Květnový lov na Vysočině 1

Jarní lov kaprů a línů na boilies ukáže Míra Kratěna.

Martin M. - Profil, 1.7.2013

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

Lovec Fišma - Profil | Út 16.12.2014 19:45:58

Pardon , ale líbat rybu fuj.

Michal 21 - Profil | Pá 1.11.2013 20:13:21

ahoj, jen točte dal a dal. videi o lovu na feeder je tu dost ,ale videi o lovu na boilies nebo na přívlač tu zase tak není :D jinak je to pěkné video :D : PS: točte další a další videa :D

Steinar-88 - Profil | Pá 30.8.2013 23:25:51

...Hodně povedené video… Skvělá práce…

dukin - Profil | So 13.7.2013 17:10:54

Video bylo pěkné, rád jsem se na něj podíval. Ovšem líbání každé ryby.. Vždyť ten kapr z toho nic nemá :o)
Připadá mi že to začal dělat každý, ale až po J.V. :o)

: vydrák - Profil | Čt 11.7.2013 16:09:12

Já tolik chválit nebudu.
Je moc fajn,že se točí MRKvidea.Je na co koukat,ale to je v tomto případě tak vše.
Video nic nepřináší,chybí v něm napětí,příběh.Ryby klasický soukromákový,s rúzným poškozením a bez dústojnosti.
Kapr s půlkou ocasu,lín se zdeformovanou, stokrát natrženou držkou atd.Může mít opravdu rybář radost z takovýho úlovku?

Asi ano.Petrův zdar

Mambošák - Profil | St 10.7.2013 10:53:52

Ahoj nadšenci cechu rybářova...

Každému, kdo si dá tu práci (čas a peníze) natočit video a projeví tak ochotu podělit se s námi o svou techniku lovu, o své "fintičky" a "vychytávky", patří můj neskonalý dík a obdiv. To je v dnešní podivné době spíš vzácnost.
Je nad míru jasné, že kvalita zpracování i obsahu je různá. Je příliš mnoho faktorů, které to ovlivňují. Bylo by nemístné srovnávat krátké filmečky třebas od Martina M., na kterém je vidět čím dál tím větší zběhlost a profesionalita, s lidmi, kteří takové zkušenosti ještě nemají (a teprve je získávají).

Já osobně se dívám pokaždé na obsah.
Porovnávám to, co je mi předkládáno s tím, jak sám chytám. Co je lepší/horší. Pokaždé se dá najít něco, co člověka obohatí. Ať už nějaký nový fígl, který u vody ušetří práci i čas a nebo jen ujištění toho, že danou věc dělám správně. I to je cenná věc, protože není nic horšího než pochybnosti...

Je jasné, že při natáčení takového videa člověk prezentuje právě to své. To, co mu funguje a na co je zvyklý. Návnady a nástrahy nevyjímaje. Ty jsou v podstatě jednou z velmi důležitých složek takového sdělení. Já chytám na masňáky a kukuřici. Pokud bych natáčel video, určitě je tam budu "protěžovat". Je tedy zcela evidentní, že zkušený kaprař chytá na boilies či pelety určité značky, která se mu léty osvědčila. A právě takovou značku bude i prezentovat (více či méně) ve svém dílku. Každý rozumný člověk si z toho vezme potřebné a buď otestuje nebo nechá tak. Jen skutečný trouba by mohl běžet do obchodu, oči navrch hlavy, koupit si rovnou dvě balení od každého a pak běžet k vodě s tím, že na to musí nachytat mraky ryb, nejlépe do půl hodiny.
Ono by se mělo brát všechno s určitým rozumem. Pokud se mi něco zalíbí, proč ne, koupím si malou krabičku a když se mi osvědčí, půjdu a koupím velké balení (které je mnohdy cenově výhodnější).
A co když koupím rovnou velký balík koulí a pak zjistím, že mi to na té "mé" vodě nefunguje? Potom jsem osel a je to jen a jen můj problém, se kterým se určitě nebudu nikde chlubit nechci-li být za ještě většího osla.

Videa tady na MRK-u, zejména pak ty "MRK-ácké", mám poctivě shlédnuté. Zatím jsem nenarazil ani v jednom na to, že by někdo hlásal do světa: "...jedině koule od firmy Bambulín a syn jsou ty správné, na které zaručeně chytíte velké ryby na všech vodách za každého počasí. Kupujte kupujte, neprohloupíte...".
Naopak. Jsou čím dál tím víc na lepší úrovni. Jestli v nich někdo políbí rybu na rozloučenou je naprostá titěrnost. Rozebírat takové hlouposti je zbytečný spam, který kazí případnou přínosnou debatu na téma dané právě oním videem.

