kapří nasávání

Jak asi může fungovat kapří nasrkávání v podobě nějaké plastové roury ...

slávista - Profil, 1.6.2011

Uživatel není autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

winx - Profil | Ne 12.6.2011 13:35:26

Aspon ze u nas za taketo hovadiny neotravuju. Zatial...

Toufi - Profil | Po 6.6.2011 18:59:17

šmudla >> Osobně bych takový zákaz obešel montáží s odpadajícím kamenem, když by po mě chtěl porybný smotat pruty, tak stačí jedno prudké trhnutí a nezmůže nic, olovo těžší 45g by tam nebylo. Takže to nic neřeší, jen další nesmyslný zákaz. Vlasová metoda se dá použít i při lovu na splávek je to jen způsob nastražení, hlavní práci musí udělat olovo nebo plovák.
Pokud dáš olovo na bezpečnostní závěs, tak za sebou ryba olovo netahá, protože ho ze závěsu vyrazí.

makass - Profil | Po 6.6.2011 10:02:01

něco to do sebe určitě má. Jako každé video to bude mít zastánce i odpůrce. Myslím si že někomu by to mohlo trochu pomoci a za snahu dávám 1.

šmudla - Profil | Po 6.6.2011 9:24:38

Toufi >> No definice samosekové montáže myslím postačuje..zakázat nepruběžné olovo větší než 45 gramů(,broček,zarážka..případně trhačka s kamenem) mimo lov sumce(dravců) s nástražní rybkou větší než 20cm. Pokud máš na takové montáži navíc nástrahu mimo háček tak jseš jasnej samosek. Takhle by to stačilo. Neprůběžný montáže po utržení chytají dál a ryba tahá sebou olovo za který se může ukotvit ve vázce. V UK myslím za montáž při které utržená ryba tahá sebou olovo je na sebrání licence..kontroluje se to. No kdo by nebyl poctivej tak při první kontrole od porybnýho by buď střihal vlasec nebo by měl napomenutí či bez papírů, jednoduchý.
Stačí když porybný vidí tripod pípáky bivak a prolustruje ti co máš nahozený , abys ukázal že jseš schopnej nahodit bez zavážení a jseš jasnej pečenej vařenej, alou na soukromák. To je jedno s druhým a nabaluje se na to tolik negativních jevů, že by stálo za zvážení zda podporovat komerci nebo podporovat ryby a osádku revírů.
Prostě když chceš chytat, tak máš být u prutů a hlídat záběr, nelze dělat obojí chrápat chlastat a mít nahozený pruty na který se ryba sama chytne.

MACKSNOW - Profil | So 4.6.2011 16:44:46

Nieje to len plastova trubka ak si mysli niekto ze kapr nema tlamku ako plastova trubka.
Ak si to video pozriete poriadne a otvorite oci tak na konci tej trubky a hlavne na spodnej strane a okolo toho je transparentny silikon co je dost mäkka guma teda silikon. Takze preto tam ten hacik ostava a je to napodobenina ak by bol povrch hladky a bola by to len cista trubka z plastu tak to ze voda nadnasa by tam muselo byt ine olovo aby sa ten hacik zasekol alebo ostal na trubke visat takze tak no. Je to dokonala ukazka nasatia ryby len stym ze tuna to moze dopadnut z tlakom a podtlakom vzny skoro rovnako akurat hacik je braty z roznych stran uhla takze nieje to ulpne ono kapor moze nasavat viac aj menej ale myslim si ze je to dokonala ukazka a replika kapriej papulky a jeho nasavania potravy. Zasluzi si to velike uznanie

poldeci - Profil | Pá 3.6.2011 16:41:57

.aaa trenažér na guličky,mńa picne

devilmarcel - Profil | Pá 3.6.2011 16:35:12

video co by umysl dobré,ale přece jen kapr nemá tlamu z plastu a ten háček jak už tu bylo řečeno by mel v tlamce zustat vždit oto tu jde ne?!:) at vám to hrčíííí:)

Toufi - Profil | Pá 3.6.2011 16:16:08

šmudla >> Máš štěstí, že se u vás kapři ještě nenaučily nástrahy ofukovat.
Co se týče zakázání montáží na pevno, nedovedu si to představit, protože se používají úplně všude (olova na pevno, srkačka, lov sumce na bojku, štik na velký splávek, atd), kdo potom určí, co už je samosek a co není, už slyším ty výmluvy, já tu čekám na sumce a ona se mi tam pověsila štika.
Museli by jsme všichni chytat na šoulačku jen s nástrahou na volný vlasec, na rybníku je to proveditelné a také velmi účinné, ale na řece a přehradách, kde je proud, by jsi neudržel nástrahu na místě. Pochybuji také, že by všichni byli poctivý a nikdo si za olovo/krmítko na průběžné montáži nenacvakl brok.

