Vyhlídka - rybářská rekreace

Adresa:
Lutová 45
Chlum u Třeboně
web: www.dopenzionu.cz/mesto/p...

Kraj: Jihočeský

Druh: kemp, ubytovna

Sezóna 2012 je již obsazená.

Zveme vás do bezbariérového penzionu Vyhlídka v obci Lutová u Chlumu u Třeboně, která je křižovatkou cykloturistických stezek chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. Penzion je bezbariérově upraven, ideální pro rodiny s dětmi, tělesně postižené osoby, nebo skupiny, které si samy vaří, eventuálně můžeme skupinám zajistit stravu.
V objektu je 9 pokojů s vlastní sprchou a WC. Na každém pokoji je vybavený kuchyňský kout s vařičem a lednicí, televizní přípojka a 4 lůžka, ke kterým se dají vzhledem k prostornosti pokojů přidat 2 přistýlky. Jeden pokoj je 4-lůžkový.
Dále máme je k dispozici 8-lůžkový apartmán, členěný do tří samostatných místností s vlastní kuchyní, WC a koupelnu s vanou a WC.
Hosté si mohou grilovat na terase, kde je příjemné posezení pod pergolou s krásným výhledem na blízké okolí i vzdálené Novohradské hory. U domu je velká zahrada,kde se lze v přírodním jezírku osvěžit, hřiště na nohejbal, volejbal, či fotbálek, dětské hřiště, úschovna kol, ohniště a parkoviště. Ve společné kuchyni, vybavené 2 sporáky, myčkou na nádobí, mikrovlnnou troubou, troubou na pečení a nádobím, si může uvařit i větší skupina. Vedle kuchyně je společenská místnost, kterou lze používat i jako jídelnu nebo učebnu.Nově nabízíme také WiFi připojení k internetu.
Asi 100m od hlavní budovy na návsi u rybníčku je vám rovněž k dispozici ubytovací zařízení Rosnička, která disponuje dvěmi pokoji 2-lůžkovými , jedním čtyřlůžkovým a jedním jednolůžkovým pokojem. Penzion je současně výchozím bodem dvou nově otevřených stezek pro vozíčkáře.


Koupání je v mnoha rybnících v blízkém okolí. Sportovní rybáři si přijdou na své u rybníka Kanclíř, který je vzdálen 1,5 km, nebo Hejtman - 4,2 km. Okolní lesy jsou plné borůvek a hub a protkané sítí cyklistických stezek. V obci je autobusová zastávka, autobus Vás dopraví k železniční stanici Chlum u Třeboně - Majdalena (7 km). V místě je obchod se smíšeným zbožím a hostinec. Větší obchody, polikliniku, banku, poštu, policii, tenisové kurty, rekreační rybník s plážemi a zámek najdete v Chlumu u Třeboně, vzdáleném 3 km od Lutové. A dále v Třeboni (17 km), Jindřichově Hradci (21 km), Stráži nad Nežárkou (10 km).


Třeboňsko není krásné pouze v létě, jsou zde možnosti i pro zimní sporty, např.bruslení na zamrzlých rybnících, nebo běžky. Milovníci procházek na čistém, průmyslovými exhalacemi nezkaženém vzduchu, si přijdou na své i na jaře a na podzim. A za podívání rozhodně stojí výlovy rybníků.

Sezóna: Od 1. ledna do 31. prosince.

Nejbližší město: České Budějovice (31 km).

Vybavení: bez bariér.

Podrobnější informace o tomto ubytovacím zařízení naleznete v katalogu Dokempu.cz - online průvodci kempy ČR a SR, který je zdrojem výše uveřejněných informací.

Interaktivní mapa

Rybářské revíry v okolí

6,1 km - KOŠTĚNICKÝ POTOK 1 - MP
12,4 km - LUŽNICE 8 - MP
7,0 km - LUŽNICE 10 A - MP
7,0 km - LUŽNICE 10 B - MP
11,2 km - LUŽNICE 11 - MP
10,1 km - NEŽÁRKA 2 - MP
10,1 km - NEŽÁRKA 3 - MP
13,6 km - NEŽÁRKA 4 - MP
4,3 km - NOVÉ ŘEKY 1 - MP
8,6 km - DRAČICE 1 - P