >> ahoj. Děkuji za reakci. V tomto případě (pro mě) je bohužel základ videa ten rušivý element v podobě televize a proto jsem hodnotil tak. Jinak jak jsem psal se mi jeho videa velmi líbí.

xLonghandx - Profil | Pá 12.8.2016 12:22:42

alžběta >> tiez nemam rad ked vidim niekoho premavat sa po oravskej priehrade na clne s tym ze pohlad ma upreny niekam do clnu (zeby sonar) a za sebou vlecie nastrahu. Na dalsej strane ked uz mam cas chcem ho pri vode stravit efektivne. Ak by si to co ty hovorili nasi predkovia, ako pises, tak by sme dnes chybali na haciky z kuracich kosti, vrbovy prut a vlasec splietany na kolene z konope. Je to o kompromise a zdravom rozume. Chapem ta a sam niekedy reagujem podobne. Nesuhlas s techhnikou je jedna vec, ale hodnotit martinove a kameramanove atd vykony patkou ako celok zase nie je uplne fer. Lebo hodnotis celok. Nie len pozutie kamery. Ale paci sa mi ze z tvojho prispevku ide zdrava emocia.

Shafi - Profil | St 3.8.2016 14:53:52

Martin M. >> Samozřejmě jsem to už několikrát udělal, ale umím si to i jen tak představit co se s tím děje. Jinak si to už ukazoval v roce 2012 ve videu Test montáží na feeder http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=27453. Taky by mě zajímalo, jak by ryby reagovaly při změně z kovového krmítka na plastové.

RK - Profil | Út 2.8.2016 1:31:49

Oprava, druhá věta zní - větší uhel

RK - Profil | Út 2.8.2016 0:56:30

Myslím,ze i delší návazce mohou pomoci lepšímu průběhu. Menší úhel.To se vyplatí při neduraznem brání třeba malych plotic.Daji se nekdy sekat i malé drbance,ci malé přihnutí špičky.A to je vlastně opak krátkých návazců,tedy srkaček a methodu.Maly úhel mající vliv na proniknutí ostrého háčku do rybí tlamy o váhu krmítka po napnutí kratounkeho návazce.Tedy vlastně ihned.

Martin M. - Profil | Út 2.8.2016 0:45:36

Shafi >> 60g by to trochu zlepsilo, ale pokud si udelas test doma na zemi, s vlascem, krmitkem a spickou prutu s prubezkou, tak zjisis, ze ani tech 60g pevne nelezi, ale otaci se nejprve ve smeru tahu a teprve pak zacne "prubezkovat". A pod vodou je to vse nadlehcene archimedovym zakonem a vlivem proudu mene pribite ke dnu. Plus kluzkost podkladu, uhly atd. Mne to pri nataceni nepripadlo tak sokujici, ze krmitko jde za rybou, abysme tomu venovali vetsi pozornost a testovali zrovna tohle.

RK - Profil | Po 1.8.2016 23:38:54

Shafi >> já si myslím to samé, co ty. Třeba u pevného pátera na stojáku jsou záběry často narovnání špičky,nebo poradne ohnuti spicky.A to tam mám 40g krmelec na dvou
centimetrovém fousu. A nakonec vytáhnu cejnka, jak dvě dlanė. I u průběžky si myslím to potažení krmítka bude standart skoro vždy.Ryba se píchne, zbavuje se háčku a v určitém úhlu bere dráhu.Cim je úhel ostřejší,tim je to potažení dramatičtější. Ale úhel dostačující k tomu potažení je tam vždy.Je jasne,ze při potažení krmítka dochází částečně i k protažení ockem-zalezi na uhlu. Určitě bude existovat váhová hranice hmotnosti krmítka,kdy by se záběr projevil pouze protažením,ale kolik by to krmítko muselo mít? A hlavně by se asi muselo chytat s abnormálně těžkým krmelcem,ale přitom s nesmyslně poddimenzovanou(tedy jemnou) nehodící se špičkou.
Jsou to jenom úvahy,ale myslím,ze i na stojáku pri chytání s lehčími krmítky dochází k tomu potahování krmítka vzdy.....Respektive,jak začne špička klást při ohnutí větší odpor,krmitko se dá do pohybu.Pisu pouze svůj názor

