Pod slabým ledem - Škrovád, Slatiňany

Bylo krásně, ale jen za oknem. Nicméně přinutil jsem se k malé akci a v tomto chladném a větrném dni jsem natočil několik záběrů našich ryb. Voda měla kolem 3°C, vzduch 1,5°C. Na většině hladiny byl slabý led po minulé velmi chladné noci. Bylo tu -14°C. Houpe se to, jako na houpačce a zima nějak nechce skončit. Ryby jsou už natěšené na jaro a je na nich vidět velká chuť k rozmnožování. Některé si už vyhlédly své partnery a ostroretky mají výraznou třecí vyrážku. Podle ní se dají snadno rozeznat jikernačky od mlíčňáků. Na záběrech je dobře vidět i amur a tolstolobik. Jeseteři jsou docela líní, hlavně malí albíni. Líni kupodivu nejsou zahrabaní v řasách, což je většinou jejich nejoblíbenější místo. Na jednom záběru je vidět provizorní savice filtrace, kterou na jaře nahradím gulí. Na dně je docela poklizeno, takže až se oteplí, budu mít za úkol jen zlikvidovat místy bujnou řasu. Vidím to nejdřív na plastové hrabičky a hrubý kartáč, později nasadím algae away. Příště zkusím natočit koljušky ve vedlejším leknínovém jezírku.

Jarda Slatiňany - Profil, 25.3.2013

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

Karel Hrubín - Profil | Po 25.3.2013 20:53:28

To video je nadherny, ale kdyz jsem se podival na stranky autora a videl cele jezirko a zahradu, tak mi spadla brada. Je to neco uzasnyho a musim rict, ze je to sen nejednoho rybare a zahradkare. No, a ja jsem obojiv jednom :-)

Jarda Slatiňany - Profil | Po 25.3.2013 20:15:51

To asi bude kaprovec čínský - myxocyprinus asiaticus. Příklad http://rybicky.net/atlasryb/rezatka_cinska

Miki - Profil | Po 25.3.2013 17:58:06

Je to pěkný. Ten veslonos je krásnej. A nejde mě do hlavy ta ryba jak tam sedí v rostlinách--taková ta hnědo-černo strakatá.......co to je???? První tip je "latimérie podivná" , ale ta to asi nebude co??

GeoG - Profil | Po 25.3.2013 17:49:44

To je nádhera!