lysáček

lysáček ze svazovky potěšil

chesper - Profil, 3.8.2011

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

kapr1298 - Profil | St 10.8.2011 22:05:12

meteor >> taky ti přeji hodně štěstí na rybách a věřím že se u vody potkáme vždyť jsme oba ze zlína. A kdybys jsi nekde na MRK debatoval o podobnem tematu dej vědět prostřednictvím Sokromých zpráv. tak zatím a Petrův zdar !!!

meteor - Profil | St 10.8.2011 21:16:35

kapr1298 >> no vidíš, tohle už zní mnohem lépe :-) akorát mám malou výtku k tomu živému tvoru... nelze srovnávat člověka a rybu (ano, jsme všichni živí tvorové, ale tím veškerá podobnost končí). Někteří lidé sice povyšují rybu (převážně kapra :-)) na úroveň a dokonce i nad úroveň člověka (kamarád / Bůh), ale to je IMHO hňupina.
Tak ať ti ryby koušou a třeba se někdy potkáme u vody...

kapr1298 - Profil | St 10.8.2011 19:33:28

meteor >> ale já přece kapry taky beru a " klepu je palicí po palici " ale když prostě vidím velkou a nepoškozenou rybu ( kapra ) tak si ho představuji jak by mohl být za pár let metrovej, a ta hlavní věc je že co bych s tolika masem dělal to mi přijde mnohem lepší když si chytni takovou padesátku a rovnou jej upeču a sním ale sr*t se s tím zamražování joo to vánoční kapr to je něco úplně jiného když se jedná o vánočního kapra tak to na velikost nehledím to klepnu i 80 ale na jaře chycenej kapr přece tolik masa nebudu celej rok skladovat v mrazáku to ho radši ze svazovky dám tomu kámošovy do rybníka a na podzim se s ním třeba domluvim jestli si u něj v rybníce nemůžu takovou 70 chytit - ale zase na druhou stranu kapr je taky ryby , živej tvor stejně jako štika, candát ale nebo jako ty nebo já - když se nad tím zamyslíš?! no je to zaímavé a taky je těžké dopátrat se nejlepšíh rozhodnutí , ale rozhodně si o mě nemysli že kapry nežeru - žeru a rád ale jen tu optimální velikost, jinak ale kapry beru pro strejdu ten je miluje má na ně snad 1000 receptů klidně by moh vydat knihu Kapr tisíckrát jinak, nebo 1000 + 1 recept jak udělat kapra, :-)) ( já je mám nejraději pečené )

P!F - Profil | St 10.8.2011 18:29:44

Panto >> fakt neviem co tym chcel povedat, ale asi je to jedno, zdar.

meteor - Profil | St 10.8.2011 16:21:44

kapr1298 >> no já bych si nejspíš taky vzal štiku i toho candáta, ale URČITĚ bych si vzal toho kapra, co jsi ho "zachránil", a dal mu po palici. To už bych raději pustil tu štiku anebo candáta (no, toho candáta bych si možná rozmyslel :-)). Co má proboha za logiku brát od vody ryby, kterých je málo (oproti kaprovi) a snažit se "zachraňovat" ryby, kterých je po k*k*t a navíc jsou vyloženě na KONZUM... a ještě si myslet, že děláš dobrou věc :-) Copak to z mých příspěvků nejde vyčíst?

Jinak někde se začít musí a dělat věci jen proto, že je dělá většina, je nesmysl. Člověk by měl dělat věci hlavně podle sebe. A naslouchat a chápat a dávat si je do souvislostí.

kozic - Profil | St 10.8.2011 15:43:36

lubbal >> Takže lidi co nectí K70 kapra po ulovení zastřihnutím ocasní ploutve"zkrátí", aby neměl sedumdesát a dělají to proto, aby kapra posléze pustili. Zajímavá teorie, ale nedává mi smysl.

Panto - Profil | St 10.8.2011 15:36:29

P!F >> ahha, každý dá také hodnotenie aké si myslí za vhodné, však preto tu je to hodnotenie si myslím! Nemusí každý dávať 1 na všetko keď sa mu to nepáči a nemusíš to ani ty komentovať keby niekto dá niečo iné! Zdar

kapr1298 - Profil | St 10.8.2011 15:26:50

meteor >> k čemu to je když já ty a pár dalších se budeme snažit starat se o ryby kterých je málo stejně všichni ostatní se budou stále starat hlavně o kapra, tím že pustíš štiku jí nijak nepomůžeš stejně ji chytne někdo jiný a ten ji s velkou pravděpodobností již nepustí, aby to mělo význam muselo by ty ryby kterých je málo pouštět alespoň 50 % rybářů a ne současných cca 10 %, prostě kapr je v čr TOP 1, vždyť i v rybářských prodejnách je veliká část věnována kaprařině. Prostě mi příjde lepší přizpůsobit se tomu že kapr je v čr pro všechny to nejlepší, než se s nepatrnou hrstkou lidí pouštět do velkého a náročného boje za záchranu štiky a candáta, až se o to bude snažit alespoň 40 % rybářů ta i já.

