Plavaná pod vodou

...

Martin M. - Profil, 6.12.2013

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

smišenka - Profil | Út 18.3.2014 9:58:45

Jsem začátečník ale videa na ktere koukám kde rybáří loví ryby s kamerou pod vodou,není ta voda tak čistá ale jde vidět jak se starají o přirodu ale taky to je že tam není bahno.

Kruan - Profil | Út 4.2.2014 17:43:07

Zabery krasne, ale i jako plavackove embrio poznam, ze je tam neco spatne. Sestava jak na velkeho kapra. Zaber kdy plotice na miste zvedne hacek i s malym brockem neni na splavku (kačene) vubec videt. Ale ten obraz je fakt luxus :)

tomm - Profil | Út 17.12.2013 18:20:51

šmudla007 >> Tak dobře to je určitě o tom žádná:-)
To seřízení a tak dále to je jeho věc a jeho problém, máš pravdu. Pokud by to dokázal všelijak poladit, mohlo to video být možná i o dost zajímavější.
Určitě to má jakési kouzlo ve smyslu, který jsi naznačil. Líbí se mi a plně souhlasím s myšlenkou, že ne každá ryba se musí na udici oběsit a skončit na břehu. Plně sdílím názor, že hezká rybařina, byť se zlomkem úlovků je často daleko krásnější, než strojová práce s dokonalým náčiním, při kterém se z vody vytáhnou kilogramy ryb, bez zvláštního zážitku. Souhlasím, rybařina se v tomhle mění a lidé neumí ocenit klasické jednoduché a třeba i trochu neohrabané posezení u obyčejného nedokonale vyváženého splávku, potud ok.
To co mi skutečně vadí a co nekousnu je ale to, jak neumí zacházet s náčiním. Pokud dospělý chlap, dotočí rybu ke špičce a pak prut musí posunout dozadu ala dělička, nebo po tom prutu nedejbože šplhá, tak to na ten záhlavec skutečně je. Tenhle člověk je zřejmě absolutní začátečník a třeba na to časem přijde. Je ale fakt, že u nás je tenhle jev vidět i u lidí, kteří chytají dlouho. To je ale efekt toho, že povolenka u nás nic nestojí, náčiní si může dovolit každý a tak rybaří kdejaký vandrák, který nemá o rybách a rybaření žádné vědomosti, protože je vlastně nepotřebuje. To jsem ale odbočil.
Prostě ať si chytá každý jak chce, ale pokud někdo neumí k ruce zhoupnout malou plotičku, svrbí mě ruka:-))

šmudla007 - Profil | Út 17.12.2013 12:09:59

tomm >> když čtu co jsi napsal, tak myslím že je velice dobře že už nejsi vedoucí rybářského kroužku. Úcta elementární ke kolegovi rybářovi je dneska vzácné zboží. Jak nechytá podle mýho názoru, tak je jelito a zaslouží si pohlavek?
Rybu chytl, natočil hezký poučný video, věnovat se sledování splávku a monitoru současně trošičku rozptyluje.
Důležitý je že je vidět že ryba poživatelnou nástrahu nevyplivne, nasaje jezdí až se to projeví na splávku dřív nebo později, není nutné každou rybu co nasaje háček zaseknout a vytáhnout- v tom je to kouzlo rybaření.
Udělal se kroužek kolem splávku, copak tam asi ožďubuje nástrahu. je to kapr je to lín to se někdy nedozvím(rým).
Video na jedničku, rybaření na pohodu.

mascha - Profil | Po 16.12.2013 19:23:58

za podvodní záběry jednička, za chytání pětka...

MrKos - Profil | Po 16.12.2013 18:37:12

Docela šílené video v tom smyslu, že borec chytá plavačku možná poprvé v životě a jeho vybavení má s plavanou společného pouze to, že má na háčku dva červy. Nějakej tvrdej starej prut a přitom žvejka jako kravskej ocas, přehloubená a špatně sestavená montáž bez možnosti čtení záběru, borec nezvládá ani techniku, přehnaným zásekům už scházely jen tři kroky vzad a celkově je to povedená taškařice. Lov plotic na hrčák.
Podvodní záběry hrčáků jsou super, to zase jo.

doduško - Profil | Pá 13.12.2013 16:47:02

Balzam na dušu v tomto sychravom zimnom večere.

Chmell - Profil | Ne 8.12.2013 18:54:48

Na můj vkus chytal dost neprofesionálně, ale jinak dobry video

Bundik_ova - Profil | Ne 8.12.2013 10:51:38

Pro mě je to jedno z nejhezčích videí o jedné z nejhezčích sladkovodních ryb, co jsem poslední dobou viděl. Ten zimní kabát jim moc sluší. Za 1.

tomm - Profil | Ne 8.12.2013 10:25:16

Ja myslim, ze kdyby byl lovcem nekdo kdo neni uplne jelito, bylo by to jeste podstatne zajimavejsi. Na tom jeho megasplavku neni nic videt, ale to proto, ze velikosti je vhodny spis na vorvane a celkove serizeni neni asi taky zrovna nejvhodnejsi. Vzdycky kdyz takhle vidim nejakeho dospeleho rybare jak splha po prutu, nebo ho dava za sebe, aby dosahnul na rybu domotanou ke spicce, tak mam strasnou chut prijit k nemu, lisknout mu zahlavec a zase beze slova odejit. To je ale asi jeste deformace z doby, kdy jsem vedl rybarsky krouzek:-)

fotojakes - Profil | Pá 6.12.2013 21:30:30

draveček >> mám podvodní kameru s kabelem 15 metrů. Sice jen černobílou a slouží pouze k dívání (nemá nahrávání), ale používám jí vesměs jen v zimě, kdy se voda vyčistí a je něco vidět, nebo ke kontrole výpustí, potrubí a tak, kde si kameru nacpu bezprostředně k objektu zájmu a je něco vidět i za horší průhlednosti.

draveček - Profil | Pá 6.12.2013 20:43:24

fotojakes >> to asi opravdu nebude jednoduché,to si člověk jen tak při zhlédutí ani neuvědomí :-)