alžběta - Profil | Po 1.8.2016 22:38:23

99% videí z produkce M.M. hodnotím jedničkou, ikdyž chytá stylem, který mi blízký není. Jeho videa jsou klidná, taková jaká má podle mě být celá rybařina. Přiznám se, že toto video jsem hodnotil pětkou.
Pokud by někoho zajímalo vysvětlení, než naleje lávu na mojí hlavu...
Chápu důvody vzniku tohoto videa.
Obecně nemám rád, když se natáčí něco, co se natáčí. V rybařině a u tohoto stylu tím spíše. Je to jen další krok integrované elektronické době. Když chci vidět život pod vodou, pustím si dokument s jednou kamerou a jedním obrazem. Když chci jít na ryby, chci čekat trochu překvapení a využít při řešení situací trochu instinkty lovce. Na kameře to vidět nechci. Něco mezi je pro mě lov s echolotem. Ale toto už je pro mě dost tescolov. Připomíná mi to šachy proti soupeři s tím, že mi tahy bude radit počítačový program. Rybařina ztrácí kouzlo.
Jak se chová krmení ve vodě, větřící cejn apod., si raději špatně domyslím, než dobře uvidím. Léta praxe mě pak naučí, tak jako naučily generace před námi. Opakuji, je to jen můj pohled, nikomu neberu ten jeho.

Shafi - Profil | Po 1.8.2016 22:12:31

Martin M. >> Myslím si, že by to tak nemuselo být ani se šedesátkou. Škoda, že si nezkusil změnit během natáčení krmítko za těžší. Opravdu bude záležet na více faktorech a jedním z hlavních bude ten úhel, který svírá návazec a silon vedoucí k prutu a samozřejmě postavení prutu, síla proudu, hloubce,váze krmítka, na množství krmiva, které ti zůstane v krmítku. Často, když mi ustanou záběry, měním krmítko za olověnou kapku a většinou na to ryby reagují pozitivně.Ale jinak Martine zajímavé a povedené video. Doufám, že to ještě někdy zkusíš i jinde.

Kondrakar - Profil | Po 1.8.2016 21:57:57

Martin M. >> Tím si mi odpověděl na to, proč to krmítko "utíkalo" při záběru za rybou :-))) Sem si právě říkal, že by ten silon měl očkem obratlíku probíhat. Tak by to bylo na stojáku bez proudu, ne?

Martin M. - Profil | Po 1.8.2016 19:56:51

ryby tahaji krmitko po dne proto, ze je jen tak tezke, aby jej neodsouvalo proudeni. Drzi na miste jen "tak tak" a i slaba sila s nim potahne dolu po proudu. Kdyby tam misto 40g krmitka byla sedesatka, pohnulo by se az pri vetsim zatahnuti, do te doby by vlasec prokluzoval pres obratlik.

Halen - Profil | Po 1.8.2016 19:53:36

Tak já nevím. Je to průběžné a ryby přesto tahají krmítko za sebou. Není to samosek??? :p

RK - Profil | Ne 31.7.2016 23:44:32

Martin M. >> pravda vítězí, i když na čas poražena bývá😃

marmyš - Profil | Ne 31.7.2016 22:33:12

Martin M. >> Je vidět rozpad krmení,splavování krmení,pohyb krmítka po záběru.., je to poučné video.

Martin M. - Profil | Ne 31.7.2016 22:19:51

aguirre >> je to vyreseno tak, ze na kamera prezije i mnohem vice nez 100 g, mozna i 100 kg. Ze nebude "nic" videt, to jsme bohuzel necekali.

fheavy - Profil | Ne 31.7.2016 21:35:31

Martin M. >> zapomnel jsem ti kvuli tem zabomysim kecum podekovat za inspiraci takze diky Martine.!!