rover - Profil | St 10.8.2011 12:22:33

Kok >>
Kolega z práce občas tyto časopisy nosí, prý starší čísla dávají v některých rybářských prodejnách zdarma. Spousta věcí je opravdu "o jednom" a stále dokola, nicméně lidi to zjevně kupují, jinak by jich nemohlo být tolik na trhu. V "Rybářství" např. články o revírech jsou, začali i s retro okénkem, ...to svou hodnotu určitě má. Samozřejmě je tento měsíčník také zasekaný reklamou, jsou to prostě peníze, s kterých periodika částečně žijí. Kapr je a bude pro spoustu rybářů ikona, ...proti gustu ...

Kok - Profil | St 10.8.2011 12:01:42

rover >> reklamu chápu, ale s mírou, co je však v kaprařině je trochu moc, ....z prdele si někdy kup časopis kapr a nebo kapr a jeho svět a začti se, ....najdeš tam někdy fakta a jakési pomyslné desatero k lovu kapra, což je hezké, ale nechápu když tohle už napsali jiní před X lety, bylo to snad už napsané stokrát a sezením u vody by na to stejně každej myslící člověk přišel, ....pak čteš nic neříkající a úsměvné články kdy přijeli jsme tam a tam, ( dočteš se jak se mu rozjelo jeho shimano a ohnulo se ngéčko, což mě zas tak nezajímá ), .....pak reklama a reklama, tu chápu když chce někdo prodávat, ...no a pak rubrika pokročilých mazáků pro začátečníky kdy odpovídají na otázky typu: jedu na tovačov, co by jste mně doporučil, a podobně, .....jediný co je pro mě zkouknutelný tak podívat se na pár pěkných vypracovaných kapřích těl:), je to sice úchylný, alespoň se však člověk ještě ujistí že u nás ještě něco plave, teda pokud tam není tlačenka fotek kaprů z hejlova:)). Jediné o čem by se dalo psát a mělo hodnotu by bylo kdyby se psalo o revírech, na dané vodě o rybí obsádce, k tomu topografie dna, fotky od vody, do toho nějakej pupkatej mazel na obrázku ať to člověka navnadí:), ....žel jelikož je mezi námi spousta hovad a je nás fakt hodně, je tohle téma tabu, pač napsat o vodě kde plavou, za měsíc už tam plavat nebudou. Možná se mnou nebude většina souhlasit, ale lov kapra není nic neobvyklého, zapeklitého a senzačního aby muselo vycházet několik časopisů jedenkrát měsíčně, kde je beztak zprominutím kulový:)

meteor - Profil | St 10.8.2011 11:52:12

kapr1298 >> a nemyslíš si, že to "starání se" by si zasloužily ryby, kterých NENÍ jako srač*k? Proč se proboha starat o kapra, když se sadí do každé louže a jsou ho mraky?

Ovšem pokud to "starání se" myslíš jako žrádlo, tak to pak ano :-)

rover - Profil | St 10.8.2011 11:06:48

Kok >>
Celkem jsi to vystihl, marketing a reklama hrají v tomto směru určitě velkou roli, začínající rybáři se jí bezesporu nechají snadno ovlivnit. Kapr je vzhledem k jeho možnostem dosáhnout slušné velikosti a váhy za relativně krátkou dobu, a v jeho početnosti prostě jednička, s tím se nedá nic dělat. Změnit to je nadlidský úkol ...
Samozřejmě, že se všichni tou reklamou občas necháme "dostat", není na tom nic divného :-)

kapr1298 - Profil | St 10.8.2011 11:04:21

meteor >> Tak je snad jasné že štik ani candátů mraky nejsou,ale péče o kapra vždyť to je historie našeho rybníkářství prostě je mezi rybáři kapr jedna z nejoblíbenějších ryb a je uplně jedno jestli jich tu je jak sra*ek, kdyby bylo jak sra*ek štik a candátů tak by se zase všichni starali o ně chápeš je jedno jaký je to druh vždy by byl neoblíbenější ten kterého je moc