Naplácal jsem tady toho víc jak dost a tak závěrem jen dodám: nerozebírejme hověziny na úrovni rané puberty a raději si povídejme o přínosnějších věcech. Třebas o zkušenostech s délkou návazce, velikostí háčků, chování ryb na takové a makové vodě při tom a onom počasí...

Mambošák

RAJA - Profil | Út 9.7.2013 20:25:32

tusticka >> zdar. Možno máš aj pravdu, ale v takýchto "fimoch" asi ide o prezentáciu produktov nejakej firmy, čo ty na to. Pozreš video, aháááááá na tieto gule idu kapre a šúúúúúúúúúúúúúp do najbližšieho obchodu. A čo fešák z videa. Ten sa len smeje. Zase niekto nakúpil, resp sme nakúpili.............
Ak nemám pravdu , tak sa nechám rád poučiť. Vopred dík. Hor sa do mňa majstri!!!!!!!!
PS: proti kaprošom nemám ani slova.

tusticka - Profil | Út 9.7.2013 15:41:28

zdravim.jak jsem se zacetl do diskuse tak je to klasika jako vzdy,nejdrive vsichni pomlouvate pak jeden clovek obhaji a vsichni pak zase pochvaluji...proc?lidi jsou opravdu zavistivi prasata,setkavam se s tim v praci i ve vsednim zivote.a rybari nejsou vyjimkou.ba naopak.jak zjisti ze se nekomu dari hned ho pomluvi ale znam i jine veci ktere se u vody deji a jsou jeste horsi.je skoda ze si kazdy nehledi sveho.nejsrandovnejsi komentare jsou toho tipu ze rybar si zaplati chytani na soukromaku jen nahodi a nachyta kapry.ale ono to tak neni.nikdy to neni tak jednoduche jak to vypada a i na placenych revirech to nemusi slapat.a kazdy kaprar urcite uzna ze samotne chytani je opravdu uz ta tresnicka na dortu,ze za tim stoji spoustu jine prace,priprav,vymysleni,atd,atd.
Lidi nezavidte tem,pro ktere je jejich konicek vsim.oni vzdy budou v tom co delaji lepsi nez li vy.spise se je snazte pochopit. M.Kraťeno jen tak dal a preji ti petruv zdar.

mrk26 - Profil | So 6.7.2013 9:19:01

Toto video se mi nelíbí. Ryby ty jsou nádherné proti tomu nic k těm gratuluji, ale v celém video není jediný záběr nebo zdolávání a to tam chybí. Pro příští video prosím přidejte nějakou tu jízdu a zdolávačku.

TG007 - Profil | So 6.7.2013 9:15:23

Wostrý a moderní uznává pouze kapry s nadváhou. Vysportovaný kapr je škodná.

Majra7 - Profil | Pá 5.7.2013 20:37:07

Videa jsou moc pěkně udělaná, akorát škoda, že když už na to natáčení je více lidí, nepřidají tam záběry z boje, event. záběrů. Vždy je vidět jen "hotová" ryba. Záběry z boje by tomu ještě více přidaly ;)

Foš - Profil | Pá 5.7.2013 11:35:45

Pěkné video, akorát jsem si všiml (snad módní) metody :
když pouští rybáři ryby, kroucením za ocasní ploutev se je snaží ve vodě postavit. Nemyslím si, že pro ocasní část rybí páteře je to zrovna šetrný způsob, ryba až nabere sil se postaví sama.
Zrovna tak , když ryba nabere sil, snaží se odplout, rybář ji stále drží a brání ji v odplutí - první síly, které sebrala, aby odplula, o ty jí rybář opět připraví tím, že ji stále drží.
Kdyby to bylo v proudné vodě, kde by rybě hrozilo potlučení-dejme tomu, ale na klidné vodě ?
Ryba pozná, kdy sama má sil na odplutí...

PetrM - Profil | Pá 5.7.2013 10:58:32

moc pěkné video ten lín skoro 60cm rarita

yndra - Profil | Čt 4.7.2013 17:57:18

Wopicak >> Jj,to máš naprostou pravdu,na každém Martinově videu si člověk vždy najde minimálně jednu věc,kterou na další vycházce u vody může zkusit a když ji zkusí,tak to vyjde. Ale na duši pohladí i zdolávačka ¨obyč cejna¨,prostě mám jeho videa rád a kdyby z toho jednou byl celovečerní film,tak na nic jiného nekoukám....;-)))))

Hadd - Profil | Čt 4.7.2013 17:44:25

moc pekne video rad se kouknu na pokracovani

Bicák - Profil | Čt 4.7.2013 9:04:06

Proste chytaj tak jak ti to penezenka dovoli a je to ,to je uz na tobe co ses hoden pro to obetovat .