Pelikán - hotel a penzion - rybářská rekreace

Adresa:
Purkarec 133, Hluboká nad Vltavou, 373 41
web: www.penzionpurkarec.cz/
email: penzion-purkarec@seznam.cz
Tel/Fax: +420 608 829 840
Cena ubytování
400,-Kčosoba / noc (se snídaní)
300,-Kčosoba do 12 let / noc (se snídaní)
půjčovna lodiček atd. - dle sezóny

Kraj: Jihočeský

Druh: hotel, penzion

Nově zrekonstruovaný Penzion Pelikán

se nachází v půvabné jihočeské obci Purkarec, na břehu Hněvkovické přehrady, cca 8km severně od Hluboké nad Vltavou. Purkarec je vesnice jejíž historie byla vždy spojena s Vltavou. Dříve měla mnohem větší význam než dnes. Dokladem je, že měla kostel a poštu. Velice častým zaměstnáním obyvatel bylo plavení dřeva a stavba vorů, v posledních letech už jen pro televizní a filmové účely. V roce 1990 byla napuštěna Hněvkovická přehrada, a tím byla zlikvidována asi třetina vesnice a bylo zrušeno i spojení s protějším břehem.
Zbořena a zatopena byla zástavba na pravém břehu a na nábřeží pod kostelem.Byl zatopen jez, a s ním i zbytek mlýna. Tato obec je hojně navštěvována cyklisty, rybáři, milovníky přehrady a vodních sportů. V obci je muzeum voroplavby a nedaleko Karlův hrádek - zřícenina královského sídla založená Karlem IV. Obec je na cyklostezce Purkarec - Hluboká nad Vltavou - České Budějovice (do budoucna Týn nad Vltavou - Purkarec - Hluboká nad Vltavou - České Budějovice) a leží na splavné trase České Budějovice - Praha - Hamburk.
Hněvkovická přehrada je ideálním místem k lovu trofejních kaprů, velkých sumců a candátů (zajímavá lovná místa přímo u penzionu).

Možnosti ubytování: Penzion Pelikán nabízí ubytování ve dvoj a třílůžkových pokojích s příslušenstvím, koupelnami a WC na pokojích. Ve vybavení pokojů je též TV, lednice, Internet, telefon. V areálu je též restaurace s velkou slunnou terasou, parkoviště, v sousedství obecní dětské hřiště.

Vybavení: sprcha, WC, umyvadlo, TV Sat, minibar, pitná voda, teplá voda, bez bariér.

Služby: půjčovna loděkOdvoz na vlak/bus.

Stravování: snídaněrestarace, kuchyňka.

Noční život: restaurace.

Volný čas: možnost koupání, připojení k internetu, bezbarierový přístup, cykloturistika, hrad/zámek/bojiště, dětské hřiště, rybaření, rybaření na svazové vodě.

Interaktivní mapa

Rybářské revíry v okolí

7,2 km - BEZDREVSKÝ POTOK 1 - MP
13,4 km - Bezdrevský potok 2 - MP
13,9 km - LUŽNICE 1 - MP
16,4 km - LUŽNICE 2 - MP
16,4 km - MALŠE 1 - MP
5,8 km - Vltava 20 - Kořensko - MP
5,8 km - Vltava 21-22, ÚN Hněvkovice - MP
9,0 km - VLTAVA 23 - MP
8,7 km - ŽIDOVA STROUHA 1 - MP
13,4 km - Vltava 16-19, údolní nádrž... - MP

Soukromé revíry v okolí

18,1 km - Rašelina
18,9 km - POŇEDRÁŽKA
14,2 km - Jezero Jaroslav