šmudla - Profil | Pá 3.6.2011 10:02:57

Toufi >> Mě prostě nepřijde normální chytat rybu, tak aby stačilo jenom zobnout a už je na háčku. Navíc naprosto pasivně, prostě čekáš než se něco napíchne. video bylo pro mne poučné názorně vidět jak maličký broček zatížení háčku u špičky udělá veliký rozdíl. Letos se pouštím do boje s kuličkama, abych nebyl pozadu za zbytkem světa, tak su zvědavý co na moje výsledky budou říkat poušteči. Třeba si pak odhlasujou, že na nástrahu mimo háček se na svazovce zakáže chytat všem a bude to vyřešený.
Zajímavý, že srkačky všichni odsuzujou a samosekový montáže jsou v pořádku, přičemž účinnost samoseku(úniková montáž dle kaprologické terminologie) je větší než srkačka. Rybář který nehlídá pruty buď o prut přijde(stažen do vody) nebo promešká záběry a je bez ryby. Kaprařina tohle pojetí rybolovu degraduje na nahazovače či zavážeče a pak obsluha prutu až se něco pověsí.
Taky jsem chytal pstruhy na pytlačku stylem nahodit a posbírat až se něco pověsí, dneska už bych takhle nechytal pokud by nešlo o přežití. U pstruhů je to fuj technika a u kaprů je to v pořádku?
jinak doplnění k tomu že ryba se musí pohnout ... pokud já vím tak kapr po nasátí se zvedne hlavou ode dna a přežvykuje a rozhoduje se zda vyplivnout nebo ne,na zaškubnutí stačí ten broček a kratší návazec u těžkýho olova. Stává se mi to u splávku když nemají extra apetit tak mám sekundu na zatnutí háčku, zvedne splávek a než vyplivne tak musím stihnout seknout pokud chci rybu :)

Toufi - Profil | Čt 2.6.2011 18:58:50

šmudla >> od1 Nerozumím tvému až příliš černému pohledu na věc. To je cena, kterou kořist platí všude na světě, při rybaření jako jediném lovu, ale můžeš vrátit kořisti svobodu, kulku nebo šíp, už nikdy zpět vzít nemůžeš, pokud trefíš trvá to pár minut, pokud jen postřelíš, tak zvíře umírá strašnou smrtí na otravu krve, pokud tě i to odrazuje a znechucuje, pak opravdu nevím, proč jsi na rybářském servru a né třeba na fotografickém, kde fotkou ničemu neublížíš.
od2 Stále je většina těch, co si nakoupí spoustu krámů prostě proto, že je na to reklama s dvaceti kilovou rybou, bez přemýšlení jen tak nějak umělecky, přivážou háček na šňůru nebo silon a strašně se diví, že celý den se to na rybníku plném kaprů ani nehne a vinu pak dávají počasí, nebo krmení, jen né sami sobě. Na tomto videu je krásně vidět, že i když byla montáž navázána podle posledních trendů, s háčky a materiály, které jsou teď propagovány ve všech časopisech, tak se stejně nezachytí, pokud se ryba nepohne, i přesto že byla dvacetkrát nasáta a také je tam vidět, proč tomu tak je, pokud je někdo jen trochu přemýšlivý typ, tak si z toho vezme svoje potřebné informace, jak se hodně zlepšit a zefektivnit svoje montáže. Já osobně používám jen tři druhy montáží a fluorocarbon mezi nimi není, prostě proto, že mi montáže ze šňůrek fungují, některé z nich byly i na videu, nebo na jeho pokračování, ale musím říct, že i tak bylo video pro mě poučné a vím, co můžu při své lovu ještě zlepšit, aby byl efektivnější.

jurasoft - Profil | Čt 2.6.2011 9:58:14

video k ničemu...pochopil bych kdyby měl 20 různých návazců a zkoušel který jak pod vodou pracuje ale zkoušet do zblbnutí že se mu po cca 20 nacucnutí, že se konečně zachytí na kraji , k čemu pak takové video je ? nechápu....podle toho co je vidět se jeho návazec zamotá do chuchvalce, že je zázrak, že to není po vyplivnutí chumáč...

šmudla - Profil | Čt 2.6.2011 9:50:49

Toufi >> Hezké video a velmi poučné.
Jen se chci zeptat jestli bys v restauraci zaplatil za jídlo, které bys vyplivnul :) Myslím tím zaplatil životem, jak se říká za uchutnání nic nedáš, ale kapr za ochutnání zaplatí a to i velice natvrdo cenu nejvyšší.
Já si přeji, aby tohle video a filosofii neviděl žádnej ekonom a businisman, to se vyrojí půjčky na zkoušku a ejhle ve smlouvě je neprůstřelná mimoháčková montáž malým písmem a navíc na flurokarbonovém návazci:) Když ptáčka lapají pěkně mu zpívají.

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | Čt 2.6.2011 9:33:04

je to nějaké utržené! Po ende tam už nic nebylo.

Toufi - Profil | St 1.6.2011 20:52:45

Pěkné video, je vidět, že už jen samotné navázání háčku a použitá nástraha hraje obrovskou roli přitom, jestli se ryby chytí, nebo nechytí. Skoukl jsem i druhý díl s panáčkem a tam je vidět, proč jsou montáže na panáčka při správném navázání tak účinné, je snadné je nasát, ale je problém je vypudit zase ven.

Machino - Profil | St 1.6.2011 19:46:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak nějak vypadat může ale ten háček by vypadnout neměl:o)